Toppliste


Popular Content

Showing most liked content on 01/07/15 in all areas

 1. 7 likes
 2. 4 likes
  Hadde heller spart litt til og kjøpt 420d om det skal være diesel. Nyere bil, lavere km. derimot er jo motoren mindre, men det skulle jeg nok klart og leve med. http://m.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=53984244&model=1.749.2000265&sort=2&make=0.749&ref=fas Poenget mitt, syntes den rett og slett er for dyr, 375 000,- er vel prisen jeg personlig kunne tenkt meg og betale for den OM jeg hadde vært i markedet for bilen du linker til, men igjen, noe jeg ikke er, så derav enda lavere.
 3. 2 likes
  Fant ut av dette så oppdaterer litt her for å komplettere. Railtrykket ble avlest som ca 15 bar når motoren stod med kun tenning på. Det som skulle til var en rekalibrering av denne, eller mer nøyaktig en reset av adaptive data for fuel supply. En enkel "service function" prosedyre i ISTA/D når jeg først fant det.
 4. 2 likes
  Jeg er enig i det som sies, men å sammenligne 3l r6 med 2l r4 er helt feil uansett hvordan du vrir og vender på det.
 5. 2 likes
  btw, nye Hobbit filmen er ute i grei kvalitet på nettet (dvdscr) og ny serie fra marvel har begynt. Agent Carter (Captain America spinoff opplegg)
 6. 2 likes
  Da har vi handlet litt i julen. Gruppe A bakre bærebru ombygget for flere justeringsmuligheter i bakstillingen. Ferdig forsterket og ombygget. Skal også bestille meg DTM forstilling så da begynner vi å nærme oss komplett understell. Skal få lagt ut noen bilder snart er på burbygging og forsterkning med bur frem til fremre støtdempertårn og bakre for forsterkninger . Så fort bilen er ferdig med dette blir det begynt å montere understell og motor samt girkasse. Hår store håp om at mye skal være gjort i løpet av april. Så får vi se hvor lenge pengene holder.
 7. 2 likes
  Har endelig fått satt sammen GoPro-klippene fra turen vi hadde rundt Skandinavia i høst. Kanskje ikke så veldig spennende, men det får nå så være. Kvaliteten ble dessverre betydelig redusert av YouTube.
 8. 2 likes
  Da har jeg hentet indre, ytre kanaler, bakskjermer og fremskjermer da skal den bli bra for rust
 9. 2 likes
  Måten teknologi i dag implementeres mtp underholdning og klima (og evt andre tilsvarende funksjoner) synes jeg er svært tris å beskue. Vi har nådd et punkt hvor man lager "kule gadgets" for å vise at man kan, og man har helt glemt essensen i ingeniørkunst. Det er nemlig å lage systemer som på best mulig vis løser en oppgaver. Dagens touch løsninger (og ja jeg har prøvd en del, Nissan, vw, Buick, peugot) fremstår for meg som helt malplasserte. BMW viste med e60 at de evner å dra seg ut av teknologi for teknologiens skyld, og fokusere på å gjøre sjåførens oppgaver lettere og mer effektive. For å illustrere poenger mitt: e34 har "vriknotter" på klimakontrollen. Ikke de kjipe vanlige mekaniske knottene, men en stilfull løsning. e39 er midt i "digitaliserings" alderen, og får "trykk knapper" for å justere temp opp og ned. Dette var i vinden og så kult ut mente sikkert noen. Men saken er at det er en elendig løsning. Man trykker seg halvt i hel om man skal gå fra en ende av skalaen til den andre. På e60 løser de det hele ved å gjeninnføre vriknotter, om enn i en mer moderne variant. Buick Regal som jeg nylig kjørte en del har også "trykk en gang for å endre en grad" løsningen, på et eget lite touch panel, som i tillegg ofte ikke vill registrere trykkene pølsefingrene mine prøvde å få inn. Det er lenge siden jeg har vært borti en mer hjernedød løsning på en så enkel oppgave. Det samme gjelder det å flytte alt mulig av underholdningsgreier opp på touch skjerm. Jeg vil gjerne kunne endre volum, kanal/sang ol uten å måtte se på hva jeg gjør. Det er kanskje ikke kult med gamle knapper når man kan ha alt på touch, men det er absolutt effektivt. Videre, om man ser på det hele fra et "system" perspektiv så er det ikke en god løsning at man skal ha en multiskjerm som skal løse alt, da dette fører til unødvendig mye tid inn og ut av undermenyer. For all del, i dag er dette nødvendig i en viss grad, men mange oppgaver bør man fortsatt ha "snarveger" til, i form av gode gamle knapper og knotter som er hensiktsmessig plassert, slik at man kan ha fokuset og øynene der de skal være, på vegen! Det vi ser mener jeg altså er "nyvinninger for å lage nyvinninger", og ingeniørene/designerne bak har mistet litt vidsyn. Det later til at noen rett og slett glemmer hvilke oppgaver som skal løses, og evt ikke evner å tenke "hvordan løses dette best". Trist.
 10. 1 like
 11. 1 like
  Ja med et såpass lavt effektuttak som 250-300hk, så vil et eksoshus på 0.63ar være passe. Ikke vil man ha det trange 0.48ar som blir veldig varmt som kan føre til blant annet tenningsbank, og kjedelig lav tenning på grunn av varmen. Ja man kan bruke f.eks en ostrich for å kunne mappe lh2.4 men skrittet til billige datasprut blir såpass små at det er verdt det.
 12. 1 like
  Litt avhengig av effektutak om du må eller bør bytte til data sprut. Med rett verktøy kan også L.h 2.4 mappes i realtid. Ferdig chipper funker greit men ikke optimalt. En god ladettykkstyring og en turbo med greit stort eksos hus er noe å tenke på. En kompis av meg kjørte lenge med 472hk på orginal bunndel og og modifisert L.h 2.4 men da er skikkelig innsug og grenrør et must. Også overvåke baktrykket for det er det som tar knekken på de fleste av disse motorene. Overgangsflenser til bmw kasser er å få kjøpt da getrag ikke er uvanlig å bruke i volvo.
 13. 1 like
  Men om du bestemmer deg for originalt innsprut, ''må'' du kjøre grønndyse-oppsett / 300-oppsett. Det er bla 3 toms lmm, og dyser fra V70R og S60R, de er mørkegrønne og har sluttnr 968. Og er egentlig laget for 4v topper og ikke 2v, så de er ikke helt perfekte så andre dyser på ca 450-465cc er å anbefale. Også må du ha chipper til originalhjernen og disse er ofte så som så, og det er derfor jeg heller vil anbefale datasprut. Da kan du velge å vrake i dyser, bruke org lmm, få motoren til å gå 100% riktig osv.
 14. 1 like
  Motoroppsett typ volvo B230FK blokk med H-råder, og originale stempler. 530 topp. 940 turbo grenrør. Turbo søk på bsrt325 på google. E-innsug. A-kam. Så er neste spørsmål datasprut eller original lh2.4 som sitter på volvomotoren originalt?
 15. 1 like
  Pickup er kjekt. Skulle få en delebil inn i garasjen. Så jeg kan ta den på bukken. Men mangler motor så kjøre inn gikk ikke. Tok da å slang en dyne i bagasjeluka så den stakk ut. Og dytta pent på den med pickup'n. Måtte bare ut å svinge litt innimellom. Ellers gikk det bra.
 16. 1 like
  Ut fra det du postet fra GS og sammenlignet med ZF. Her har du en liste over hvilke biler som kommer med 5HP19. GS ga deg "A5S 325Z" = Automatic 5 speed, 325 = Nm inn den tåler, Z = ZF. Googler du det nummeret vil du også få opp ZF 5HP19. Det står også i den linken fra ZF.
 17. 1 like
  Tenkte på veivhus eg og, men korleis dette kan strupe turtallet lurer eg på. Bilen skal jo i teorien kunne dras på turtall heilt uten olje og?
 18. 1 like
  Ja, om du har tenkt å betale halve bilens verdi kan du kjøpe dette hos GS.
 19. 1 like
  Tror eg har svart før. Men eg har gateway 500s bt. Men ikke dab. Kjøpte min på bilradiospesialisten i bergen. Leitet litt rundt men fant ikke noe særlig billigere som rettferdigjorde vente tiden feks Sent from my iPhone using Tapatalk
 20. 1 like
  Helt typisk motoren/aktuatoren. Skift den nå, før den streiker helt og du ikke får opp døra uten å rive i stykker dørtrekket.
 21. 1 like
  Det er en allmenn misoppfattelse at det kun er "skjermen" som oppgraderes. Man bytter altså hele navigasjonsenheten, skjerm, iDrive-kontroller, litt kabler, emulator og USB-stick. Det er altså en litt mer omfattende jobb enn å bare "bytte skjerm". Gjør du alt selv kommer du langt med 10-12.000kr, men skal du ha folk til å gjøre dette for deg må du nok belage deg på 15-16.000kr.
 22. 1 like
 23. 1 like
  Skifta begge støtdemperer bak, og tårnlager. Støtdemper på H.side har vore skifta nylig trur eg, men det er best å byte begge på samme tid Støtdemper på V.side var råten. Kunne trykke demper i bunn med vetle-fingeren, så den fungerte dårlig. Tårnlageret var heller ikkje så veldig bra, trur demperen var halveis ut av tårnlageret, Høyrtes iallefall sånn ut. Nytt: Demperer: Bilstein B8 Sport. Fjører: Eibach 30mm senkefjører. Tårnlager: Meyle HD. Div deler,- mansjetter, og gummi til fjør. Som du ser, så er tårnlageret ganske boss Nedre støtdemper feste hang også noke jevlig. Måtte varme innfestninga rødvarm for å få hylsa til demperen til å sleppe berebrua.
 24. 1 like
  Usikker på dette med at den henger på turtall hmm. Bobler det i kjølevæsken når motoren går? Tjukk kvit eksos er vel tegn på kjølevæske i sylindrene, men dette kan skje gradvis over tid. Sjekk nivået og fargen på kjølevæsken din. Kan noken ta diagnose? Sjekk diagnosetråden og sjå om det er folk i ditt område som kan ta ( http://bimmers.no/topic/690841-den-store-diagnose-tråden-oppdatert-180313/ ) Oljen må gå ein plass og er det tett veivhusvent kjem den ikkje i retur, lekker toppakningen så kan den gå i kjølevæsken osv.
 25. 1 like
  All info ligger vel i grunn her men skal se hva jeg får til
 26. 1 like
  Ok. Kunne ikke du ha sendt meg en pm med det du har? så kan jeg sjekke hvor lett d blir å finne det resterende.
 27. 1 like
  Dette ser meget bra ut. E12 535 blir ikke feil. Gleder meg til å se ferdig resultat av 524 en:)
 28. 1 like
  Shadowline på E39 er et must uansett, synes nå jeg
 29. 1 like
 30. 1 like
  SKal du film på rutene er det ett must med Shadowline spør du meg
 31. 1 like
  Har da satt på gule blinkers og nye svarte nyrer. Vet mange ikke liker denne looken, men det driter jeg rett og slett i, for jeg selv er veldig fornøyd
 32. 1 like
  Da har 524n kommet i lakkboksen så her blir D lakk til helga! Hælig Så har jeg faktisk begynt og sveise litt på e12n igjen
 33. 1 like
  Åjaa, tenkte ikke på det! Har selv e38, derfor jeg tenkte det var sånn men jeg har jo faceliften. Da får jeg bare beklage;)
 34. 1 like
  ///Frank: Usikker på hva det kan være. Er installasjonsguiden fulgt 100% og din "token" er i orden så burde det fungere. Jeg bruker v.54.1 av PSDZdata filene, men du skulle fått koblet til bilen uansett... Sjekk om noen kan hjelpe til her: http://www.bimmerfest.com/forums/forumdisplay.php?f=175 Jeg kodet bort lyktespylerene i dag slik at de ikke går nesten hver gang vinduene spyles. Slutt på vått panser
 35. 1 like
 36. 1 like
  Lorris: Ja jeg kan love deg deg jeg slet litt ja. Men med pinsett og tang fikk jeg tingene på plass og det virker helt som det skal..
 37. 1 like
  Det er strengt tatt ikke så mange andre måter å gjøre det på.
 38. 1 like
  Godt nyttår! Etter mye venting kom postmann pat med Hella xenon faceliftlyktene mine, og til min store overraskelse fikk jeg med strøkne baklykter også Men med litt nærmere studering fant jeg ut at justeringspinnene er knekt i den ene frontlykta, så nå er både pinner, overgangsledninger til blinklys og ombyggingssett for baklyktene bestilt. Tok også med 10W 6000k LED til angel eyes. Er litt usikker på hva jeg egentlig vil, om jeg skal ha halogen i angel eyes og kurve tåkelys, eller om jeg skal bruke led i angel eyes og tåkelys og i tillegg ha US-moduler... Da blir det omtrent slik: Dette er emd Depolykter, men det beste eksemplet jeg fant i farten... Ellers måtte jeg også prøve meg på filmlegging, noe som mellom oss kan sies å ha gått rakt åt helvete... men uansett, på avstand er det ikke så lett å se Dette er med 35% Satser på å profftone rutene til våren, men da med 40-45% på sidene og 35 på bakrute. Kaster bare inn et par innspirasjonsbilder i samme slengen
 39. 1 like
  Det har variert hva jeg har fått til å funke fra gang til gang Noen ganger lar jeg tenning stå på mens jeg fjerner kabel, noen ganger ikke. Plutselig bare virker det
 40. 1 like
  Dagens kramgoda tyskerbørser: ML63 AMG er snacks med 6,2l V8 på 510hk. Også møtte jeg på en snasen 1982 W126 500 SEL. Import i 2013... W126 gjør meg mo i knærne. Når den dukket opp i speilet oste frontpartiet "Diktator" og "Flytt deg". Den nekter å gå av moten...
 41. 1 like
  Har virkelig sansen for de bilene der, pen design og bilen er stor rent fysisk
 42. 1 like
 43. 1 like
  Hinsides pris på 50% originale style 32 uten dekk?
 44. 1 like
  Tja, Nytern sin E36 318 TDS var jo gått over 400 000 km og funket fint så tror det skal være holdbare biler for å si det sånn
 45. 1 like
  Vil sterkt anta at du har det. Men på bensin er ikke egr et problem, om det var det du tenkte på. EDIT: Nå har jeg sjekket på delekatalogen, og har du N52 motor, så har du ikke EGR. Men har du N53, så har du EGR.
 46. 1 like
  Bytte i min E34 med s38b36 motor i!? Påkosta ALLT for mye.. Ligger til salgs her på bimmers
 47. 1 like
 48. 1 like
 49. 1 like
  Måtte ta litt av bunnpanna for å få det til å passe Turbo, fuel rail, dyser, clutch og datasprut er nå bestilt og vil bli montert etterhvert som det blir god tid til det
 50. 1 like
  Da er understellet bestilt intrax 1k2. Så nå er det på tide å begynne å bygge. Håper å få oppdatert litt oftere her i nær fremtid.