Gå til innhold

xDrive følsomhet mtp. hjul? Pålitelighet?


Gabz
 Share

Anbefalte innlegg

Vurderer E92 med xDrive. Men hvor sensitive er disse på hjulstørrelser og slikt? Er det kun at rulleomkrets skal være den samme, eller går det ikke med forskjellige bredde foran og bak for eksempel? Hvor stor margin er det? Og hvor pålitelige er xDrive-systemet på disse? Har ikke hørt noe spesielt om det i det hele tatt egentlig, er det solid? Og er det noe mer restriksjoner mtp. tuning hvis den har xDrive?

Endret av Gabz
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan motor er det i bilen du vurderer? 

xDriver liker ikke noe mer enn 1% forskjell i rulleomkrets mellom front og bak. Videre kan man ikke bare bytte ut bak dekkene hvis de er helt ned slitt da dette igjen kan skape forskjellige omkrets. Videre har jeg opplevd nettopp dette hvis en av akslene har dekk med en del mer gummi enn andre kan det være i ny og ne rykk og napp. Ellers enn det er det ganske solid system. Fordelingskassa er ratet ganske høy med tanke på NM for de bilene med liten motor som 320d.

Oljeskift vil lønne seg på kassa. Litt jobb da braketten som holder kassa skjuler fyllepluggen. Videre burde du sjekke drivakselen fra kassa til for diffen da disse over tid blir slitt i leddene og hele akslingen må da byttes. Ellers normal service med bytte av olje. 

Håper dette ga deg noe svar på det du lurte på :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

17 minutter siden, Gabz skrev:

Takk for svar! Det er en 330D. Skjønner, da kan det vel bli en del styr med hjul da. Og å måtte bytte dekk ofte. 

Ikke nødvendigvis. Du må bare bytte alle fire samtidig, noe jeg forøvrig også ville gjort på en med rwd/fwd dersom dekkbytte skyldes normal slitasje/alder. M-Sport xDrive ble normalt levert med bredere bakhjul, så om dette er tilfelle her så må du bare passe på hvilke dekk du velger. Søk etter stjermerkede dekk på forumet her, så kommer det en del emner om dette :) Er alle fire hjulene samme dimensjon er det ikke noe stress. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...