Gå til innhold

Trenger tips til å bygge "Tak/Garasje"


powerfulglenn
 Share

Anbefalte innlegg

Jeg må bygge Tak/Garasje eller noe sånt over Bmwen min... Den skal holde til vinter så jeg kan holde på litt... Så jeg tenkte å bygge tak over med presenning liksom... Hvis dere skjønner? Hvordan planker burde jeg bruke ? Skal bare bygge på en måte "Ramme " Også ta presenning over... Skjønner ?

Tips eller råd ? Takker for alle svar :)

Tenkte partytelt men skal ha det litt billigere og litt mere stabilt

Alt skal stå på grus!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det spørs jo hva du er ute etter. Skal du ha den stående på en parkering i et borettslag? Eller skal du ha den på egen gårdsplass på eiet tomt?

Her er ett ikke så veldig innbruddsikkert alternativ..

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs ... e=13485824

Eller det litt dyrere alternativet som er mere innbruddsikkert.

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs ... e=13454952

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kommer selvsagt helt an på om det er noe som skal stå frittstående eller om det er noe som skal stå inntil en vegg. Dersom det vil få støtte fra et tak/vegg så har du jo enkle alternativer som å lage ramme av 48x98 eller 48x148 med tilsvarende stolper. Du trenger ikke gjøre annet enn å la stolpene hvile på noen heller, men det er jo selvsagt utsatt for telehiv etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker selv denne fra netthandelen:

http://www.netthandelen.no/visAuksjon.aspx?Auksjonsid=26553657

98199.jpg

Kommer litt ann på hva du skal gjøre med bilen.

Vet ikke hvordan det blir til vinteren da, men stabilt er det i hvertfall.

Ang. plass, så er det nok plass i høyden, men nokså trangt på sidene.

den her er jo fin så kan du jo sette opp noen støtte planker så den ikke knekker over bilen din ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

skal du bygge noe i dag er jeg redd du må søke om og få låv til og bygge. og det du har tenkt til og bygge er jo en carport. der du skal støype ned og ha søyler der dimensjonene bør være 4x4(trykkimpregnert) på en carport der lysåpningen blir på 4 til 5 meter vis du skal noe plass på sidene må du nok ha 2x6 dragare der du legger osb oppå med papp oppå der igjen taket bør ha 6 grader eller mer.

så skal du ha kledning på veggen det. der har du mye og velge i. fra 19x150 mm den dimensjonen blir ofte brukt som liggende kledning. og 19x100 mm denne dimensjonen blir ofte brukt som stående kledning. og dette kan fort bli dyrt men vil se mye finere ut en og kjøpe et telt og ha i hagen :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du trenger ikke søke om det nei. Om bygningen ikke er fastmontert. Så heter det faktisk lov. :P

Dette kan du bygge uten søknad:

Garasje/uthus/lekestue/lysthus. Må være under 15m2. Minst 4 meter fra eiendomsgrensen. Maks 3 meter høyt (møne), 2,5 meter til gesims. Det må være 1 meter avstand mellom husene.

Du kan bygge flere småhus på tomten din, så lenge reglene om størrelse og avstand er oppfylt, og du ikke går ut over utnyttelsesgraden på tomten.

NB: Blir det for mange små hus, kan kommunen be deg fjerne noen fordi du bryter med strøkets karakter.

Utfylling/planering av terreng. 1,5 meter avvik fra normal i tettbygget strøk. 0,5 meter ved rekkehus og 3 meter utenfor tettbygget strøk.

Støttemur. 1 meter høy når den er minst 2 meter fra nabogrensen. 1,5 meter høy når den er minst 4 meter fra nabogrensen.

Gjerde. Maks 1,5 meter høyde. Må ikke blokkere sikt til vei.

Flaggstang.

Ombygging innendørs. Må ikke omfatte flytting av bærevegger og slikt.

Utegulv/platting på bakkenivå. Obs! Terrasser som ligger over bakkenivå, må byggemeldes med enkel melding (se forklaring). Alternativet er å bygge et utegulv/platting. Du kan fylle ut terrenget og legge plattingen oppå. Dermed kan du bygge en terrasse som ligger høyere enn resten av hagen, uten å byggemelde. (Pass på dreneringen inntil huset.)

Antenne. Maks 2 meter høyde

Parabolantenne. Inntil 1,2 meter i diameter

Levegg. Maks 1,8 meter høyde og 10 meter lengde.

Utepeis.

Biloppstillingsplass.

Ulike regler:

Alt over kan du bygge uten å varsle eller å spørre noen, men kommunen kan i kommuneplanen begrense mulighetene til å bygge slike ting.

Enten ved å kreve full søknad eller begrense størrelsen på for eksempel utegulv. Sjekk alltid plan- og bygningsetaten i kommunen. Dette gjelder særlig i hytteområder og i «gamle strøk» slik som trehusbebyggelser på sørlandet.

Enkel byggemelding under 50 m2: Tilbygg uten vann kan du i de fleste tilfeller få gjennom med bare enkel byggemelding. Kravet er at tilbygget er under 50 m2. Du må levere nabovarsel med tegninger og kartskisse til naboene. De må ikke protestere. Hører du ikke noe på tre uker fra kommunen, er det bare å starte. Dette passer fint hvis du skal bygge en ­vinterhage eller en større stue.

Enkel byggemelding under 70 m2: Når garasjen/uthuset er under 70 m2 og ingen av naboene har innsigelser. Du må sende inn en «melding om tiltak» til kommunen. Skjema og ytterligere informasjon får du hos kommunen. Du må sende nabovarsel med tegninger og kartskisse til naboene. Har de ingen innvendinger og du ikke hører noe fra kommunen på tre uker, er det bare å sette i gang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...