Gunnar

Medlem
 • Innholdsteller

  18598
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Alt skrevet av Gunnar

 1. Etter en haug forskjellige tråder av typen "hvor gamle er vi?", "hvilke biler har du?", "hvor bor du?", "hva jobber du med?" osv. begynner de som er faste her inne å bli litt lei. Jeg oppretter derfor denne tråden hvor meningen er at folk skal kunne fortelle litt om seg selv. Biler, bosted, alder, jobb, interesse i forhold til bil (stereo, banekjøring), garasjefasiliteter, you name it! Et moderat antall bilder er lov. Skal du vise frem 10 bilder av bilen eller garasjen din lager du deg en tråd under bilder & filmer. GO!
 2. Har fungerende ISTA+ (ISTA/D) med K+DCAN USB interface på Windows 10, men måtte skifte en av (de sinnsvakt dyre) demperne, og fant etterpå ut at demperen må kodes til bilen. Får beskjed i ISTA+ at det ikke kan gjøres der, og må gjøres med ISTA/P. Jeg har forsåvidt fått tak i ISTA/P, men såvidt jeg kan finne ut på nett så kan det ikke kodes med K+DCAN, man må ha ICOM A-adapter? Eller at det iallfall ikke er helt stødig via ICOM-emulator... Noen som har noe mer info her? Hva er enkleste løsning for å gjøre en slik koding med det jeg har? Kan det gjøres med NCSExpert og K+DCAN interfacet? Eventuelt noen som kan utføre det i Rogaland? Skulle hatt det gjort så raskt som mulig. Betaling er såklart OK.
 3. Gunnar

  Kode E70 X5, mulig med K+DCAN?

  For en glede! Endelig fungerende kjerre igjen. Fikk defaultkodet demperen. Full forvirring siden modulene hadde andre navn i NCS enn i ISTA. Tips til andre som sliter, EDCSVL heter FLEDC i NCS. Tilsvarende bak heter EDCSHL og RLEDC.
 4. Gunnar

  Kode E70 X5, mulig med K+DCAN?

  Her er verdiene jeg får opp i NCS dummy på EDCS_VL. Finner ikke disse igjen i FSW_PSW.TRC fra NCS Expert...? E70-EDCS_VL.C04-ModuleFunctions.txt
 5. Gunnar

  Kode E70 X5, mulig med K+DCAN?

  Se screenshots av modulene (og feilmeldingen i ISTA).
 6. Gunnar

  Kode E70 X5, mulig med K+DCAN?

  Ok, så alt jeg trenger er altså å sette de samme settingene som de andre demperne på denne nye? Antar at Bavaria har tenkt å flashe alt først, og så kode, mens jeg kan slippe unna med å kun kode styreenheten på demperen? Noen som har peiling på hvor jeg finner demperne i NCS? Styremodulen skal hete EDCSVL, men finner den ikke i lista etter å ha valgt E70, CAS og Process ECU. I ISTA+ kartet ligger de fire demperne som undermoduler til VDM, men fikk ikke ut noe som virker å være relatert til demperne når jeg leste ut settingene på VDM?
 7. Gunnar

  Kode E70 X5, mulig med K+DCAN?

  Ingen som koder med NCS expert? Har INPA og NCS oppe og går nå, og har forsåvidt funnet ut litt hvordan det henger sammen, men når jeg leser av EDCS_VL (demperen venstre foran) så får jeg opp at den er SG-codiert Nein, mens de tre andre har Ja. Så jeg antar at det er "SG-codierung" som må til, og da er spørsmålet om det er dette man gjør med NCS når man setter diverse options, eller om SG-koding er noe annet? Bavaria har sagt de kan ta det, men det jeg ikke skjønner helt er at da tar det alt fra to til fire timer og de sier at hele bilen må oppdateres samtidig. Det virker i så fall ikke å være det samme som gjøres med NCS, for der endrer man vel bare settings? Men er det SG-koding? Forstår det som at SG-codiert er steuergeräte codiert, og med min herlige tysk så blir det til styreenhetskoding?
 8. Noen i Rogaland (Sandnes/Stavanger/Jæren helst) som har anledning til å kode en demper på X5en min (E70 med dynamic/adaptive drive)? Demperen er ny og trenger å kodes til bilen. Bilen befinner seg i Sandnes, men kan fint kjøres, så jeg kan kjøre en tur for å få det gjort. ISTA/D sier jeg må ha ISTA/P for å få det gjort, og jeg har ikke plass på mikro SSD-disken, tid eller ork til å styre med det. Kvål mente det måtte gjøres grunninnstilling, men det stemmer ikke.
 9. Gunnar

  Hvorfor ble M57TU2D30 endret?

