[space]

Moderatorer
 • Innholdsteller

  6292
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  7

[space] vant dagen sist November 24 2017

[space] hadde mest likt innhold!

Om [space]

 • Rang
  Moderator

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Frogner i Sørum
 • Kjøretøy
  i3, X1, (Touran)
 1. [space]

  Fredriks alternative bimmerstråd

  For min del har i3 eierskapet har gått strålende til nå! Under er den pakket til en ukes hyttetur for 4 personer. Kjøleboksen fikk god plass mellom oss framme, ettersom den ikke har midtkonsoll helt frem. Kjekt! Forrige uke gikk den til Gardermoen med sydenbagasje for hele familien. Barna har god plass i barnesetene, og har koppholdere mellom seg. Den går også tur/retur Charlottenberg (harryhandel) uten lading med god margin. Til uka får den prøvd seg på Gaustadtoppen (Rjukan). Tenker det blir en topping av batteriet i Kongsberg, og så en runde i hurtigladeren på Rjukan ved ankomst. Genial bil på alle måter.
 2. [space]

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Jeg er så sjeldent innom her nå om dagen så jeg gjør bare en kjapp oppsummering i tråden din her M3en er nå solgt, og erstattet av en 2018 i3 Fully Charged. (Jeg har fått LITT pepper av diverse folk på jobben for det valget) Kort oppsummert. M3en sto hele vinteren og tok opp garasjeplass, mens jeg kjørte rundt i den rimelig slitne Touranen, som jeg i tillegg måtte måke snø av, og skrape på både utsiden og innsiden hver morgen. Ja, og varmeapparatet fungerer ikke, og den går ikke å låse. På sommeren gikk samme touran til og fra togstasjonen, mens M3en fortsatt sto i garasjen. Jeg kom til slutt frem til at det fornuftige var å selge den. Den gikk til slutt til en i familien til "den gamle gode bimmersgjengen", Helge, Glenno osv, så den blir nå å se i Modumtraktene. Han fikk også med seg ett ekstra sett sommerhjul, 6 vinterfelger, 4 vinterdekk og et par kasser med deler. Garasjen er jo plutselig nesten tom! Nydelig! Jeg hadde vel pengene på konto ca et døgn før jeg slo til på en nesten ubrukt i3. Liquid black (ser ut til at svart er en gjenganger her i gården. Faktik aldri eid noe annet enn svart bil) med ALT utstyr. Om en søker i forumet ser en at mitt første inntrykk av i3 i 2014 var "Meh, ikke noe for meg", men den har vokst på meg, og spesielt nå den siste uka. Så kan en si: Gå fra M3 til i3!?!?! Men jeg tenker på det slik: Å gå fra M3 til 320i/d hadde vært helt krise, fordi det hadde vært det samme, bare mye tammere. I3 er noe HELT annet, og dermed i stand til å trigge noen andre sanser. Dette er faktisk en fantastisk god bil! Og bare tanken på all karbon og tech under skallet gjør meg varm. Akselerasjonen fra 50-80 er også helt fantastisk. Så gjenstår det å se om vi klarer pakke såpass økonomisk at denne blir feriebilen til hytta om 2 uker. Jeg HÅPER det går!
 3. M3en selges..... 

   

 4. Trodde og håpet denne dagen aldri skulle komme, men jeg må bare innse at tiden ikke strekker til. Bilen blir kjørt alt for lite for å rettferdiggjøre å ha den. Jeg er også utrolig lei av å børste snø og skrape bruksbilen hver dag hele vinteren, mens M3en står tørt og fint i garasjen. Dette bør ikke være den siste M-bilen jeg eier... Litt info: -2001 modell -norsksolgt -manuell -takluke -192.000km -felger og dekk har gått 2 sesonger -ubrukte vinterdekk og nylakkerte vinterfelger (2 stk originale m3 18" og 2 kopier). Dekk ikke engang montert på felg. -forsterket subframe (turner motorsport) -led baklys -facelift bakluke -facelift seter, med alle instillinger -bi-xenon -tykk perm med alt av kvitteringer. Gikk gjennom EU-kontroll med 0 feil i juni 2017. PRIS: Holder til i Sørum. (Litt nord for Skedsmokorset) simonhh@gmail.com, eller gjerne facebook chat (Simon Haugsten Hansen). (Opptatt med jobb og annet mtp tlf) Som bonus kan den selges sammen med en 2004 touran 1.9tdi highline du kan slenge rundt i regnvær og på vinterstid, med litt div rust og småfiks for 380.000,- (Går som ei klokke, men skal på EU-kontroll nå i juni. Regner med noe småfiks da.) (Kan også byttes i svart 2016-2017 i3 94Ah Fully Charged + penger) Eksosen på bildene er byttet ut med original eksos. Original headunit følger med. (Sitter i Erisin med dab+ osv nå)
 5. [space]

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Prøvesatt en slik mx5 her om dagen. Jeg har alltid syntes de ser litt rare ut på bilder. Er liksom noe rart med proposisjonene, men "live" funka det faktisk overraskende bra. Interiøret er rimelig spot on. Digg førerposisjon. Digg girspak. Digg følelse av åpent tak over hodet. Og dette var bare i showrommet. Hadde vært morsomt å teste en!
 6. [space]

