Saltkjelen

Moderatorer
 • Innholdsteller

  14563
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

 • Days Won

  38

Alt postet av Saltkjelen

 1. Avkledningen av X7 har startet. Så langt synes jeg også dette ser bra ut. Nesten litt fascinerende å se at avbildet bil kjører på 22" felger..
 2. Nye spionbilder av G05 X5. Jeg liker hva jeg ser, med unntak av avslutningen på bakrutene, men dette er forhåpentligvis bare en god kamuflering av endelig resultat. Artikkel: http://bilnorge.no/artikkel.php?aid=49038
 3. Ja, du skal helt klart ha for å gjøre noe så "drastisk" med en så ny og dyr bil. Det er ikke etter min smak med hjulene langt oppe i hjulhusene, men jeg synes det er kult du kjører din egen vei.
 4. Mine E90 LCI og E91 LCI

  Det gjør seg helt klart med diffuser som matcher shadowlinen og eventuell grill og/eller takrails, fremfor den triste gråe.
 5. Min alpinhvite F11 [photoshoot s. 45]

  Blir nok bra det! Ting er oppe og går på F01 uten feilmeldinger iallfall
 6. BMW har registrert modellbetegnelser for de elektriske modellene som vil høre under BMW X. Navnene er intet mindre spennende enn iX1-iX9 (). Om et par tre-år etter at disse modellene er lansert, får vi helt sikkert en påklistret "s" på noen av modellene også. iX1s. Yuck..
 7. SweetBMW har ikke noe med Schmiedmann å gjøre, og har ikke hatt noe med dem å gjøre ifb. noen konkurs. Grunnen til at SweetBMW sluttet med dette er på grunn av det evinnelige maset fra inpåslitne idioter som griner av en 500-lapp for koding og som sender meldinger til langt på natt. De samme folkene skriver «????» klokken 02.00, for deretter å skrive «svar da!!!!!!!» en halvtime senere. Folk har rett og slett ikke forståelsen av at det er et håndverk som ligger bak, og det er derfor demotiverende når folk tror ting er gratis og at man deler fritt kunnskap man har tilegnet seg over flere hundretalls timer med dette. Det er rett og slett håpløst. Det er i tillegg familiære årsaker liggende bak, så av den grunn bør man respektere det SweetBMW har skrevet.
 8. BMW i8 Coupé LCI og helt nye i8 Roadster. http://bmwi.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1444123
 9. j0rgz E61 525d Lci

  Alle E6x diesel med unntak av 525d LCI har swirlflaps.
 10. Flott å se at en slik bil ryddes opp i og settes i stand. Byttet du kabelen til glødestyreenheten også? Det lønner seg, da denne svært ofte ikke er i ideell stand.
 11. Det er prisvariasjoner fra modell til modell. Det finnes panteenheter for E9x også, men du får ikke pantet inn en CIC-MID med en CIC, så her må man skaffe seg en CIC først.
 12. Begge er nye, men det er forskjellig delenummer på esken. Forskjellen er at du leverer din gamle enheter i pant på den rimeligste, noe man ikke gjør på den dyre. Den til 16.000kr er nok også en utbytteenhet (med andre options) da fullprisenheter koster 40-50.000kr per stykk.
 13. Utbytte CIC´er har en helt annen pris enn "eskeny" CIC.
 14. mObrige koster rundt 5000kr og CIC med DAB+ koster rundt 8500kr. Personlig ville jeg aldri vurdert førstnevnte i din bil. Det er noe helt annet å ha det originalt og skikkelig, inkludert korrekte menyvalg. Personlig synes jeg mObridge med "sattellite radio" er et fullgodt alternativ der andre løsninger ikke er mulig, men det stopper også der.
 15. Fredriks alternative bimmerstråd

