Blogger

Blogger

  • 1
   innlegg
  • 0
   kommentarer
  • 109
   visninger

  Nyeste innlegg

  Deborah
  Nyeste blogginnlegg

  Det er ingenting mer irriterende enn et merke i frontruta som følge av steinsprut. Det kan fort bli dyrt, men det kan også hende at du kan gjøre det selv, og dermed spare mange penger!

  Bilderesultat for Reparer frontruta selv

   

  Ta en ekstra titt på merket

  Før du får panikk, og tenker at hele ruta skal skiftes ut, så kan det lønne seg å ta en ekstra titt på selve merket. Det er ikke alle merker som kan repareres, og de fleste merkene kan som oftest skimtes, selv etter reparasjon. Men virkningen er dramatisk, og du kommer ikke til å merke den lenger.

  Merkene som kan repareres

  Kort fortalt, så kan alle merker som går mer eller mindre vinkelrett inn i ruta repareres. Hvis dette er tilfellet, så kan du finne reperasjonssett på Amazon eller bilverkstedet, og sette i gang. Vinduet skal være tørt, rent og ha romtemperatur. Deretter er det bare å følge bruksanvisningen på settet nøye, og vinduet ditt bliver forhåpentligvis nesten som nytt igjen. Etter engodt arbeid er det deilig med å ta pause, drikke litt kaffe, og kanskje spille kasino på mobilen din hos mr green norge.

  Frontruta er helt spesiell

  En frontrute på en bli er helt spesiell. Et alminnelig vindu er for skjørt til å fungere sikkert som frontrute, og plastikk får lett merker. Til og med sidevinduene i bilen, er anderledes er frontruta. De er herdede, og går i fine små firkanter når de bliver knust. Frontruta er laminert, slik at den kan motstå all den julingen den får. Lamineringen består av to lag, og årsaken til at man ofte kan reparere et merke etter steinsprut, er at merket ofte ikke går lengre inn i ruta, enn til det første laget.

  Uten en ordentlig frontrute, kan du ikke se skikkelig. Du skylder både deg selv og alle oss andre, å være sikker på at det ikke er npe i veien for utsynet ditt.

  • 2
   innlegg
  • 0
   kommentarer
  • 167
   visninger

  Nyeste innlegg

  RavndalE34
  Nyeste blogginnlegg

  Nå går det mot kaldere dager og blir kaldere å være i garasjen å arbeide med bilen :/ men skal bilen bli klar til sommeren 2018 må jeg bare bite tennene sammen og arbeide. 

  Bilen har hatt en irriterende lyd hver gang jeg har tatt på fjernlysene, jeg spurte rundt om tips til hva det kunne være å hvordan jeg skulle få de bort. Fikk tips om å sjekke for ir eller sjekke alle ledningene rundt i hele bilen, jeg gjorde de så lett jeg tok på tenningen og fant hvor lyden var og fikk så hjelp av min søster (som også har en e34) til å finne hva feilen var. Søstera mi er ikke helt sikker på hva hun gjorde men lyden er vekke nå! 

  25474057_1739445466128214_1868949388_o.thumb.jpg.c2f2ac67e3ec1cc419101395cc8acdcf.jpg

  Jeg har også prøvd å få rettet ut den store ripa/bulken på v.side. De var ikke lett å komme til i de hele tatt :/ men fikk rettet de ut litt og får prøve å pusse å sparkle over nå i romjulen. 20561755_10155336381986352_1715721125_n.thumb.jpg.276bb5220c3e5d351ceb17edacda6332.jpg

   

  Skal se om å få tatt flere bilder imorgen av de forskjellige jeg har fått gjort!

   

  For de som lurer på hvordan min søsters e34 ser ut så kan jeg slenge med ett bilde jeg har tatt av den

  IMG_9316.thumb.jpg.b29e35d85d29e151b5453bc5756f2f83.jpg

   

   

  • 1
   innlegg
  • 0
   kommentarer
  • 163
   visninger

  Nyeste innlegg

  ove009@gmail.com
  Nyeste blogginnlegg

  Hei,

  Har en 330 fra 2015, norsk bil som muligens forrige eier har fikset litt i softwaren og koblet på fulle kjørelys foran og bak inklusive dashbord lys at all times. Forrige eier var en BMW forhandler i Førde.

