Gå til innhold

pumpe i tank...?


Muren Motorsport
 Share

Anbefalte innlegg

"Kun" fødepumpe ja. Men uten denne vil du nok få problemer etter en tid. En pumpe kan aldri suge, og variasjonen på løftehøyde for en pumpe er veldig variabel. Kan tenke meg at den lille trykkpumpen framme vil oppleve kavitasjon uten fødepumpen.

Selv verdens mest effektive pumpe kan ikke suge. Men man kan fjerne trykket, variabel effekt fra pumpe til pumpe, i innløpet slik at atm utenfor blir høyere. Dette presser vesken opp til pumpen, men det høyeste som kan oppnås, uansett type pumpe, er ca. 8m.

Derimot kan en pumpe som står nede i væske, løfte ganske så høyt uten å skape skape kavitasjon. Den kan da igjen løfte og fylle/føde neste pumpe. Det er det som gjøres der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vanskelig å si uten data framfor seg. Men det skal ofte pinlig lite til for å forstyrre dynamikken i en pumpe. De fleste tar en pumpe for en pumpe og det er alt. Kan være det lille ekstra, som du sier, en 2,8 bruker i forhold til en 2,5?

Tilfellet er at pumper brukt i industri som krever driftsikkert og eksakt oppgitt levering er veldig balanserte. Det gjelder vel spesielt bil og offshore industri kanskje. Ta f.eks en Supplybåt med vannkanoner. De pumpene lever ofte opp til 64.000 liter i minuttet!!! Da står pumpen godt under vannflaten og det gir en utrolig løftehøyde. Om man hadde rettet disse kanonene bak i vannet, ville supplybåten gjort ca.5knop!!!

Hadde vi løftet pumpen til vannskorpen ville det blitt nesten hageslange ut av dette også(litt overdrevet men,) uansett, man skal være forsiktig med å endre ting om man ikke kjenner grunnen til at det er benyttet. Kan virke i lang tid, men vil kanskje ikke leve opp til driftsikkerheten den er oppgitt til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...