• innlegg
    12
  • kommentarer
    20
  • visninger
    14353

Om denne bloggen

Biler, sport, tull og generell fjas

Innlegg på denne bloggen

mkj

blog-0654104001427110020.jpgDenne gang var det vindusviskerne som sluttet å virke midt i en sving i mørket mens det slapset tett.

Var noe skeptisk til å hive meg rundt og pelle på dette selv, men tok en kikk. Brakk litt plastikk og demonterte mye mer enn nødvendig...

Viste seg å være et stag til førersidens visker som var hoppet ut av ledd. Ikke så rart. Antar det skal si knepp og kula skal sitte godt i, men her var det godt med slark og slitasje ja. Vel.. Bøyde stanga litt, og håper det holder et år til :)

blogentry-75918-0-32866300-1427109992_th

mkj

blog-0646661001424355244.jpgGarasjen min er fortsatt et sørgelig syn, så da bilen trengte litt tilsyn ble det til at jeg leverte bilen til nærmeste verksted for et par dager siden.

Ruslet bortover til verkstedet for å hente den i dag, men fikk beskjed om at bilen måtte stå til pynt i verkstedet til i morgen. Ok? Til pynt? En 520i fra -99. Hehe.. Så kom forklaringa fra mekanikeren: Vi får ikke løftebukken ned. Den går bare opp.

Så der sto bilen da, løftet til værs. Fantes sikkert raske måter å få ned løftebukken på, men jeg gadd ikke stresse siden jeg fikk tilbudt lånebil inntil videre :)

mkj

blog-0818454001410976830.jpgVesterålen Gatebil ble stiftet i 2014 og første treff ble avholdt i forbindelse med premiæren av den norske bilfilmen Børning uten for Bø Kino.

Dårlig vær var det, men litt oppmøte var det da likevel. Grilling av burgere på en "hjemmesveiset" BMW-grill og stor andel av Bimmers på treffet. Noen slang ut forslaget om å døpe det hele om til "Vesterålen BMW Klubb", men det var nok å trekke det litt langt :lol:

mkj

blog-0192096001397542552.jpgHar en gammel sjå/uthus/garasje bak huset. For tiden brukt som lagring for et par trasige sykler, en gressklipper som ikke virker og årevis med ved. Den er cirka 45 kvm og med skråtak.

Saken er at dette bygget er gammelt(1950?), og en snekker var og tittet på den i går i forbindelse med at taket lekker. Han var egentlig mer keen på å rive bygget og bygge nytt framfor å bytte et par dragere og taket. Det her er gamle greier, ikke isolert og med trasige dører og gulv. Jeg syns selv rammeverket ser bra ut(foruten disse to dragerne) og kunne egentlig tenke meg å bruke bygget som en måte å finslipe mine handy-skills (host, host..).

Kjøpte i går inn en diger pressening for å legge over taket som en nødløsning mens jeg bestemmer meg for hva jeg skal gjøre med bygget.

Om det noen som har bygd en stor garasje selv nylig og vet cirka hva det kommer på totalt i kroner og tid så hører jeg gjerne om det.

Grei garasje kan jo fort bli til prosjektbil eller MC tenker jeg :P

Edit: Et par bilder innvending.

blogentry-75918-0-66638300-1398359562_th

blogentry-75918-0-55488100-1398359577_th

mkj

Hadde en kjedelig feil på bilen med at etter noe tids kjøring(ca. 25-30 min), så begynte det plutselig å blåse kaldt fra varmeapparatet. Ganske irriterende og småkjipt når det nå har begynt å bli minusgrader ute.

Fikk høre at et var en såkalt formotstand (eller bare motstand) til varmeapparatet som var gåen. Fikk en ny del fra KOED i dag (nr.: 64116923204U), og heiv meg rundt omgående. Skjønte ikke bæret av hvor denne duppeditten hørte hjemme hen, men etter et kjapt søk gjorde denne Youtubevideon det rimelig krystallklart. Klart kanskje, men spesielt lett å pelle ut den motstanden var det ikke. Etter mye knoting var den gamle ute og den nye omsider på plass, og i motsetning til han som har laget youtube-videoen fikk jeg også på klipsen i nederkant som holder dingsen på plass \:D/

Kjørte meg en testtur på 36 kilometer etter montering, og problemet synes å være fikset. Hurra! Hadde ingen problemer med utetempmåleren som en annen med tilsvarende problemer nevner her, så jeg håper dette løste saken i mitt tilfelle. I motsatt fall rapporterer jeg tilbake om et par dager da jeg har planer om langtur :) EDIT: Syns fortsatt varmen kommer og går litt som den vil...

Gammel motstand:

blogentry-75918-0-32386100-1383582979_th

Ny motstand:

blogentry-75918-0-38456700-1383582992_th

mkj

Driti på draget..

blog-0655009001383234698.jpgEller.. Draget var for hardt kan man vel si...

Skulle sjekke tilstand på bilbatteriet og prøve å lade litt etter problemer med å dra rundt startern i dag. Strammemekanismen for batteripolen var ny for meg, og jeg klarte å dra av hele skrubolten. Damit!

