Remi Berg

Medlemmer
 • Innholdsteller

  799
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Om Remi Berg

 • Vurdering
  Oberst
 • Bursdag 12/22/81

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Verdal
 • Kjøretøy
  330e
 1. BMW Delenummer

  Det er ikke mulig å levere inn bilen på ny kontroll hos et annet verksted etter de nye reglene som kom for noen år siden. Å ta med mangellappen til et annet verksted å få tilbud kan man selvfølgelig gjøre.
 2. Du kan ikke velge å kjøre på bare bensinmotor med en innstilling og dette er heller ikke noe du vil gjøre med en hybrid, men det finnes et par måter å få bensinmotoren til å være med mer. Om du velger Save med eDrive knappen vil bilen kjøre mye mer på bensinmotoren, men den vil fortsatt stoppe motoren når dette er hensiktsmessig. Ved å sette girstangen i Sport vil bensinmotoren alltid være på, men den vil stoppe igjen når du velger et annet gir hvis forholdene tilsier at dette er hensiktsmessig.
 3. Lav på høyre bak etter bytte av luftbelg.

  Det kan hende at luftslangen ligger i klem mellom belg og karroseri. Har sett dette ved et par anledninger og da har ikke bilen kunne løftet seg helt.
 4. Glødeplugger f11

  I tillegg til det som allerede er nevnt så er renhold viktig. Blås vekk all skitt som ligger rundt glødepluggene. Ha på litt god rustløser eller annen penetrerende olje rundt pluggene.
 5. Koble ekstralys

  På de bilene jeg har montert ekstralys så har jeg brukt CAN BUS adapter. Dette har fungert utmerket og er ganske enkelt å kople opp. De jeg har montert er kjøpt hos bilradiospesialisten, men det er sikkert flere som selger slike.
 6. Registrere service

  For å registrere servicen i iDrive må historikken legges inn mot BMW sitt system. Så vidt jeg vet er det kun BMW forhandlere som kan gjøre dette. Historikken overføres til bilen med ISTA som snakker med BMW sentralt. Og kan da ikke gjøres med Reihngold eller uorginal diagnose program.
 7. Bmw f30

  Ta også en titt på utvalget av Lowtec senkefjærer. God kvalitet på fjærene og stort utvalg. https://autobua.no/understell/senkefjaerer/bmw/bmw-3-serie-senkefjaerer/bmw-f3x-f8x-senkefjaerer/bmw-f30-sedan-senkefjaerer
 8. Ta service selv?

  For å kunne benytte deg av garanti/reklamasjon må service være utført på autorisert verksted. Om du ikke er på merkeverksted må du kunne dokumentere at olje har riktig kvalitet, deler av OEM kvalitet er brukt og servicepunkt utført i henhold til BMW sine serviceskjema.
 9. Spørsmål om EU kontroll

  Hvilke ekstra plukk er det som ble påpekt som NAF ikke påpeker? At NAF ikke har påpekt slikt tidligere kan være pga. at feilen ikke var tilstede på tidligere kontroller eller at feilen ikke var alvorlig nok til å dømmes. I området hvor jeg bor er NAF usansynelig streng på enkelte ting og dømmer ofte mer enn det som er nødvendig. 1. DU kan ikke lenger ta kontroll ved annet verksted om du er misfornøyd med utført PKK. Andre verksted kan bare ta etterkontroll. Mener du at det er gjort feil har du anledning til å klage på kontrollen. Har du snakketmed verkstedet om det du mener er feilbedømt? 2. Neste PKK blir til normal tid uansett hvor lenge du dryger denne etterkontrollen for å få skiltene tilbake. Om du ligger 1 år etter på denne kontrollen så blir det bare 1 år til neste PKK da dette følger intervall basert på registreringsår og siste siffer i registreringsnummer.
 10. Har alle bmw f30/31 elektronisk servicehefte i idrive?

  Om du ikke har papirhefte i bilen er det 99% sikkert at du har servicebok i iDrive da disse kom uten papirbok. Den siste prosenten får være åpen i tilfelle forrige eier har rotet vekk heftet, noe som er lite sansynlig. Om bilen har hvert inne på service hos BMW og det ikke vises i iDrive kan det være så enkelt som at det ikke har blitt ført inn av h*n som utførte jobben. Om kundemottaker har gjort jobben riktig og registrert service med nøkkelen så skal dette dukke opp neste gang noen overfører data til serviceboken.
 11. Har alle bmw f30/31 elektronisk servicehefte i idrive?

  F2X og F3X kom med elektronisk servicebok fra dag 1. Denne blir synlig først etter at første service er ført inn hos et BMW verksted. Mener å huske det ble sagt at alle som ble solgt ny i Norge skulle ha dette. Jeg har kun sett 2 eller 3 biler som ikke har dette og mener å huske at disse hadde liten skjerm så det er mulig det har med utstyrsnivå og gjøre.
 12. Skifte bremser foran på bmw f30

  Slitasjevarsler må byttes og servicevarsel må tilbakestilles. Dette bør også inn i den elektroniske serviceboken, noe som bare kan gjøres hos BMW verksted.
 13. Stor forskjell mellom powerflex blå og black edition?

  Det er ganske stor forskjell på hardheten på foringene. De sorte er vesentlig hardere enn lilla. Begge typene er gode oppgraderinger. Sort er anbefalt for de som vil ha ekstra stivt understell eller driver med en del banekjøring.
 14. Kode E70 X5, mulig med K+DCAN?

  BMW merkeverksted bruker ISTA/P for programmering/koding av biler med "E" chassis. I dette programmet er man låst til at alle styreenheter må ha nyesteprogramvare før man kan utføre koding. 2-4 timer virker om ganske normalt tidsforbruk på denne typen jobb.
 15. Antennesplitter DAB+/FM

  Orginalt har BMW glassantenne for DAB båndet som brukes i Norge. Venstre siderute bak på en del Touringer samt F25, mens resten har antennen i bakruten. DAB antennen i haifinnen er til et bånd som foreløpig ikke er brukt i Norge.