Saltkjelen

Moderatorer
 • Innholdsteller

  14387
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

 • Days Won

  31

Saltkjelen last won the day on July 6

Saltkjelen hadde mest likt innhold!

5 følgere

Om Saltkjelen

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Oslo
 • Interesser:
  Bil, båt og eiendom!
 • Kjøretøy
  BMW

Siste besøkende

4606 profilvisninger
 1. Absolutt - hvorfor skal ikke jeg kunne svare på tiltale? Vedkommende oppfører seg som en klovn og får passet påskrevet tilsvarende. Det ser ut til at jeg, med ti-elleve-tolv andre ikke fant denne glimten (really?) som du gjorde, så jeg vil påstå at du (dessverre?) tar feil her, Fredrik. Jeg har selv sett disse sure innleggene fra (sannsynligvis samme) vedkommende i kommentarfelt på Dinside og på BMW Norge sin Instagram-konto (der mins jeg til og med å huske at du også har blitt nevnt), uten å bry meg nevneverdig om det.
 2. ..og årets klovn er herved titulert, gratulerer! I motsetning til visse andre, evner jeg å se kvaliteter hos andre bilmerker enn bare BMW også. BMW er ikke verdens beste bil, de gjør ufattelig mye dumt, men likevel gir de den aller beste totalpakken av normale biler i mine øyne. Forhåpentligvis evner de å ta til seg kritikken fra entusiastforumer og gjør produktet enda bedre over tid. Jeg kan ikke engang forestille meg hvor nitrist det må være å delta på et hjernevasket saueforum hvor alle nikker og steiler i kåtskap av ekstase for hver minste lille ting favorittprodusenten lager. For øvrig; all den tid du laget en konto for å skrive her, ble du også medlem blant idiotene her inne. Dette til orientering.
 3. Gratulerer så mye med fantastisk doning! Å hente nybil på BMW Welt av dette kaliberet må være en opplevelse som burde oppleves en gang i løpet av livet. Ser frem til å se et reisebrev med masse bilder etter hvert.
 4. Jeg er enig i at M5 ikke har vært noen wow-faktor rent utseendemessig (med unntak av E6x M5 og F10 M5), men M5 har likevel fått en del unike ting som virkelig skiller bilen fra alle andre. Her synes jeg ting er alt for likt med en ordinær G3x, og for min del ser det ut til at det er tatt en del snarveier med løsninger og design her. Frontfangeren har vi jo allerede sett på G32 6-serie GT, og fremstår allerede som kjedelig. Selv speilene er standardspeil med en annen kåpe for "look-a-like" M3/M4 speil - dog her i en mislykket form.
 5. Interiørfargen synes jeg det ikke var noe galt med, men er vel heller, som @Marius2002 påpeker, fetisjen for ulike merker plassert i hytt og pine på dashbordet. Direkte smakløst vil jeg påstå.
 6. Dette var jo.. ehh, lekkert. Lurer på hvordan noen kan mene at dette er tøft, kult, pent, you name it. https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=102475302
 7. Dette synes jeg var skuffende kjedelig - tamt og "noe vi har sett før". Disse "M-speilene" var jo intet mindre enn standardspeil med en flipp mot speilfoten og felgene vi ser er jo et kapittel for seg selv. De gir ingen wow-faktor og felgenes bredde og innpresning ser jo ut til å tilhøre en standard 5-serie. Her har de åpenbart gjenbrukt standarddeler med en liten finpuss på for å spare kostnader. Jeg mener ganske sikkert at F90 M5 kun kan benyttes som bakhjulstrekker i samme sjanger som E63 AMG. Dvs. at bilen vil forbli en AWD stort sett hele tiden.
 8. GS er ingen leverandør for Bavaria. Hver eneste forhandler bestiller direkte fra BMWs delelager i Malmø. Tidligere hentet GS alle deler fra BMW i "GS-traileren" et par ganger i måneden, men denne ordningen er det slutt på da dette klusset til systemene hos BMW. Nå bestiller GS på samme måte som hver enkelt BMW-forhandler gjør, og får kjøpt normale kvantum og ikke ekstreme kvantum slik de gjorde når de brukte "GS-traileren" (f.eks 3000 glødeplugger osv. - fabrikken ble regelrett tømt for enkelte deler).
 9. Både GS Bildeler og Bavaria får deler rett fra fabrikken, så originalt hos GS er originalt hos Bavaria. Bavaria eier for øvrig 51% av GS Bildeler. I forhold til uoriginale deler lønner det seg stort sett aldri å kjøpe Febi (eller Febi-Bilstein som de så fint liker å kalle seg), da man aldri vil få garanti for hvem som er produsent og hvordan kvaliteten er. Skal man kjøpe noe som med sikkerhet er gode varer er det OEM-leverandørene som gjelder, herunder FK - Sachs, Boge, Lemförder med mer.
 10. M-performance er nok det eneste vi vil se av Z4. BMW lager M-utgaver (hel M, ikke performance) av det meste, men når det gjelder Z4 var det vel egentlig så vidt den fikk grønt lys for en ny generasjon. Salget av roadstere er dårlig, og det er mottakelsen av den nye Z4en som avgjør om det blir en Z4 M eller ikke.
 11. Kast på et senkesett slik at bilen skraper i asfalten, kode US-blinkers med sideblinklysene tent, heng et par-tre forfriskende wunderbaums i speilet, monter rakrør (aller helst med dieselstuss) slik at den røyklegger hele bygda som en gammel Opel Ascona med dieselmotor og ta noen forderdelig (!) dårlige mobilbilder, som attpåtil er screenshots av allerede eksisterende bilder - ja, da har du en E6x til overpris som kundegruppen går mann av huse for å få tak i. At den er like dyr som en M5 har jo ikke noe å si, da dette er en mye fetere bil, den er jo "senka lissom oxo har sykt mæd dekkstrekk". BMW E6x og E9x har dessverre blitt nåtidens Volvo 240.. Trist, men sant..
 12. Hjelper på med litt ekstra småtteri. Er også litt fascinerende å se hvor mye design har å si på hvordan speilstørrelsen oppfattes.
 13. Senterhøyttaleren styres i hovedsak av B&O forsterkeren, men den kan kobles på annet vis for å fungere. B&O og L7 deler samme ledningsnett med unntak av nett for bakgrunnsbelysningen. Jeg har PnP-løsning med strømforsyning fra sikringsboksen foran (terminal 15). Ja, senterhøyttaleren er nok den viktigste delen og morsomste delen. Selv handler dette om design og (tildels) lyd for mitt vedkommende, så høyttalerdekslene blir med å sette den berømte prikken over i´en.
 14. Da fikk jeg omsider på plass B&O senterhøyttaleren i velfungerende tilstand og Combox Telematics med fungerende SOS og BMW Apps. Dessverre har BMW sluttet med den gamle Connected-appen (den brune) og erstattet den med den nye (blåe) som i mine øyne ikke helt fungerer optimalt. Spesielt ikke for biler eldre enn 2014/2015. Webradio har de fjernet og erstattet med en betalingstjeneste på rett i overkant av 1.000kr per år. Flere av appene bugger, men det har sannsynligvis noe med at jeg har både brun og blå Connected-app installert på telefonen. Det som derimot er helt fantastisk med den nye appen er at man kan forhåndsdefinere destinasjon, og så fort man er på plass i bilen dukker adressen opp i iDrive.