Pedi

Medlemmer
 • Innholdsteller

  7189
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

 • Days Won

  4

Pedi last won the day on January 11

Pedi hadde mest likt innhold!

Om Pedi

 • Vurdering
  Do it the Pedi way...
 • Bursdag

Profile Information

 • Kjønn:
  Intetkjønn
 • Bosted:
  Sveio
 • Interesser:
  BMW, Alpina, Phoenix Gold

Siste besøkende

910 profilvisninger
 1. Vi skal nok finne utav det med de AC-delene. Ang den saken vedrørende USA og deres for svake klimaanlegg... Her er hva jeg kjenner til: Amerika-utgavene av E23 kom i utgangspunktet mye med den gamle kompressoren (073) fra E12, E3 osv. Den griner litt på nesen når amerikanerene prøvde å kjøre R134a på den. Foruten denne kompressoren (073) ble samme oppgraderingskompressoren (713) brukt i statene ved en "skikkelig" oppgradering til R134a som vi gjorde i Europa og resten av verden. Men den gamle kompressoren (073) som jeg innbiller meg at europa-utgavene droppet i 1982-ish, brukte de på mange USA-utgaver frem ut E23s produksjonstid. Mister Moe!! MEGET hyggelig at du, som meg, svinger innom Bimmers igjen. Jeg har også falt helt utav dette forumgreiene, mye pga omleggingen til Bimmers samt at jeg følte at feks Bimmers hadde mistet mange av sine faste medlemmer. Når jeg ikke surfet Bimmers lengre, ble det litt automatikk i at jeg droppet litt utav de andre forumene jeg også frekventerte. Men jeg fant ut at jeg skulle prøve meg igjen her på Bimmers nå, for å se om det fortsatt er liv laga for en gammel traver å poste noen bilder og litt tekst. Det må innrømmes at det var litt godt å skrive litt på forum igjen, men det nye oppsettet til Bimmers er skikkelig tungvint når en skal poste nye poster synes jeg. Kanskje en vanesak, og det er kanskje jeg som ikke gjør rett? Jeg savner feks preview muligheten, og når en gjerne laster opp mange bilder, så er det lett å blingse litt på hva bilder en FAKTISK har lagt inn i selve tråden. Men men, vi får se om gamle Pedien finner utav det. Men jeg synes det er morro at du faktisk kom deg ut og skrudde litt E23 etter gammelt Jeg håper at E23-tråden min kan både inspirere de få som allerede har E23 (og som deg - gjerne står på stedet hvil), men at andre ihuga "old bimmer-fans" gjerne også kan få et øye opp for E23. Jeg vet jo at denne tråden ikke blir noe revolusjonerende på noe som helst måte: ikke skal bilen totalrenoveres, ei heller skal den få 1000hk. Dette er et lavbudsjettbygg, men etterhvert med diverse små koselige detaljer som noen liker - og andre ikke.. Nevertheless: Jeg personlig gleder meg som en drittunge til å sette meg inn i en E23 som er min egen, påskiltet, i god stand og med "rett" stuk (for meg)...Det er noe eget med E23... Definitivt. Og altfor mange prosent av BMW-entusiastene ser rett forbi den, uten å se potensialet i den. E23 snakker en liksom bare ikke om, med mindre det er snakk om å finne en M102/106-motor som skal oppi en E24 eller E28.
