Anbefalte innlegg

Hei, har en M52TUB28 fra en E39 som jeg skal sette i min E36 som står med en M50B20 i nå.

 

Den 2.8l motoren står det en automatkasse på og den skal jo selvfølgelig bli omgjort til manuell. Da lurer jeg på hvilke ledninger jeg skal kutte/skøyte sammen for å ta vekk automaten da for å si d på den måten. Ledningsnett og hjerne fra E39’n skal bli med over på E36’n men hvilke ledninger skal jeg gjøre noe med. Er ikke viktig med ryggelysbryter og den slags om det ikke er nødvendig. Bare at bilen oppfører seg slik som den skal etter girkassebytte.

Håper på svar. Har sjekket YouTube osv og får egentlig ikke noe konkret svar på det jeg ønsker å vite. Så om noen har en link eller har gjort dette før. Vennligst ta kontakt:)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

E36 ble aldri levert med M52TU som har elektrisk gass-spjeld, samt at du får nok ikke startsperra fra E39 til å fungere på E36. Da må du fort sende hjernen til noen som kan kode vekk startsperre og muligens få den til å fungere med manuell også.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

TU har i tillegg helt annet stikk til hjernen og andre koblinger til radiatorslanger m.m. Spar deg for mye ekstraarbeid og få tak i en enkelvanos 2.8 motor. Da er alt så mye lettere. Hadde du bodd i Stavangerområdet kunne vi ha byttet motorer. Bruk og E36 ledningsnett, for det er mange forskjeller på E39 og E36 der kontaktene kobles til i motorrommet. Man skal ha over gjennomsnittet god peiling for å få til det du planlegger å gjøre.

Bruker du manuelt ledningsnett er det ikke problem med ryggelyset, selv om du har automat nå. Jeg har manuelt ledningsnett til M52 3 serie motorer.

Hilsen Eirik.

Endret av Eirik Viste

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive