eehgil

Medlemmer
 • Innholdsteller

  165
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Om eehgil

 • Vurdering
  Løytnant

Profile Information

 • Interesser:
  Ålesund
 1. BMW dieselmotorer

  Bra! Kun programmering eller har dere deler for å fjerne kjøler, termostat og ventil også?
 2. Takk for svar! Var litt avhengig av å få bilen igang igjen, så pinglet ut og reiste til min lokale bmw-forhandler. De hadde riktig slange til kr 950,-. Den var inkludert varmeelementet, var ikke mulig å kjøpe uten - litt tåpelig. Vurderte også å kjøpe en vanlig oljebestandig slangebit på Tess og bruke istedet for trekkerøret, men det ble altså enkleste løsning denne gangen. Men vurderer fremdeles å lage til catc tank, når det tilsynelatende er så enkelt. Så veivhusventilasjonen er på ingen måte avhengig av "suget" fra turboen? Hvilken funksjon har varmeelementet? Virker som det er en del av cold climate package.
 3. Under en liten inspeksjon av min N47 oppdaget jeg svetting fra koblingen der slangen fra veivhusventilasjonen går inn på innsugsslangen til turbo. Når jeg skulle prøve å ta av denne lille slangen knakk den rett av. Den var helt sprø. Den ser ut til å være av et materiale tilsvarende trekkerør som elektrikere bruker. Så her må jeg enten ha en ny slange, eller gjøre noen supertriks. Da kommer det noen spørsmål. 1. Det ser ut som om det er svært enkelt å lage til "oil catch can" her. Er det å anbefale? Slipper en del oljesøl i innsug da. Har det noen form for funksjon at turboen skal "suge" på veivhusventilasjonen. Altså ta en lang slange fra tilkoblingen på veivhusventilasjonen til en flaske lett tilgjengelig i motorrommet. Blende tilkoblingen på innsugsslangen over varmeelementet. 2. Når jeg søker opp delene i delekatalogen gå GS får jeg det ikke helt til å stemme. Slangen min har kun to tilkoblinger, og har ikke "Y" i enden slik som det viser på GS. Men jeg har varmeelementet (?) i enden. Bilen min er norsksolgt med cold climate. Del nr 7 (slange uten "Y", finnes ikke i delelisten til GS). Noen som har fasiten her? 3. Hva er funkskjonen til dette varmeelementet?
 4. BMW dieselmotorer

  TRF: Hva er status på EGR deaktivering og eventuelt fjerning på N47/N57? Har en E91 316d som fikk steg 2 hos dere for et par år siden, og fikk da beskjed om at EGR deaktivering på N47 ikke var ferdig utviklet enda. Ser at det selges kit på ebay for fjerning av egr-ventil og egr-kjøler, samt at enkelte andre tuningfirma sier de kan programmere vekk egr. Det skrives også at noen tunere deaktiverer egr med unntak av under regenerering av DPF, da egr er med på å gi høyere temperaturer under regenerering. Akkurat dette er ikke et problem for meg da DPF ligger på garasjeloftet https://www.ebay.co.uk/itm/263396322213
 5. BMW dieselmotorer

  Bilen det gjelder er en E61 med orginalt 163hk. Det jeg skrev over (kanskje ikke tydelig nok?) var at vi tidligere hadde en E91 med 122hk. Den med 122hk hadde langt bedre effekt på lavt turtall og bedre respons enn den bilen dette spørsmålet gjelder.
 6. BMW dieselmotorer

  Tusen takk for svar. Er klar over at disse motorene ikke går godt under 1500. Har en E91 med N47 samt at vi hadde tidligere en E91 318d med m47. Men denne går altså merkbart dårligere enn disse to under 1500rpm. På grensen til ukjørbar. Blir veldig krevende å kjøre, hvis man f.eks skal rolig ut av et kryss så får man nesten ikke akselerasjon under 1500rpm. De andre kan vi fint akselerere rolig fra 1000rpm og oppover. Hvis jeg f.eks ligger rolig i 50km/t på 1300rpm og møter en halvslakk motbakke så må jeg gire ned for å holde konstant fart opp bakken, det må jeg ikke med de to andre. Et annet eksempel: Leking og sladding på vinterføre er nesten umulig da den har null kraft med det samme du gir på, så kommer plutselig alt når du har gitt gass noen sekunder. Litt vanskelig å forklare, men håper det er forståelig. Kan DPF foråraske dette? Har ingen feilkoder på tett DPF. Føler meg ganske sikker på at den har riktig effekt når den først har fått ladetrykk og turtallet er over ca 2000rpm. Den har en BSR tuning som jeg kan legge inn/ut ved hjelp av en OBD-dings. Har prøvd både med og uten tuningprogrammet. Toppeffekten blir merkbart bedre med BSR-programmet, men bunndrag/respons er like dårlig med/uten tuning. Den E91 med N47 som vi har er en 316d med TRF steg 2. Toppeffektmessig oppleves disse to veldig like (begge er også oppgit med ca 185hk med tuning), men respons/bunndrag er det altså enormt stor forskjell på. Så stor forskjell at jeg er ganske sikker på at det på være noe feil på den med M47. Skal av med innsug for montering av blendeplater for swirl flaps i nærmeste fremtid, så kan da sjekke/rense for sot. Er det noe annet jeg bør sjekke i samme slengen? Kan egr-ventilen på noen måte foråraske dette? Er klar over at jeg bør fjerne den med TRF-kit, men det er en gammel bil, så håper minst mulig påkost. Kan denne feilen tyde på feil på / slitt turbo? Har denne motoren noen form for variabel turbogeometri som kan "henge"? Ingen ulyder så vidt jeg kan høre.
 7. BMW dieselmotorer

  Har en 2007 E61 M47 som jeg begynner å bli mer og mer overbevist om at ikke går som den skal. Toppefekten er ok. Men den har praktisk talt null drag under 1500rpm samt at turboforsinkelsen er veldig stor mellom 1500 og 2000rpm. Når først turboen har fått ladetrykk virker det som om den går som den skal. Jeg hører ingen ulyder. Har lest ut feilkoder og det var ingen feilkoder som jeg kan forstå forårsaker dette. Noen tips til hvor jeg skal begynne å lete?
 8. Bilen nektet plutselig å starte når vi skulle kjøre fra barnehagen. Bilen gikk på starteren men ingen "tenning". Fikk feilkoden 4A63 EWS Manipulation. Noe sånt som kommunikasjonssvikt mellom motorstyring og startsperre. Med hjelp av dette: fra Otis her på forumet. (Takk!!) Fikk jeg fomlet det til slik at bilen nå starter ved hjelp av Inpa. Den delen av Inpa som jeg trengte var på tysk som selv ikke google transelate forsto, så det ble litt trykking på måfå. Men noe sånt som synkronisering av motorstyring og startsperre, DDE og CAS. Spørsmålet er nå hva som gjorde at denne feilen oppsto? Noen tips? Kjedelig hvis bilen plutselig ikke vil starte flere ganger.. Batteriet mener jeg er bra, bilen "kinner" ihvertfall veldig friskt. Takk for svar
 9. Differensialer E60/E61, hva passer om hverandre?

  Tja. Ser forsåvidt argumentet ditt. Men jeg er strålende fornøyd med bilen og det er ingen andre biler jeg heller vil ha, som gjør dette noe særlig bedre (dvs BMW med manuellgear). Og det er heller ikke noe som jeg planlegger å bruke mye penger på, en diff får man vel fra en høgger for et par tusen kroner, det koster mer å bytte bil. Og ja, jeg synes slike prosjekter er litt interessante. Når man ser kost/nytte-effekt og tenker fornuft så er det vel ganske mange bilprosjekter som brurde skrinlegges
 10. Differensialer E60/E61, hva passer om hverandre?

  Ingen? Når jeg prøver å sammenligne delenummer mellom 520d manuell og 520d automat får jeg noen forskjeller: -Mellomaksling er forskjellig. Men dette er vel mest sannsynlig pga forskjellig lengde på gearkasse? Sannsynlig at posisjon på inngående flens på diff er den samme? -Stikkasklinger har foskjellige delenummer. Kan ikke forstå hvorfor? Oppgitte mål på diameter og flens er det samme. Men det står ikke noe om lengde. Kan det være lengden på stikkaklsingene som er forskjellig pga forskjellig utveksling på diff? Medbringerflens kommer lengre inn eller ut? Drivakselmansjetter har også forskjellig delenummer!? -Medbringerflens på diff har samme delenummer.
 11. Takk for flere tilbakemeldinger! Ja, dette med clutch delay valve er noe jeg har lest om tidligere på eneglskspråklige forum. Tror kanskje det ikke vil hjelpe på hovedproblemet mitt, men kanskje gjøre det lettere å kontrollere sluringen på litt over lavt turtall. Og uansett en fin oppgradering å ta for daglig kjøring. Veldig enkelt å fjerne? Må man lufte clutchen etterpå?
 12. Ja, det er ingen tvil om at akkurat under finmanøvrering, spesielt med tung tilhenger, så er automat overlegent manuell. Men jeg er så glad i å geare mauelt at automat likevel er helt uaktuelt for min del. Da får jeg heller prøve slike rare forsøk som jeg foreslår i denne tråden Har uansett hatt et liten plan om å kjøpe en ekstra differensial til denne bilen, for å montere quaife i, slik at jeg kan montere tilbake originalt og selge den med quaife separat når jeg en gang skal selge bilen.
 13. Denne bilen har allerede BSR-tuning. Har en E91 med TRF steg 2. Og ja, har vurdert å få TRF på E61 også. Men også E91 med trf steg 2 har samme tendensene under finmanøvrering med campingvogn/tung tilhenger. Men for denne denne problemstillingen so tror jeg ikke det er effekten som er problemet. Hvis jeg ligger med f.eks 2000omdr. og slurer så har jeg masse effekt. Men da er hastighetsforskjellen mellom clutch og svinghjul så stor at det føles som det går med en stk clutchpakke per meter. Er på tynn is nå. Men en diseselmotor har vel lavt dreiemoment rundt tomgang, og spesielt en turbodieselmotor. For å få effekt må man ha turbotrykk og bittelitt turtall over tomgang. I praksis er dette vanskelig å få til å holde et stabilt turbotrykk og lavt turtall under sluring. Tror jeg... Føles det som...
 14. Hvis man ser bort fra utveksling. Er alle differensialene til E60/E61 fysisk like? Dvs passer mot samme oppheng i bakstilling, og samme flenser og byggemål mot mellomaksling og stikkaksling? M5 går jeg utifra er forskjellig, og den er nok også ganske uaktuell. Er det isåfall noen andre BMW-modeller som også bruker samme differensialer som kan brukes direkte på en E60/E61? Når man søker i delekatalogen så har differensialene naturlig nok forskjellig delenummer når de har forskjellig utveksling, så vanskelig å finne utav det der slik jeg ser det? Vurderer å prøve å få tak i en brukt billig differensial med annen utveksling til min 520d manuell. Ref denne tråden: