*MrB*

Medlem
 • Innholdsteller

  1340
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om *MrB*

 • Rang
  Brigader
 • Bursdag 08/14/1979

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Vestlandet
 • Kjøretøy
  Div BMW
 1. *MrB*

  Ingen pærevarsling F11?

  Sålenge systemet gir melding om at det skal være lys, men ikke får bekreftelse, så skal det varsle, i alle "modes" på bryteren, selv om det er led, så det hørtes litt pussig ut. Og at det kun inntreffer på ene siden så er det ikke relatert til innstillinger. Prøv å ta ut kontakten til lykten, se over denne, og evt rengjør/spray litt. Er det dårlig kontakt et sted er det sannsynligvis ikke led-delen som lider først da (i og med at denne trekker minimalt med strøm kontra glødepærene), men kan være verdt å sjekke før man begynner å bytte på dyre ting.
 2. *MrB*

  Delnr. hos GS borte?

  Synes nettbutikken til GS er helt ok jeg. Såvidt jeg forstår er mye av oppdateringene gjort for å gjøre den mer brukervennlig for smarttelefoner, uten at jeg egentlig har noen spesiell formening rundt det. Hvorfor de har tatt bort delenr vet jeg ikke, og det er jo litt dumt for en nerd som meg å ikke kunne verifisere delen 100%, men noe veldig stort tap er det strengt tatt ikke. Er man usikker kan man ringe eller skrive, og da får man alltid hjelp. 9 av 10 ganger legger man inn bare inn regnr eller chassisnr, bestiller utfra delene som da kommer opp, og jeg har fortsatt til gode å oppleve feil med bestilling. De er ikke billigst i utgangspunktet, men de har ofte fine kampanjer, og da får man kvalitetsdeler til priser det er vanskelig å matche. Jeg veksler stort sett mellom GS, Koed og lokal merkeforhandler, og jeg setter pris på at alle tre finnes.
 3. *MrB*

  BMW E61 high rate battery discharge

  Jeg får stadig denne meldingen i min E60 fra 2009. Jeg har gammelt batteri, og antar egentlig at problemet ligger der for min del, men om det finnes typiske potensielle strømtyver i E6X, så hører jeg gjerne om de.
 4. Tipper du har style 208. De har ET49 foran og 52 bak. Felgbredde er hhv 7,5 og 8,5’’. Dette er relativt høyt innpress. F.eks E90 og F30 ligger rundt ET30-35. 5-serier ligger typisk på ET20-35. Det nærmeste du kommer «riktig» ET er nok E46-felger, og der er det jo stort utvalg i både nytt og brukt, samt org/uorg. Når det er sagt, vil du nok sikkert klare å få F.eks E90-felger til å passe.
 5. *MrB*

  F31 - Bakovervendt barnesete

  F31 bør fungere fint. 3-serien er jo ingen liten bil lenger. Har bakovervent sete av typen BeSafe 9-18kg i F30, og jeg sitter relativt greit i setet foran. (er 1,90). F3X har omtrent samme plass i lenderetningen som i E6X. (jeg har begge, og har prøvd samme setene i begge). 9-18kg-stolene er de desidert mest plasskrevende, de som er hakket mindre og større er bedre.
 6. *MrB*

  F30 - knirking

  F30 og lyd henger visst sammen. Veistøy, vindstøy, knirk i dash. Jeg har problemer med dørpakningene. Forsvant ikke med teflon. Og det på en flunk ny bil. Å finne kilden til knirk i dashbord er nesten umulig. Er så mange paneler som er i kontakt med hverandre...
 7. *MrB*

  Angey eyes (LED)

  Høres ut som det er noe galt med ene lykten. Det er bare 1 pære til AE pr lykt, og dersom kun ene ringen virker svak, så er det et eller annet med reflektoren eller koblingene av de optiske "slyngene" der. Du kan evt ta ut lykten, demontere så mye som mulig og rengjøre/gå over kontakter, men jeg tror ikke det er allverden man får gjort med disse lyktene dessverre. Har aldri prøvd å åpne en selv. Prinsippet er ca slik forøvrig (Figur stjålet skamløst fra JDMTOY.com) :
 8. Til info: DB-skalaen er logaritmisk, så 3db forskjell vil i praksis si at det er dobbelt så mye støy i Q2 som i S-klasse ut fra den testen ☺️
 9. Når vi er inne på dekk: Opplevde du noen bedring i retningsstabilitet når du byttet fra runflat til vanlige dekk? Jeg synes min oppfører seg såpass dårlig at jeg vurderer å kaste de sprell nye runflat'ene allerede nå. Må korrigere nesten hele tiden. Hadde samme problemet på min gamle E92, og det forsvant helt når jeg fikk på "skikkelige" dekk. (Støyer mye gjør det og ja, men F30 er rett og slett bare dårlig støydempet dessverre).
 10. Begynner å bli gammel, denne karen. Men fortsatt fin når han er ren.
 11. *MrB*