  Drar du virkelig frem igjen en 3,5 år gammel tråd for å fortelle at noe som er riktig er feil?
 10. TV virker bare i utlandet, så det er ikke viktig. Hva slags emulator for kamera er det snakk om? Link eller navn? Ser også at noen sier at PDC ikke virker - dvs. at den piper, men at indikasjon på skjerm ikke virker.
 11. Har '07 X5 E70 med det aller meste av utstyr, og av utstyr som kan påvirke eventuell oppgradering er vel headup, navi pro, logik7, tv, DVD entertainment i baksete, 4-soners klima, 4x varmesete, pdc foran og bak, ryggekamera med linjer og visning av det PDCene detekterer. Den har også iPod-kabel i hanskerommet, og aux i armlene. Er det slik at alt dette vil fungere videre som før, bare med nytt interface på skjermen, om jeg oppgraderer til CIC? Ønsker er at alt jeg har skal fungere videre, at jeg får DAB+ og helst også A2DP (streaming via blåtann). Hva mer enn skjerm, unit, iDrive-controller og eventuelt deksel rundt denne trenger jeg i X5? Virker som det er litt annet behov enn f.eks. E60?
 12. Skjønner. NBT er vel tilnærmet uaktuelt for meg, vil ikke miste den fantastiske headupen og syns også det er altfor dyr bil å gjøre "jalla". CIC er pent å se til, men det frister allikevel ikke å bruke minst 20 lapper på å få DAB inn som "Satellite radio" eller annet uoriginalt. Det var noe trøbbel med blåtannoppkobling i bilen min, så i følge forrige (og eneste) eier så ble hele modulen byttet til over 15 lapper. Har ikke detaljene, men antar vel at en her snakker om hele CCC-modulen. I så fall er den temmelig ny. At en DA heller burde bygget om til CIC er en helt annen sak...
 13. Dette er en fantastisk tråd. Godt å se at dere holder koken. Har en E70 X5 med CCC, og slik jeg forstår denne tråden så er desidert smidigste løsning å beholde CCC og ettermontere Kufatec sin DAB-modul? Ettermontering av CIC er dyrt og krever da også original DAB-modul til enda mer penger, dersom en vil ha det inn på skjermen? Ettermontering av NBT er dyrt og krever også original DAB-modul, pluss at noen funksjoner fra innstilling av bil i CCC forsvinner?
 14. Som overskriften sier, noen som har inne BMW TIS på PCen, og gidder å se om det finnes retrofit-veiledning for hengerfestemontasje på E38?
 15. Sikkert mange som har brukt bimmers på smarttelefoner tidligere, i vanlige browsere, men har nå lagt den inn i Tapatalk-appen hvis det er noen som kjenner til den. Den koster dessverre 17-18 kroner (bimmers får ingenting av dette) i Appstore og Android Market (men er gratis til BlackBerry og Nokia), så det får bli opp til hver enkelt å vurdere om det er verdt det. Foreløpig i testmodus. Ser ut som den muligens ikke vil klare å støtte bildene som er lastet opp direkte her, men vi tester det litt, så ser vi hvordan det er. Appen ser iallfall meget bra ut. Skal ikke forlange at noen kjøper appen, men kjekt om dere som eventuelt allerede har den kan teste det litt. Forumet ligger under Automotive -> BMW/Mini -> bimmers.no (foreløpig greiest å finne via 'Date'). Her er linker til nedlasting for Blackberry/Nokia, dere med Android og iPhone vet vel hvor en finner det. http://tapatalk.com/mobile.php
 16. Månedens bil september 2006 Etter lang nedetid på ADSLen min har jeg nå måttet gi opp å vente på at nettleverandøren skal få orden på sakene og kjempet meg gjennom bildeopplastingen med godt gammeldags modem. Tele2 får ikke julegave av meg i år. Velvel - her er i hvertfall minst "en time" (på modem) med bilder av Magnus sin 320Ci. Bil '00 BMW E46 320Ci Eier Magnus Børresen / ///Magnus Utstyr/Ekstrautstyr/Modifikasjoner: * Orientblau Metallic * Xenon (6000K) * Regnsensor * Sportsseter m/ varme * Skinninteriør * Soltak * Innvendig lyspakke * Midtarmlene forran/bak * Automatisk klimaanlegg * Mulifunksjonsratt * Cruise Controll * BMW Radio/CD m/ Harman/Kardon-Sound System * BMW Alarm * Grønt felt øverst i frontrute * Høyglans Shadowline * Skipose * Chrome eksosrørhaler * Senket 30/20 Cobra * Skiftet interiørlister fra tre til børstet alu * Alu-pedaler m/ fotstøtte * Alu-instrumentringer * "Xenon-look" interiørpærer (16 stk) * "Silver" blinklyspærer * K&N-konfilter * 8,5" x 19" Hartge Classic Replica m/ 235/35-19 (Sommer) * 8,5" x 18" E46 M3 Replica m/ 225/40-18 (Vinter) Annet Bilen rullet ny ut fra Autozentrum i Oslo, og er fulgt opp til punkt og prikke på samme sted. Jeg kjøpte bilen i april '05 hos Autotuning i Råde da de solgte den for en kunde, og ble da 3. eier. Planer Kunne selvfølgelig tenkt meg full M-Tech på både innside og utside, men det blir for dyrt til at det er verdt det. Og jeg vet at om jeg kjøper noen M-ting, kommer jeg til å måtte ha alt. Alt eller ingenting. Nå har jeg klart å stoppe ved M-fotstøtte for å matche pedalene. Har lyst på LED-baklys, men vi får se. Er egentlig ganske fornøyd, men det beste hadde vært en M3... Din bil her? Ønsker du at din bil skal bli månedens bil og figurere på forsiden av bimmers.no til glede for over hundre tusen (!) besøkende hver måned? Send tilsvarende info som ovenfor, inkludert bilder i bra kvalitet (så store som mulig, men legger de som regel ut i 800x600), til post@bimmers.no! Vil du bare vite om bilen din er aktuell holder det å sende inn et bilde og et par setninger om bilen, så vil den bli vurdert.
 17. Gunnar

