*MrB*

Medlem
 • Innholdsteller

  1319
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om *MrB*

 • Rang
  Brigader
 • Bursdag 08/14/1979

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Vestlandet
 • Kjøretøy
  Div BMW
 1. Som skrevet over her: Ta med utstyret DU vil ha. Se i mindre grad på hva du tror neste eier vil ha. Det kan bli veldig smalt/dyrt om du lager listen for lang. Folk er vidt forskjellige, og vektlegger deretter. F.eks. meg: Har min andre bil med rattvarme nå, og jeg ser fortsatt ikke poenget. Soltak/panoramatak er også oppskrytt i min bok. Head Up display derimot: Fantastisk. Oppgradert lydanlegg er også viktig for meg. Skinn er viktig for mange, men ikke for meg. Sportsseter er imidlertid obligatorisk her i gården.
 2. Det er ikke godt for stance engang. Ser virkelig ikke bra ut med buken i asfalten på den måten, men det er nå smak og behag. Men den kjøres vel ikke på dette nivået? På vestlandsveier? Utenom høyden (som uansett er justerbar opp til et visuelt spiselig nivå), er det en fantastisk flott bil. Og cred for å gå egne veier.
 3. *MrB*

  BMW E91 dobbel endestuss

  Har en nesten ubrukt originalpotte til E92 325i liggende. (Med to stusser såklart). Den passer ikke rett på røret ditt, men oppheng og plassering ellers skal passe. (Mener det er likt på E90/91,92 og 93) Om du bor nær Bergen, så kan du få den gratis om du henter.
 4. W212 ble, etter min mening, ikke "ferdig" før faceliften. da ble den til gjengjeld kjempeflott. Begge bilene er gode å kjøre. Mercedes har et finere interiør, men dårligere seter. Kvaliteten tipper jeg er ca lik. Blir smak og behag. 2,2 literen (eller 2,1-literen, som det strengt tatt er) i 220CDI er en veldig behagelig maskin. Går på lavt turtall, selv til diesel å være. Mener å huske at den oppleves litt daffere enn 520d med N47, men tror de er ca jevnbyrdige i praksis. Er vel 7G kasse på disse Mercene, mens BMW har 6. Utgjør ikke allverden i praksis.
 5. Det er fullt mulig ja, men ikke prøvd det selv. Kan også gjøres med ladekabelen i, og da "mister" man jo strengt tatt ingenting.
 6. Hele meningen med innlegget mitt var å vise til et eksempel med virkelige forbrukstall, og ikke bare synsing og rykter. Jeg har hørt fra mange hold at disse hybridene bruker myyyyyyyye mer drivstoff enn oppgitt, og gjerne også at de blir knust av konvensjonelle fossilbiler. Mitt eksempel støtter ikke dette. Ja, den bruker mer enn oppgitt, men ikke på langt nær så mye som de verste spådommene. "Communitytallene" indikerer også at jeg ikke er veldig unik, selv om jeg ligger under snittet. X5 40e virker ikke fullt så vellykket som 330e, 530e og 225e, men de testene jeg har lest gir den et blandet forbruk på 0.8-0,9l/mil. hvilket er nøyaktig det samme som bilen bruker med konvensjonell treliters diesel. Så selv her må man se på bruken sin i forhold til om det kan lønne seg med en hybrid i lengden. Mercedes sine C og E 350e ser ut til å være hakket mindre vellykket også (driftsøkonomisk sett). De testes stort sett til rundt 0,6-0,7+ på blandet, og ser ut til å ha reell elektrisk rekkevidde på knappe 2 mil.. Helt greit for en bil med nærmere 300hk da, men ikke imponerende. En dieselmodell i samme ytelsesleie går nok litt billigere. Så nei. Ikke alle hybridlinjer virker like bra heller. Men 330e gjør definitivt det.
 7. Nja. Med unntak av E18, så har vel dere stort sett de samme 50, 60, 70 og 80-sonene som oss? Samt generelt mindre kupert terreng? Jeg bor 2 mil fra Bergen, og kjører jevnlig på 4-felts motorvei også (som er med i snittforbruket jeg oppga), og der kjører jeg ikke på eldrift. Smertegrensen går et sted i distriktene. Spredt bebyggelse, og lange avstander til «det meste» favoriserer andre løsninger enn hybrid, selv om alt tyder på at en 330e nesten matcher en tilsvarende stor/sterk dieselbil også på denne typen kjøring. Se bare på macrorain som kjørte Bergen-Oslo på 0,59 uten å anstrenge seg. En 320d (som forøvrig er langt svakere) klarer muligens en dl mindre pr mil med samme kjøring.