  Jeg vil gjerne ha dette tilbake slik det skal være, dvs. med sterkt parklys kun foran ved normal kjøring om dagen og i normalt lys og fulle lys i tunneller, om natten etc. foran, bak og på dashbord. Knappen på dashbordet i venstre posisjon.

   

 1. TRF
  Nyeste blogginnlegg

  Da var sessongen over, og her kommer et lite tilbakeblikk.

  Våren 2016 - siste klargjøring.

  Et av de mindre prosjektene som måtte ferdigstilles var å bygge en separat luftfilterboks, samt tilpasse rørgate til en langt større MAF enn den som sitter der originalt. Den original kan lese inntil 850kg/h (ca), og den jeg bruker kan lese inntil 1400kg/h. MAF er ikke strengt nødvendig på en løpsmotor, men jeg liker å ha muligheten til å logge eksakte luftmasseverdier.

  Når toppdekselet er av finner jeg en ørliten skade på 3 ventilstammer med tilhørende løftere. Valget blir å kjapt plukke av toppen for å bytte disse før første løp. Når toppen er av finner jeg dog dette:

  20160813_003018.jpg

   

  "antagelig" hadde det gått helt fint å sette sammen igjen og kjøre. Men etter en del vurdering kommer jeg over en "totaloverhalt 0km" D10 motor som jeg velger å kjøpe, for å løse problemet så fort og så sikkert som mulig. Den opprinnelige motoren ser forøvrig svært bra ut med unntak av den ene ripa. Langt mindre tegn til slitasje enn på andre jeg har åpna.

  Så vi prøver igjen og klargjør ny motor så fort den er i hus.

  20160418_224916.jpg

  En del motgang senere er det endelig klar for dynoen! Får tatt ca 5-6 trekk (med 440hk på det meste) før det smeller kraftig, og jeg finner restene av trurbinhjulet bak i eksosavsuget. Går gjennom det jeg har av data, og ser at vi ikke har vært i nærheten av å stresse turbo. Vi er godt innenfor compressor map både i flow og trykk, og dermed ikke minst, hastighet.

  Etter mye om og men vil BW dekke det på garanti (som er utløpt) da det dreier seg om en tydelig og kjent produksjonsfeil. Men det hjelper meg lite der og da. Hans Anton (Team Dekk 4) trår til og sier jeg kan låne hans turbo, da han uansett ikke skal kjøre. GTX3076R. Ikke optimalt, men jeg får iallefall kjørt. Stor takk og kudos til Hans Anton! Dette berget utvilstom sessongen for min del.

  Race 1

  Bilen er uprøvd. Satt sammen i hui og hast, og jeg håper på det beste. Kommer oss utpå, og allerede under trening blir det klart at jeg har et ganske alvorlig problem med railtrykk (IGJEN JA! for de som kjenner til bilen fra før). Jeg justerer ned effekten noe, men det er fortsatt sånn at den kutter 4-5 ganger per runde. Det går dog allikevel rimelig fort, og jeg greier faktisk å kvalifisere til 3 startspor. BMW Cup kjøres sammen med Corsa Italiana, så det er noen raske biler og sjåfører der.

  Starten går, og det blir seende ca sånn ut:

  field1.jpg

  Ferrari 348 til venstre for meg som ikke er på bildet. Blir liggende å knive med denne og ei lita italiensk rotte en god stund, mens de to suverent raskeste drar kraftig ifra. Heldigvis for meg gir italieneren på bildet opp å kjøre løp (bilen ja, ikke mannen), som gjør at jeg greier å sikre andreplass. Videre kjørte jeg også neste beste tid i løpet, som gir 2. startposisjon i løp 2.

