JE

Medlemmer
 • Innholdsteller

  480
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Om JE

 • Vurdering
  Major

Contact Methods

 • MSN
  bmweriksen@hotmail.com

Profile Information

 • Bosted:
  Tønsberg
 • Kjøretøy
  e60 525xd, e46 "320i" ESS
 1. JE`s e30 prosjekt

  Selv om jeg ikke får gjort noe fysisk med bilen om dagen, så får man i det minste bestilt litt deler, noe som kan være ganske kjekt det og Har lenge leita etter ny original(eller VDO) intank pumpe til preface som har akseptabel pris, men det har vist seg å være litt utfordrende. Koed skal ha ca 5200,- for org. pumpe med armatur (318is), på ebay finner man VDO pumper til rundt 2000,-, noe som forsjovidt er ok pris. Fant også en på finn som jeg kunne få for 3000,- men det var en NOS del, så ikke godt å vite hvor lenge den har liggi på hylla. Endte til slutt opp med å bestille en brukt armatur som var kompett med armatur og tankmåler, slik at jeg slipper å kjøpe tankmåler utenom. Er ikke veldig lysten på å stole på en gammal bensinpumpe som muligens er fra 80 tallet, så bestilte en Deatschwerks 255 L/H intank pumpe med universalt installasjons kit. Trur nok den skal greie jobben, siden den kun skal pumpe fra original tank til catch tank.
 2. JE`s e30 prosjekt

  Takk Bare synd det går så treigt.. Anyway, den som venter på noe godt venter ikke forgjeves heter det visst... Sånn ca skal bånnpanna bli, uten de to trekanta høla da Flensen til bånnpanna blir til
 3. JE`s e30 prosjekt

  Må ha litt high tech Festebraketter til servoen er ferdige, gjenstår bare litt grunning og lakk, samt å lage til feste til styreenheten 🙂 Har også bytta om, så det er muttere istede for bolter i innfestninga til mellomaksel opplagringa. Så da kan man bruke org innfesting om det skulle være nødvendig.
 4. JE`s e30 prosjekt

  Tilpassing av elservo på gang. Gjenstår et par braketter og maskinering av overgang fra E30 rattaksel til servo, med feste til rattvinkel sensor. Har også fått litt mere hjelp med prototypen på bånnpanna, begynner å ligne på noe nå 😁
 5. JE`s e30 prosjekt

  Takk 😊 Fremre del er fra e46 med m52 og gm automat kasse, bakre del er fra e46 med m52 og manuell (sansynligvis, er litt usikker) Var ikke mye om å gjøre før det passa, så det holdt å lage nye høl og montere bolter eller muttere i original brakett.
 6. JE`s e30 prosjekt

  Da er den nye innfestninga til opphengslageret på plass 😊
 7. JE`s e30 prosjekt

  Har fått prøve montert el-servo'n, men det gjenstår litt maskinering, samt at jeg venter på ett rattaksel ledd fra usa før alt kan ferdigstilles. Bilder kommer 😉 I mellomtiden har jeg fått laga feste mellom girkassa og eksosen, skal bare få kjøpt ett rustfri klammer før den kan gjøres ferdig. Har også fått montert bakre travers m/ diff, for å få sjekket at mellomakselen passer. Må lage til nytt boltfeste til opphengslageret litt lengre frem.
 8. JE`s e30 prosjekt

  Hehe, litt flaks og mye leting. Samt at global shipping opplegget til ebay, funker bra
 9. JE`s e30 prosjekt

  Da ankom den langreiste z4 tannstanga, er ganske morro når det går å få frakta en tannstang fra California til Norge for 120 kr. Er ikke stort man får sendt med posten for samme summen
 10. Bilder vises ikke i eldre tråder

  Photobucket fix for Chrome https://chrome.google.com/webstore/detail/photobucket-hotlink-fix
 11. JE`s e30 prosjekt

  Er nok litt fare for kavitering ja Hadde nok funka med elektrisk servo pumpe og, men nå blir det å teste helelektrisk.
 12. JE`s e30 prosjekt

  Er en kammerat som har hatt litt problemer med e30 servopumpe og e46 tannstang på motor som dras til 8k rpm, ved banekjøring. Han bytta til e36 pumpe, men fikk da en del problemer med reimer bla. Så vi har prøvd å finne alternativ løsning. Det blir også bedre plass til bånnpanne med manuell z4 tannstang, samt at det blir flytta litt vekt lengre bak, og det er jo ikke negativt ☺
 13. JE`s e30 prosjekt

  Skjer dessverre lite her for tiden, pga jobb og oppussing av bad.. En ulempe med at et prosjekt drar ut i tid, er at det til stadighet kommer nye og tidvis bedre deler på markede, samt at man får nye ideer om bedre løsninger på ting som allerede er klart.. Det siste i den rekken for min del, er tannstang og servo. Planen har hele tiden vært å kjøre e46 tannstang med hydraulisk servo. Men nå blir det droppa, til fordel for el-servo fra en skropel og manuell tannstang fra z4. El-servo`n blir fora med nødvendige signaler fra Maxxecu Pro`n for å kunne ha mulighet til å manipulere hastighet signal hvis det skulle bli nødvendig for å få passende servo effekt i alle hastigheter. Z4 tannstang er på vei fra USA, da det er dårlig utvalg i rimelige brukte manuelle Z4 tannstenger i scandinavia.
 14. JE`s e30 prosjekt

  Har sveisa om innsuget på den lille turbo'n fra 2,8" til 3" (er vanskelig å finne silicone overgang fra 2,8-4" i sort) Fikk også sveisa på to side stoppere til vifta på radiatoren, slik at den ikke beveger seg sideveis.
 15. JE`s e30 prosjekt

  Endelig har det blitt litt tid til å pusle litt med e30n. 5858'n er solgt til fordel for en 5558 gen2. Får å slippe å få prøblemer med silicone slange ut fra kompressorhuset som blir sprø pga varmen fra grenrøret, så blei det til å bygge om utløpet fra kompressorhuset. Fikk også gjortferdig røret in på intercooleren. Eneste som gjenstår på den nå, er å finne ut av hvordan den skal festes til karroseriet i toppen, samt få laga til en dekkplate over toppen på intercooleren og radiatoren.