Evopower

Medlem
 • Innholdsteller

  2094
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Alt skrevet av Evopower

 1. Har du satt inn lageret inni veiva som tappen fra inngående aksel skal stabiliseres i?
 2. Fint med leppe på e36! Akkurat slikt oppsett mener jeg er den fineste fronten til bmw ilag med e39 m5. Abs sensorene er vel bare å knekke av, og deretter borre ut restene?
 3. Evopower

  Den store finn.no tråden.

  Var sikker på at 197 hesteren var den med registeret bak og dermed n motor. 520d lci har jo det og dermed antok jeg at dette gjelder sekserne også Velger å tro på trf når det gjelder diesel. Trygt kjøp med andre ord dette her da.
 4. Evopower

  Den store finn.no tråden.

  https://www.finn.no/128363003 Greit nok at den kalles 525d og har 197hk. Bilen er lci og burde derfor hatt n57d30 motoren. Men hvorfor sier bmwvin at den har m57t2 på 3 liter? 145kw stemmer med 197hk dersom det hadde vært n57. Men hvis det er 3 liter m57, hvorfor kalles den 525 og ikke 530? Og hvorfor har den 197hk istedenfor 218? Aldri hørt om en m57 med samme effektuttaket som en n57 før. Er det en overgangsmodell med preface motor i en facelift bil kanskje?
 5. E36/46 har en slik geometri at når bilene senkes så får du mer camber, i tillegg til at du får for mye toe in. Jeg tror det er laget slik med tanke på at når bilen presses/lener over i sving, så skal hjulet ut med camber samridig som det svinger litt samme vei som svingen. Dette for å kompensere og redusere slipp bak. (Derfor bmw er kjent for å slippe brått når de først slipper, med påfølgende kraftig kontra) prøv å herje med en sierra eller omega...ja det generelle grepet er dårligere men når det slipper så skjer det mykere om mer kontrollerbart. Men nok OT.... 😛 med camberstag får du justert hjul rettere (eller mer skrått for å klare å lure hjula innunder hjulbuen) I tillegg er det lett å justere toe (etter at camber er ferdig justert!), ved å løsne litt på de 3 boltene på opphenget for styrearmen på bakakselen (trailing arm, den som er festet foran bakhjulet på innsida av kanalen) M3 har meg bekjent ikke annen geometri. Kanskje annen grunninnstilling på toe in/out men ikke noe mer. På min m3 har jeg stilt hjula ørlitegranne andre veien på camber. At de stikker mer ut oppe enn nede. Ser merkelig ut, men det er er for at hjula skal få nærmere 0 i camber når man trør på og ting setter seg bak der. Mest mulig dekkflate i bakken.
 6. Evopower

  Audi e-tron

  Vil tro kvaliteten på denne audien blir bra. Begrenset hvor mye som kan gå galt med en elmotor og den nye plattformen. Vi kommer nok til å se med latter tilbake på tiden med vag som synonymt med defekt forstilling, trøblete dører og elektronikk, sinkslipp og blåste stempelringer og turboer. For min del setter denne støkken fremdeles i meg etter to vag eierskap som nesten veltet økonomien. Men forstår jo at audi selger på rent utseende må nok sitte på gjerdet i 15 år til for å se hvordan dagens audier eldes... Skulle jeg hatt elbil nå, måtte det stått mellom Ioniq eller I-pace. Ingen sammenligning forøvrig, men en til hvert scenario lønnsmessig 😛
 7. Masse bra oppgraderinger og vedlikehold her Begynner smått bli klassiker e36 også, spess med sekser og manuell. Det var jo hverdagskost før, før de "forsvant" over natten! Personlig syntes jeg de felgene som sto på bilen før RK, er skikkelig fine. Vet de ser aftermarket ut, mens RK er mer korrekt, men likevel Innpresset på RK blir nok gromt, men regn med å ha de andre felgene i bakhånd for evt ny visning hos SVV 😛 Ellers ser jeg jo at det var forskjell på foringene, kanskje oppgradert type? Imponeet over at du fikk dem ut, jeg måtte levere min inn på bavaria... har du tenkt å sette på camberstag nedre arm bak?
 8. Evopower

  Gazellenbeige 1986 E30 324d

  Ser meger bra ut! Er veldig glad i uvanlige farger. Med borbet ble det både tidsriktig og mer blikkfang 😎 Fine oppgraderinger og shine. Stå på videre
 9. Evopower

  19" vinterhjul?

  Style 162 med 235/40r18 ?
 10. Evopower

  Skifte turbo - hvor?

