[space]

Moderatorer
 • Innholdsteller

  6269
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

 • Days Won

  6

[space] last won the day on September 27 2016

[space] hadde mest likt innhold!

Om [space]

 • Vurdering
  Moderator

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Frogner i Sørum
 • Kjøretøy
  Touran, X1, M3
 1. Fredriks alternative bimmerstråd

  Litt elbilnytt: https://www.tek.no/artikler/porsche-mission-e-porsches-aller-forste-elbil-kommer-i-2019/408153 Porsche Mission E til samme pris som en Tesla Model S. Jeg begynner å se trøbbel i siktet for Tesla. Spesielt om Porsche klarer å lade såpass kjapt som 80% på 15 minutter, uten å måtte stoppe på et bestemt sted i Tyskald for å få max effekt. Model 3 gjennomgang av tidlig kunde: Model 3 ser overbevisende ut. Liker det jeg ser i videoen.
 2. Fredriks alternative bimmerstråd

  Artig at du nevner Volvo 240. Jeg hadde akkurat tenkt å nevne den selv. Her på bygda ser jeg flere Volvo 240 nesten hver dag. 740 er også representert. Morsomt å se at ungdom fortsatt kjører disse bilene.
 3. Fredriks alternative bimmerstråd

  Den grusomme konsept-X7en er et eksempel på hvor ille det kan gå...
 4. Fredriks alternative bimmerstråd

  Du har jo tidligere tatt opp det at ungdommen i dag er lite bilinteresserte. I går fikk jeg et bevis på at det fortsatt er interesse blandt noen. Jeg hadde vært ute og jogget, og ble stoppet av 2 gutter i ungdomskolealder da jeg løp inn på gårdsplassen. "Er det du som har en Lamborghini?" Jeg måtte jo avkrefte og sa også at om jeg hadde sett en Lambo på feltet her hadde jeg definitivt lagt merke til det. Gutten fant frem et klipp på mobilen der en Aventador kjører opp veien til feltet, og sa at den måtte høre til rundt her et sted. Jeg sa at en som bor inn en vei litt lenger ned på feltet har en MB SLS, så det kan jo tenkes han har byttet bil. Så la jeg til at jeg bare har en BMW M3, og det er jo ikke helt i samme ligaen. Øynene til gutta lyste opp! "Har du en M3?! Kan vi få se på den?" Da var det jo bare en ting å gjøre. Inn og hente nøklene og åpne garasjen, hvor den nyvaskede M3en står. De tok noen bilder, så jeg tilbød meg å starte den opp, så de kunne høre lyden i den. Gutta var i hundre etter jeg hadde pumpa gassen et par ganger. Akkurat da kom en tredje gutt de kjente syklenes og stoppet opp. "Har dere lyst til å se en Lamborghini? En venn av en kollega av pappa har en" "Oi!" "Han er naboen min. Bor rett på andre siden av feltet her." "HÆÆ!?!?!!" Gutta takket for at de fikk se og syklet av gårde videere. Ikke bare bilinteresserte, men veldig hyggelige og veloppdragne smågutter. Morsomt!
 5. Fredriks alternative bimmerstråd

  Den nye vw buzz ser utrolig bra ut. Det kommer garantert til å bli en storselger om prisen er rett, og de ikke kødder til designet før den slippes. Bilfabrikanter har en egen evne til å gjøre knallfine konsepter ultrakjedelige når de til slutt når markedet. Jeg vil ha!
 6. Fredriks alternative bimmerstråd

  Håper den er liten nok. Ferrari er ofte tøft på bilder, men jeg blir alltid overrasket over hvor store de er i real life. Denne ser definitivt bra ut.
 7. Fredriks alternative bimmerstråd

  Mulig den er raskere nå. Oppgraderingen var så vidt i gang når jeg flyttet derfra. (jeg kunne jo også sykle til jobb på 11 minutter (ned). Det kan jeg selvfølgelig glemme nå )
 8. Fredriks alternative bimmerstråd

