Gå til innhold

Vil avskaffe vikeplikt fra høyre!?


BalleKnalle
 Share

Anbefalte innlegg

Forbrukerrådet oppfordrer Statens vegvesen til å droppe regelen om vikeplikt fra høyre i trafikken.

90963.jpg

Rådet vil heller la dem som kjører på den største veien ha forkjørsrett i kryss. Forbrukerrådet mener høyreregelen skaper for mye usikkerhet som kan føre til trafikkfarlige situasjoner.

Trafikksikkerhetsseksjonen hos Statens vegvesen møter forslaget med en viss frykt for økt arbeidsbyrde, mens Trygg Trafikk avventer mer informasjon før nærmere kommentar.

- Det blir mange tvilstilfeller i trafikken med dagens vikepliktsregel, slik som at begge biler nøler og stanser i kryss, sier førstekonsulent Charlotte Lycke i Forbrukerrådet til NTB.

Fungerer hos danskene

Rådet mener at de største veiene i hvert område burde merkes med forkjørsrett, og de tilstøtende veier være merket med vikepliktskilt.

Forbrukerrådet henviser til at det danske veivesenet har gått inn for en slik ordning med gode resultater.

Høyere fart

Seksjonsleder Finn Harald Amundsen i trafikksikkerhetsseksjonen hos Statens vegvesen sier til NTB at de allerede har under vurdering å utvide antallet forkjørsveier i landet. Han understreker at han ikke har sett brevet fra Forbrukerrådet ennå eller fått vurdert forslaget, men at han synes det høres ut som om det blir snakk om veldig mange skilt.

Trygg Trafikk er spent på å lese mer om forslaget, men direktør Leif A. Ellevset sier at det er en tendens til at det blir høyere fart når man innfører forkjørsvei.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...