Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 02/09/18 i alle områder

 1. 7 poeng
  LCI M-Sportratt på plass! Legger ved bilder og noen instruksjoner slik at nestemann kanskje spekulerer litt mindre enn det jeg gjorde Hadde demontert rattet på forhånd for å orientere meg litt. Siden jeg skulle ha girhendlene så måtte disse bestilles separat, og jeg måtte ha nytt ledningsnett og bakdeksel med hull for selve hendlene. Prøvemonterte det nye bakdekselet og oppdager at det ikke finnes hull for å feste girhendlene. Dette må man borre selv. Borret et hull på 4,5mm og brukte 5mm skrue med skive. Gjorde tilsvarende operasjon for den andre girhendlen, og monterte rattet sammen igjen med det nye ledningsnettet. Her er det totalt umulig å gjøre feil, alle pluggene er forskjellige. Den desidert verste delen av jobben var å få av airbaggen av det gamle rattet. Satt i to timer før jeg fikk det av Det er et hull i senter av rattet på bunn. Der må man føre inn en form for skrutrekker, og presse en metalbøyle rett opp som løstner alle klipsene som airbaggen sitter i. Alle skal løstne samtidig, og det var litt kinkig. Selv brukte jeg et bredt flattskrujern, men det sklei bare av. Filet derfor et spor i senter av skrujernet, slik at metalbøylen havnet i sporet. Så var det plankekjøring derfra. Plugg ut rattet, og løstne den store 16mm bolten i senter. Oog reverser operasjonen med det nye rattet, så er det på plass. Det ble ikke ettermontert varme i rattet helt enda, budsjettet strakk ikke til da jeg må ha ny SZL (Enden av rattstammen der rattet monteres.) Mangler nemmelig kontakten for varmekablene. Det er vel tre kontakter her. Den ene til airbag, den andre til alt av knapper/girhendler og den siste til rattvarme/vibrasjonsmotor regner jeg med. Den tredje er den som står alene lengre nede. Der er det ingenting å plugge i, så det byttes senere. Men bra ble det!!
 2. 4 poeng
  StigJ

  Nye 8 serien vist ved et uhell!

  Da må du ut i snøen i skumring en gang. Da oppdager du noe rart...
 3. 3 poeng
  Marius2002

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  @chrisholm fresh E30 det der. Popnaglet skjermbreddere vet jeg ikke hvor jeg har på denne, dessverre. Jeg synes det er greit på enkelte biler, men fullstendig kræsj på andre. Rally og andre banebiler er unntak, der er alt lov. Mens vi er inne på E30, du burde også sjekke ut noe så kjedelig som en 320is. Italia/Portugal-M3. Og vipps er den ikke kjedelig, men faktisk ganske så kul og interessant. Sjeldenhet, men en på forumet hadde importert en rød utgave for noen år siden Dette er strøkent
 4. 3 poeng
  Ikke mine biler selvsagt. Men fikk sjansen til å se litt nærmere på disse i dag!
 5. 3 poeng
  Vask idag, blir skitten av å stå i ro også...
 6. 3 poeng
  Følger trenden med bilder fra carporten... Jada, jada, jeg vet at det trengs spacere bak
 7. 2 poeng
  sluquet

  TLS/SSL (HTTPS)

  Tenkte bare å lufte tanken om å få på plass et sertifikat og kjøre nettstedet over https i stedet for usikker http. med Certbot og Let's encrypt er det ganske enkelt (og gratis) å sette opp, og certbot fornyer automatisk så man slipper å gjøre det manuelt hver 90. dag.
 8. 2 poeng
  Gorg

  Gorgs fototråd - San Marino Blå M3 F80

  Før/etter en runde i Lightroom og Photoshop
 9. 2 poeng
  Grantas K.

  00' E46 323ci

  Da har jeg begynt å få inn litt deler til bilen Har alltid likt led baktlyktene til facelift med oransje blink, men etter litt lesing på forumer og sånn fant jeg ut at det ikke skal være barebare å koble de opp i en preface pga. annerledes lysmodul. Så da var alternativet å lete etter noen kopier som var ment til preface, men selvfølgelig fant jeg kun med hvite eller sotede blink. Bestemte meg for å bare kjøpe med hvit blink og foliere den hvite delen oransje. Alle de kopiene fra ebay hadde en sånn irriterende svart kant som denne her rundt lykten: Derfor ble det innkjøp av depo baklykter uten den kanten, kostet en del mer, men verdt det i mine øyne. Under foliering: Ferdig resultat, veldig fornøyd:
 10. 2 poeng
  Bimmerlorris

  Lorriz 525i

  Da ble det "ny" motor på meg 😃 Det ble en del att og fram ang levering av den siden selger først fikk ett oppdrag og planlagt levering i Oslo, men så ble dette kanselert pga no vekttrøbbel på totalvekt bil og last. Så da gikk det noen ekstra dager før vi fikk til en ny deal på levering. Det ble til slutt en ordning der han skulle til Sarpsborg og levere/laste og fikk levert motoren hos dette transportfirmaet og lagret den der. Så da var det bare å få lånt seg en bil med hengerfeste og hekte på henger og ta en liten roadtrip til Særp 👍 Motoren ble satt på hengeren med truck, så den delen av "opplegg Ernst" funka fint 😃 Men så skulle faenskapet av igjen. Det skulle vise seg å kreve litt hjerneaktivitet 😂 Hvordan skulle vi få den av ??? Det var ingen steder å feste noe tau slik at vi kunne få trukket pallen av hengeren med talja vi hadde !!! Gode råd ble dyre, men så kom jeg på at det er en liten oljegrav i garasjen. På kanten av den fikk vi festa kroken på talja og bundet den andre enden til pallen med motoren. Men neida !! Talja kilte seg totalt da vi skulle dra !!! Hva nå ??? Jo, heldigvis hadde bilen vi lånte, firehjulstrekk 😃 Vi kjører bare bilen fremover til pallen kommer på vippen og deretter rygger vi hengeren dit vi skal ha motoren 😉 Som sagt så gjort. Så var det å legge to stk 2*4 på hengerkanten og la pallen skli ned på garasjegulvet 👍 Gikk det bra ? Ikke helt 😂 2*4’ne knakk og pallen tippa og smalt i gulvet så radiatordeler spruta 😂 Motoren sitter fast i forstillinga og med radiatoren i front så den tok heldigvis av for fallet slik at det ikke ble skader på selve fronten av motoren 😉 Så da ordna det seg i grunn greit og til helga tenker jeg at jeg skal starte på prosessen med å skru av alt som har pakninger 👍 Dessuten må jeg demontere automatkassa og løsne motoren fra forstillinga og få heiset motoren opp i lufta og få montert den på et motorstativ. Tenker å kjøpe et på Jula eller Biltema. Ja ja, nok babling for denne gang. Skal få tatt masse bilder når jeg starter på demontering 👍 Klar for tur og henting av M50B25 👍 På plass i Sarpsborg og fått motoren lempa på hengeren 😃 Bælverket !! 😂 Motor, automat sittende i forstilling 😉 Tror dette veide en god del. Etter mye strev og ofring av en stk radiator, fikk vi da jernklumpen på plass 😂 Gleder meg til å få pakka om og rengjort denne motoren 😃 Deilig å endelig ha motoren her og nå kan jeg bare sulle i mitt eget tempo og få den ren og pen igjen 😃 Veldig takknemlig for selskapet og hjelpa av kompisen min 😃 Hadde blitt ufattelig strevsomt dersom jeg skulle ha styra med dette alene 🙈
 11. 2 poeng
  danskiii

  danskiii's F31. Solgt

  Lite som skjer igjen men er jo vinter og alle resurser går til E21 Men er da noe. Har vært inne hos brages idag å fått skiftet baklykter på garanti Digg å få nyvasket bil tilbake Så har den også fått seg ny frontrute! Meb denne gang er den klar for litt oppgradering Må bare få tak i nytt deksel, kamera og modul nå så snakker vi skiltgjenkjenning!
 12. 2 poeng
  Saltkjelen

  Min alpinhvite F11 [vinterhjul s. 67]

  Ja, 6WA utgjør helt klart mye med helhetsinntrykket. Personlig synes jeg 6WA er det mest elegante instrumentpanelet man kan få tak i ved bruk av analoge visere. 6WB er stilig (dog ikke så elegant), men tatt prisen i betraktning er den ikke stilig nok til å forsvare et femsifret beløp.
 13. 2 poeng
  Vaske bort litt støv å møkk etter en vinter i dvale
 14. 2 poeng
  N.E.W.

  Del hva du støtte på - en "spotte"-tråd.

  Siden vi er inne på amerikanere, her en strøken Chevy Stepside,
 15. 2 poeng
  Walkabout

  Min alpinhvite F11 [vinterhjul s. 67]

  6WA har en digital skjerm i hele nedre del av panelet, samt at det lyser hvitt på dagtid. Standard har kun en liten digital skjerm i midten, samt at det ikke er lys på dagtid. I tillegg blir skjermen på 6WA helt svart når tenningen skrus av For min del er det spesielt lys på dagtid som er interessant.
 16. 2 poeng
 17. 2 poeng
  Liten tirsdagsvask 😊😊
 18. 1 poeng
  chrisholm

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Kom over denne på youtube istad. sjekk denne e30'n, strøken etter min smak
 19. 1 poeng
  NeonMuffler

