Saltkjelen

Moderatorer
 • Innholdsteller

  14924
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  52

Alt skrevet av Saltkjelen

 1. Saltkjelen

  Den store finn.no tråden.

  Du blir selvfølgelig ikke sett på som en dust, men å hevde bilen er ribbet for utstyr er i beste fall en overdrivelse.
 2. Saltkjelen

  Den store finn.no tråden.

  Bilen har firesoners klimaanlegg. Den mangler LDW og LCW (LDW kan ettermonteres for en latterlig billig penge), B&O var ikke mulig å få når denne bilen ble laget.
 3. Saltkjelen

  Prosjekt F80 M3 LCI II

  Herregud for en lekker M3! Helt enig i at H&R har bommet litt med fjæroppsettet, men da bak i så måte - der skulle den vært 1cm høyere.
 4. Saltkjelen

  Den store finn.no tråden.

  Lite utstyr? Synes ikke denne var dårlig i det hele tatt, og den har to vesentlige ting som veldig mange andre M5er ikke har - alcantara taktrekk og utvidet skinnpakke.
 5. ...men det har jo ingen relevans i forhold til denne saken hvordan tidligere eier har momsbehandlet denne bilen/realisasjonen. Ellers begynner jo denne saken å bli rimelig tragisk. Sakene FTU har hatt som omhandler leasing-spørsmål har vært knyttet til andre problemer med kjøretøyene (det er også grunnen til at man har fått skjønnsmessig erstatning), og man er av den oppfatning at det er hvilket bruk som må være avgjørende for hvorvidt det foreligger en feil eller mangel (opplysningsplikt som sådan) når bilen er leaset. Er bilen brukt som drosje, skolebil eller på annet vis brukes med mye slitasje, er det liten tvil om at dette er vesentlig informasjon. Om det er en liten familiebedrift hvor selskapets eier har kjøpt/leaset bilen på selskapet og bilen fungerer som deres privatbil, sier det seg egentlig selv at det er uten betydning.
 6. Hvilken relevans har det om selskapet har fått fradrag for merverdiavgift, og på hvilken måte skal dette tilføre saken noe positivt?
 7. Dette er en sak som dras ut i proporsjoner og oppstår av intet, og slik jeg ser det prøver trådstarter seg på å finne noe å klage på slik at de får redusert tapet sitt. At det er en leasingbil er ingen negativ ting, verken privatleaset eller næringsgleaset. Selv har jeg leaset bil på firmaet med én ansatt, og bilen brukes av den grunn kun av én person. Forskjellen er eierforholdet og hvordan man plasserer utgiftene. Her vil det i så fall være bruken (f.eks taxi/skolebil) som må være avgjørende på om det foreligger en opplysningsplikt eller ikke.
 8. Jeg forstår ikke hvordan du (eller andre) kan betegne dette som svindel. Dere valgte selv å kjøpe bilen til annonsert pris, og at markedet for biler (dieselbiler) synker drastisk kan da ikke selger lastes for.
 9. Helt forferdelig å se hvordan denne så ut under. Godt BMW tok grep og dekket dette under rustgarantien.
 10. Saltkjelen

  Den store finn.no tråden.

  Jeg elsker annonser som dette. "Pris kr. 45.000. Vurderer å selge de for kr. 40.000"...
 11. Hvilken betydning har det om bilen har vært en leasingbil eller ikke (sannsynligvis ikke noe mer relevant enn om bilen hadde vært belånt av tidligere eier)? Bilen ble kjøpt i september 2016 (eller mener du 2018?) og bilen har tapt seg 130.000kr siden den tid? Hvis førstnevnte er ikke verditapet spesielt mye. Hvis sistnevnte har muligens din samboer betalt for mye for den da den ble kjøpt, men det er jo ingen reklamasjonsgrunnlag av den grunn.
 12. Nei, jeg er helt enig i at kodede blinklys ikke er bra. At det å kode "US-blinklys" har blitt en trend på blant annet E9x LCI er jo bare fyselig. Men US-lys på E39 har vel også normale sidemarkeringslys tilsvarende E9x LCI.
 13. Det er rart hvor annerledes (og mer "BMW") bilen blir med sidemarkeringslys! Håper inderlig at dette er noe som kommer tilbake til de europeiske modellene etter hvert.
 14. Saltkjelen

  Fredriks alternative bimmerstråd

  ...og apropos elbil. BMW har virkelig en jobb å gjøre med i4 for å få den til å bli like sexy som Porsches Mission E og den nye Audi E-tron GT. Her snakker vi bil! https://www.bmwblog.com/2018/11/28/the-audi-e-tron-gt-concept-is-the-electric-car-we-wish-bmw-would-make/
 15. Saltkjelen

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Vi er nok ikke så veldig uenige totalt sett, men jeg tror nok dagens elbiler også vil være populære om ti år frem i tid også. Om ikke den største restverdien, man kan i hvert fall betrygge seg med at bilene ikke har kostet "all verden" heller. Vi er enige om at i3 ikke er en elegant/pen bil, men den er vanvittig tøff. Jeg mislikte bilen helt i starten, men jo mer jeg ser en riktig utgave, desto bedre liker jeg den. Synes spesielt i3S LCI er en vanvittig kul bil.
 16. Saltkjelen