  Jeg og min samboer er et eksempel på noen som bodde midt i byen (St.Hanshaugen) og har flyttet ut på landet. St.Hanshaugen var flott som barnløse, og i starten når barna var helt små. Vi gjorde noen små billige oppgraderinger av leiligheten, og hadde en megler innom for å gi oss ny verdivurdering. Vår opprinnelige plan var å flytte ut av byen før barna begynte på skole. Når verdivurderingen kom tilbake og vi oppdaget at vi faktisk kunne finansiere et hus for hva vi kunne få for leiligheten ble hjulene satt i sving litt før planen. Vi hadde da bodd der i 3 år og verdien hadde økt med over en million. "Oppussingen" vår kostet kanskje rundt 25.000. Grei avkastning med andre ord. Fremgangsmåten for å finne ny bolig var rett og slett å se på toglinjene inn til byen, og sette pris på prospekter opp mot minutter reisevei. "Hvor langt ut må vi for å få et skikkelig hus med hage, for prisen vi får ved salg, og hvor praktisk er det å komme seg til Oslo derfra?" Vi sjekket både utover mot Ås, Asker og Gardermoen. Vi endte opp med 200kvm nybygget enebolig på Frogner i Sørum. 20 minutter med toget inn til byen. (Forøvrig brukte T-banen 25 minutter til sentrum fra Lambertseter, da jeg bodde der. (Rett utenfor den nevnte Ring3)). Vi måtte legge på en halv million i forhold til hva vi fikk for leiligheten. Det tilsvarte kostnadene for husleie og garasjeleie i Oslo. Dette er et valg vi aldri har angret på i ettertid. For 3 år siden ga vi rett under 5 millioner for dette huset. Forrige uke ble 2 hus i gata vår solgt. Det ene litt mindre, men litt mer fancy, på en vesentlig kjipere tomt, til 6.900.000. Det andre, like stort, ca lik standard, og kjipere tomt, til 6.800.000. Prisene går jaggu oppover her også. Begge disse har økt med ca 2 millioner på 2 år. "Velkommen til nye Asker og Bærum" som en nabo sa Spørsmålet vi stiller oss er om de nye naboene kjører BMW, Range Rover eller Tesla, da begge visningene, som var godt besøkt, kun hadde disse merkene innom. Ang. Tesla. Når de hadde kampanje sist (Var det binding av renten på 0,8% i 8 år?) ble det bare i gata hvor et vennepar bor bestilt 5 Teslaser, hvorav den ene naboen slo til med 2. Tipper de selgerne har gode dager. Selv har de kjøpt en Zoe, som tjener seg inn selv mtp bompenger, parkering og drivstoff. Fullstendig no brainer når en er avhengig av å bilpendle inn til byen fra Asker.
 9. Fredriks alternative bimmerstråd

  Over til noe annet et øyeblikk. Downsizeing er jo det nye store. Nå har også F-type fått 4 sylindre. http://www.dinside.no/motor/na-har-mange-rad-til-den/68571457 Det er en fantastisk lekker bil, og sikkert mer enn potent nok, men er lydbildet fra V6eren og V8eren borte stiller jeg meg skeptisk! Søk på videoer sier sitt. Ikke en motorlyd å høre...
 10. Fredriks alternative bimmerstråd

  For ikke å glemme de som har gasskomfyrer.
 11. Fredriks alternative bimmerstråd

  Tanken om en sentral tjeneste der alle biler kobler seg til er god, men i overskuelig fremtid vil vi nok ha proprietære løsninger pr bilmerke/konsern, hvor alle hevder de er best, og kanskje til og med alle relativt open source, som Teslas ladesystem. Ingen andre fabrikanter vil selvfølgelig bruke det, selv om det er "fritt" tilgjengelig.
 12. Fredriks alternative bimmerstråd

  Det eneste sikre i denne saken er at NAF, som vanlig, ikke kommer til å tale de bilinteresserte sin sak her.
 13. Fredriks alternative bimmerstråd

  Det vil uansett alltid finnes entusiaster som vil kjøre de gamle bilene sine. Vil det da bli dispensasjon for å kjøre "klassikere", og hvem skal bestemme hva som er en klassiker? Mx-5 mkI, men ikke mkII-> f.eks? Eller kun Ferrari? Er Ascona B nok klassiker til å få lov til å kjøre? Høres ut som raskeste måte for å lage et klasseskille, der rike kan kjøre sin gamle Rolls, mens Ola Normann må skrape Avensisen og låne penger til ny selvkjørende bil...
 14. Fredriks alternative bimmerstråd

  Joa, men jeg ser ikke for meg alle verdens biler, pr nå, på dynga om 15 år. Og hvordan er bilen programmert til å forholde seg når du ikke kommer opp innkjørsla en vinterkveld? Prøver den 10 ganger og parkerer så hos naboen? Eller skjønner den at neste forsøk kommer til å funke fordi en får nok fart i sporene en har kjørt opp? Pluss alt det juridiske rundt dette. 15 år er ingenting i den sammenhengen. Det er bare et par utredninger og treneringer frem i tid det.
 15. Fredriks alternative bimmerstråd

  Leste akkurat et avisinnlegg av en som fablet om forbud mot å kjøre selv om 15-20 år. Det skal jeg like å se... Det må i så fall bli 15-20 år fra siste bilfabrikant kun lager selvkjørende biler, og til og med da drar en godt på. Hvordan kan folk tro på slikt? Edit: Fant link: https://www.nrk.no/ytring/miljokriminalitet-i-beste-mening-1.13619385