Gå til innhold

!DOBBEL POST! Kan admin stenge?! BMW Concept CS


ErikS
 Share

Anbefalte innlegg

BMW vil ikke sitte stille og se på at Mercedes-Benz, Porsche og Maserati tar for seg av markedet for store, firedørs kupelignende sportssedaner.

Mercedes-Benz har CLS, Maserati har Quattroporte og Porsche har snart Panamera. Også Aston Martin har varslet at de vil ha sin del av kaka med konseptet Rapid som ble vist for et drøyt år siden.

Det er altså på høy tid at BMW kommer på banen med noe som kan ligne på disse bilene som forsøker å kombinere det beste fra luksus- og sportsbilverdenen. BMWs svar heter foreløpig Concept CS, et utypisk BMW-navn. Dersom modellen når produksjon, kan du regne med at den vil finne sitt nummer i tallrekken blant 3-, 5- og 7-serier. Kanskje vil man vekke til live gamle 8-serie?

Dristig

BMW CS er stor. Hele 510 centimeter måler det lekre og slanke karosseriet i lengden. Høyden er langt mer beskeden med sine 136 centimeter. For øvrig er designen vågal, men samtidig gjenkjennelig for BMW-fans. De store 21-tommers felgene gir bilen et maskulint og selvsikkert uttrykk.

Fronten understreker dette og minner mest om den utgåtte roadsteren Z8, mens hekkens profil trekker tankene mer i retning 6-serie. Fra siden minner CS faktisk mest om tidligere nevnte Aston Martin Rapid.

Fireseter

Interiøret er også spektakulært. Midtkonsollen er ekstremt førerorientert, som på de riktig gamle BMW'ene, men materialvalget er ikke like tradisjonelt. Futuristiske kjørekontroller og annet dilldall som ofte preger konseptbiler, finner du imidlertid ikke her.

I stedet er det vanlig ratt, pedaler og girspak som gjelder. CS er for øvrig en ren fireseter.

Store motorer

BMW røper ingenting om de tekniske spesifikasjonene på CS, annet enn at den selvsagt er bakhjulsdrevet og etter sigende er det neste generasjon 7-serie som står for plattformen. Dersom en slik bil skulle bli virkelighet, er det imidlertid klart at det er 8, 10 og 12 sylindere som blir gjeldende.

BMW Concept CS vises i disse dager på en bilutstilling i Shanghai i Kina.

2338843.jpg

2338844.jpg

2338847.jpg

2338848.jpg

2338849.jpg

Tekst og bilder er hentet fra dinside.no/motor: http://www.dinside.no/php/art.php?id=377627

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...