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Husker ikke om jeg nevnte det her, men nabolaget begynner brått å se mer interessant ut. Det begynte med at jeg spottet en e46 M3 på parkeringsplassen på skolen. På en "pappapils" for førsteklasse endte jeg tilfeldigvis opp med å sitte ved siden av eieren, som er faren til en i parallellklassen til gutta. (Han har også en 530i, og driver BMW-verksted i Oslo. Ikke dumt!) Han bor vel ca 500 meter luftlinje herfra. Han kjente også selvfølgelig Kim, som jeg kjøpte M3en av. Han snakket også om å importere et par engelske m3er til våren, om jeg trengte deler. God stemning For et par uker siden spottet jeg en F80 M3 kjørende opp veien her når jeg kjørte X1. Både jeg og han glana verre. Her om dagen sto jeg ute og måka snø, når en kar med dattera på slep stoppet opp og begynte å snakke. Første spørsmålet var om det var jeg som kjørte den e46 m3en han hadde sett her. De hadde flyttet inn for 2 måneder siden rett oppe i veien. Også en ivrig BMW-mann, med nevnte F80 M3, en totalrestaurert 635 og en i3. Han ar tudligere kjørt en usedvanlig strøken, blå 4-serie GT. Artig med nye bekjente i nærområdet! In other news: Min (vår) kollega Jan har nå byttet ut sin 120d i en ny 520d med "ALT". Han har vært på utkikk og i tenkeboksen en stund, og vurderte lenge 530d, men fant den for dyr (ennå). Han kunne også informere om at BMW nesten ikke selger en eneste ny 1-serie om dagen, og det har vært bortimot umulig å få innbytte eller å selge den på finn. Folk kjøper heller "den teite 2 serien" eller i3, selv om det i utgangspunktet er en helt annen type bil. En annen kollega har byttet ut sin første gen 1-serie med en Tesla Model S, som da betyr at det er 3 stk Model S + en Model 3 (på venteliste) i firmaet (27 ansatte nå). En tredje kollega kjøpte dog akkurat en ny 116d og elsker den. Mener på den kan være en gateway drug. Sånn for å runde av så så jeg en AMG 63gls på vei hjem fra jobb i sta. For en staselig mandig lyd den ga fra seg når eieren ga på ut av lyskrysset jeg sto i. For en masssiv bil!
 7. [space]

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Lyden i den rekkefemmeren til VW/Audi er helt fantastisk.
 8. [space]

  Fredriks alternative bimmerstråd

  140i med firer og forhjulstrekk? For meg som synes det er krise at de har gått bort fra seksere i 320, 520 osv er dette noe av det dummeste jeg har hørt... Hva er det de tenker med? Ikke kommer de med en attraktiv elbil heller. En får vel se til andre merker da, i fremtiden.
 9. [space]

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Tesla sin løsning der hadde vært perfekt kombinert med head up display.
 10. [space]

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Ja, blir litt feil å sammenligne det som er en eldre bil. Men tror jeg de kommer opp på MB sitt nivå her? njaa... På den annen side. Det SER bra ut. Spørsmålet er hvordan det oppleves IRL. Om en ny 1 og/eller 2-serie blir FWD har BMW tapt. RWD er hele essensen og grunnsteinen til BMW. Med FWD og firer under panseret kjøper jeg like gjerne en Audi. Ille nok at en må opp i "millionsummer" for å få en ok kultivert motor.
 11. [space]

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Kunne følt meg bra her kjenner jeg. tilsvarende fra BMW 1-serie:
 12. [space]

  Fredriks alternative bimmerstråd

  BMW har definitivt noe å jobbe med om dagen... Se på designet på polestar 1 volvoen over her også. Flott sak!
 13. [space]

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Ja, de nye volvoene ser fantastiske ut. Men de vet å ta seg betalt. Enn så lenge føler jeg det beste er å sitte på gjerdet. (om en ikke har råd til Tesla) De neste årene blir utvilsomt spennende.
 14. [space]

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Ja. Model X kan ha hengerfeste og Model S kan ha takboks. Samtidig blir noe værre Jeg tviler på om rekkevidden på X3 kommer i nærheten av det Tesla kan levere. Kanskje opp mot det 75D klarer, men jeg tviler på det også. Det har i alle fall ikke vært mye skryting fra den kanten ennå.
 15. [space]

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Selv synes jeg model X er grusom, og folk må slutte å kalle det en SUV. Det er en MPV, som en "teched up" Voyager. I-Pace på sin side er lekker! Det blir spennende å se prisen. En kollega er ute etter ny bil nå. Med hytte på Hemsedal (oppi en fjellside) er det kun 2 reelle alternativer i elbilverden for ham. Model S med 4x4 eller Model X. Så kommer neste kravet hans. Han må kunne ha takboks OG henger. Vips så var vi tilbake på diesel og bensinbiler. Lurer på om noen har vært ute og testet måkevingedørene sine i snøføyken her på østlandet i dag?