[space]

Moderatorer
 • Innholdsteller

  6221
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

 • Days Won

  6

[space] last won the day on September 27 2016

[space] hadde mest likt innhold!

Om [space]

 • Vurdering
  Moderator
 • Bursdag

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Frogner i Sørum
 • Kjøretøy
  Touran, X1, M3
 1. Can bus kontakta var koblet helt annerledes, så løsningen er å kutte adapteret jeg fikk med i 2, kutte kabelen i bilen i begge ener, og så skjøte på delene fra adapteret i hver ende. Får se hvordan det funker i morra.
 2. Har nå gått over hele adapterledningen, og tegnet og notert, så i morgen blir det klipping og skjøting.
 3. Driver og bytter spiller i e46en. Den har Harman Kardon og stor navi originalt. Det som er flaks er at den har hatt Androidspiller tidligere, så den 6 meter kabelen er strukket bak til bagasjerommet og ligger klar. Det som ikke er såå flaks er at kontaktene ikke matcher. De jeg fikk med spilleren er en 17 pin og en 40 pin, slik at jeg kan velge. Se bildet. Det som stikker ut av bilen er derimot en slik 14 pin, med litt attåt. Klarer jeg å få koblet sammen dette med en overgang, eller ved å lage en ny kontakt? regner med det er samme ledningene. Er veldig lite lysten på å kjøpe ny kabel og strekke gjennom hele bilen bare pga en kontakt. Tips mottas med stormende jubel!
 4. Hadde ikke sett den videoen. Enda tøffere enn på bildene jeg har sett. Jeg vil ha! Roadmap sier 2020 for i.d (golf klassen). Alt for sent! Også tøff egentlig!
 5. Den siste bilen som har trigget meg er en konseptbil fra VW. (som de kommer med nye utgaver av til stadighet. På tide å få ut fingeren og bygge nå! http://www.dinside.no/motor/elektrisk-familiebil-med-lang-rekkevidde/66626171 Det hadde vært en fet familiebil. Spesielt med interiørløsningene. Ellers synes jeg Trump er "morsom igjen". https://www.nrk.no/urix/tysk-rad-til-trump_-_-lag-betre-bilar-1.13325309 Dette er jo morsomt fordi det sant. Så kort og korrekt kan det oppsummeres. Trump ser ut til å ha glemt at mange av de amerikanske bilene også i bunn og grunn er 2-3 generasjoner gamle MB E-klasse. F.eks. nye Dodge Callenger, som har en haug deler fra den 3 generasjoner gamle MB E-klasse. http://www.challengertalk.com/forums/f5/new-challenger-mercedes-connection-37181/ Ah, dissse amerikanerne... Klarer ingenting selv...
 6. Ang gamle biler så møtte jeg en Golf 1 GTI ved Sinsen i går. Helt ren, og rød, med originale felger. Tror ikke jeg hadde dratt ut en sånn bil i saltlaken (Selv om veien va tørr akkurat der og da) Jeg følger @oslocars på instagram. Det er mange som kjører klassikere året rundt. Møtte forresten en 993 i saltlaken i Lillestrøm i går også. https://www.instagram.com/oslocars/
 7. Det hadde vært interessant om alle de tyske merkene sa "Fuck it" og la ned produksjonen av alle bilene med motorer som ikke klarer kravet, med følgene det har for tysk økonomi. Stengte fabrikker, tusener uten jobb. Med slike bøter blir det jo et regnestykke hva som lønner seg. Hvilke utgifter har de ved å holde fabrikker gående? Hvordan ser det ut på bunnlinja?
 8. Vi har jo et parti i Oslo som har et noe spesielt forhold til miljø vs penger... http://gjest.blogg.no/1471352902_mdg_er_et_overklassep.html
 9. Hvor mange entusiastbiler er registrert i Norge? Tenker da på alt fra am-cars, m-biler, veteranbiler, Porscher, Ferrarier og annet folk har et forhold til utover å kjøre til butikken. Biler som aldri kommer til å bli skrotet med mindre de blir totalskadet i en ulykke. Det må da være mer enn 13.000? Hele miljødebatten rundt privatbilisme er en stor bløff. Privatbilisme står for rundt 8-9% av det totale utslippet i Norge. Om vi da skroter halvparten av alle bilene på veien i dag, kommer vi ned i 4-4,5%. Det betyr altså at utslippet i Norge totalt har sunket med 4-4,5% om HALVPARTEN av alle bilene blir borte. Hva slags effekt har det i den store sammenhengen? Mener de noe med det får de stoppe oljeproduksjonen i Nordsjøen, legge alle skip i tørrdokk, eller finne på noe annet som trøkker til litt.
 10. Mye interessant lesing på de forrige sidene her nå. Nå har jeg ingen planer om å bytte ut noen av bilene ennå, men jeg vil si det er 90% sannsynlig at X1 vil bli byttet i en helelektrisk, når den tid kommer. Model 3 ser lovende ut, men når vi snakker felles ladestandard for alle de tyske, så ser jeg gjerne en elektrisk 3-serie, eller x-variant, stå på gårdsplassen her. (Gjerne en E-tron også, for all del)
 11. Nei, det er klart Var bare for å understreke at e39 ikke er den wow-bilen det en gang var. Jeg ville nok helt mot noe billig japansk tenker jeg.
 12. Skulle jeg hatt billig studentbil hadde jeg nok lett hoppet over e39. Min var jo egentlig pen og velholdt, men rust begynte å vise seg, og de var stadig vekk småproblemer. I tillegg til at den brukte mer bensin enn M3en gjør. De er også superdaffe å kjøre. Min var en 523i automat, og det kombinert med styrefølelsen så var overgangen til 18d X1 som å gå fra svigermor sin Golf 3 til Z4en jeg hadde. X1 opplevdes som rene sportsbilen i forhold til 5-serien. Det skjer tydeligvis litt utvikling over noen generasjoner utvikling.
 13. Samtidig som Trump står og roper at industrijobbene skal tilbake til USA. Hvilke industrijobber, er det jo flere som spør nå. industrijobber er jo i stor grad erstattet av roboter. Så om masse produksjon blir flagget hjem til USA, så er det jobb til 4 mann og en industrihall med roboter. (Samt en del høyt utdannet teknisk spesialpersonell). Industrijobbene til de store uutdannede massene er borte for godt. Jeg tror bare det ikke har gått opp for amerikanerne ennå.
 14. Det er neste episode ut her Har ligget litt bak en stund nå. Det er en god kombo med lettskrudde biler/motorer, "uendelig" tilgang på deler, og kunnskap i bøtter og spann.
 15. Rotsun er også god ja. Programmene er utrolig underholdende , og jeg er egentlig ikke noen stor fan av Amcars. Dette kunne aldri bli gjort i Norge pga lover og regler. Teste en lastebil med bakmontert 900hk motor, uten bremser, uten belter, på offentlig vei. Ville tilstander Og så lett det er å skru på disse gamle bilene da! Når alt er skrudd på en ramme i bunnen , og 0 elektronikk.