 8. Hva som er gårsdagens teknologi kan man nok diskutere til krampen tar oss alle. Igjen: Hybrid er ikke for alle, men mange kjører disse billigere enn konvensjonelle fossilbiler, og med tilnærmet samme fleksibilitet og rekkevidde. Elbiler er selvsagt enda billigere i drift, og får stadig bedre rekkevidde, men har fortsatt ladetid som største handicap. (For få hurtigladere er det også. Spesielt om man trekker fra de som ikke virker). Jeg kunne fint lagt frem lavere tall om jeg ønsket det, men det hadde slått beina under hele innlegget mitt. Jeg ville nemlig vise REELLE tall fra vanlig bruk. Jeg har ikke prøvd å spare/pynte på virkeligheten, utover at jeg har vært påpasselig med å sette i laderen hjemme. Dette er 100% usminkede tall. Både de «gode» og «dårlige» turene er med. På ren småkjøring er forbruket alltid 0, sålenge man laser. Denne bilen fullades forøvrig på ca 3 timer i vanlig stikkontakt, i motsetning til en ren elbil med 50ish kWh batteri, som knapt er klar til neste morgen. Hybriden er på ingen måte perfekt. Den inngår kompromisser, på samme måte som alle andre drivlinjer. Og jeg personlig synes hele prosessen, med «to parallelle systemer» for kjøreoppsett er for omstendelig. Auto eDrive-programmet gjør heller ikke alltid som jeg vil. Bagasjeplassen er litt knapp, men stor nok for meg. Totalt sett er dette likevel en meget bra pakke for mitt bruk. Muligens et steg mot ren el-bil. Definitivt en oppgradering fra ren fossilbil, tross økt kompleksitet. At man får bra med «bang for the bucks» er jo heller ingen ulempe.
 9. 0.07 på siste tur. Da gikk den tom for strøm litt før jeg var fremme. Worst case sålangt er ca 0.55 på en 6-7 mils tur i blandet trafikk. Da kjørt på sportmodus, med bensinmotoren på hele tiden. (Normal kjørestil til meg å være). Den skal kjøres Bergen-Trondheim senere i år. Spent på hva jeg havner på der, da det er hybridens soleklart svakeste disiplin, men tror neppe den havner særlig høyere enn 0,6+. De aller fleste kjøreturer i Norge er forøvrig kortere enn 1mil. Altså godt innenfor rekkevidden på en 330e t/r. Reell rekkevidde er drøyt 3 mil sålenge man stort sett holder seg under 80. Mercedes 350e vet jeg ikke, men virker som den har større/tørstere bensinmotor og mindre batteri. Se også på «community»-tallet. Det er samtlige 330e-er som er knyttet opp mot appen (antagelig de fleste som finnes), og slett ikke alle lades regelmessig.
 10. Ja. Hybrid passer ikke alle, men for meg er det et optimalt kompromiss mellom økonomi og ytelse. Den er fullstendig uinspirerende på ren el, men den fungerer likevel helt fint. Følger trafikken lett, og er kvikk nok opp til 50-60. På full pupp kjennes den imidlertid ganske sterk og potent. Jeg kjører denne bilen billigere enn det meste annet, og jeg slipper unna masse kaldkjøring. Det er mye synsing rundt forbruket på disse bilene. Jeg tenkte derfor å dele min erfaring fra vanlig bruk.
 11. BMW Connected på iOS. Vet ikke om det finnes flere varianter?
 12. Klarer du å kjøre en 330d på ned mot 0,3l/mil på hovedsakelig småkjøring? (Eller overhodet?)
 13. Her er "fasiten", for de som måtte lure. (Ja. Den har blitt ladet regelmessig).
 14. Den nøyaktige jussen rundt dette skal jeg ikke begi meg ut på, men forsikringsselskapet har krav på vraket når de betaler ut et oppgjør. Og de har ingen plikt til å selge den tilbake til eier, hverken som en del av oppgjøret eller utenom. Det er, om ikke lovfestet, så i hvertfall etablert praksis i dag, at vrak selges via en egen portal, som kun autoriserte verksteder har tilgang til å handle fra. Dette for å forhindre at vrak havner på veien igjen uten å være forskriftsmessig reparert. Om du fikk kjøpe ut et vrak i fjor, så er det en smule spesielt.
 15. Ingen privatpersoner får beholde vraket fra forsikringsoppgjør lenger. De går kun til autoriserte demonteringsverksteder. 139k er dermed summen for å kompensere for tapet i sin helhet. Taksten skal forøvrig gjenspeile ca salgsverdi/ca det du må betale for å skaffe tilsvarende kjøretøy. Det siste er jo ganske vanskelig å synse rundt da det er få biler, og prisforlangende ofte er helt på bærtur, men det første finnes det litt talldata å gå ut fra. (Hvilket takstmannen har gjort). Og antatt salgsverdi står sjelden/aldri i stil til penger/arbeid lagt ned i en gammel bil som er betydelig oppgradert.