 2. Det er nok ikke de samme delene på de to vil jeg tro. Men for alt jeg vet, så er det same shit.. Men uansett så vet jeg også om en stk B10 som trenger samme delene som den du refererer til, så det kan uansett bli ganger 2 der iallefall. Fikk ikke med skumtetninger nei, men det hadde jeg fikset på egenhånd. De rørene på det nye registeret var jo sveist, så jeg kvir meg for å bøye de. altfor tynt gods.. Er veldig glad for at gulvet er såpass, for når jekkfestene gir etter så kryper jo rust inn i bilen. Men jekkfestene og kanalene ser ganske bra ut. Veldig bra faktisk, til å være en bil som har stått i så mange år. Men jeg gruer meg litt til å ta av forskjermene, for jeg husker at de ble rimelig oppspiste i en vange der mener jeg på. Men for all del, jeg sliter ikke med å sveise litt i innerskjermene, så lenge jeg slipper å sveise kanaler, jekkfester, gulv osv i tillegg Uoriginale skjermer hadde aldri skjedd. Jeg bruker kun originale karossdeler til BMW, for av skade blir man klok Det blir å kjøpe ny skjerm til høyre foran også tror jeg, for jeg vil ha nye uten rust og bunker. Prisene er på linje med E28 heldigvis, og E24 som du nevner har jo Heroinpriser på det meste (jeg har jo en E24 stående også, som også ønsker litt nytt knask her og der). Jeg skal nok ta et dypdukk ang AC etterhvert (les: snarest), så satser på å finne ut av det. Jeg vil gjerne ha AC som er funksjonell i bilen, så da blir det å få nye oringer all over. Men 2 kompressorer? Det var vel i utgangspunktet 2 forskjellige, med forskjellig utførelse (oscillerende og ving cell - eller hva det nå enn het) - hvor den ene kun var til E23 mens den andre var mer til felles bruk på den tiden. Fremdeles så forstår jeg ikke hensikten med dette. Og iallefall ikke i 1994, der de tok en tidligere produsert AC-kompressor (550) og spydde den ut på markedet som en R134a ettermarkedspumpe (713) for hele E2x og E3x serien omtrent. Ang den ACen i din bil... Jeg tror jeg har liggende komplett AC-system til E23 hvis du er interessert. Komplett, som i komplett altså. Med alle skruer og braketter. Men ingenting 7-serie deler selges nå før direktøren er på veien.
 3. Vasking av bil er noe dritt. Men rengjøring er faktisk en helt annen sak. I dag måtte jeg bare få gjort litt småting, så gulvteppet fikk "fyken" i dag. Og tilhørende dempematter må jo også ut, både for å avdekke situasjonen og tilstanden med/i gulv, men også for å få tørket ut vannet fra lekkasjen i varmeapparatet. Og etter endel skruing, så gikk endelig hele varmeapparatet ut. Og godt var det. Var jo fullt i dritt. Åpnet opp til varmeregisteret, og her ser vi tydelig lekkasje ja... lekkasjen i selve registeret var ikke så vond å finne heller, det var faktisk et par plasser: Nytt register, kjøpte uoriginalt.. Lurer allerede på om jeg angrer på det.. Her ser en tydelig at rørene ikke stemmer overrens: Varmeregister ute: Litt dritt overalt, så det hjelper på med rengjøring.. Med alt ute, så må det henges til tørk Gulvet ser bedre ut enn forventet, kun en plass var proppen i gulvet ute, og den visste jeg jo om. Her var det jo dunket opp på forhånd. Så den skal jeg fikse lett Slik ser det ut fra en annen vinkel Varmeregisteret avdekker jo litt, og vips så dukket det opp enda en vakuumklokke Her er et par bilder til av selve registeret/apparatet Men det er greit å rippe en bil ned til skinnet, for det er veldig greit å feks avdekke jordinger som ser ut som dette, for da kan det jo fikses FØR det blir et problem... Det ble litt mer appetittlig nå som det er blitt rengjort: Og tilslutt et bilde som jeg syntes var kjekt å vise frem... Hvor ofte kan en si at gasspedal-innfestingen i en E2x ikke er rustet i filler?? Alt i alt så må jeg si at jeg er meget fornøyd med tilstanden på gulvet i sin helhet. Litt mindre fornøyd med at varmeregisteret jeg hadde kjøpt ikke passet, det må innrømmes. Men koblet jo fra AC-rørene, så nå får jeg forske litt på å konvertere til R134a mens jeg først er i gang. Har funnet overganger til tilkoplingene på Ebay, men må sjekke opp i hva o-ringer jeg skal bestille. Hadde jo håpt at det kom et sett som bare kunne bestilles, men jeg får sjekke litt opp i det... Men nå er det lørdagskveld, og noe ostepop og serie på gang borti sofaen ser jeg... Ha en fin kveld!
