Gå til innhold

Oljeskift


MortenGB
 Share

Anbefalte innlegg

Oljeskift er mye enklere enn kjøleveske :)

Plasser bilen på et flatt sted.

Finn en bøtte som passer under bilen (motoren), og vær sikker på at det er plass til all olja i den. Bunnpluggen sitter på bunnpanna, og det er bare å skru den ut.

Vær forsiktig dersom motoren er varm, da kan man brenne seg på olja.

Så er det bare å la det renne til det er tomt.

Dersom du har kjøpt originalt BMW-filter (vet ikke med uoriginalt), så følger det med ny skive til bunnpluggen som du setter på før du skrur på pluggen igjen.

Filterbytte foretas ved å skru av bolten som går gjennom lokket i oljefilterhuset. Fjern evt støv og dritt som ligger rundt kanten før lokket tas av. Når lokket er av, er det bare å ta filteret opp og kaste det. Bytt o-ring på bolten (den lille helt nederst), og i lokket.

Sett inn o-ringene og gummiringene i filteret med olje før du setter sammen. Da blir de glatte og setter seg bedre på plass og tetter bedre enn tørre ringer.

Monter sammen. Tror også det følger med en ny skive som skal ligge under bolthodet. Se på de gamle skivene så vet du hvilken som skal være hvor.

Så er det bare å fylle på olje. Jeg pleier å fylle opp til max på pinnen, starte og kjøre motoren noen minutter og peile på nytt.

Det tar alltid litt lengre tid før oljelampa slukker når du starter etter et filterbytte, men det er helt normalt og kommer av at filterhuset er tomt og det tar lengre tid å bygge opp oljetrykket.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...