Gå til innhold

Dokumentasjon ved kjøp av brukt motor


oivind
 Share

Anbefalte innlegg

Jeg har lenge lurt litt angående dokumentasjon ved kjøp og salg av brukte motorer en stund og tenkte det er på tide å få dette helt på det rene nå. Er det noen med god erfaring på dette området som kan belyse litt hva som er viktig av dokumentasjon i slike tilfeller for å sikre at man kan benytte motoren som man vil fremover?

Er det kun et vanlig salgsdokument som dokumenterer at motoren er kjøpt og ikke tilegnet seg på andre måter? Og ønsker man å kunne dokumentere nøyaktig hvilken bil motoren stammer fra (med VIN?) eller er det kun nødvendig å vite hvilke typemodell motoren orginalt kommer fra, hvordan dokumenteres dette? Er det noe standard dokumenter som man må få fra myndighetene eller BMW Norge på dette området eller skriver man bare et dokument selv med evt motorkode og VIN og signatur fra selger, myndigheten vil jo ikke senere kunne gå god for hva selger mener? Hvordan går man frem slik at man har alt i orden dersom man ved en eller annen anledning langt frem i tid ønsker å benytte motoren i en annen typemodell enn hva motoren opprinnelig kommer fra?

Og hvorfor er dette dokumentet viktig? Er det ved evt godkjenninger av biltilsynet at de vet alt om utslipp og tekniske data på motoren? Dersom man ikke har noen papirer på motor, vil man da få problemer med godkjenning slik at den ikke vil bli godkjent selv om man kan se hvilken motor dette er visuelt (uten dokumentasjon)?

Her er det bare å fyre løs med all deres kunnskap!

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Antar at en kjøpekontrakt/kvittering med motornummer bør være godt nok. Om motoren kommer fra utlandet må det vel dokumenteres at moms er betalt. Tror Vegvesenet har oversikt over norske motornummer i registeret sitt, så det skal ikke være behov for å dokumentere hva slags motor det er eller hvor den kommer fra sålenge det er en norsk motor.


Dette kan jo og være ett greit dokument. Forklarer hva du kan lese ut fra motor nummeret. F.eks motor type osv.
http://www.exx.se/techinfo/docs/bmw_engine_identification.pdf
 

Endret av Daniel80
Lagt inn link:
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så med en motor som har vært registrert i en norsk bil så vil da biltilsynet ikke bry seg om noe dokumentasjon da de kan se alt de ønsker ut fra motornummeret? Tror kanskje jeg skal ende en forespørsel til biltilsynet direkte da de burde kunne svare på dette. 

Jeg har også en motor som stammer fra en dansk import for mange lange år siden, men bilen har nok aldri vært registrert i Norge med skilter og det er nok også usikkert på om bilen fysisk eksisterer fortsatt. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...