 4. Det som jeg synes er veldig viktig når en holder på med et prosjekt, er at det skal være gøy. Bilbygging/prosjekt er typisk nok noe som tærer på faktorer som lommebok, kredittkort (i mange tilfeller), familieliv, venner, ungdomstid, voksentid osv osv... Listen over affekterte faktorer og elementer kan bli lang. Og det er lett å gi opp, den beryktede "veggen" har nok de fleste bilbyggere møtt en eller flere ganger... Og har en ikke møtt den, ja da har en ikke skrudd nok Personlig så møtte jeg den "mekke-veggen" sommeren 1998 eller 1999, det var iallefall det året vi hadde en fantastisk flott og varm sommer. Etter å ha sveist meg ihjel på en skadet E30 og en ihjelrustet Opel Ascona (i tillegg til alt det andre jeg holdt på meg), så gikk pusten omtrent helt utav meg.. Så jeg måtte virkelig "gå inn i meg selv" etter den sommeren der, og da fikk jeg smaken av det å "gå lei"... Etter den sommeren der har jeg vært mer bevisst på å holde fokus på den morro-biten. Og det er der jeg er i dag. Ikke noe stress og jag, her er det kun kos. Derfor kommer det en oppdatering fra meg i dag som jeg på ingen måte hadde planer om egentlig (siden dette ikke er en big-ass update lixom). Men denne posten skal sende et signal til dere som leser her, et positivt et... Som mange av dere sikkert vet, jeg HATER jo å vaske bil. Elsker at bilene mine er rene og fine, men hater den gnikke/vaskejobben. Men avogtil så må det til. Direktøren her har jo omtrent liggesår i lakken etter å ha lagt i dvale i 15 år. Den er blitt håndvasket flere ganger, og skitten dukker opp igjen og opp igjen.. Selv JEG som ikke har peiling på lakk/detailing kjenner at lakken er slitt, så til de grader, av tidens tann. Men det er nå slik at når en skal skru og mekke, så er det greit at motorrom, kanaler osv ikke er fulle av skitt... Så hva gjør vi da? Joda, vi går ut etter middag og gjør klar for rengjøring. Men det er jo vintertid, og mørket kommer jo før en får snudd seg rundt... Jeg hadde knapt fått kommet meg i arbeidsklær og trillet bilen ut, før skumringen omfavnet meg og vaskeobjektet.. Damn... Men kan ikke gi opp... Når JEG først er kommet oppi vaskebøtta så kan jeg ikke gå utav, for da stopper jeg jo opp igjen... Så etter å ha tømt en flaske og to av sånn rengjøringsgreier (Iron-X og Prick-bort) oppi både motorrom og sånn generelt sett ellers, så klarte høytrykksspyleren og min middelmådige håndvask å få det til å se enda litt bedre enn det var fra før. Det var alt jeg gjorde med DEN bilen i går. Ikke mye, og ikke særlig morro å vaske i mørket/sludd/kulde heller. Men slik jeg ser på det, så tenker jeg heller en annen tanke nå. NÅ er bilen enda renere, lettere å jobbe med og enda et skritt nærmere fullføring. Og de små skritta er viktige de også. Og når jeg hadde tørket bilen, så ble iallefall motorrommet litt kjekkere å se oppi. Mer rengjøring trengs etterhvert, men nå er iallefall mye av grovskitten borte. Legger ved et bilde og to av motorrom som viser hvordan det ser ut nå... Iogmed at jeg skal prøve å beholde statusen på prosjektet som et lavbudsjettprosjekt, så har jeg nå laget meg et excel-ark hvor jeg legger inn delenummer og artikkelnavn (med hyperlink til GS sine sider) på alle deler som trengs. Pris på nye deler plottes inn, og derfra får jeg da en oversikt over hva ting koster, og hva som må gjøres. Og i samme rennet har jeg også en kolonne som tilsier om en del kan brukes om igjen, hentes fra delebil, Ebay eller feks GS... Listen vil nok bli modifisert og endret etterhvert, men kan være et godt verktøy for å holde kontroll på delebehov og utgifter... Legger med et lite screenshot av en del fra den listen for morro skyld, slik at dere ser tanken min. Og klart, dette er en "levende" liste, som kan endres fra feks der en del må fås "ny" til å ende opp som "brukt" etter å ha blitt rengjort og testet. Og hvis en del viser seg å være defekt, så ligger delen der allerede med pris osv... Jaja... Nå er det straks helg, og vi får se om jeg tar en liten økt i kveld. Varmeapparat og gulvteppe må ut, samt front/bakrute må ut. front og bakfangere skal av og samme med baklykter. Når det er gjort, så er tiden inne for å begynne på operasjon dører. men det kommer vi tilbake til... Og ja... En hyggelig herremann her inne har valgt å selge meg en helt ny original forskjerm, venstre side. Og siden han er lakkerer av yrke, så har han i tillegg vært grei å "preppe" den klar for lakkering før overlevering til meg. Er greit å behandle nytt stål med skikkelig grunning før det monteres på bil, slik at ikke bilen ruster bort med det første.. Legger med noen bilder der tilslutt i dag. Ha en fin helg!