Nå er det bare å surfe rundt på interweben og se om jeg finner noen som selger slike. Ikke en kjeft av de lokale verkstedene, bensinstasjonene eller pellementbutikkene hadde noe sånt. Og å begynne med baufil, saging og kabelskobytte vil jeg helst ikke.

mkj

blog-0083484001381398760.jpgDa vil jeg bare få lov å takke rolfi for at vi nå er en autoritetsside når det gjelder blå truser!

Hva i all verden tenker du kanskje? Vel, det har seg jo sånn at jeg har jobbet med ulike internettprosjekter i veldig mange år. Man blir litt skada...

Kikket litt igjennom galleriene vi har fått her på Bimmers nå på formiddagen, og har tidligere vært innom galleriet til rolfi ettersom jeg har hatt en liknende bil tidligere.

Siden jeg har hatt en liten runde med tagger tidligere i formiddag, så kikket jeg på taggene i albumet til rolfi. Truseblå sto det. Hehe.. Ingen dum beskrivelse av fargen på denne bilen kanskje. Så fikk jeg for meg at jeg skulle gjøre et søk på "truseblå" i google.no. Og til min store "glede" ser jeg at vi nå ikke bare er på førstesiden! Vi ligger over Lindex, og ikke langt bak Zalando for øyeblikket. Hehehe.. Nå vet jeg ikke helt hva trusefargetrenden sier for tiden, men jeg tipper nok at vi ikke får særlig med trafikk på dette ordet framover. Men folkens: Bruk taggene. De hjelper både vanlige folk, medlemmene våre og søkemotorene til å finne fram til relevant innhold :)

blogentry-75918-0-61399100-1381397698_th

mkj

blog-0078395001381063012.jpgSøndager er deilige. Det er dagen da du kanskje har litt ekstra tid å slå ihjel, og siden du er her og glor så antar jeg at sofasløving med en god bilfilm er helt ok. Jeg har funnet fram noen forslag under.

Bullit

Dette er sannsynligvis den mest kjente bilfilmen du kan se. Hovedbilene her er skurkens Dodge Charger og helten Steve McQueens Ford Mustang. Handlingen foregår in San Francisco på slutten av 60-tallet, og går ut på at helten Frank Bullit skal passe på mafiavitnet Johnny Ross. Filmen Bullit er aller mest kjent for en episk biljakt rundt om i San Francisos gater:

http://youtu.be/CSAN7ZX02eA

trans.gif

Vanishing Point

Vanishing Point, eller "Døden bak rattet" som er den norske tittelen på denne filmen har to hovedpersoner, Barry Newman som Kowalski og en 1970-modell Dodge Challenger som ehh.. en rå Dodge Challanger. Kowalski er en vietnamveterand som har fått sparken som politimann og havnet utpå. Han jobber nå for et billeveringsfirma og får oppdraget med å levere denne Dodge Challangeren i San Francisco. Kowalski inngår et veddemål om å klare å få bilen levert på under 15 timer, og kan du Amerikansk geografi og vet at bilen i utgangspunktet står i Colorado, så skjønner du at her må det kjøres. Fort! Dette vekker ikke overraskende oppmerksomheten til politimyndighetene. Se traileren:

trans.gif

Taxi

Taxi er en fransk film(ja, jeg vet..) hvor pizzabudet Daniel får valget mellom å miste lappen etter å ha blitt tatt i ekstrem høy hastighet med sin Peugeot 406, eller å fungere som sjåfør for en politimann som ikke har førerkort. Her er det mye vill action og lite fornuftig handlig. En film som bare er laget for å underholde, spesielt deg som liker bilkjøring, og det gjør den jammen godt. Se traileren:

http://youtu.be/h6F5Xxdt2Q4

trans.gif

American Graffiti

Lite Bimmers, men får du ikke lyst til å råne rundt i en gul hot rod fra 30-tallet etter å ha sett denne filmen, så skjønner jeg ikke hva du gjør på denne nettsiden i det hele tatt! En herlig og skikkelig amerikansk film fra 1973 om biler, vennskap, det å vokse opp og livsvalg. Richard Dreyfuss og Harrison Ford er faktisk å se i denne filmen. Det samme er også en 32-modell Ford 5 vindus coupe, en 55- og en 58-modell Chevrolet. Biler, damer, musikk, cool kids, nerder, humor og handling. Denne filmen MÅ sees. Se traileren:

trans.gif

Smokey and The Bandit

Dette er filmen som ble en kjempesuksess som derfor banet vei for etterfølgere. Smokey and The Bandit 1 kom i 1977. Burt Reynolds og Sally Field er hovedpersoner i denne bilfilmen som tok publikum med storm. I denne filmen blir Burt Reynolds, som "The Bandit" leid inn for å frakte et stort lass med øl over grensa mens en overivrig politimann med sønn og halve politikorpset gjør sitt for å prøve å stoppe han og hans medsammensvorende lastebilsjåfør, spilt av Jerry Reed. Se trailer:

trans.gif

Har du flere forslag, så post dem gjerne i kommentarfeltet under :smile: