Gå til innhold

Nå skal biler merkes!! :)


BalleKnalle
 Share

Anbefalte innlegg

Store, forurensende biler bør merkes på lik linje med tobakk, mener The New Economics Foundation.

1101473582.90961.jpg

Andrew Simms, programansvarlig for The New Economics Foundation, mener biler bør merkes på samme måten som tobakk blir i dag.

I et innlegg i den britiske avisen New Statesman peker han på SUVer (Sports Utility Vehicles) som et enormt samfunnsproblem. I London er en av syv biler som kjøpes en slik firehjulstrekker. Og bilene blir mer og mer populære, også utenfor Storbritannia.

- De er farlige, enormt forurensende, og som en del av transportproblemet, ventet å bli, ifølge Verdens Helseorganisasjon, en av de største årsakene til død og handikap. Større enn TB, HIV og krig, skriver Simms.

Mens forurensningen fra bilene når nye høyder og den neste runden med viktige miljøspørsmål i Buenos Aires er like rundt hjørnet, roper Simms etter tobakk-lignende merking på alle nye firehjulstrekkere. Også i reklamer for bilene vil han ha advarsler.

- Vi trenger merking for å oppfordre folk til ikke å kjøre disse firehjulsdrevne monstrene på samme måten som vi oppfordrer folk til ikke å røyke. Hvis det ikke virker, må vi kanskje finne et veldig stort askebeger til vår planets fremtid, skriver Simms.

The New New Economics Foundation mener merking bør innføres fordi «å kjøre en SUV kan, som ved røyking, være skadelig både for deg selv og andre». :lol::lol::D](*,)](*,)

Organisasjonen tar også opp erfaring fra tobakkspakke-merking som viser at jo større merkingen er, jo større er effekten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...