  Få et tilbud på turbo hos dieselgrossisten.no Det gjorde jeg, rimelige er de og de har peiling på hva de snakker om. Jeg tror nok du også bør bytte olje tur/retur rør på turboen, bare for å være sikker. Turboer som ryker så ofte som din, kan kanskje tyde på at noe er tett i oljetilførselen. Eller at dpf er tett og det skaper mottrykk og varme på turboen. Eller at de som kjører den ikke er flinke nok å la den gå seg ned 1 minutt eller 2 før de slår av motoren. 30.000 er dyrt, og unødvendig. Priseksempel på vår Berlingo 1.6 Hdi: Bytte av bare turboen hos merkeforhandler va 15.000kr. Jeg kjøpte ny garret turbo hos dieselgrossisten og skal bytte denne selv. Med i pakken fulgte tur/retur rør, samt ny oljesil i bunnpanna (anbefalt prosedyre på disse motorene å skifte ut, da alt kokser igjen) pris for alt levert inkl mva: 7200kr! Og jeg regner 6-7 timers arbeid (sjekker dpf når jeg først er i gang). Ikke dårlig å spare seg 8000 kr! Men det er jo klart, de timene man bruker er jo det man betaler seg ut av ved å slippe å gjøre det selv. Til din bil finnes det nok et mer uavhengig verksted som er villig til å bytte turbo for deg selv om du har kjøpt den selv. Si en ny turbo koster 7-9000 kr der hvor jeg kjøpte. Så er det 5 timers jobb for en mekaniker. Da er du oppe 15.000 kr. Altså halve prisen! Pengene du sparer kunne du jo f.eks brukt på et dpf delete kit (trf blandt annet selger slike), samt en egr-dpf dekoding og litt ekstra power
 11. Evopower

  Gabz' E92 330XD

  Gratulerer med flott bil! Virkelig en bil som kombinerer kjøreglede, allsidighet og moderne teknologi. Hadde jeg kjøpt den, hadde jeg beholdt utseende slik den er, bortsett fra å få på shadowline lister og nye felger. Er tilhenger av oem look, men den frontfangeren var tøff Trf tuning er sikkert ikke dumt selv om det er en sprek 330. Alltid greit å få bort dpf og egr og slikt. Effektøkningen er bare en bonus. Lykke til!
 12. Evopower

  F10/F11 tråden

  Vanlig på f10 med lakkpest slik som det der. Det er ikke rust, noe jeg også trodde først. Det er vel alu/støpemateriale den braketten som speilet sitter på, og kan derfor ikke ruste. Sjekk også under pakninger framme på fordørene.
 13. Evopower

  E60 som ikke vil starte

  Dette her høres ut som det er gjennomføringen/skrukoblingen på + polen på kabelen under bilen (ca under der clutchpedalen er?) Den er også linket til tidligere ser jeg, med en lignende sak. Du prøver gjentatte ganger å starte bilen med kabler foran, hvor bilen starter, men deretter dør ut. Med andre ord feil i strømledning fra batteriet som ligger bak, og fram til motor. Det er en kjapp jobb å sjekke, eventuelt reparere. Istedenfor at du piner elektronikken flere ganger med starthjelp i håp om at det plutselig skal løse seg av seg selv.
 14. Jeg har litt erfaringer med dette, men fra andre siden. Kjøpte en Berlingo 1.6hdi 2009, fra Bruktbilcompaniet as i Mysen. Kjøpte bilen usett og levert her jeg bor. Derfor var det viktig å stole på selger over telefon. Bilen skulle være nettopp eu godkjent, uten mekaniske feil. Selvfølgelig noen skrammer etc som kommer med alderen. Signerer på 3 mnd bruktbilgaranti hvor selger dekker 50% av kostnadene på feiø som oppstår. Levert, finner jeg ut at ryggesensorer er defekt, bilen går som et dass (defekt turbo), flere lyspærer innvendig og utvendig er defekt, setevarme førersete fungerer ikke, a/c fungerer ikke (lekkasje i kondensator), og kupevifta måtte bytte motstand for å fungere på alle trinn. Verksted kunne reparere alt for rundt 40.000kr +/- Kontakter selger etter at jeg får bilen og har avdekket feilene. Jeg sender samtidig en mail og fremlegger saken. Men selger har aldri tid: "Ring meg opp igjen snart.... Jeg skal høre med mekanikeren min når han er hjemme fra ferie...Ring meg opp i gjen i morgen... nei du, nå er jeg på ferie. Ring meg om en uke.... " osv osv... Siste gang jeg ringer har han heller ikke tid og ber meg sende mail på hva jeg lurer på. (Mail sendte jeg jo ved første gang jeg ringte??) Jeg sender sms at tolmodigheten nå er brukt opp da dette er KLARE uopplystse feil og mangler som har blitt holdt skjult ved salg. Det SKAL derfor dekkes. Jeg går med på avtalen 50/50 på feil som skulle oppstå i garantiperioden, men IKKE stå med hele regninga selv på 40k eller mer. Når bilen kosta 60k. Jeg kontakter advokat og går til sak mot deg. Hørte aldri noe tilbake fra selgern. Advokat fra NAF kontakter oss og han har heller ikke klart å få noe respons fra selger. I et brev hvor han oppfordrer selger til å dekke de grove skjulte feilene, samt i det minste dekke 50% av rep. Alternativene er å kjøre forlilsråd, eller full sak mot han. Kostnaden med å sitte med hele saken kunne fort bli det reparasjonskostnadene var på. Advokat mente ogaå det var en gammel bil det ikke var verdt å ta sjangsen økonomisk på en sak. Ja, vi hadde en god sak, men dette såg de hele tiden. (En klar sak er f.eks en bil til 600k som er blitt dårlig skjøtet i sammen, uopplyst) heve kjøpet hadse vi faktisk ikke krav til! (Husker ikke formuleringen, da det var på tlf, skulle gjerne hatt det på mail) Jeg tror selger vet dette og vet at de aller fleste lar det bare passere. Jeg mener at selv om vi taper penger så er det av prinsipp at Bruktbilcompaniet skal gjøre opp for seg. Her ser du litt av den andre siden. Jeg tror nok kjøperen av bilen roer seg til slutt. Han må gjerne kjøre sak. Det beste du gjør er å ikke svare på noe, slik Bruktbilcompaniet gjør. Da roer det seg ofte. Hvis du klart visste om feilene så går det på skjulte feil og mangler= klagerett. Men slik du skriver så gjorde du ikke det.
 15. Evopower