  E34 ///M532i S54, reborn

  litt spam, deilig når panseret og resten er like blankt som utvendig
 20. 1 poeng
  Fredrik

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Jeg har alltid likt Ford og jeg tenker at de som bilmerke egentlig bevisst underpresterer. De kan definitivt bedre og jeg tror at de uten problemer kunne ha tatt en "Audi" og bygget bilmerket opp til å bli premium på nivå med bl.a Audi og BMW. Hvorfor dette ikke er aktuelt for Ford USA er et interessant spørsmål, men jeg vil tro at det primært har med det amerikanske bilmarkedet å gjøre samt deres fokus på såkalte "verdensbiler" der de samme plattformene og produksjonsteknikkene benyttes på ulike markeder (verdensbasis) for å rasjonalisere produksjonen. Ford besitter en fantastisk kunnskap når det gjelder bilproduksjon; noe som ikke minst utviklingen av mer spesialiserte modeller som Ford GT viser samt ulike tidligere fantastiske RS og XR modeller. Når alt kommer til alt er jo BMW M tuftet på Ford Motorsport (Europa) via Jochen Neerpasch... Jeg har selv kun hatt én Ford og det var en Fiesta Mrk.II for snart 30 år siden (jeg har imidlertid jevnlig kjørt ulike nye Ford modeller). Det som var interessant med min Fiesta er den var vesentlig mer harmonisk (kjøredynamisk, motormessig og tildels opplevd kvalitetsfølelse) enn mange tilsvarende og samtidige bilmodeller som f.eks Peugeot 205 og 106 samt ikke minst VW Polo og langt på vei Golf II med de minste motorene. Ford Fiesta Mrk.II var en fin småbil... en sliter som tålte å bli brukt hardt... Hvorfor har jeg kun hatt én Ford når jeg har hatt 8-9 stk. Peugeot spør du kanskje? Vel, slikt handler egentlig mest om tilfeldigheter. Min far hadde i flere år en Peugeot 505 og det inspirerte meg nok ganske mye i tillegg til at Peugeot (og Honda) på 80-tallet mer eller mindre var som Jaguar idag (type: klart interessante, men ikke helt der oppe sammen med f.eks Audi og BMW). Peugeot ble derfor mitt bilmerke når det handlet om bruksbiler (jeg har hatt... 205, 106, 306, 405 og 406). Idag har jeg imidlertid migrert over til Citroën...
 21. 1 poeng
  slettaas

  E28 "M518". Hjemme fra gs treffet:)

  Montering av galvaniserte deler..👍
 22. 1 poeng
  SofaKingFresh

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Dette er morsom lesning. Du summerer opp en helt vanlig dag til og fra barnehagen til guttungen og leiligheten min! På en kjøretur som skal ta med 20 minutter i området, bruker jeg fort 10 minutter ekstra når det er biler som ferdes med meg. 25 minutter av turen er ren frustrasjon, og jeg er psykisk sliten når jeg er fremme ved reisemålet. Grusomt irriterende! Men etter 12 år i trafikken så blir det dessverre en del av hverdagen...
 23. 1 poeng
  Saltkjelen

  Tråden om BMW-nyheter/rykter/snakk etc.

  Går fra sak til person? Virkelig? Tror du virkelig på det du selv skriver, eller er det bare ekstremt dårlige forsøk på hersketeknikker? Det er godt du minner meg på rollen som moderator. Til din glede (eller muligens store fortvilelse?) kan jeg opplyse at min rolle som moderator innebærer å holde orden i henhold til gjeldende regler (sammenlign det gjerne med jobben til et vaskepersonell ). Det knebler dog ikke min mulighet til å føre ytringer for ting. All den tid du til enhver tid svarer på noe helt annet enn det som skrives, så ser jeg ingen grunn til å fortsette en endeløs diskusjon. Ellers tror jeg de færreste tar seg nær av betegnelsen om "gamle hauger" (anførselstegn er en fin ting). Selv kjører jeg både "gamle hauger" og nytt skvip uten sjel selv.
 24. 1 poeng
  Saltkjelen

  Tråden om BMW-nyheter/rykter/snakk etc.

  Tuller du nå, eller oppfører du deg bare som en sutrete treåring fordi andre har en annen mening eller oppfatning enn deg? Fascinerende å se at så fremt man ikke har personlig erfaring eller genuin interesse for "gamle hauger" og forrige århundrets historie, så er man ikke kompetent til å uttale seg om nye(re) produkter.. og handicap? Spar oss... Hvordan kan du påstå at et nyere bilinteriør ikke kan være solid (med unntak av nyere BMW interiør da, for det er jo alltid solide greier)?
 25. 1 poeng
  NeonMuffler

  E34 ///M532i S54, reborn

  Spammer litt her jeg med bilder fra sommer 😬
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00