  M52 starter ikke (E38 728ia)

  Starta 728en min i går morges, og lot den bare gå i noen sekunder før jeg stoppet den igjen ettersom jeg heller skulle ta den andre bilen. Det ble den tydeligvis så fornærmet over at den la inn årene... Madammen prøvde den senere på dagen, og da ville den ikke. Har såvidt rukket å teste litt smått ute i regnet, og får null tenning. Den drar rundt på starteren, men det skjer ingenting. Helt dødt. Prøvd med startgass rett i innsuget også, null tenning. Har lånt bort Carsoften min og sliter litt med GT1-systemet mitt, så jeg er ikke sikker på om jeg får ut riktig diagnose. Får ihvertfall ikke opp noen feil på DME (motorstyring), men får en feil på EWS, uten at jeg får ut feilen! Irriterende som pokker. Det minner veldig om kodesperra på en '91 320ia jeg hadde... tillot starteren å dra rundt, men ga ikke tenning/bensin. Derimot trodde jeg denne EWSen (og nyere) heller ikke tillot starteren å dra rundt? Tenkte på bryteren i girkassa, men bilen stod kun i park da den ble startet, og ble ikke rørt, dessuten skulle den ikke dratt rundt heller om det var den - og ryggelyset kommer også på og av som det skal. Og ja, den har også stått på lading i et døgn uten at det hjalp noe. Lys og alt i instrumentpanel etc. fungerer fint. Sikringer ser OK ut. Noen tips? Trenger sårt begge bilene på mandag.. PS: Beklager hvis noen venter på noe respons fra meg - har knapt fått sett innpå her på noen uker!
 18. Jaja, så var tiden omsider kommet for å takke for meg som driver av norges største BMW-forum. Jeg forteller litt om historien her, og meg personlig, for å forklare hvorfor jeg har tatt de valgene jeg har tatt. bimmers har vært med meg på en 11 år lang reise gjennom tykt og tynt, fra jeg jobbet som IT-konsulent i Stavanger-området, gikk lei data både som hobby og jobb, og fant ut at det var enklere å bytte fagfelt på jobb enn å bytte hobby/interesse. Fant noe som så kjekt ut og begynte på produktdesign (maskiningeniør) på høyskolen i Vestfold. Fikk jobb på Nøtterøy og jobbet med utvikling (konstruksjon) av militære produkter i 4,5 år, med bimmers som bi-prosjekt. Alltid et strev uten like når server(ene) plassert i Kristiansand og Bryne, gikk ned når det passet dårligst, eller når jeg ble oppringt av illsinte folk som skyldte på meg, og truet både i ene og andre enden, fordi noen hadde lagt ut noe "drit" om de på forumet, eller den verste av alt, som sikkert en del av dere som har vært her inne lenge husker, men som vi ikke skal gå inn på nå. Etterhvert dukket det opp både kjerring, hus og barn, og vi flyttet også tilbake til Stavanger og Sandnes, med bimmers "på lasset". Jeg begynte å utforske både nye fagfelt med å jobbe med maskinkontroll i olja, på boring. Jeg jobbet rotasjon og hadde store ambisjoner om å bruke en del tid på bimmers, med mange store og gode planer klare, men enda en unge dukket opp og vi kjøpte oss hus med mange prosjekter, så tiden gikk uten at jeg kunne gi bimmers nok tid. Motivasjonen og interessen for bil dalte også, når alt handler om fliser, dass, stikkontakter osv., og da ble bimmers mer til bry enn til glede. Så ville altså tilfeldighetene ha det til at jeg fikk en fantastisk mulighet som onshore vedlikeholdsleder for en borerigg i Nordsjøen, et tilbud jeg ikke kunne takke nei til, og jeg innså raskt at nå ble sjansene for å drive bimmers på en god