Gå til innhold

E39 528iA // Unormalt høyt turtall ved tomgang


Stein-98
 Share

Anbefalte innlegg

Jeg har altså ein e39 528iA, og føler den ligg på ett unormalt høyt turtall på tomgang/utan trykk på gasspedalen. 

Jeg vil prøve å forklare min opplevelse av problemet så godt jeg kan:
Når bilen er driftsvarm, ligg motor på litt over 1000 RPM, og til tider helt opp mot 1200 RPM. Når jeg da setter bilen i Drive eller Revers, gir dette bilen vel mye "gasspådrag" allereide på tomgang, uten trykk på gassen. Når jeg setter bilen i Park, og gir ett lite kick på gasspedalen, kan jeg til tider oppleve at bilen jager litt på høyt turtall, liksom at den hopper opp og ned mellom rundt 1000 og 12-1300 RPM. Dette kan vedvare i opp til eit halvminutt før den roer seg igjen, og legg seg på rundt 1000-1100 RPM.

Jeg ser for meg ett normalt turtall på denne bilen rundt 6-700 RPM. Dette problemet har naturlegvis en innvirkning på bilens forbruk, som nå kan nærme seg ned mot 10l/100km på langkjøring, ved virkelig rolig kjøring, helst med innetrykket cruisekontroll hele vegen. På rolig blandet kjøring ligg bilen på rundt 12-13l/100km. Dette grunnet at bilen ligg på høyt turtall både ved stillstand, og ved oppslipp av gasspedal i nedoverbakker osv... 

Har selv ikke fått sjekket noe på bilen, tenkte å høre litt meninger her på siden først. Selv tenker jeg gjerne gasswire-justeringen, da det virkar inn på bilen både i gir, og mens den står i Nøytral/Park. Men litt usikker, da eg til tider opplever denne jagingen når bilen står i Park. Kan vere spjeld, eller annet lignende? Har ikke så mye peiling på dette området. Kan det skyldes feil i den elektroniske innsprøytingen?

Noen som har peiling på hva dette kan skyldes? Gjerne billigste forslag å sjekke ut til å begynne med. All hjelp mottas med stor takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...