  Sett i lys av problemene med effekt og kutting, er jeg egentlig veldig fornøyd med dette resultatet. Jeg har mye å hente på kjøringa, og jeg har en del å hente på motor, som gjør at jeg om ikke annet øyner muligheten for å gi den meget dyktige mannen i e28en kamp i 2017. På full effekt går bilen bedre (til dels betydelig) enn sine mange s54 motoriserte konkurrenter.

  Jeg sjansa også på å kjøre uten vifte. Det var en dårlig ide, men jeg har heldigvis såpass mye å gå på ned til 3dje plass at jeg kan ta de to siste rundene relativt rolig. Kaster meg rundt og får monter vifter i pausen.

   

  Race 2

  Dårlig tid, vifter blir kasta på i all hui og hast, Hans Anton hjelper til med å få stroppa meg i bilen hurtig så jeg kommer meg til line up i tide. Jeg merker at jeg ikke har servo, og med motorsport tannstang er bilen mildt sagt utfordrende å kjøre uten. Jeg får fylt noe og ser til min skrekk at trykkslangen har revna. Kommer til lineup og blir avvist fra å starte pga oljelekkasje. Funksjonærene er også uenige med hverandre, da en av de som er litt fornuftig påpekte at det er jo ikke noe mer olje som kan lekke ut. Men kjøring ble det ikke.

   

  Race 3 og 4 går jeg glipp av. En nær kamerat av meg gifter seg, og det kan man liksom ikke si nei til.

   

  BMW CCN våler

  Bilen har nå fått montert 6 spell nye dyser. Fortsatt railtrykksproblemer, så jeg velger å bruke CCN kjøringa som en "test and tune" for å finne et punkt hvor bilen iallefall går uten kutting, så får jeg heller bare kjøre med lite effekt denne sessongen. Jeg får også litt øving på Vålerbanen som jeg ikke har kjørt løpsbil på før.

  BMW CCN har jo også en sånn fin "familiekjøring", så da blir e61en straffa noen runder til barnas store begeistreing. Også frua fikk prøvd seg litt etter noen kjappe veiledningsrunder, og det falt tydelig i smak.

  DSC02066.JPG

  DSC02042.JPG

  DSC02050.JPG

  NAF Motorsport test and tune våler - 5 dager til løp

  Får justert inn det siste på motor, men opplever noe slark i forstilling ("GTR") som gjør at bilen blir noe mer utfordrende å hanskes med. For lite tid til å gjøre noe med det før neste løp uansett, så det er det bare å leve med.

  Race 5

  Jeg møter igjen de hyggelige folkene i BMW Cup og Corsa Italiana på Rudskogen. For en gangs skyld går det meste iallefall som foventa, og jeg kan endelig begynne å fokusere litt mer på kjøring, ikke bare på alt det tekniske. Selv med relativt lite effekt greier jeg å sette ny personlig beste tid, og kvalifiserer igjen til 2. startposisjon, bak den samme (raske) e28en med s54. Starten går:

  grid rolling start rudskogen september 2016.jpg

  Her blir det publikumsvennlig racing med de 4 første bilene omtrent fanger-i-fanger og dør-til-dør i flere runder før også dette felter strekkes noe. Med på dansen var en e30 med s62 (e39 m5 v8) motor. Lett bil som går fælt (!) og ligger helt på max av hva som er tillat ift vekt/effkt forhold. Jeg fullfører på 2. plass, og kjører til nest beste tid.

  Race 6

  Line up. For de som har øye for detaljer så har altså deler av skjermbredderen høyres side bak blitt knekt av i forrige race i deg jeg kjørte over noe skrap i banen. Heldigvis er ikke sånne BMW Motorsport deler noe overprisa....

  line up rudskogen september 2016.jpg

  I kjent stil, 2. startposisjon. Men den hvite alfaen, med masser av effekt, smetter forbi både meg og e28en, og det er duket for noen runder med close racing og modige forbikjøringer. Dette gjør at e28 ikke får dratt ifra så mye så tidlig som gjør løpet svært publikumsvennlig. e28en er raskere (både sjåfør og bil), men på et par kritiske punkter (ned mot slakteren) kan jeg bremse noe senere, og slikt blir det jo god underholdning av!

