Gå til innhold

Koblingsboks/sikringsboks under setet ødelagt av vann på e39!


arsa666
 Share

Anbefalte innlegg

Hei! Roten til (forhåpentligvis) alt vondt på e39'en til dama er koblingsboks/sikringsboksen(?) under passasjersetet. Det er snakk om en 2003 520d stv som gikk dårlig og oppførte seg rart etter turbobytte. Byttet også alt av filtere og væsker, ettersom bilen sto i halvannet år etter motorbytte (mekanikere som aldri fikk den igang skikkelig, motoras etter forrige turboras).

Den var tungstarta, og elektronikken begynte å tulle. Ene gangen vi slettet feilkoder gikk den faktisk som den skulle...! Ca 500 meter, før den begynte å gå dårlig igjen, når vi kom tilbake på gårdsplassen stoppet den og har ikke villet starte siden. Samtidig fikk vi ikke koblet til pc'en for å lese av feilkoder, og bremselysene stod på konstant. Ett lengere opphold hos fyksen bil (både dems og våres skyld, bilen stod der i 5 måneder!) konstanterte at det var vann i gulvet. Og først nå har vi funnet ut av hvor ille det er...

Regner med det er såkalte "damp sperren" eller hva det het som er skylden (skal ha av alle dørpaneler å sjekke).

Er det noe annet enn den boksen som kan være skadet? Hvilke andre modeller kan boksen passe ifra? Eventuelt hvor jeg kan få kjøpt den og hvor mye den koster?

Har en delebil for hånden nå, en 2000 mod 520d sedan, men må nesten finne ut om delene vi trenger i det hele tatt går overrens!

 

Takker for svar, lyset i enden av tunnelen er der! :-o

IMG_20171017_165007.jpg

Endret av arsa666
Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 hours ago, quandt1960 said:

Uffa meg, dette er døden for elektronikk med rust på plusskabler. Har du sjekket proppene? Pleier å ruste rundt slik at vann kommer inn nedenifra. Har du takluke? 

 

Proppene har begynt å ruste, men virker ikke som det kommer nedenfra. Ikke takluke på den nei.

 

Lurer mest av alt på hvor jeg kan få kjøpt en ny en?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det der er veldig vanlig enten med eller uten takluke. Spesielt når fuktsperra løsner. Men har du delebil kan du ta det derfra. Disse passer fra samtlige modeller, sjekk også jordings punktene mens du er under der. Få limt fukt sperra og 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...