Kristian 325

Kjørecomputer/OBC til E36

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg har funnet mange emner her på forumet angående kjørecomputer/OBC til BMW E36 om at det går an å bytte fra 8-knappers OBC til 18-knappers OBC ved å koble om noen ledninger og legge opp noen nye ledninger/sensorer,så det skjønner jeg:)Gode emner med koblingsskjema og greier.

Men har alle OBC til E36 samme type kontakt?Tenker på for eksempel at 8-knappers har flat kontakt mens 18 knappers har rund kontakt (dette er bare et eksempel for å gi en litt bedre forklaring av mitt spørsmål)

Eventuelt hvis alle OBC har samme kontakt,vil da en 18-knappers OBC fungere på alle funksjonene som 8-knappers OBC gjorde?Uten om alle de andre funksjonene som 18-knappers har.Eller vil ingenting fungere?

Ble mye OBC,8 og 18-knappers nå,hehe:)Men,men.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ikke særlig smart å opprette et nytt  emne angående OBC i E36,når det finnes så mange fra før av...Så jeg beklager det!Men jeg fikk ikke svar på alt jeg lurte på angående OBC (On board computer) til BMW E36.

Fant ut at alle OBC har samme tilkoblingskontakt,(8,11 og 18-knappers)18knappers har 2stk kontakter,den ene er den samme som er på 8 og 11-knappers OBC.Jeg legger ved noen bilder av 8/11-knappers VS 18-knappers,så blir det enda lettere:)

For at 18-knappers OBC skal fungere på alle funksjonene i E36 som originalt ble levert med 8 og 11-knappers OBC,må det kobles om litt og legges opp noen nye ledninger++Man får kjøpt ferdig konvertingssett på koed og ebay,med alt man trenger for oppgraderingen.

Fant noen greie sider hvor de beskriver fremgangsmåten og hva man trenger

http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1062154

http://www.bmw-driver.net/forum/showthread.php?t=20821

http://www.bimmerforums.co.uk/forum/f92/e36-analogue-clock-18-button-obc-retrofit-guide-t40098/

http://www.bimmerfest.com/forums/archive/index.php/t-151785.html

 

 

OBC 11.jpg

OBC2.jpg

OBC.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå er det mange år siden jeg styrte på å koble OBC i E36. Men monterte 18knapps i flere av de jeg hadde.

7knapps har kun en kontakt. Men for å ettermontere 18, må noen av ledningene  i selve kontakten må byttes på. Kan ikke bare plugge i, da + etc er forskjellig

Samme gjelder om man kun har analog klokke, så kan man åpne kontakten, og legge om ledningene i selve kontakten for å slippe å skjøte/lodde.

For å få alle funksjonene på 18 knapps, må du legge noen ledninger opp til speedometerhuset. Koble seg på enkelte kabler for å få feks forbruk osv.

Check kontroll koblet jeg aldri opp, da dette krevde litt annet tilbehør.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive