Toppliste


Popular Content

Showing most liked content on 01/07/15 in all areas

 1. 7 points
 2. 4 points
  Peak

  Den store finn.no tråden.

  Hadde heller spart litt til og kjøpt 420d om det skal være diesel. Nyere bil, lavere km. derimot er jo motoren mindre, men det skulle jeg nok klart og leve med. http://m.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=53984244&model=1.749.2000265&sort=2&make=0.749&ref=fas Poenget mitt, syntes den rett og slett er for dyr, 375 000,- er vel prisen jeg personlig kunne tenkt meg og betale for den OM jeg hadde vært i markedet for bilen du linker til, men igjen, noe jeg ikke er, så derav enda lavere.
 3. 3 points
  TRF

  Tråden om BMW-nyheter/rykter/snakk etc.

  Måten teknologi i dag implementeres mtp underholdning og klima (og evt andre tilsvarende funksjoner) synes jeg er svært tris å beskue. Vi har nådd et punkt hvor man lager "kule gadgets" for å vise at man kan, og man har helt glemt essensen i ingeniørkunst. Det er nemlig å lage systemer som på best mulig vis løser en oppgaver. Dagens touch løsninger (og ja jeg har prøvd en del, Nissan, vw, Buick, peugot) fremstår for meg som helt malplasserte. BMW viste med e60 at de evner å dra seg ut av teknologi for teknologiens skyld, og fokusere på å gjøre sjåførens oppgaver lettere og mer effektive. For å illustrere poenger mitt: e34 har "vriknotter" på klimakontrollen. Ikke de kjipe vanlige mekaniske knottene, men en stilfull løsning. e39 er midt i "digitaliserings" alderen, og får "trykk knapper" for å justere temp opp og ned. Dette var i vinden og så kult ut mente sikkert noen. Men saken er at det er en elendig løsning. Man trykker seg halvt i hel om man skal gå fra en ende av skalaen til den andre. På e60 løser de det hele ved å gjeninnføre vriknotter, om enn i en mer moderne variant. Buick Regal som jeg nylig kjørte en del har også "trykk en gang for å endre en grad" løsningen, på et eget lite touch panel, som i tillegg ofte ikke vill registrere trykkene pølsefingrene mine prøvde å få inn. Det er lenge siden jeg har vært borti en mer hjernedød løsning på en så enkel oppgave. Det samme gjelder det å flytte alt mulig av underholdningsgreier opp på touch skjerm. Jeg vil gjerne kunne endre volum, kanal/sang ol uten å måtte se på hva jeg gjør. Det er kanskje ikke kult med gamle knapper når man kan ha alt på touch, men det er absolutt effektivt. Videre, om man ser på det hele fra et "system" perspektiv så er det ikke en god løsning at man skal ha en multiskjerm som skal løse alt, da dette fører til unødvendig mye tid inn og ut av undermenyer. For all del, i dag er dette nødvendig i en viss grad, men mange oppgaver bør man fortsatt ha "snarveger" til, i form av gode gamle knapper og knotter som er hensiktsmessig plassert, slik at man kan ha fokuset og øynene der de skal være, på vegen! Det vi ser mener jeg altså er "nyvinninger for å lage nyvinninger", og ingeniørene/designerne bak har mistet litt vidsyn. Det later til at noen rett og slett glemmer hvilke oppgaver som skal løses, og evt ikke evner å tenke "hvordan løses dette best". Trist.
 4. 2 points
  togga

  BMW dieselmotorer

  Fant ut av dette så oppdaterer litt her for å komplettere. Railtrykket ble avlest som ca 15 bar når motoren stod med kun tenning på. Det som skulle til var en rekalibrering av denne, eller mer nøyaktig en reset av adaptive data for fuel supply. En enkel "service function" prosedyre i ISTA/D når jeg først fant det.
 5. 2 points
  TRF

  Den store finn.no tråden.

  Jeg er enig i det som sies, men å sammenligne 3l r6 med 2l r4 er helt feil uansett hvordan du vrir og vender på det.
 6. 2 points
  majuz

  Off Topic (tidl. tulletråden)

  btw, nye Hobbit filmen er ute i grei kvalitet på nettet (dvdscr) og ny serie fra marvel har begynt. Agent Carter (Captain America spinoff opplegg)
 7. 2 points
  Fredrikmork

  BMW E30 M3 s85 V10

  Da har vi handlet litt i julen. Gruppe A bakre bærebru ombygget for flere justeringsmuligheter i bakstillingen. Ferdig forsterket og ombygget. Skal også bestille meg DTM forstilling så da begynner vi å nærme oss komplett understell. Skal få lagt ut noen bilder snart er på burbygging og forsterkning med bur frem til fremre støtdempertårn og bakre for forsterkninger . Så fort bilen er ferdig med dette blir det begynt å montere understell og motor samt girkasse. Hår store håp om at mye skal være gjort i løpet av april. Så får vi se hvor lenge pengene holder.
 8. 2 points
  Har endelig fått satt sammen GoPro-klippene fra turen vi hadde rundt Skandinavia i høst. Kanskje ikke så veldig spennende, men det får nå så være. Kvaliteten ble dessverre betydelig redusert av YouTube.
 9. 2 points
  Sindre Dahl

  Sindre's E34 M5 tråd

  Da har jeg hentet indre, ytre kanaler, bakskjermer og fremskjermer da skal den bli bra for rust
 10. 1 point
  Samme bil tror jeg, men andre felger.
 11. 1 point
  Tyggern

  B230fk motor i e30

  Litt avhengig av effektutak om du må eller bør bytte til data sprut. Med rett verktøy kan også L.h 2.4 mappes i realtid. Ferdig chipper funker greit men ikke optimalt. En god ladettykkstyring og en turbo med greit stort eksos hus er noe å tenke på. En kompis av meg kjørte lenge med 472hk på orginal bunndel og og modifisert L.h 2.4 men da er skikkelig innsug og grenrør et must. Også overvåke baktrykket for det er det som tar knekken på de fleste av disse motorene. Overgangsflenser til bmw kasser er å få kjøpt da getrag ikke er uvanlig å bruke i volvo.
 12. 1 point
  Skårholen

  B230fk motor i e30

  Men om du bestemmer deg for originalt innsprut, ''må'' du kjøre grønndyse-oppsett / 300-oppsett. Det er bla 3 toms lmm, og dyser fra V70R og S60R, de er mørkegrønne og har sluttnr 968. Og er egentlig laget for 4v topper og ikke 2v, så de er ikke helt perfekte så andre dyser på ca 450-465cc er å anbefale. Også må du ha chipper til originalhjernen og disse er ofte så som så, og det er derfor jeg heller vil anbefale datasprut. Da kan du velge å vrake i dyser, bruke org lmm, få motoren til å gå 100% riktig osv.
 13. 1 point
  Skårholen

  B230fk motor i e30

  Motoroppsett typ volvo B230FK blokk med H-råder, og originale stempler. 530 topp. 940 turbo grenrør. Turbo søk på bsrt325 på google. E-innsug. A-kam. Så er neste spørsmål datasprut eller original lh2.4 som sitter på volvomotoren originalt?
 14. 1 point
  janerik171187

  Off Topic (tidl. tulletråden)

  Pickup er kjekt. Skulle få en delebil inn i garasjen. Så jeg kan ta den på bukken. Men mangler motor så kjøre inn gikk ikke. Tok da å slang en dyne i bagasjeluka så den stakk ut. Og dytta pent på den med pickup'n. Måtte bare ut å svinge litt innimellom. Ellers gikk det bra.
 15. 1 point
  E.C.

  Ka girkasse har eg?

  Ut fra det du postet fra GS og sammenlignet med ZF. Her har du en liste over hvilke biler som kommer med 5HP19. GS ga deg "A5S 325Z" = Automatic 5 speed, 325 = Nm inn den tåler, Z = ZF. Googler du det nummeret vil du også få opp ZF 5HP19. Det står også i den linken fra ZF.
 16. 1 point
  Sammyen

  Heng i turtall, massivt oljebruk og majones!

  Tenkte på veivhus eg og, men korleis dette kan strupe turtallet lurer eg på. Bilen skal jo i teorien kunne dras på turtall heilt uten olje og?
 17. 1 point
  Ja, om du har tenkt å betale halve bilens verdi kan du kjøpe dette hos GS.
 18. 1 point
  Espelae

  E60/61 tråden

  Tror eg har svart før. Men eg har gateway 500s bt. Men ikke dab. Kjøpte min på bilradiospesialisten i bergen. Leitet litt rundt men fant ikke noe særlig billigere som rettferdigjorde vente tiden feks Sent from my iPhone using Tapatalk
 19. 1 point
  Det er en allmenn misoppfattelse at det kun er "skjermen" som oppgraderes. Man bytter altså hele navigasjonsenheten, skjerm, iDrive-kontroller, litt kabler, emulator og USB-stick. Det er altså en litt mer omfattende jobb enn å bare "bytte skjerm". Gjør du alt selv kommer du langt med 10-12.000kr, men skal du ha folk til å gjøre dette for deg må du nok belage deg på 15-16.000kr.
 20. 1 point
  Peak

  Del hva du støtte på - en "spotte"-tråd.

  ....eller mye gjeld...
 21. 1 point
  carburetion

  BMW E34 520/28i

  Skifta begge støtdemperer bak, og tårnlager. Støtdemper på H.side har vore skifta nylig trur eg, men det er best å byte begge på samme tid Støtdemper på V.side var råten. Kunne trykke demper i bunn med vetle-fingeren, så den fungerte dårlig. Tårnlageret var heller ikkje så veldig bra, trur demperen var halveis ut av tårnlageret, Høyrtes iallefall sånn ut. Nytt: Demperer: Bilstein B8 Sport. Fjører: Eibach 30mm senkefjører. Tårnlager: Meyle HD. Div deler,- mansjetter, og gummi til fjør. Som du ser, så er tårnlageret ganske boss Nedre støtdemper feste hang også noke jevlig. Måtte varme innfestninga rødvarm for å få hylsa til demperen til å sleppe berebrua.
 22. 1 point
  Sammyen

  Heng i turtall, massivt oljebruk og majones!

  Usikker på dette med at den henger på turtall hmm. Bobler det i kjølevæsken når motoren går? Tjukk kvit eksos er vel tegn på kjølevæske i sylindrene, men dette kan skje gradvis over tid. Sjekk nivået og fargen på kjølevæsken din. Kan noken ta diagnose? Sjekk diagnosetråden og sjå om det er folk i ditt område som kan ta ( http://bimmers.no/topic/690841-den-store-diagnose-tråden-oppdatert-180313/ ) Oljen må gå ein plass og er det tett veivhusvent kjem den ikkje i retur, lekker toppakningen så kan den gå i kjølevæsken osv.
 23. 1 point
  Nyheim

  Nyheim's '92 E36 325i Coupe!

  All info ligger vel i grunn her men skal se hva jeg får til
 24. 1 point
  TommyFF

  TommyFF E61- Solgt!

  Ok. Kunne ikke du ha sendt meg en pm med det du har? så kan jeg sjekke hvor lett d blir å finne det resterende.
 25. 1 point
  awt

  TommyFF E61- Solgt!

  Så ganske original ut den sotingen. Må si bilen har kommet seg et par-tre hakk med M-sport også.
 26. 1 point
  Gabz

  E39 fra gubbe til treff - Photoshoot

  Shadowline på E39 er et must uansett, synes nå jeg
 27. 1 point
  Daniel.

  Off Topic (tidl. tulletråden)

  Grei video
 28. 1 point
  aplet86

  E39 fra gubbe til treff - Photoshoot

  SKal du film på rutene er det ett must med Shadowline spør du meg
 29. 1 point
  Har da satt på gule blinkers og nye svarte nyrer. Vet mange ikke liker denne looken, men det driter jeg rett og slett i, for jeg selv er veldig fornøyd
 30. 1 point
  Da har 524n kommet i lakkboksen så her blir D lakk til helga! Hælig Så har jeg faktisk begynt og sveise litt på e12n igjen
 31. 1 point
  ZGasi

  bmw e38 740ia

  Åjaa, tenkte ikke på det! Har selv e38, derfor jeg tenkte det var sånn men jeg har jo faceliften. Da får jeg bare beklage;)
 32. 1 point
  torcar

  Fxx Serie Koding

  ///Frank: Usikker på hva det kan være. Er installasjonsguiden fulgt 100% og din "token" er i orden så burde det fungere. Jeg bruker v.54.1 av PSDZdata filene, men du skulle fått koblet til bilen uansett... Sjekk om noen kan hjelpe til her: http://www.bimmerfest.com/forums/forumdisplay.php?f=175 Jeg kodet bort lyktespylerene i dag slik at de ikke går nesten hver gang vinduene spyles. Slutt på vått panser
 33. 1 point
  Skulebollen

  Off Topic (tidl. tulletråden)

  Bør vere 18 om du skal gå lavt
 34. 1 point
  Lorris: Ja jeg kan love deg deg jeg slet litt ja. Men med pinsett og tang fikk jeg tingene på plass og det virker helt som det skal..
 35. 1 point
  awt

  Off Topic (tidl. tulletråden)

  Det er strengt tatt ikke så mange andre måter å gjøre det på.
 36. 1 point
  Fischquig

