Saltkjelen

Moderatorer
 • Innholdsteller

  14082
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

 • Days Won

  23

Saltkjelen last won the day on December 14 2016

Saltkjelen hadde mest likt innhold!

4 følgere

Om Saltkjelen

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Oslo
 • Interesser:
  Bil, båt og eiendom!
 • Kjøretøy
  BMW

Siste besøkende

3107 profilvisninger
 1. Nei, den gjør nok ikke noe med ladetiden isolert sett, men med induksjon kunne man laget veier, parkeringsplasser og så videre med induksjon. Det ville dekket ladebehovet stort sett over alt ved å lade der det er minst naturlig å lade - og det beste er jo at man lader uten å måtte tenker over det/styre med ladekabler. Inntil noe slikt er på plass og/eller ladetiden kommer ned på "fossilpistol"-nivå, så er nok en hybrid det beste valget i mine øyne.
 2. Jeg er enig, men uenig. Det er imponerende isolert sett, men rent praktisk vil det neppe fungere særlig bra. Det må bli rent kaos når alle skal bruke 10-20-30 minutter på lading på en bensinstasjon. Jeg har tro på elbil, men det må mer imponerende saker til enn ladetid på 20-30 minutter. Solceller på store overflater og induksjonslading - da snakker vi!
 3. For så vidt imponerende sett i elbiløyne, men 20 minutter er allikevel alt for lang tid til å tanke 80% av tanken i mine øyne.
 4. Det er jeg enig i. Karim Habib stod jo også bak den usedvanlig lekre Concept CS også. Et drømmescenario måtte vært Karim Habib og Chris Bangle bak disse stolene igjen. Jeg forstår det etiske aspektet, og er for så vidt enig med deg, men for meg er en bil uten skinndetaljer nitrist. Verken sømmene til det nye standarddashbordet eller sensatec gir samme følelsen som nappaskinn/merinoskinn, så all den tid disse alternativene ikke kan hamle opp med sistnevnte, vil jeg dessverre forbli uetisk med hensyn til valg av materialvalget når det gjelder bil. Jeg vil presisere at det er irrelevant om det brukes det ene eller det andre materialet så fremt de oppleves likt, men så lenge de ikke gjør det forblir originalen favoritten hos meg. Se bare hvor påkostet og flott en F3x blir med utvidet skinnpakke på dashbord og dørtrekk - griselekkert!
 5. Ja, jeg så at 3-serien også fikk digitalt instrumentpanel i ettertid når jeg leste pressemeldingen. Det gjør jo 330e plutselig veldig mye mer interessant. Boost den elektriske rekkevidden noen få kilometer til, så er i hvert fall jeg solgt!
 6. I forhold til kommentaren over; det er ikke mulig å koble de innerste lampene til å lyse med fjernlysene. De fungerer kun som retningslys. I forhold til trådstarters spørsmål; det er ikke mulig å sette inn en ekstra pære som fjernlys heller.
 7. Vi har opplevd vår F01 som relativt feilfri i de fem-seks årene vi har eid bilen. Foruten normal service, så opplevde vi utslitte bærearmsforinger på rundt 60-70.000km, noe jeg mener er for dårlig, samt defekt webasto og comfort access dørhåndtak. Aktiv styring er dessverre ikke mulig å få på F01/F02 med xDrive.
 8. En artig detalj er at man nå får standard dashbord med søm (fortsatt myk plastikk, ikke sensatec eller skinn). Ikke noe for meg, men fint for de som ikke vil legge ekstra penger i skinntrukket dashbord. Det gir helt klart inntrykk av å være mer påkostet enn det er.
 9. Tja, alt er jo relativt, men svart matt plastikk, halogenlys og løse interiørlokk i en premiumbil anno 4-serie i år 2013 er ikke en premiumbil verdig. Ellers synes jeg BMW gjør det greit nok blant premiummerkene i de første utgavene av sine respektive modeller.
 10. Flott å se at 4-serien endelig er på det nivået den burde vært ved lansering - bare synd den kommer så sent. I tillegg åpner det seg jo muligheter for ettermontering av digitalt instrumentpanel i en 3-serie også..
 11. Nå var ikke eBay-griller tanken min, men heller original facelift med tykk omramming eller V8 grill med tykk omramming og blanke riller.
 12. Det så mye bedre ut med faceliftfangeren. Om du bytter ut grillen, så er fronten komplett i mine øyne!
 13. Poenget mitt er at eieren av denne bilen kan være like opptatt av å vaske bil som det du er. Selv om man eier en Ferrari eller you name it, så er det ikke ensbetydende med at man slurver med vedlikeholdet fordi den er møkkete. Slik du ordlegger deg, forventer du at eieren omtrent skal stoppe på hver bensinstasjon han møter for å spyle den av, og dette tendenserer til å være fanatisk i mine øyne. Med henhold til siste kommentar, drar du stort sett alltid dette kortet når noen er uenig eller stiller kritikk til påstanden din. Hvis du ikke ønsker å diskutere dette, så skulle du heller ikke startet med kommentaren din!
 14. Kjære deg, Fredrik. Det er nesten litt fascinerende å se hvor mye dramatikk det går an å lage fordi noen har litt mindre skitt på hjernen enn det du har når det kommer til bil. Alle kan ikke være like fanatiske når det kommer til vasking av bil, og en bil er strengt tatt bare en bil når alt kommer til alt. Om bilen er møkkete i én eller ti dager, hva har det å si? Verken bil eller lakk kan vel sies å bli ødelagt av den grunn. To dager tidligere var dette en skinnende ren bil - bruker jeg like lite hodet og er respektløs?
 15. Det står at han har ettermontert CIC.