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Men det du sier der blir jo bare hypotetisk - en X5 koster mer enn en TMX, og da er det jo det som må legges til grunn. For å ta et raskt eksempel; den billigste TMX på finn.no er en 2016 modell til 670.000kr. Den billigste X5 40e er en 2016 modell til 600.000kr. TMX kan kjøpes ny i dag for 725.000kr og en F15 X5 40e kunne kjøpes for 810.000kr. De aktuelle bilene har med andre ord hatt et minimumstap på hhv. 27.500kr per år og 105.000kr per år. Det er også betydelig forskjell på det å handle bil til 500.000kr og 150.000kr, så en TMX med 150.000km på telleren til f.eks 150.000kr om åtte år vil fortsatt ha sitt marked - akkurat slik gamle X5er har sitt marked den dag i dag også. BMW er fine biler, men annenhåndsverdien er rett og slett ræva! For min del er en "1-serie-bil" (størrelsesmessig) en bil nr. 2, så om den går 200km eller 1.000km er i grunn irrelevant da det dekker bruksmønsteret for denne bilen. Jeg hadde utvilsomt valgt en i3 fremfor en tilsvarende 1-serie, rett og slett fordi denne bilen er mange flere hakk opp kvalitetsmessig enn 1-serie. Den er i tillegg morsomt å kjøre, og ekstremt lettkjørt. Som en bonus er den nærmest gratis å drifte, det finnes en rekke fordeler og det er superdigg å kunne varme eller kjøle ned bilen til alle døgnets tider.
 17. Saltkjelen

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Vedkommende som fullfinansierte sin TMX med 400km reell rekkevidde over ti år er sannsynligvis like fornøyd med bilen sin i 2028 som han var i 2018. Forskjellen er at bilen har tapt seg voldsomt i verdi, men vesentlig mindre enn man ville tapt om man kjøpte en tilsvarende X5. Om en TMX 75D er verdt 125.000kr etter ti år, har bilen hatt et verditap på rundt 600.000kr. Ellers tror jeg vel egentlig ikke folk jekker så veldig mye på kravene bare fordi det er elbil. Verden har gått videre siden 60- og 70-tallet, og hva som var normalt da er ikke nødvendigvis like normalt nå. Med hytte på fjellet begrenser det seg hvor mye man skal drasse opp og ned hver eneste gang, og jeg tror nok faktisk svært mange (eller de fleste) kjører to biler når man reiser på fjellet nå om dagen. Dette gjør naturligvis at man verken trenger en dustete skiboks, hengerfeste eller stasjonsvogn. Og strengt tatt har vel både TMS og TMX svært god bagasjeplass med frunken i tillegg. Når det gjelder bilturer i Europa tilhører nok dette et fåtall mennesker, så de fleste flyr nok eller transporterer seg til destinasjonen på annet vis. Jeg er på ingen måte blitt en elbilfanatiker, men som eier av både en 7-serie og i3 ser jeg de positive og negative sidene med begge to. Skulle jeg valgt på nytt mellom en 1-serie eller i3 i dag, ville jeg uansett valgt i3en, rett og slett fordi jeg synes det er et bedre produkt enn en tilsvarende 1-serie.
 18. Saltkjelen

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Jeg ser ikke på dette som noe angrep, så det går helt fint - vi er alle forskjellige. Når det gjelder grilldesignet er jeg helt enig, men BMW gjør så mye rart for tiden med designet at vi enten må leve med stygg grill, stygge, utstikkende baklys eller andre uheldige designelementer. Nå har jeg hatt webasto sammenhengene i syv år, og det har bare vært problemer - ingen fungerer slik de skal per dags dato heller. For min del skulle jeg ønske at F01en hadde en stikkontakt ved siden av tanklokket slik at jeg kunne plugge inn en kabel hver eneste kveld slik at den brukte elektrisk varming om morgenen. Det er liten tvil om at en elektrisk oppvarming er en enklere og mer effektiv måte å varme opp bilen på. En M5 er helt klart en drømmebil, men verditap, annenhåndsverdi og driftskostnader er for høye til at det er morsomt.
 19. Saltkjelen

  Fredriks alternative bimmerstråd

  For min del handler ikke dette om hva som er påtvunget og ikke, men at bilinteressen endrer seg og at totaløkonomien får stadig større betydning. Hvor digg er det ikke med en sexy baby-6GC på strøm som er god og varm hver eneste morgen, fyller seg selv over natten og som har en rekke positive incentiver?
 20. Dette blir tidenes F11. Style 601 er bare så lekre!
 21. Saltkjelen

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Det vil i mine øyne være direkte trist om i4 blir en halvhjertet Gran Coupe (typ kombicoupe alá dagens 4-serie Gran Coupe). En Gran Coupe skal ikke være en praktisk bil, men et sportsligere og mer luksuriøs variant av en tilsvarende "normal" bil. Der mener jeg BMW virkelig har feilet når det gjelder dagens 4GC sett opp mot 6GC. Planen min er å bytte ut F01en med en i4, men om den blir en kombicoupe og med ordinært bildesign, ser jeg nok etter andre alternativer den dagen dette skal skje.
 22. Nei, lysene blir ikke svakere av å hente signal fra bakdørene. Det enkleste er helt klart å benytte seg av det som er i B-stolpen fra før av, fremfor å strekke frem til dashbordet.