 5. Takk for det. Vi får nå se om denne tråden klarer å fenge dere, det er uansett gøy med bilder av gamle BMWer synes jeg E23 er, som jeg skrev tidligere, en bil som desverre er oversett. Det som blir spennende er om jeg klarer å "omvende" flere mennesker til å like E23 med denne bilen. Jan, det er jaggu ikke mange som hadde øynene oppe for E23 av oss ungdommer gjennom hele 90-tallet. E32 kom med brask om bram, og E23 ble så hinsides parkert av den. Ungdommen i dag bes jo merke seg at når vi var ungdommer, så var det kun bilen i gata vi såg, ikke bilder av allslags på nettet. Derfor ble det slik at selv om vi faktisk hadde div E23 i Haugesund, så var vel 99% av de med "hengerumpe" og med verdens kjedeligste felger. Men i 1998 husker jeg det kom en kar til meg med en svart E23 735i. En relativt ung kar, så jeg syntes det var jaggu flott kjerre han hadde til å være såpass ung. På den tiden var det ikke noe Santander som kastet penger etter deg for at du skulle kjøpe bil. Men samma det, han hadde senket denne bilen kraftig og satt på den 17" Melber felger. Bilen hadde et sinnsykt bra stuk, og de 17" Melber'ene satt som et skudd på den bilen. Men bare et par dager etterpå låg bilen på taket etter en promilletur, og det viste seg å være en svensk bil med påsatte norske skilt i tillegg. Så den bilen ble kjapt hugget opp og fjernet før politiet fikk snusen i det. Ikke vet jeg hvor delene eller felgene havnet desverre, men de felgene er nok søppel for lenge siden. Poenget her er iallefall at E23 kan bli sinnsykt fett... Jeg skulle ønske min var svart, men noen hellakkering er helt uaktuelt. Du får komme på besøk i sommer Jan, (med Øistein) når vi skal ha treffet vårt i slutten av juli.. Så kan du ta deg en tur og tre i både 5, 6 og 7-serie av gamle gode E2x utgavene.. Ja, vi får se om det er noen interesse for E23.. Det er ikke akkurat for mange av de trådene innpå Bimmers, så vi får gi det et forsøk. Jeg er såvidt begynt på bilen ennå, men skal den bli klar til sommeren så må det skje litt etterhvert fremover nå. Men takk for at du følger, jeg setter pris på det
 6. Herlig! Der sparte jeg meg nok et google-search Takk. Igjen Hehe, godt å se at jeg kan glede noen Når jeg tok for meg E28en, så hadde jeg som sagt ikke noe tidsplan - jeg ville bare bygge bilen EN gang. Så tid hadde jeg nok av, slik at jeg satt med et kompaktkamera og tok bilder underveis for å dokumentere alt. På E23en frem til nå, så har jeg kun tatt bilder med telefonen for eget bruk/morro skyld egentlig - prosjekttråd var ikke i tankene mine. Men jeg satt å tenkte litt på det i går, og lurer litt på om jeg skal ta frem kameraet igjen (hvis jeg finner det) og bli LITT flinkere å ta mer bilder. Igjen, det må poengteres at jeg kommer ikke til å detaljdokumentere denne bilen. Litt pga at jeg ikke har/ikke vil bruke tid på det, men også mye det at dette er lavbudsjettprosjekt. På E28en ville jeg ikke ha EN ENESTE skrue eller dippedutt urørt, på E23en MÅ jeg hoppe over enkelte detaljer - så lenge de virker/er i orden. Ikke jukse eller å ta snarveier, men rett og slett så må jeg legge lista på et helt annet nivå. Og det er der stikkordet bildedokumentasjon kommer inn: for mye detaljdokumentering vil nok eksponere og fremheve for mange ting som jeg kanskje ikke klarer å gå forbi når jeg ser bildene hver gang jeg er innpå tråden her. Skal jeg klare å gjennomføre et lavbudsjettprosjekt med kvalitetsutførelse på kun de mest nødvendige plassene, så kreves det litt jernvilje. En jernvilje jeg ikke har brukt før på denne måten. Men kanskje øvelse gjør mester? Når andre klarer det, så må vel jeg få det til også. Vi får iallefall gi det et forsøk, og jeg bare håper at folket ikke dømmer denne bilen nedenom og hjem pga at det ikke er et "pilles-i-atomer-og-bygges-opp-med-kun-nye-deler" prosjekt. Alt skal fungere på denne bilen, men alt skal ikke være nytt - det skal være funksjonellt. Jepp, jeg tenkte jeg skulle prøve å se om det var noen interesse for en gammel E23. Jeg satt med samme tanken når jeg begynte på E28en også - for E28 var jo ikke så veldig poppis når jeg kjøpte den i 2008. Den tråden ble jo kjempepopulær, og interessen for E28 har jo eksplodert rundt om i BMW-miljøet... E23 kommer ikke til å bli like poppis, not even close. MEN.. Jeg håper at denne bilen kan være med på å dra et litt mer fokus på den bortglemte og nesten forhatte E23. BMWs stolte flaggskip, som de fleste egentlig kun har sett på som "hengerumpebilen". Eneste gangen noen har giddet å se på E23 var om det sto 745 på bakluka - for da kunne bilen kjøpes, så hugges, for å få motor inn i 3/5/6-serie... Men det er ingen tvil om at E23 med rett stuk og felger kan bli rimelig stilig.
 7. Rune... Det verdsettes veldig din deling av din erfaring. For den lille erfaringen jeg har med E23, er så gammelt nytt nå at alt er gått i glemmeboken. Det var ingen skrivefeil at jeg såg for meg å teste med 1,5 x arbeidstrykk. Vakuum er jo per populær definisjon "like mye" trykk som det du tenker på når du skriver trykk. Vakuum er bare en populær betegnelse på et moderat undertrykk, altså et trykk under atmosfæretrykk. I fysikkens verden så defineres/oppnås ikke vakuum før en oppnår trykk i et rom som er mindre enn én tusendel av atmosfæretrykk - så ordet "vakuumstyring" i feks industri og bilverden er bare et populært uttrykk for et moderat undertrykk. Dette kan selvsagt dras ut i lange baner, så jeg tror vi peiser tilbake til det som fortsatt er morro: bil og vakuum som vi kjenner det Altså: Hvis arbeidstrykket til E23 ligger på feks -0.2 bar, så såg jeg for meg å vakuumere 1,5 ganger det. Slik har iallefall jeg gjort i mange år på allslags systemer med over-´og undertrykk. Men jeg må nok lese meg opp på de korrecte specs før jeg drar i gang vakuumpumpa. Igjen... tusen takk for din deling av erfaringer på dette området, jeg skal lese dine innlegg nøye før jeg hiver meg på den biten. Veldig flott å unngå fellene som du og andre med deg har gått inn i med hud og hår...
