jokke2k

BMW vil ikke reversere "hk-avgiftstuning" etter 1.1.17

Recommended Posts

Fra og med 1.1.17 er det ikke avgift på bilers effekt mer (endelig er hk-avgiften død!). Avgiftene er flyttet over på målt utslipp av avgasser isteden. 

Så det vil si at disse modellene som har blitt tunet ned til, spesielt 163hk på 184/190hk 2.0d (og noen til 211 på 3.0d) for å spare noen titusener i innkjøpssum, nå lovlig kan selges med full effekt. Og de som allerede er solgt kan tunes opp til original effekt helt lovlig. Nedtuningen av hk har aldri påvirket utslippstallene. Men vil BMW gjøre dette originalt? Neida! Ser ut som man er stuck med "redusert motoreffekt" til i hvert fall garantitiden er utløpt. Jeg skjønner ikke hvorfor de skal holde igjen denne muligheten, det dreier seg tydelig vis bare om en eller annen kode?

F.eks. tilbyr Volvo å tune opp til original effekt fra 1.1. uten spørsmål. 

Andre som har hørt noe mer om dette? 

Del dette innlegget


Link til innlegg
Del på andre sider

 

Det har vel ikke kommet forslag å endre regelen på effektøkning? Gjelder vel bare effektavgiften på nyregistreringen av  biler?

 Om det står 163 i hk i vognkortet, så må du vel betale avgift om du endrer til 184 hk om bilen kun har vært i Norge i 5 år f.eks. 

Del dette innlegget


Link til innlegg
Del på andre sider

Var ikke klar over at dette var gått endelig igjennom. Vet at Høyre og FRP har foreslått det, men var ikke klar over at det var flertall for dette enda. Har heller ikke hørt at Volvo har tilbudt originaltuning på disse modellene. ER det noen linker til det?:?

Del dette innlegget


Link til innlegg
Del på andre sider

Dette synes jeg BMW burde ordne opp i, hvis ikke så vil jeg se for meg at de som sitter med 163 hesterne vil oppleve at bilene er ugunstige å selge. Volvo gjør dette for samtlige av sine kunder som ønsker det, da bør ikke BMW være dårligere. 

Del dette innlegget


Link til innlegg
Del på andre sider
3 timer siden, flobben skrev:

mener å ha lest at grunnen er at bilen er typegodkjent i Tyskland og ved endring tilbake til 184/190hk så må man ha annen typegodkjenning. Dermed gidder de ikke. 

 

Hva med ettermontering  av M-performance styreenhet da? Man trenger jo ingen ny typegodkjenning da? 

Del dette innlegget


Link til innlegg
Del på andre sider

Det er ikke snakk om endring på 10 års regelen uansett vel. Det handler om kjøp av bil. kjøper du en M6 om dette går igjennom, så blir den billigere. men med trimming må du betale avgift for uansett om bilen ikke er eldre enn ti år.

 

 

Del dette innlegget


Link til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å legge igjen en kommentar

Opprett en konto

Registrer konto. Det er enkelt!

Registrer en konto

Logg inn

Allerede registrert? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Ser på dette akkurat nå   0 medlemmer

    No registered users viewing this page.