Remi Berg

Medlem
 • Innholdsteller

  803
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Remi Berg

 • Rang
  Oberst
 • Bursdag 12/22/1981

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Verdal
 • Kjøretøy
  330e
 1. Remi Berg

  Hvor lenge skal et batteri vare?

  1. Det er ingen fasit på hvor lenge et batteri skal vare. Bruksmønster har stor innvirkning på levetiden. Mye småkjøring, start/stop reduserer levetiden. Dette i kombinasjon med mengden utstyr som krever strøm i dagens biler gjør at batteriene ikke varer like lenge som f.eks biler for 10 år siden. 2. Bytting av lambdasonden har ikke noen påvirkning på ladingen.
 2. Remi Berg

  senkesett til e39 touring uten nivåregulering bak

  Lowtec har et par alternativer under 8K til denne bilen. Du finner dette bla. på denne nettsiden: https://autobua.no/understell/justerbare-senkesett/bmw/bmw-5-serie-justerbare-senkesett/e39/touring-uten-luftfjaering
 3. Remi Berg

  Bmw service

  Om bilen er av nyere dato (husker ikke dato, men mener det var ca. 2013) og alt er utført korrekt hos autoriserte BMW verksted kan autoriserte BMW verksted i Norge finne dette i bilens historikk. Er bilen eldre enn dette eller service er utført før den tid klarer ikke verksted i Norge å finne dette i systemet til BMW.
 4. Timeprisen isolert sett er egentlig ikke så viktig. Du må sammenligne likt mot likt. Samme service der det samme blir gjort må være utgangspunktet. Ofte er det forskjell på hva som blir gjort rundt omkring på frittstående verksteder. Noen gjør det de skal, mens andre har en "standard" service som utføres på alle biler og som ikke er i tråd med produsentenes anbefalinger. BMW har også kommet med servicepakker til biler eldre enn 5 år, og dette gjør det ganske rimelig å ta service hos merkeforhandler. Så langt jeg vet er det kun BMW verksteder som kan registrere i den elektroniske serviceboken. Dette pga. at servicedataene blir registrert hos BMW sentralt via data avlest fra bilnøkkelen hos verkstedet før den blir overført til bilen med diagnoseprogrammet. Å nulle servicevarselet kan nok en del av fritståeende verksteder kunne utføre.
 5. Remi Berg

  BMW Delenummer

  Det er ikke mulig å levere inn bilen på ny kontroll hos et annet verksted etter de nye reglene som kom for noen år siden. Å ta med mangellappen til et annet verksted å få tilbud kan man selvfølgelig gjøre.
 6. Du kan ikke velge å kjøre på bare bensinmotor med en innstilling og dette er heller ikke noe du vil gjøre med en hybrid, men det finnes et par måter å få bensinmotoren til å være med mer. Om du velger Save med eDrive knappen vil bilen kjøre mye mer på bensinmotoren, men den vil fortsatt stoppe motoren når dette er hensiktsmessig. Ved å sette girstangen i Sport vil bensinmotoren alltid være på, men den vil stoppe igjen når du velger et annet gir hvis forholdene tilsier at dette er hensiktsmessig.
 7. Remi Berg

  Lav på høyre bak etter bytte av luftbelg.

  Det kan hende at luftslangen ligger i klem mellom belg og karroseri. Har sett dette ved et par anledninger og da har ikke bilen kunne løftet seg helt.
 8. Remi Berg

  Glødeplugger f11

  I tillegg til det som allerede er nevnt så er renhold viktig. Blås vekk all skitt som ligger rundt glødepluggene. Ha på litt god rustløser eller annen penetrerende olje rundt pluggene.
 9. Remi Berg

  Koble ekstralys

  På de bilene jeg har montert ekstralys så har jeg brukt CAN BUS adapter. Dette har fungert utmerket og er ganske enkelt å kople opp. De jeg har montert er kjøpt hos bilradiospesialisten, men det er sikkert flere som selger slike.
 10. Remi Berg

  Registrere service

  For å registrere servicen i iDrive må historikken legges inn mot BMW sitt system. Så vidt jeg vet er det kun BMW forhandlere som kan gjøre dette. Historikken overføres til bilen med ISTA som snakker med BMW sentralt. Og kan da ikke gjøres med Reihngold eller uorginal diagnose program.
 11. Remi Berg

  Bmw f30

  Ta også en titt på utvalget av Lowtec senkefjærer. God kvalitet på fjærene og stort utvalg. https://autobua.no/understell/senkefjaerer/bmw/bmw-3-serie-senkefjaerer/bmw-f3x-f8x-senkefjaerer/bmw-f30-sedan-senkefjaerer
 12. Remi Berg

  Ta service selv?

  For å kunne benytte deg av garanti/reklamasjon må service være utført på autorisert verksted. Om du ikke er på merkeverksted må du kunne dokumentere at olje har riktig kvalitet, deler av OEM kvalitet er brukt og servicepunkt utført i henhold til BMW sine serviceskjema.
 13. Remi Berg

  Spørsmål om EU kontroll

  Hvilke ekstra plukk er det som ble påpekt som NAF ikke påpeker? At NAF ikke har påpekt slikt tidligere kan være pga. at feilen ikke var tilstede på tidligere kontroller eller at feilen ikke var alvorlig nok til å dømmes. I området hvor jeg bor er NAF usansynelig streng på enkelte ting og dømmer ofte mer enn det som er nødvendig. 1. DU kan ikke lenger ta kontroll ved annet verksted om du er misfornøyd med utført PKK. Andre verksted kan bare ta etterkontroll. Mener du at det er gjort feil har du anledning til å klage på kontrollen. Har du snakketmed verkstedet om det du mener er feilbedømt? 2. Neste PKK blir til normal tid uansett hvor lenge du dryger denne etterkontrollen for å få skiltene tilbake. Om du ligger 1 år etter på denne kontrollen så blir det bare 1 år til neste PKK da dette følger intervall basert på registreringsår og siste siffer i registreringsnummer.
 14. Om du ikke har papirhefte i bilen er det 99% sikkert at du har servicebok i iDrive da disse kom uten papirbok. Den siste prosenten får være åpen i tilfelle forrige eier har rotet vekk heftet, noe som er lite sansynlig. Om bilen har hvert inne på service hos BMW og det ikke vises i iDrive kan det være så enkelt som at det ikke har blitt ført inn av h*n som utførte jobben. Om kundemottaker har gjort jobben riktig og registrert service med nøkkelen så skal dette dukke opp neste gang noen overfører data til serviceboken.
 15. F2X og F3X kom med elektronisk servicebok fra dag 1. Denne blir synlig først etter at første service er ført inn hos et BMW verksted. Mener å huske det ble sagt at alle som ble solgt ny i Norge skulle ha dette. Jeg har kun sett 2 eller 3 biler som ikke har dette og mener å huske at disse hadde liten skjerm så det er mulig det har med utstyrsnivå og gjøre.