Gå til innhold

Interessante miljøbiler (en samletråd)


Fredrik
 Share

Anbefalte innlegg

I disse Think og sparetider... her er en bil som viser at noen virkelig tenker nytt... og den er ganske kul egentlig. Aptera er amerikansk og leveres i tre utgaver med enten bensinmotor, elektrisk motor eller hybridmotor. Det er plass til to personer, den kan kjøpes nå og den koster mellom 25000 og 40000 dollar i USA. Er det noen som synes en Buddy eller en Think er kul nå etter å ha sett denne ?... Nei... vi skal ikke redde verden ved å bygge miljøbiler i Norge.

http://www.aptera.com/

Aptera

cpcdi65hd1nwob2x59am.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 61
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Mye av problematikken rundt miljøbilene ligger vel i tilgjengelighet til "drivstoff" og at bilene/merkene er ukjente for folk. I tillegg er det flere typer av de. Hadde man f.eks satset på kun hydrogendrevne biler hadde det vært mye enklere å få bensinstasjoner over hele landet til å ha hydrogen for salg.

Det blir litt vanskelig hvis man ikke kan bruke bilen andre steder enn rundt hjemstedet eller de største bilene. Da må man gjerne ha 2 biler og det er det ikke alle som har råd til.

Men teknologien er på stor frammarsj, så i løpet av få år vil nok tilbudet bli mye bedre for mannen i gata.

Men blir det like gøy med miljøbiler?

Jeg tror jeg ville ha savnet brølet fra seksern uansett hvor rask og stilig en miljøvennlig sportsbil hadde vært...

Ellers er bilen du viser ok seende ut Fredrik, men jeg lurer på hvordan den er på vinterføre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Slike biler må se annerledes ut, ellers så selger de ikke. Folk ønsker å vise at de er miljøvennlige, noe som igjen avhenger av at alle kjenner igjen bilene som miljøvennlige. Biler som kombinerer vanlig utseende med miljøvennlig drivlinje har eksistert lenge.

Toyota lanserte Rav4 Ev (en elektrisk versjon av vanlig Rav4), det fantes selskap som markedsførte elektriske versjoner av Renault 5 (LeCar i Amerika) når den var det store, Citroen har blant annet hatt Berlingo Electric og Fiat har hatt en lignende versjon av sin Doblo. På det amerikanske markedet har Honda hatt en Civic Hybrid, en bil som solgte mye dårligere enn Prius til tross for lavere pris. Prius igjen solgte ikke godt når den hadde et design som til forveksling kunne ligne en vanlig senda (førstegenerasjon Pirus), men den ble en suksess etter at den fikk karaktiristiske profilen vi kjenner Prius som i dag.

:wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Siden det er en viss interesse for Porsche og miljø (som bevist av denne tråden) blant enkelte medlemmer her inne, er det kanskje spennende å se hva Ruf har funnet på:

eRUF Greenster Revealed at Geneva

Going green means different things to different people. For tuner RUF it means cleaner cars and in this case, cars also painted in green. RUF has developed the eRUF Greenster with Siemens Corporate Technology. The eRUF explores many of the themes being investigated by automakers such as fewer C02 emissions and electric propulsion.

http://www.worldcarfans.com/9090305.005 ... -at-geneva

xh9nyfmpwibnprl3pb7z.jpg

ph96975rvmljlvt1i17i.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...