 8. Ja, det blir nok til å ta ut hele varmeapparatet siden jeg skal ha ut golvteppet. Kikket litt på prisene på de vakuumklokkene, og det blir nå noen kroner av å bytte alle. Jeg får ta det til etteretning, og tenke litt på det. kan uansett teste de, og feks teste de med 1,5xarbeidstrykk og se om de holder Den vakuumpumpen i motorrommet har jeg to av, får håpe iallefall minst ên av de virker. Den styreenheten på venstre side du nevner, jeg har vel to på venstre side mener jeg på.Jeg har ikke studert så mye ennå. De vinduene skal jeg nok få liv i etterhvert Men jeg setter utrolig pris å at du kommer her og deler din erfaring og kunnskap med meg. Jeg er ikke ukjent med gamle BMWer, men E23en like å ha en litt egen vri på mange detaljer. takk skal du ha
 9. Imponerende arbeid du gjør Harald! Hatten av for deg, hver eneste oppdatering!
 10. Nå skal jeg skrive noe som jeg ALDRI hadde trodd jeg NOENSINNE skulle skrive.... Jeg observerte at du droppet de svarte dørpanelene til fordel for de grønne i "bønna" di... Jeg har jo egentlig hatet den grønnfargen i alle år, men jeg flirte litt for meg selv og nikket meg enig i valget ditt... begynner visst å bli gammel/voksen jeg...
 11. Helt klart. Jeg driver å samler litt smådeler innimellom. Det blir slik når en har mange biler som er prosjekter. Det jeg satte som mål når jeg kjøpte det huset jeg bor i nå for 2,5 år siden, var å få det "nye" huset opp å gå, med soverom til alle barna, samt å få garasjen opp å gå innen 2017. Altså "ingen" bilmekk, iallefall ikke prosjektmessig. Et annet mål har jo også vært å kunne ha tak over hodet til alle prosjektene. Det har jeg nå, men det er for trangt. Jeg skal bygge ut kjelleren, men det blir nok 2018/2019 vil jeg tro. Forhåpentligvis 2018. Men jeg er kommet såpass langt i min egen lille verden nå, at jeg har begynt å sette dato på flere av de bilene jeg har. E23 skal ferdigstilles/på veien 2017. Schulz kommer 2018. Pedi-trucken står oppført til 2020 og E34 Biturboen 2022. De andre bilene har ikke fått dato ennå, men feks E21 cab kommer muligens til å få snike seg innimellom/parallellt med de andre bilene. Men jeg er en tolmodig herremann, så med kun èn beskjeden inntekt og en familie på størrelse med litt over gjennomsnittet - så tar jeg tiden til hjelp. Med et smil.
 12. Takk Jeg liker egentlig ikke tidsplaner, for hastverk er lastverk. Men jeg skal nok ta det i mitt eget tempo allikevel, der jeg vinner tid nå, er vel kanskje at jeg ikke skal gjøre så mye utav selve renoveringen. Altså: Det jeg tar tak i, må gjøres skikkelig, det skal ikke stå på det. Men det er ikke ALT som skal tas tak i, DET er det som er viktig. Pluss at når det ikke skal kjøpes så mye deler inn, så trenger jeg heller ikke å bruke så lang tid til å få råd til alt. Her er det vasking, rengjøring, smøring og gnikk/gnu/rub/poler/lakkèr som gjelder. Gjenbruk er litt stikkord.
