Saltkjelen

Moderatorer
 • Innholdsteller

  14598
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

 • Days Won

  39

Saltkjelen last won the day on January 17

Saltkjelen hadde mest likt innhold!

6 følgere

Om Saltkjelen

 • Vurdering
  Moderator

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Oslo
 • Interesser:
  Bil, båt og eiendom!
 • Kjøretøy
  BMW

Siste besøkende

6342 profilvisninger
 1. 740d Xdrive M sport. Meninger?

  Forskjellen er før og etter facelift. Facelift er fra 07/2012.
 2. Min biltråd - Ny bil, F01 7-serie

  Jeg er helt enig i at ratt er viktig i en bil, men det med girhendler er litt så som så synes jeg. Personlig ser jeg det som svært unødvendig i en 7-serie, så av den grunn vil jeg ikke ha det her. Ikke kunne bilen leveres med det heller når denne ble kjørt ut fra fabrikk, det er det kun LCI-bilene som hadde anledning til. Jeg digger LCI M-sportsrattet fra F1x, men i en 7-serie så det alt for stort og åpent ut. Hvorvidt det er riktig eller ikke skal jeg ikke være for bastant om, men iht. den Finn-annonsen jeg så, var det ikke noe særlig. I hvert fall ikke så mye penere at det er verdt dobbel pris kontra det gamle M-sportsrattet. Det minner om rattet som ble levert i F25, men det er ikke helt likt. Litt annerledes design og fasong på F0x/F1x M-sportsrattet. Jepp, det er bestemt at det blir M-sportsrattet fra F0x/pre-LCI F1x som blir montert. Dog står jeg overfor et vanvittig dilemma som jeg håper jeg kan få noen synspunkter på. Når det kommer til felger er det et helt åpent spørsmål med alle mulige utfall. Jeg liker de avbildede Alpina-hjulene, men jeg synes nok at den gamle typen fra E65 Alpina B7 er finere. Dog er jeg usikker på om disse vil være kledelige på F01, og samtidig hadde jeg omtrent like på E60en, så noe annet hadde kanskje fristet nå (?). Deleleverandøren min har to muligheter inne; Alternativ 1: M5/M6 med manuelt gir ratt fra USA. Dette er helt nytt, helt ny airbag og M1/M2 knappene på rattet erstattes av ACC-knapper. Alternativ 2: M-sportsratt fra F0x/pre-LCI F1x. Dette er et brukt ratt og brukt airbag med lite slitasje, men med noen hakk. Jeg er ikke særlig lysten på å kaste bort penger på brukte ting som ikke er helt strøkent, så alternativ 2 utgår egentlig. Leverandøren får ikke inn flere "pre-LCI ratt", da etterspørselen er så godt som fraværende. M5/M6-rattet får jeg til en latterlig pris, men her frykter jeg de fargede sømmene. Jeg er redd dette vil kollidere med interiøret og bilen, noen synspunkter? Det er ikke veldig fremtredende, men likevel..
 3. Min 2015 F10 M5 Competition

  Gratulerer med flott M5! Var det mer lønnsomt å importere kontra det å kjøpe i Norge?
 4. Comfort Access sluttet å fungere på min E61

  Førerhåndtaket er "master", så om denne ryker vil også de andre slutte å fungere. Hadde det vært et av passasjerhåndtakene som hadde røket, ville resten fungert.
 5. E91 LCI Le Mans blå

  Gratulerer med flott bruksbil. E9x LCI er virkelig en flott modell som holder seg godt.
 6. Min biltråd - Ny bil, F01 7-serie

