Evopower

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1721
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

 • Days Won

  1

Evopower last won the day on February 18

Evopower hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Evopower

 • Vurdering
  Generalmajor
 • Bursdag 09/14/87

Contact Methods

 • MSN
  knuti_2000@hotmail.com

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Haugesund
 • Kjøretøy
  01 e39 520d & 03 E46 M3

Siste besøkende

1985 profilvisninger
 1. Hei Flott at du skriver så detaljert. Liker ikke det at den har gått lenge på samme olja. Hvis olja blir byttet hver 10.000km så slipper man mest sannsynlig de problemene du nå får. Det kan være alt fra defekte oljetetninger, en oljering på et stempel som har "satt seg", eller defekt turbo. Alt kan oppstå av gammel olje. Turboen har oljesmøring. Ved havari på turbo kan dette kan pumpes ut i eksos siden på turboen og dermed forårsake røyken og oljeforbruket du beskriver. Men også oljeringen på stemplene kan jo ha gitt seg. Da kommer det olje opp i forbrenningskammeret. Hvertfall etter som du skriver, at veiv ventilasjonen har vært tett. Jeg klarer ikke å si eksagt hva det er. Til det må bilen kjennes, høres og ses på. Men du kan hvertfall begynne med det jeg har sagt. Det er sikkert andre her også med flere andre tips Jeg heller mest mot turbohavari, men du får se. Mest spent på motoren. Høres ut som den kan ha blitt varmskjært nå?
 2. Var m51 basert fra 80 tallet? Mener den ikke kom i bmw'er før i 89 eller no. Før dette var det jo m21 som vel baserer seg på m20? Altså en 70 tallskonstruksjon. Lavt effektuttak eller ikke, i sin tid (80 tallet) var 524td den raskeste diesel familievogna i verden. Rett før dieselboomen tok av. Mercedes hadde jo 300tdt, uten at jeg vet hva denne hadde av effekt. Men føler disse støyer og er ganske daff, sammenlignet med bmw fra samme perioden
 3. Bare 524d er sugediesel (e28). Denne hadde 86 hester. E34 fikk også denne motoren, men da kun med turbo og 115hk (524td) Senere kom e34 med 525td, også denne 115hk. De fleste e34 ble solgt i 525tds versjonen, altså 143 hesteren. Så det var 3 dieselversjoner tilgjengelig på e34. E39 har jeg lest skulle komme med 525td 115 hk, men har aldri sett en i live. Tror nok 99% av disse er 525tds 143hk, som ble levert på e39 de første årene. 530d ble solgt i tillegg, og ved faceliften gikk 525tds ut, og ble erstattet av en 2.5 versjon av 3 literen.
 4. Hvilken bil er motoren fra?
 5. Jo det stemmer Men jeg driller først hull i stålet på bilen, i det området hvor falsen av den nye plata, ligger på innsiden. Deretter legger jeg plata på plass og punktsveiser i hullene. På den måten er bilen og plata settla på plass før jeg begynner helsveisen rundt. Fordelen med dette er at man slipper vridning av stålet. Nå er dette en plass på bilen hvor jeg fint kunne ha sveiset stu i stu, brukt god til og lite varme osv, uten problem. Men greit å bruke denne patenten også den er best egnet på større områder som dører og utvendige hjulbuer. Den lasken som blir liggende igjen inni kanalen, blir dusjet godt med antirust midler etterpå, så det blir bra
 6. Falsepresse, fin på plater som skal felles inn. Da flusher de likt med stålet som det skal lappes til. Kunne også lagt en større firkant over, og sveist rundt. Deretter slipt ned høydeforskjellen i sveisen. Men det er "juks" innerskjermen dekker vel over dette uansett, men det er likevel godt at det ser fint ut.
 7. Takker prøver vertfall å få det så bra jeg makter
 8. Da er det meste rensket og det kan begynne å legges inn nytt stål. Går over å filer kantene først. Ble jo litt med tanke på første bilde... biler som er fine, er ikke alltid det når man begynner å pirke glad for at det stopper ved jekkfeste. Relativt lett å sveise inn dette her!
 9. Bøyer ned kanalskjørtplata, for bedre tilgang. Kapper ut så langt som trengtes. Heldigvis er jekkfeste helt og det er strøkent inni kanalen God runde med brake cleaner, filler og trykkluft for å få det rent på innsiden. Vil ikke ha brann innvendig i kanalen ved sveising.
 10. Bra mengde med kitt som slipes bort. Ikke alt for mye rust. Tenker å skjære ut 10x10cm her. Men la meg pirke med kniven først.... Se her ble det litt å fjerne ja!
 11. Begynner på venstre side. Vi får sette igang og slipe og se hvor mye av dette som er kjeks.. det kjennes nokså bra ut, bortsett fra knekken helt nede. Der er det fuktig og mykt. Måler opp hullene til den flippen som er foran bakhjulet. Har uansett høyre side å se på som mal når dette skal bygges opp igjen.
 12. Begynte på rusta i dag kjøpte både båndsliper og dab+ radio. Gamle FM radioen måtte pensjoneres etter 12 års tjeneste i garasjen. Ikke så aller værst utsikt fra garasjevinduet heller 😀
 13. Kastet akkurat et sett med e46 m3 fjærer. De skulle du hatt! Menmen. Blir bra nå da
 14. Flott at du puster litt mer liv i denne bilen 3 litern gjør den nok lettsolgt. Fin sammenligning fra siden med begge felgsettene. 18 tommerne, der ser jeg at det er nok ikke felgens feil sånn sett. Det er nok en anelse for mye profil på dekket? Hva er dekkdim? Synes forøvrig at begge hjulsettene kler bilen like bra
 15. Nydelige biler, e36 msport coupe jeg mener dette er den peneste 3 serien noensinne laget (Nei ikke e30, eller e46 engang) liker best det at den er så clean, og ikke jaffal opp med dekkstrekk og senk!