 13. Nå som det ser ut som at jeg muligens har fått første post under kontroll, så føler jeg at denne tråden gjerne nå kan få en skikkelig start. Til mine få, men kjære, lesere her så må jeg allerede få beklage nå i forkant vedrørende skrivefeil. Jeg sitter med en maskin her på jobb som elsker å rette på mye av det jeg skriver, og det er ikke alltid jeg oppdager det Men over til noe morsommere. Jeg fikk jo endelig E23en på plass i (rett) garasje nå i januar, så nå skal det jobbes med den innimellom. Motor er jo allerede utav, så neste post på tapetet er interiør. Dørpanel gikk av først, det var faktisk en smal sak. Jeg ser at nye clips til dørtrekk er et must, og skruene i bunn er rett og slett rustet. Lite pent. Men det skal vi få ordnings på ved montering. Så var det den store jobben: inni.... Som Rune påpekte i en post rett over her, så er det en fordel å begynne med baksetet. Og det gjorde jeg jo heldigvis Interiøret er helt og pent, ingen revner eller ekstrem slitasje. Men når jeg begynte å ta ut deler, så såg jeg jo at tidens tann hadde satt sitt preg med skitt og sigarettrøyk etter så mange år. Men det var ikke annet å gjøre, enn å ta det ut. Forsetene var som normalt de som hadde mest "strekkmerker" og skitt: Men det er utrolig hva en god rens gjør, og med litt skinndoktor-magi i tillegg så ser jeg lys i tunnellen her.. Har et bilde av setene og dørpaneler. Er noen kvadrat med skinn bare her. Og her har jeg ikke tatt ut midtkonsoller og takdetaljer ennå, det var jo mange skinndeler detr også - men det fikk jeg ikke tatt bilde av, for jeg pakket alt det direkte i esker. Alt skinn skal på rens hos Gusdal Car Spa, han skal få utøve litt magi på setene for meg i løpet av den neste tiden... Dashbordet er jo en nydelig sak også, skinntrukket som det er. Det må virkelig poengteres hvor delikat og nøyaktig skinninteriøret er montert i denne bilen. ALLE detaljer/brytere sitter som støpt, det er helt utrolig å se dette tyske kvalitetsarbeidet... Slenger med et par-tre bilder av bilen som den står nå, uten interiør. Det er jaggu litt ledninger og slanger i en 1986 modell bil også Som dere ser på siste bildet, så står selve taktrekket igjen. Det er ikke i skinn, og blir renset på plassen. Jeg er ikke kommet lenger desverre, men får heller komme tilbake med Nye bilder så fort noe skjer. neste plan nå er å ta bilen ut og vaske den skikkelig utenpå og i motorrom. Etter det så blir det å begynne å ribbe bilen for detaljer, samt å gjøre meg opp en bedre oversikt over hva statusen egentlig er. Og ja, få ut teppe og begynne å myse litt på hvordan det er å få byttet det varmeregisteret uten å ta ut heile greia...
 14. Takk for det Jeg vet ikke om denne tråden blir like omfattende som sist, men noen bilder innimellom og litt tekst må vi vel få til... Det har du helt rett I, her har du ei som ble sjokkert når hun satt seg inni... "Wow! Denne var god å sitte i", det var første kommentaren Hei Rune! Takk for omfattende svar. Denne bilen skal ikke, som jeg skrev innledningsvis, ikke gjennom en totalrenovering. Den skal kun shines opp litt, pluss litt småjusteringer Just for the record, jeg begynte med å ta ut baksete Setene virker, utrolig nok, som en drøm. De er sterke som fy. Vinduene derimot, der virker ingen. Ennå. klimaanlegget virker ikke i det hele tatt. Men jeg såg at kontakten var tatt av den vakuumpumpa (ser det ut som at det er), så jeg skal nok finne utav det. Varmeregisteret (radiatoren) inni kupe er lekk også, så den har jeg kjøpt ny. Ser mer på det som en utfordring, men finner nok utav det også. Jeg måtte spole tilbake på harddisken min for å se når jeg skrudde E23 sist, og det var jo helt tilbake til 2001 - så det er endel "nytt" å ta tak i for meg her. Turbomotoren har jeg en liten fordel, tror nok jeg skulle klart å sette den sammen med bind for øya E23 er en glemt og direkte oversett skatt, rett og slett. Jeg ser at E23 begynner så smått å bli mer synlig i utlandet, og jeg håper at jeg kan være med å bidra til at E23 blir mer populært med dette eksemplaret. For det er jaggumeg litt av en skute den E23en Takk for det Lavere budsjett, det kan jeg love deg. Og tidsramme også, noe som jeg egentlig er imot. Men tenkte å prøve å gå litt nye veier i meg selv denne gang - og kanskje jeg klarer det, hvem vet?
 15. Har prøvd å få redigert nå, det ser ut som at bilder virker nå, men ikke I rett rekkefølge desverre...