JE

Medlemmer
 • Innholdsteller

  465
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Om JE

 • Vurdering
  Major

Contact Methods

 • MSN
  bmweriksen@hotmail.com

Profile Information

 • Bosted:
  Tønsberg
 • Kjøretøy
  e60 525xd, e46 "320i" ESS
 1. L.E & J.E`s e46 320i coupe

  "Detailer-Kona" har gjort en knall bra jobb med vask og voks av bilen, før den i dag blir satt på vinterlagring. Klar for vinterlagring
 2. L.E & J.E`s e46 320i coupe

  Skal kjøre med samme kasse i e30'n med sachs organisk ufjæra lamell, så der blir det nok litt tannklakking. Det ble olje / filter skift etter årets siste banetreff. Nå blir bilen straks kjørt på vinterlagring, men først skal den få en god vask og litt god voks.
 3. JE`s e30 prosjekt

  Takk Det er tanker om seinsommer / høst neste år, men det er veldig my annet som skal gjøres som ikke er bilrelatert. Så det spørs om det er mulig å få til. Planen er å få alt rundt motor og drivverk klart og test montert så karroseriet kan gjøres klart for lakk. E46 320i'n blir kjørt på vinterlagring straks, så det blir litt mer plass til å få gjort jobbet e30'n i vinter.
 4. JE`s e30 prosjekt

  Da er vel egentlig innsuget ferdig, og klart for overflatebehandling når den tid kommer
 5. JE`s e30 prosjekt

  Sveisa flensen til Luft temp sensoren i kveld.
 6. JE`s e30 prosjekt

  Har fått pusla litt med innsuget, ellers har det ikke vært tid til å gjøre stort. Sveisa på stuss til slangen til bkf, og gjenga opp til fittings til bov btr og map sensor. Laga til festebraketter til fuelrail, gjenstå noe på de, men greit å sjekke at de står rett. Rakk også å lage flens til luft temp sensoren, gjenstår å sveise den fast til røret fra intercooler til spjeldhus.
 7. JE`s e30 prosjekt

  Skjer desverre ikke stort her pga jobb, og oppussing av bad som står for tur. Men, får heldigvis god hjelp av en kamerat til å tegne bånnpanna, takk for knallbra hjelp så langt Marius! Tidlig prototyping på gang Forfra Bakfra
 8. L.E & J.E`s e46 320i coupe

  Denne kassa er fra en svensk e60 530i som har rulla 210` km trur jeg det var. Har ikke testa sånn kasse før, men satser på at det blir bra Prøver å holde dette på litt "lavbudsjett" nivå, så er ikke veldig keen på bytte ut svinghjul, trykkplate og lamell, hvis jeg kan begrense det til bare lamellen
 9. L.E & J.E`s e46 320i coupe

  Siden man ikke akkurat går å snubler i svinghjul fra m54 med 6 trinns, ser det kanskje ut til at det blir en alternativ løsning med en forlenger sak på den inngående akslingen til girkassa, slik at man kan bruke m52tu svinghjul. "Tappen" er laga av en bolt i 10.9 kvalitet, så regner med at den holder Dessverre så kommer man derimot ikke utenom å kjøpe en ny clutch lamell, da splines på ingående aksling var 10 grove på den gamle, og er 22 fine på 6 trinns kassa.
 10. JE`s e30 prosjekt

  Takk Har begynt å fikse opp i bildene, men det tar tid å få riktig bilde på riktig sted.. Er vel noe rykter ute å går om at tilsynet har blitt litt strengere med kapasitet på Turbo ved godkjenning (?), så er greit å ha noe klart, som "passer"
 11. JE`s e30 prosjekt

  Takk Er "litt" igjen før jeg føler den beskrivelsen er helt riktig Er det noen som har mulighet til å måle hvor øvre skruen og nedre braketten til facelift ekspansjonstanken står originalt?
 12. JE`s e30 prosjekt

  Siden Photobucket er ugreie så blir det å prøve å restaurere tråden etterhvert, slik at bildene blir tilgjengelige igjen. Det kommer nok til å ta litt tid dessverre.. Anyway, har prøvemontert en litt mindre turbo, i tilfelle det skulle bli nødvendig. Uten om det, så har det stort sett gått i delesamling i sommer.
 13. Turbo og motorhavari BMW 318D - 2007 modell

  Hvis motoren rusa ut og var vanskelig å stoppe etter turbo bytte, virker det som om verkstedet ikke har gjort reint innsug, intercooler og alt av rør fra turbo til innsug, for å forhindre at motoren begynner å brenne den olja som gjerne blir liggende igjen etter et turbo havari. Er dette tilfellet så har vel verkstedet indirekte forårsaket motor havariet.
 14. L.E & J.E`s e46 320i coupe

  Coupe vifta har i det siste begynt å gå helt bananas, så det var bare å leite fram en nesten ny vifte motstand som blei pelt av en e46 touring som blei skrota i 2016. Greit å ha litt pent brukte deler liggende Ut med den gamle, og inn med den "nye"
 15. L.E & J.E`s e46 320i coupe

  Da har det kommet litt deler Fremre del av mellomaksel som har passe lengde og riktig flens. Fult lager og tettnings kit og 4 lamell kit til diffen Blir nok en stund til jeg får bytta kassa og overhalt diffen. Driver fortsatt å leiter etter et rimelig svinghjul fra m54b25/b30 med 6 trinns kasse og girkasse travers fra e46 325i / 330i m54 og 6 trinns kasse eller z4 med m54/n52/s54 og 6 trinns kasse, eventuelt e46 320d med 6 trinns kasse.