  Brann BMW i8

  Jeg forstår ikke helt hendelsesforløpet ditt i første post. Jeg antar du var på service i desember 2017 og ikke 18. Jeg antar også at brannen skjedde 5. februar, og ikke januar? I såfall stemmer det bedre. Uansett. Kjempetrist sak. Om jeg fikk varsel om kjølevæsketap og temperatur på motor, så hadde ikke jeg heller stusset et sekund med å sette bilen i max edrive og komme meg til nærmeste passende sted, det være seg hjem, verksted eller en egnet parkeringsplass. Dersom handlingsforløpet du beskriver stemmer, har sannsynligvis bilen tatt fyr allerede i det bilen varslet om høy temperatur. Det vitner om at du må ha hatt et ganske betydelig kjølevæsketap, men det forklarer på ingen måte bilens treige varsler. Men I8 har vel analog oljetempmåler i dash? Kikket du på denne ? Håper det ordner seg for deg. 100% regress virker bare råttent. Samme med destruert vrak. Ellers enig med Evopower. At ikke en intelligent bil klarer å overstyre dette i 2018 er jo håpløst.
 12. *MrB*

  Fjærer foran F11

  Jeg er "ganske" sikker på at fjærene er like uavhengig av såkalt EDC eller ikke, og at det kun er skskille mellom sportsunderstell eller standard. Du kan evt sjekke med Koed også. De er veldig hjelpsomme på chat eller telefon.
 13. *MrB*

  X4 uten rails - takstativ?

  Ok. Jeg har en F30. Der er det 4 lokk som kan vippes ut i de plaststripene. Bak der er det spor til takstativ. Men mulig z4 uten rails er som F.eks. E60 da. Der må man ha stativ som klemmes Rundt kanten, slik du nevner. Har slikt stativ til min andre bil, E60 (originalt). Fungerer fint det også. Litt mer styr å montere da.
 14. *MrB*

  X4 uten rails - takstativ?

  Standard firkantrør er ikke så vanlig lenger. BMW har i hvertfall ikke. Thule har noen varianter, men neppe til alle biler. Thule har også sett som ligger nærmere taket enn de originale, men eneste fordelen med dette er det visuelle, men hvor pen er nå et takstativ uansett? Har du ikke fester i taket da, slik sedaner vanligvis har?
 15. Det er mye personlige preferanser ute og går her, og det er forsåvidt greit nok. Jeg valgte 330e av følgende grunner: Jeg kjører mange korte turer (<3mil t/r) jeg kan lade hjemme og på jobb Jeg trenger ikke mer plass Jeg lever fint med bakhjulsdrift Den gir 330i ytelser til 320i pris Den kjører like bra som en hvilken som helst annen F30 Kort fortalt vil jeg ha en bruksbil som kombinerer kjøreglede og fornuft på en best mulig måte opp mot mitt kjøremønster og mine behov. Det får jeg i denne bilen. Sammenlignet med f.eks. E92'en jeg hadde før, er den steril og karakterløs, men det visste jeg egentlig før jeg byttet, og det var ikke noen dominerende faktor denne gangen Og ja: For noen vil denne bilen være helt uegnet - ja, kall den gjerne en vits. For andre vil den være tilnærmet optimal (Joda, Passaten er større, og går lenger, men den koster like mye/mer, og er klart treigere, så da spørs det hva man prioriterer/trenger). Selvsagt betyr forbruket noe for daglig kjøring. Hvilke lønnsmottaker vil vel påsto noe annet? Hva hobbybilen bruker, kan man gjerne gi f*** i, men bruksbilen bør definitivt gå så billig som mulig. Uten å ha finregnet vil jeg anslå at jeg sparer en knapp tusing pr mnd på 330e kontra hovedbilen jeg hadde før. (E60 med bensin, som nå er nr2-bil). Over 10000kr/år med andre ord. Det er ikke noe å kimse av. Og at bensintanken er liten plager meg ikke. Det er et av kompromissene en slik bil må inngå for å sikre noenlunde funksjonell bagasjeplass og praktiske egenskaper. Paralellen til 2 motorer i en (fritids)båt blir nå litt rar. Det er helt andre forutsetninger som gjelder der enn i en bil. Vi snakker manøvreringsevne, balanse, nok krefter (om det er helplanende drevbåt vi snakker om i hvertfall), og ikke minst sikkerhet ved krysning av åpne havstrekk. Det er m.a.o ikke økonomiske insentiver som driver dette. «Alle» vet at 2 like fossile fremdriftsdystemer gir høyere driftskostnader enn 1, selv om totalytelsen er ca lik. Ser man imidlertid på «fossil»-elektriske systemer i større skip blir det annerledes. Det ligner straks mer på prinsippet i en veigående hybrid, og insentivene er også mer like. Tilbake til 330e, så har den elmotoren inni girkassen. Den har knapt bevegelige deler, og er på størrelse med en liten bløtkake. Batteripakken tar desto mer plass, men hele denne drivlinjen er egentlig ekstremt simpel. Basert på hybrider som har vært på markedet i mange år nå, er det heller ikke noe som tyder på at å drifte disse bilene er økonomisk krise. Forresten en oppdatert oversikt. 1500km nå. Inkl 1 uke med jordfeil i garasjen, og null lademuligheter.