  BMW F11 edc støtdempere

  Da må det vel gå på reklamasjon? Forrige eier har vel sett at nå kommer kostnadene, med defekt edc dempere som en av grunnen til salg. Nå er det derimot vanlig at slike ting begynner å ryke når bilen nærmer seg 10 år...
 16. Evopower

  f30 340i

  Nydelig bil med rett fargekombo og motor! Har sans for luxury pakken, da msport er blitt for vanlig. Kjøreopplevelsen må vel også bli et par hakk bedre uten msport understellet? Jeg ville faktisk beholdt den slik den er. Skiller seg mer ut slik den er nå.
 17. Evopower

  Motorolje E24 M635

  En kamerat av meg med denne motoren m88, bruker mobil1 5w50 peak life med stort hell https://www.motoroljer.no/Motorolje/Mobil-1/p-OIL-151
 18. Evopower

  Høyt forbruk etter tuning

  Nei det styres jo selvfølgelig av høyrefoten. Som på diesel tillater mer luft inn. Dieselmengden følger bare etter. Men man chiper jo for å få mer effekt. Derfor går det mer suppe. (Ikke hele tiden, men hvertfall når man har over 50% tbs signal)
 19. Evopower

  Høyt forbruk etter tuning

  Var en ganske kraftig forbruksøkning du fikk der. Prøv først å måle forbruket selv, med antall liter du må fylle på etter at triptelleren har vært nullstilt. Har tunet 2 biler hos optituning. Begge har forbruket gått opp på. Værst var Citroen Jumpy som gikk fra 0.8 til 1.1 på landevei. Det er mer suppe som kommer inn og kjører man tøft så øker forbruket. Forbruksreduksjonen de reklamerer med gjelder kun dersom man kjører øko race, noe som gjør at poenget med mer krefter i motoren forsvinner.
 20. Evopower

  Forskjellig Castrol-olje på LL04 ?

  Long life betyr bare at olja KAN rulle 40.000km. Men bytt olja hver 10.000km, maks 15.000km. Gjør du det, trenger du EGENTLIG ikke long life merkinga
 21. Evopower

  Forskjellig Castrol-olje på LL04 ?

  0w30 er kun på grunn av det som nevnes her, at motoren skal skåne miljøet. Bmw fyller denne for å opprettholde produsentens utslippsdata for bilen. 0w er bedre på kaldstartegenskaper enn 5w. Så lenge det er ll04 så er det ok. Men n47 er en motor som ble utviklet i 5w30 tiden, så er ikke feil olje det heller. 5w40 kan hjelpe dersom det er en motor som har gått langt og bruker litt olje. Hovedårsaken til ll04 er at den fungerer ilag med partikkelfilteret på bilen. F.eks er ll01 en bedre olje rent beskyttelsesmessig inni motoren, spesielt om den byttes ofte. Men den fungerer ikke ilag med dpf.
 22. Skal jeg sende over eska med paneler så du kan få skrudd og sett hva som funker?
 23. Evopower

  BMW E39 520D stoppet og vil nå ikke starte...

  Løsne mutteren på dyserør nr 1 bare for å sjekke at det kommer diesel der. Samtidig får du luftet. Det funka på min.