måte, om mulig, enda mindre enn før. Den lille tiden jeg har til overs går til hus og barn, og det føles allerede som det mangler noen timer i døgnet. I tillegg har jeg stålklumpen uti havet som kan finne på å gå ned til alle døgnets tider på samvittigheten. For å vise litt av optimismen er det ikke mange månedene siden jeg handlet varer (klistremerker og skiltplater) for rundt 10 000,- fordi jeg hadde store planer om å endelig komme i gang. De ligger fint i hyllene sine og jeg har ikke engang rukket å legge det ut på sidene her. Uten salg og uten annonseinntekter (det har ikke stått på forespørslene, kun at jeg ikke har hatt tid), så har bimmers i tillegg utelukkende vært en utgift de siste årene. Det er trist å innrømme, men det har faktisk hendt det har gått måneder mellom hver gang jeg har vært inne på bimmers de siste 2-3 årene. Gjennom de 2-3 årene et salg har vært vurdert, så har det vært flere forskjellige aktører på banen for å overta, noe seriøst, noe useriøst, noen med cash, andre uten, også en stor, og for de fleste, velkjent klubb, men sannsynligvis er det sunt for BMW-miljøet at det finnes to separate grupperinger, i tillegg til at bimmers ble startet nettopp for å være et alternativ, så valget falt på private aktører som virker å ha nødvendige midler for å drive sidene videre. Det er, tross alt, vemodig og med tungt hjerte, at jeg gir bimmers over i nye hender, men tiden er inne, og jeg er sikker på at det er mulig både å gjøre sidene økonomisk bærekraftige og samtidig tilby mye av det som sidene har vært i mange år. Noen av idéene jeg har hatt har jeg sendt videre, så får nye eiere se om det er tanker de vil videreføre eller om de har sine egne idéer. Sidene er solgt helt uten klausuler, så de står fritt til å velge hvilken vei de vil gå, men personlig tror jeg det er lurt å følge noe av det som nettopp er årsaken til at bimmers har blitt en suksess. De skal også selv velge hvordan de vil gå videre i forhold til moderatorer. Jeg er stolt over hva bimmers har blitt, og takker stort for alle som har bidratt til at bimmers har blitt det som bimmers har blitt, både i form av innlegg og spesielt de som har hjulpet til med å holde temperaturen nede, altså moderatorene. Takk for meg - og dere ser meg nok igjen her inne.
 19. Kjekt å høre. Får håpe ingen klandrer meg for tapte arbeidstimer, skilsmisser eller annet...
 20. Takker! Håper også bimmers lever en stund til.
 21. Fredrik og Fredrik, Med all respekt, så husk på at det er stor forskjell på hvordan noe oppfattes skriftlig og hvordan det ville vært oppfatta når en samtidig ser ansiktsuttrykk eller hører tonen i stemmen, i real life eller til og med per telefon. Det er udiskutabelt at det er mange som reagerer på måten dere diskuterer med hverandre på, og det kan hende det er greit at dere lar innlegg nr. 2 og 3 ligge, og blir enige om å være uenige, i stedet for å fortsette. Noen ganger må en ta den der seige og berømmelige kamelen..
 22. Takk for det! Godt å se at mange av de gamle "traverne" fortsatt er her.
 23. Har du fortsatt denne bilen? Eller noen som vet hvor den er?
 24. Gratulasjoner herfra også! Selv om jeg ikke kjenner planene til de nye eierne så har jeg stor tro på at de fikser dette på en god måte. Jeg har inntrykk av at de sitter med både nødvendig kompetanse og ressurser til å ta bimmers til det neste steget. Lykke til!