   

  Jeg har kun fått kjørt halvparten av løpene i år. Allikevel greide jeg,uforventet og på det berømte håret, å dra i land 2 plass sammenlagt i BMW Cup 2016. Det må jeg rett og slett si meg veldig fornøyd med!

  (for de som kjenner meg, så vet dere at "fornøyd med andreplass" er noe jeg rasjonaliserer meg frem til. Alfahannen innerst inne har et ganske klart verdensbilde der det IKKE handler om å delta, det kan nemlig alle gjøre).

  Vinteren

  Problemområder har blitt identifisert. De viktigste fokusområdene blir:

  - Enda større HT pumpe for å kunne dra opp effekten igjen. Sammen med delvis ombygging av matelinje.

  - Få ferdig min egen turbo, som er langt bedre egnet. Dette vil forhåpentligvis gi toppeffekt på rett over 400hk, men med et langt bredere register enn i dag.

  - Kjølepakke. Jeg må bli kvitt både mer varmeenergi fra motor og fra ladeluft. Her må hodet legges i bløt og dyktige carbon folk hyres inn om jeg skal få løst det slik jeg ønsker.

   

  Om det blir tid og overskudd skal jeg også se litt på bedre aerodynamikk. Dette er jeg litt i tvil om, da jeg ikke ønsker å ødelegge en "wtcc" bil. Samtidig er det tydelig at mer downforce trengs. Vi får se.

  Spørsmål og tilbakemeldinger er naturligvis hjertelig velkomne :)

   

  Jeg må også legge inn en stor takk til alle som har hjulpet meg denne sessongen, dere vet selv hvem dere er! Videre en stor takk til KOED som har levert enkelte av BMW Motorsport delene.

   

   

 2. Bayerische Motor Werke
  Nyeste blogginnlegg

  Denne modellen er det lett å bli glad i. Går relativt bra med tanke på alder og ligger bra på veien. Det er en morro bil å kjøre da det alltid kommer folk bort for å prate.

  IMG_3378.JPG

  IMG_3376.JPG

  • 1
   innlegg
  • 1
   kommentar
  • 608
   visninger

  Nyeste innlegg

  BjarteBMW635CSIA
  Nyeste blogginnlegg

  Min 635 Csi har noen feil jeg ønsker 1å få ordnet.

  Varmeapparat blåser kun varmt.

  Treg på rattet.

  Motor blir varm ved sakte kjøring.

   

   

  20160702_121910.jpg

  20160704_164033.jpg

  20160704_164416.jpg

  20160704_164444.jpg

  • 3
   innlegg
  • 0
   kommentarer
  • 2745
   visninger

  Nyeste innlegg

  And-reas
  Nyeste blogginnlegg

  I år ble det bil-ferie. 4500 km på to uker, fra Østfold langs kysten opp til Kristiansund, over fjellet til Valdres, så langs svenskekysten og over til Sjælland, Fyn og Jylland. Ferge fra Hirtshals til Larvik. Bilen har fungert upåklagelig, og har i grunn ikke savnet cruise-kontroll selv på de lengste etappene.

  blogentry-73535-0-55547000-1439757959_th

  blogentry-73535-0-71006400-1439758021_th

  blogentry-73535-0-54468000-1439758708_th

  blogentry-73535-0-96100000-1439760075_th

  blogentry-73535-0-16139200-1439760219_th

  blogentry-73535-0-11837400-1439758098_th

  blogentry-73535-0-99619700-1439759066_th

  blogentry-73535-0-62969700-1439759218_th

  blogentry-73535-0-24709600-1439759284_th

  blogentry-73535-0-90497000-1439759364_th

  blogentry-73535-0-96131900-1439759517_th

  blogentry-73535-0-64325600-1439759599_th

  blogentry-73535-0-93112300-1439758225_th

  blogentry-73535-0-12799500-1439759910_th

  blogentry-73535-0-26417200-1439759973_th

  blogentry-73535-0-92827300-1439757501_th

  blogentry-73535-0-61812400-1439757770_th

 3. Thbj's Logg

  • 1
   innlegg
  • 3
   kommentarer
  • 1626
   visninger

  Nyeste innlegg

  Thbj
  Nyeste blogginnlegg

  Hei.