  Neste internkode for 1- og 2-serie er som følgende; F40 F41 G42 G43 F44 osv. G42 og G43 er 2-serie coupe og cabriolet, og vil følgelig være bakhjulsdrevne (ref. G-betegnelsen).
 16. Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Ikke annet enn utrolig tøft. Kult at man tør å gjøre såpass omfattende arbeid med en relativt ny og dyr bil. Blir spennende å se mer av det, og det ser jo ut til at han kjører full konvertering utvendig også.
 17. F-serie CIC med DAB

  Har en F-serie CIC med DAB (uten pluss). Prisforlangende er kr. 2000,- og din gamle CIC (defekt spiller gjør ikke noe, men kabinettet må være helt.
 18. Personlig hadde jeg tatt påkosten med å montere original DAB+. Om du mot formodning ikke ønsker å bruke så mye penger, er mObdrige det beste alternative. Denne kommer opp som "sattellite radio", men man må, etter det jeg har skjønt, søke inn kanalene på nytt om man havner i nye regioner. Om du ønsker original DAB+ og Combox, kan jeg være behjelpelig med ettermontering av dette.
 19. Nå er vel ikke dette spesielt spennende biler i utgangspunktet, men her hadde jeg nok vurdert B-klassen fremfor 2-serie. Dette bugner kun ut i at B-klasse har et mye finere og mer helhetlig interiør(design), samt at den føles mer moderne i forhold til lyssetting etc.
 20. Fredriks alternative bimmerstråd

  BMW har allerede tapt. Bare se hvor lekker den nye A-klassen er innvendig. Kjenner jeg BMW rett, kommer de nok ikke til å nå noe i nærheten av det, og billig hardplast, mekanisk girspak og halogenlys kommer nok til å regjere. Rett og slett synd at dagens flotte 1-serie (med unntak av interiøret som kunne vært mange hakk mer spennende) blir erstattet av dette (man ser den "ekte" M140i i videoen, og denne forhjulsdrevne firesylindrede "M140i" saken). Trist.
 21. LED lys og snøvær

  Jeg tror nok muligens at dette varierer fra bil til bil, uten at jeg skal være alt for påståelig her. På F01en bruker den ACC-radaren og to andre radarer som sitter bak støtfangeren. Altså er det totalt tre radarer som styrer kollisjonsvarslingen for mitt vedkommende. KAFAS 1 (kameraet bak frontvinduet) styrer så vidt jeg vet ikke noe annet enn Speed Limit Info, Lane Departure Warning (leser veimerkingen) og fjernlysassistent.
 22. Ser virkelig bra ut, @BjornarHS. Deilig å se en så ryddig og original E39. Et lite bilde fra dagens snøvær. Dette skal iht. værmeldingen regne bort i løpet av kvelden. Trist..
 23. Tråden om nye 5-serie G30/G31

  Tja, jeg tror nok ikke dette egentlig er grunnen, og andelen mennesker som virkelig ønsker manuell girkasse er nok forsvinnende få. Det bugner nok i det at dagens automatkasser er minst like eller mer effektiv enn en manuell girkasse, og at folk har innsett at manuell girkasse er håpløst gammeldags. For mitt vedkommende blir det litt som å sammenligne den første mobiltelefonen vs. iPhone.
 24. Tråden om nye 5-serie G30/G31

  Det er kjempefint at de tilsynelatende satser i USA, men det er ingen grunn til å ikke kjøre samme satsingen i Europa også. Ellers finner jeg en del av BMWs prioriteringer "over there" rart. BMW nærmest påtvinger stasjonsvognkjøperne i USA en GT-modell, og F31 vil være den siste touringen BMW leverer der. Mange reagerer harnisk på avgjørelsen, men de dekker seg bak om at "ingen vil ha touring der". En annen "positiv" ting med G30; G11 fikk fra 07/2017 de mekaniske blinklyshendlene som G30 har, og til min store glede er slepering og andre berørte deler fortsatt identisk. Dette innebærer at det høyst sannsynlig går an å gjøre en G11 pre-07/2017 hendler-swap på en G30. Noen med G30 som melder seg frivillig til et forsøksprosjekt?