  Takker, Raymond! Med sommerhjulene synes jeg høyden er grei, men jeg synes den blir litt for lav og slapp med vinterhjulene. Jeg kunne selvsagt kjøpt meg noen 20" eller 21" vinterhjul, men jeg tror kanskje jeg heller vil ha litt mer båtfølelse og 7er-komfort. Personlig kunne jeg godt tenkt meg Style 312 i 21" på sommeren, så vi får se om det blir noe sånt etter hvert. Ellers ligger det en F01 på Finn nå med Hamann-felgene du linket til meg for noen måneder siden. Angrer som en hund for at jeg ikke kjøpte de. Style 373 er fine, men jeg tror heller jeg ønsker litt tette og klassiske felger på denne. Synes også beige interiør er helt topp. Akkurat hva det skal være i en bil som dette. Jeg har (og funderer fortsatt for så vidt) vurdert svart taktrekk (det skal kun være alcantara tak med nappaskinn hvis jeg skal gidde å bytte), men tenker det er langt ned på prioritetslisten. Det hadde vært verre om bilen hadde hatt grått taktrekk, da hadde det røket fort ut. Jeg synes ikke rattet ser så ille ut, men det er heller det at det er forferdelig tynt. Hva drev egentlig BMW med her? Aller helst kunne jeg faktisk tenkt meg Individual-rattet med innfelt trering, men det er så synd dette ikke leveres med varme. Ofrer ikke rattvarme til fordel for trering selv jeg synes det ser unektelig bra ut. Jeg vurderte lenger, og var for så vidt på nippet til å kjøpe et LCI M-sportsratt fra F1x med M5/M6 rattdeksel (den har splittet deksel), men jeg slo det helt fra meg da jeg så en annen F01 med et slikt ratt (dog uten M5/M6 rattdeksel - det forandrer dog hele rattdesignet). Det eneste alternativet blir derfor det vanlige M-sportsrattet til 7-serie. Jeg kommer heller ikke til å montere rattgiring. Synes ikke senken er direkte stygg, men jeg hadde helst sett at den var et par centimeter høyere. Tror også at rundt 20mm ville vært helt ideelt. Da ser det heller ikke snålt ut med 21" på sommeren. Personlig liker jeg rattet bedre med treverk enn det sorte plastikkdekselet. En liten funfact; å oppgradere rattdekselet fra sort plastikk til treverk kostet rundt 3.000kr når bilen var ny. Standardrattet med sort plastikkdeksel ser dessverre svært billig ut.
 7. Min biltråd - Ny bil, F01 7-serie

  Takk for det! Det er ikke på ditt nivå, men jeg er fornøyd med resultatet så langt. Hehe, du ser vel hvilken linse folk bruker med en gang.
 8. Sapphire Black F31 320dX M-sport 2014

  Her har du et klipp som viser litt:
 9. Sapphire Black F31 320dX M-sport 2014

  Tja. Jeg synes det er en meget stor forskjell, men litt av hovedgreiene er nok at LCIvbaklysene er full-LED, med unntak av ryggelyset. Pre-LCI baklysene har kun LED-striper, mens restene halogen. Designet er jo noe endret også.
 10. Sapphire Black F31 320dX M-sport 2014

  Gratulerer med flott F31. Har du vurdert å montere LCI-baklykter?
 11. Comfort Access sluttet å fungere på min E61

  Det er ikke direkte ukjent at CA-håndtakene ryker rett som det er. For sikkerhets skyld bør du ta en diagnose, men jeg holder en knapp på defekt håndtak.
 12. Gorgs fototråd - NSX

  Absolutt, foto er veldig artig. Går jo igjennom en del boligfoto hver dag, så får helt klart mersmak og inspirasjon av det. Skal kikke på nevnte redigeringsløsninger. For meg er det i hvert fall viktig at det kan brukes på MacBook/iMac, og ikke bare på en iPhone/iPad.
 13. Min biltråd - Ny bil, F01 7-serie

  Kjøpte meg en Canon EOS 7D her om dagen, så da er det obligatorisk å prøve seg litt frem. Alle bildene er tatt med 50mm f/1.8 objektiv. Ingen eller minimal bilderedigering. Vurderer også med tiden å heve bilen, samt sette på 19" eller 20" på sommeren. Ikke det at jeg synes bilen er ukomfortabel nå på noe vis, men jeg tror ønsker at bilen skal være litt mer "voksen"/ikke se så "slapp" ut. Jeg mistenker at det står på feil fjærer i forhold til det som ble kjøpt en gang i tiden (H&R 50/50 vs. H&R 40/40 som ble bestilt). Kikker derfor på andre alternativer som kun leverer 20/20, 25/25 eller 30/30 slik at det blir litt klaring mellom skjermhus og dekk. Synspunkter? ...og jada, trerattet er snart på vei ut.
 14. Med snømengden som har kommet på Østlandet de siste dagene, har det vært umulig å ikke bedrive litt brøytevirksomhet.
 15. Gorgs fototråd - NSX

  Ja, det var merkbare greier. Først og fremst får jeg vel kanskje lære meg litt mer om innstillingene og hvordan kameraet enklest kan brukes. Ikke utenkelig at det dukker opp et spørsmål eller to. Ja, 50mm f/1.8 var ikke dyre greiene. Elkjøp hadde den på tilbud til 699,- før helgen. Dessverre var de utsolgt, men i det jeg var der fikk det retur på en som angret seg. Ettersom den var å anse som brukt fikk jeg den til skarve 450,-. Da går det an! Vi får se på det med bilder, men det er ingen tvil om at du er en stor inspirasjon. Ikke at jeg noen gang kommer opp på ditt nivå, men artig er det lell. Tok et par bilder av 7ern i dag, så de dukker vel opp om litt. Hvilke program bruker du til å redigere? Synes standardprogrammet på iMacen fungerer så som så. Instagram-redigeringen må vel være det enkleste og optimale man kan få? Ulempen da er jo at bildene må publiseres før de kan lagres på telefonen.