  Har et irriterende problem på min 520 e34, bilen lader bare 11,7 volt.

  har skjekka børstene og bytta regulator på dynamo. Skjekka alle joringspunkter og skjekka bilen for "strømtyver". Har også byttet batteri, og prøvd med en annen dynamo. Men bilen lader fortsatt bare 11,7 volt. Noen som vet av dette kan være? :)

  • 1
   innlegg
  • 1
   kommentar
  • 1680
   visninger

  Nyeste innlegg

  robertbge
  Nyeste blogginnlegg

  Har i dag fått et problem med min bil,får ikke giret i revers.Dette er en 1995 modell.Hvor finner jeg oljepeilingen til girkassa.

  • 2
   innlegg
  • 0
   kommentarer
  • 2142
   visninger

  Nyeste innlegg

  enjoy!

 4. blog-0654104001427110020.jpgDenne gang var det vindusviskerne som sluttet å virke midt i en sving i mørket mens det slapset tett.

  Var noe skeptisk til å hive meg rundt og pelle på dette selv, men tok en kikk. Brakk litt plastikk og demonterte mye mer enn nødvendig...

  Viste seg å være et stag til førersidens visker som var hoppet ut av ledd. Ikke så rart. Antar det skal si knepp og kula skal sitte godt i, men her var det godt med slark og slitasje ja. Vel.. Bøyde stanga litt, og håper det holder et år til :)

  blogentry-75918-0-32866300-1427109992_th

  • 1
   innlegg
  • 4
   kommentarer
  • 1991
   visninger

  Nyeste innlegg

  blogentry-82681-0-17426200-1426584720_th

  Kjøpte meg en sleten E28 518i som jeg har tenkt og pusse opp. planene er og få den så strøken som mulig med tanken på rust så får lakk og den type ting komme på sikt. O:) BMW E28 er joh en ganske feita biler.

  blogentry-82681-0-13781400-1426584406_th

  Komt litt lengre på bilen for kjøpte den for en stund siden og har en plan med og få den godkjent med M30B34 motor som jeg har stående. sendt søknad til BT så får se.

  blogentry-82681-0-84844500-1426584560_th

  Fikk leie ett lokale med noen kompiser av meg så det var joh helt konge \:D/

  blogentry-82681-0-01712400-1426584613_th

  Demontert litt og litt så finner litt mer rust for hver gang men veldig lite grav rust så langt hehe 8-[

  blogentry-82681-0-16701600-1426584663_th

  Kjøpte meg et nytt ratt bare for og få litt mer inspirasjon hehe.

  blogentry-82681-0-86252800-1426585051_th

  Så merke disse koselige ledningene, hva som skal hvor, for med min fantastiske gullfisk hukommelse kan det være en fordel. [-(

  blogentry-82681-0-21963500-1426588484_th

  Har ikke fått gjort som mye som jeg skulle ønske med E28'n, men har heldigvis ikke dårlig tid :-# hehe endelig fått rattet mitt då \:D/

  blogentry-82681-0-30745900-1427185161_th

  Har ikke fått gjort så mye som eg skulle ønsket vært på reise og styrt litt på. Men fikk kjøpt meg et M5 body kitt fra en original M535i og tilstanden på dette var ikke det værste eg hadde sett så jeg kjøpte det.

  blogentry-82681-0-42325100-1430200510_th

  Bare testet det for og se :-({|=

  blogentry-82681-0-67064700-1430200517_th

  • 1
   innlegg
  • 0
   kommentarer
  • 1565
   visninger

  Nyeste innlegg

  Kawa Ihsan
  Nyeste blogginnlegg

  Hei.

  Jeg trenger litt hjelp her.

  Jeg har en BMW 520ia 2005 mod skinn seter.

  Problemet er at hver gang jeg setter på setevarmer så lukter det brent fordi at punktene på setene stikker opp,

  altså skinnet er i kontakt med de varme punktene..

