Sign in to follow this  
Followers 0
Lars

Bremse, ABS, ASC varsellamper E46!

15 posts in this topic

Startet opp bilen i kveld og desse varsellampene lyste (se bort ifra airbaglampa).

cuxx80acrbxj128ek75h.jpg

Instruksjonsboka sier at dette betyr at hele reguleringssystemet ABS, CBC og ASC er ute av drift..

Noen som har vert ute for noe sånt før, eller vet hva som kan vere feil? Kan dette bli dyrt? :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Startet du motoren eller kun tenningen? Fikk samme varsellampene på da batteriet mitt var helt kaputt (var nok strøm til alt av lys inne i bilen fungerte osv, men ikke til å starte motor eller nærlys osv).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Første jeg også tenkte var en ellre annen sensor.. merkelig at alle lyser samtidig?:S vil en diagnosetest vise dette, eller blir det bare et virrvarr av mulige feil? Lysa kommer på når jeg har tenninga i stilling 2, og lyser fortsatt etter motor er startet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Var ute på et verksted (ikke BMW) å spurte om hva dette kunne være, de mente det kanskje kunne være slitte bremseklosser? Er det ikke egen varsellampe for slitte bremser?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har samme problemet! Men kan ikke skjønne hvorfor ABS-lampa skal lyse hvis bremseklossene er slitt.. er jo egen lampe for det!

Share this post


Link to post
Share on other sites

hadde dette helt likt på min..leverte den på jæger og det var vesntre abs giver foran gåen..denne ble skiftet og alt gikk av..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hadde nøyaktik samme problemet, men når jeg startet bilen dagen etter var det borte, og jeg har ikke sett noe til det igjen...

Hva kan det være?

Share this post


Link to post
Share on other sites

kan virke som at det er et verre problem med min bil enn en abs sensor.. :(

Hadde bilen på verksted i dag for å ta diagnose, men de klarte ikke å komme seg inn på bilens system og lese av feilen :? De hadde visst prøvd med to forskjellige apparat, uten å få det til.. Eneste dei kom seg inn på var kontrollsystemet til motoren, ellerno..

Hva i alle dager kan dette være? Spør bare for å sjekke om noen har peiling.. Tenkte jeg skulle snakke med et BMW verksted i morgen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
kan virke som at det er et verre problem med min bil enn en abs sensor.. :(

Hadde bilen på verksted i dag for å ta diagnose, men de klarte ikke å komme seg inn på bilens system og lese av feilen :? De hadde visst prøvd med to forskjellige apparat, uten å få det til.. Eneste dei kom seg inn på var kontrollsystemet til motoren, ellerno..

Hva i alle dager kan dette være? Spør bare for å sjekke om noen har peiling.. Tenkte jeg skulle snakke med et BMW verksted i morgen.

Hadde samme problem med min, klarde ikkje å komme innpå og lese av. Men hadde sjøl mistanke om kaputt sensor, så eg kobla dei fra og ohma med eit vanleg multimeter...

Fann ut at ein sensor var kaputt, skifta den, og alt var i sin skjønnaste orden :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

har samme problemet selv, da jeg har en e39.

det er en kjent feil hos BMW så vidt jeg vet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey!

Ska me sjå.. her var det en god del å ta tak i gitt..

Det at verkstedet foreslår at det kan være lite bremsebelegg, sier litt om hvor få BMW-er han har inne i sjappa si.. ja, det var ikke et BMW-sted, men allikevel.. :roll:

Her har jeg ringet rundt det lyset som lyser når det er lite bremsebelegg foran (venstre) / bak (høyre):

jnlehggih1ymrvjkm7fr.jpg

Det med at dem hadde problemer med diagnoseverktøyet, hadde jeg også problemer med når jeg fikk MITT diagnoseverktøy her heime. Tingen er at man MÅ bruke den 20-pins kontakten som er i motorrommet (ved batteriet). Bilen må også stå på/eller nøkkel i posisjon 2.

Over til selve hovedproblemet ditt:

Jeg har også problemer med dette her -> At begge lampene plutselig lyser. Når jeg tok en diagnose, så sier bilen at det er ABS-sensoren. Tingen er at disse to lampene slukner plutselig igjen.. så kan være at sensoren fungere *halvveis*. Som regel, så kommer disse lysene på noen ganger når jeg har latt bilen stå på tomgang i 10-15min. Lysene slukner igjen etter noen dager med kjøring.

Hvis dette har nettopp hendt, så vil jeg anbefale deg om å kjøre bilen som normalt, for å se om det blir borte. Som sagt, så kan det være smart å bytte den allikevel. Sensoren koster vel ca 1000,-, men selve byttingen kan være vrient. Husk derfor: AVTAL pris på jobben for bytting FØRST! Kan hende at det tar vesentlig lengre tid enn det dem tror.

Samt, få sjekket diagnose på bilen din på et ordentlig sted ;) Det --KAN-- selvsagt være at det er generellel problemer med å ta diagnose på bilen din, og da ville jeg ha tatt den til BMW for videre analyse om hvorfor. Det skal ikke være slik normalt ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.