  E39 fra gubbe til treff - Photoshoot

  Godt nyttår! Etter mye venting kom postmann pat med Hella xenon faceliftlyktene mine, og til min store overraskelse fikk jeg med strøkne baklykter også Men med litt nærmere studering fant jeg ut at justeringspinnene er knekt i den ene frontlykta, så nå er både pinner, overgangsledninger til blinklys og ombyggingssett for baklyktene bestilt. Tok også med 10W 6000k LED til angel eyes. Er litt usikker på hva jeg egentlig vil, om jeg skal ha halogen i angel eyes og kurve tåkelys, eller om jeg skal bruke led i angel eyes og tåkelys og i tillegg ha US-moduler... Da blir det omtrent slik: Dette er emd Depolykter, men det beste eksemplet jeg fant i farten... Ellers måtte jeg også prøve meg på filmlegging, noe som mellom oss kan sies å ha gått rakt åt helvete... men uansett, på avstand er det ikke så lett å se Dette er med 35% Satser på å profftone rutene til våren, men da med 40-45% på sidene og 35 på bakrute. Kaster bare inn et par innspirasjonsbilder i samme slengen
 37. 1 point
  Julianv

  bmw e38 740ia

  Det har variert hva jeg har fått til å funke fra gang til gang Noen ganger lar jeg tenning stå på mens jeg fjerner kabel, noen ganger ikke. Plutselig bare virker det
 38. 1 point
  Stemningsbilde! Savner sommeren !
 39. 1 point
  Werther

  Del hva du støtte på - en "spotte"-tråd.

  Dagens kramgoda tyskerbørser: ML63 AMG er snacks med 6,2l V8 på 510hk. Også møtte jeg på en snasen 1982 W126 500 SEL. Import i 2013... W126 gjør meg mo i knærne. Når den dukket opp i speilet oste frontpartiet "Diktator" og "Flytt deg". Den nekter å gå av moten...
 40. 1 point
  Har virkelig sansen for de bilene der, pen design og bilen er stor rent fysisk
 41. 1 point
  williamwiers

  Santhos Garage - E36 325i og E39 530D

  kjører magnatec eg og storfornøyd!
 42. 1 point
  Har jo styrt endel med disse stolene og siste feil var jo som sagt denne bryteren som hadde tatt kvelden. Dreiv og undersøkte litt på Ebay,og fant igrunn ingen da de er forskjellige. Men ble jo henvist til Koed av de fleste og fant der. Lykkelig ble jeg helt til jeg så prisen,625 pluss frakt. Fanken,tenkte jeg synes det er litt i overkant for en bryter... Etter å ha tenkt litt så,gikk jeg ut og bikket bryter av stolen. Hva er årsaken til at den ikke virker tro..? Nei til helsikke,frem med kniv og vred brytern fra hverandre.Nå haglet kuler og fjærer:( :(. Etter å ha samlet delene sammen var det ned å hente verktøy: Sandpapir,tang og multispray: Skjønte jo fort at skal jeg få denne bryteren sammen måtte jeg ha tolmodighet. Og fant fort ut hva som var årsaken. De små kulene som ligger på bilde ved bryter: er oppi en fjærbelastet holder. Disse små fjærene strammet jeg opp sånn at kulene fikk kontakt med flatene på bryteren: Flatene pusset jeg med sandpapir og smurte de med multispray. Og til sist så tok jeg disse småkulene og dyppet i babyolje sånn at de gled skikkelig på de flatene. Etter dette var det kunsten å få dette sammen igjen og det gikk greit. Etter dette måtte jeg ut og teste. Og spent var jeg men JADDA her var det bare å kjøre lårhviler frem og tilbake så det luktet svidd. Dermed er alt iorden .
 43. 1 point
  Fredrik 90

  Off Topic (tidl. tulletråden)

  Tja, Nytern sin E36 318 TDS var jo gått over 400 000 km og funket fint så tror det skal være holdbare biler for å si det sånn
 44. 1 point
  Otis

  E60/61 tråden

  Vil sterkt anta at du har det. Men på bensin er ikke egr et problem, om det var det du tenkte på. EDIT: Nå har jeg sjekket på delekatalogen, og har du N52 motor, så har du ikke EGR. Men har du N53, så har du EGR.
 45. 1 point
  ///Simon

  525 turbo selges

  Bytte i min E34 med s38b36 motor i!? Påkosta ALLT for mye.. Ligger til salgs her på bimmers
 46. 1 point
  Oransje blinklys og chrome nyrer. Grattis med fin bil
 47. 1 point
  Bjørn Olav

  E34 Touring Deler

  Baklykter med hvit blink? Bjørn
 48. 1 point
  solberg92

  "Black Betty" E36 compact 1jz gte vvti

  Måtte ta litt av bunnpanna for å få det til å passe Turbo, fuel rail, dyser, clutch og datasprut er nå bestilt og vil bli montert etterhvert som det blir god tid til det
 49. 1 point
  Fredrikmork

  BMW E30 M3 s85 V10

  Da er understellet bestilt intrax 1k2. Så nå er det på tide å begynne å bygge. Håper å få oppdatert litt oftere her i nær fremtid.
 50. 1 point
  Er den? Jeg solgte den videre til Ålesund i Juni 2008. Han som kjøpte den planla visst å restaurere den litt. Har ikke hørt noe siden.
This leaderboard is set to Oslo/GMT+01:00