  Jeg lurer på da om jeg kan bytte ut de setene med noen Sports seter som har M på seg. altså elektronisk justering.

  Jeg har EL justering på for setene men jeg har ikke knappen som drar setene fram og tilbake for de er det manuel spak.

  Kan noen hjelpe :o?

  • 0
   innlegg
  • 0
   kommentarer
  • 1098
   visninger

  Ingen blogginnlegg enda

  • 1
   innlegg
  • 1
   kommentar
  • 3115
   visninger

  Nyeste innlegg

  Marthee-93
  Nyeste blogginnlegg

  Bilprosjektet mitt - BMW 318

  Slutten på juli 2013 kjøpte jeg meg en ny bil, type BMW 318 2000-modell. Da hadde den bare gått 127 000 og ikke vært vinterkjørt på mange år. Fikk en god magefølelse på bilen og valgte å kjøpe den.

  Dette er da min 2. bil, som jeg har mange planer for.

  blogentry-80094-0-45892700-1388068316_th

  Dagen jeg kjøpte den og ble parkert i gårdsplassen min. :grin:

  Kjøpte den absolutt ikke ferdig, og har tenkt å legge ut oppdateringer ettersom ting blir gjort med den.

  Det som har blitt gjort med den til nå:

  • Byttet 0-ring i motor
  • Skiftet olje
  • Sotet grøftlys, framlykter og baklykter
  • Kjøpt anlegg, type JL Audio 2x12" sub
  • Påbegynt med å bygge anlegget (kommer bilder senere)
  • Litt småfiks på interiøret. Festet stickerbomb rundt girstangen
  • Laget navnet mitt i klistremerker og festet på sjåførsiden

  blogentry-80094-0-21445600-1388068430_th

  Stickerbomb rundt girstangen, syntes det ble utrolig tøft!

  blogentry-80094-0-69540200-1388068636_th

  Fikk tak i 2 slike, en på panellistene og en på utsiden av passasjerdøra.

  Dette er det som har blitt gjort til nå. Grunnen til at jeg har kommet så sent igang er at jeg har slitt utrolig mye med en oljelekkasje vi ikke har klart å lokalisere og har vært ut med alle deler i motor for å finne lekkasjen, og blitt byttet ut en del og vasket og pusset for å stoppe lekkasjen. Fant tilslutt hvor den befant seg, men da var det gått mye tid på dett problemet. Holdt ikke så veldig lenge før en ny lekkasje oppstod, og den holder vi på med fortsatt. 318 motorene er vel ikke akkurat de beste, men vi lar oss ikke vippe av pinnen av den grunn.

  Viktig å få fikset motoren før eksteriør, slitedeler og lakkering blir foretatt :)

  blogentry-80094-0-74294100-1388068436_th

  Må selvfølgelig også vises at det er en jente som kjører bilen :grin:

  Stay tuned!!

 5. blog-0256068001382378993.jpgLitt moro jeg snekret sammen fra et Gatebiltreff på Dokka for noen år siden.

  Bilene er en E30 M3 M50 Turbo på ca 900hk, og de to andre er E30 S50B30'er 286hk.

  • 0
   innlegg
  • 0
   kommentarer
  • 1048
   visninger

  Ingen blogginnlegg enda

  • 0
   innlegg
  • 0
   kommentarer
  • 1248
   visninger

  Ingen blogginnlegg enda

  • 1
   innlegg
  • 0
   kommentarer
  • 1131
   visninger

  Ingen blogginnlegg enda

  • 0
   innlegg
  • 0
   kommentarer
  • 938
   visninger

  Ingen blogginnlegg enda

  • 0
   innlegg
  • 0
   kommentarer
  • 789
   visninger

  Ingen blogginnlegg enda

  • 0
   innlegg
  • 0
   kommentarer
  • 722
   visninger

  Ingen blogginnlegg enda

 6. abu

  • 0
   innlegg
  • 0
   kommentarer
  • 840
   visninger

  Ingen blogginnlegg enda

 7. abu

  • 0
   innlegg
  • 0
   kommentarer
  • 782
   visninger

  Ingen blogginnlegg enda