Mr.Plow

Medlemmer
 • Innholdsteller

  367
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Om Mr.Plow

 • Vurdering
  Major

Profile Information

 • Kjønn:
  Intetkjønn
 1. E61 525xd 2009 - Spenningsfall

  Fant en DIY video på Youtube om batterikabelproblemet som BMW har hatt tilbakekalling på. Det ser ut til at de skifter fra svart til hvit plastdeksel på kabelen for å enkelt kunne se om utbedring har vært gjennomført. Ellers går vel fiksen kun ut på å sikre god kontakt med elektro grease.
 2. E61 525xd 2009 - Spenningsfall

  Takk for tips. Skal ta kontakt med forhandler så de kan sjekke i historikken om min har vært inne for utbedring tidligere.
 3. E61 525xd 2009 - Spenningsfall

  OK, tenkte ikke på det som en mulighet. Men det jo mulig at det er støy på spenningen hvorav en spike fører til kutt på enkelte moduler som radio, girelektronikk etc. pga. for høy spenning et øyeblikk. Da er det vel kanskje dynamo som er synderen da? Denne har vel støyfilter eller ligger det eksternt?
 4. E61 525xd 2009 - Spenningsfall

  Det var som i ditt tilfelle veldig sjelden tidligere, men nå i vinter har det blitt oftere, flere ganger i uka. Hadde håpet det kunne være dårlig kontakt, fukt eller noe annet enkelt.
 5. E61 525xd 2009 - Spenningsfall

  Jeg opplever stadig plutselige, korte spenningsfall under kjøring, som gir seg utslag i at radio kutter et øyeblikk, og i noen tilfeller får jeg Gear selector failure. Noen som vet om dette er en vanlig feil på e61, og hvor man skal begynne for å lokalisere feilen? Har ikke merket noen problemer med dynamo og batteri, så mistenker at problemet ligger i elektronikken et sted.
 6. Deler E36 selges

  Selger diverse BMW E36 deler. Kupevifte for biler uten klima, ubrukt: https://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=86524950&ref=ads&myad=86524950 Originale dørhåndtaksdeksler, ubrukt: https://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=86523784&ref=ads&myad=86523784 Originalt utvendig speil høyre side, pluss speilhusdeksel venstre side: https://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=86521842&ref=ads&myad=86521842 Original Z3 2.8/3.0 girspak / shortshift for E36, nesten ubrukt: https://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=86526251&ref=ads&myad=86526251
 7. Hei! Er det noen som har link til nedlastning av Road Map Europe West Premium 2016-2? Jeg må kjøpe en 32GB USB stick, regner med at det går greit å bruke en USB 3 stick, de er vel bakoverkompatible uansett, eller bør jeg safe å kjøpe en USB 2 stick? Bilen er en 2009 E61 med CIC (skal være klar for kart oppdatering via USB så vidt jeg kan se, da den har "i" med hake-symbol i grafikken).
 8. E60/61 tråden

  Takk for kjapt svar, Saltkjelen!
 9. E60/61 tråden

  Er det noen som kan gi meg en kjapp beskrivelse av hvordan jeg skifter pyntelisten på vindu bak på E61 (del nr 4 på tegningen)? Den jeg har er noe ødelagt etter et tidligere innbruddsforsøk.
 10. Jeg tror festene skal være tilnærmet like, men det kan være forskjell på hvor mye plass det er i dørpanelene. Så hvis Focal bruker større magnet enn originale høyttalere, kan det være at de ikke passer i alle modeller. Jeg har ikke lyst til å begynne å klippe med platesaks for få ting på plass, så hadde håpet å kunne få bekreftet om det er plug and play eller ikke på e6x.Edit: Har sendt forespørsel til Bilradiospesialisten nå, skal oppdatere dere så snart jeg vet mer.
 11. Sitter på gjerdet enda, men heller mer og mer mot å prøve Focal IFBMW-S. Problemet er at jeg ikke har fått verifisert om settet passer fysisk i dørene på E60/61. Har sendt Focal en forespørsel, men de svarer ikke. Finner heller ingen på nettfora som har installert. Jeg kommer til å bruke en Blaupunkt PnP forsterker tenker jeg. har en liggende fra før.
 12. Gribben90, har du montert opp Focal settet? Har samme utgangspunkt som deg, men med e61 LCI. Ser at både Focal du har kjøpt og Bavsound reklamerer med plug and play med std. anlegg, så jeg lurer veldig på hvordan dette fungerer lydkvalitetsmessig i praksis, altså ved å bare sette inn elementene og medfølgende delefilter for diskanten. Jeg skjønner rett og slett ikke hvordan dette kan bli bra uten å resette equalizingen fra head unit (kode som Hifi). Er bare at problemet med å kode som Hifi er at høynivå ut gjøres om til lavnivå i samme slengen, og da må man jo ha ekstern forsterker. Hadde håpet på en enkel oppgradering av kun elementer, ikke ute etter noe state-of-the art opplegg, men noe som spiller pent, presist og som er behagelig i lengden uten å være slitsomt for øret. Ser også at Focal settet har metall dome diskant, låter denne behagelig uten å bli for skarp og slitsom?
 13. Oppgradere lyd i E61

  Høres bra ut. Jeg har Navi Pro (CIC), men så vidt jeg har forstått er equalizingen uavhengig av dette, for jeg tror det er kun ved bruk av høynivå ut fra head unit at lyden farges (dvs. Om du har Basic stereo option), hvis man har Hifi (da er også head unit kodet som Hifi) så sendes det ufarget lavnivå ut til ekstern forsterker, evt digitalt via MOST for L7 anlegg. Som sagt er jeg ikke 100% sikker på dette men ut fra hva jeg lest på diverse fora ser det slik ut.
 14. Oppgradere lyd i E61

  Er du helt sikker på at ikke base stereo har equalizing av signalet fra head unit? Se f.eks her http://musicarnw.com/bmw-factory-audio-explained/ Mener å ha lest at man faktisk må kode head unit som Hifi for å hente ut "flatt" signal. Men jeg kan ta feil, men ønsker å finne ut mer om dette før jeg begynner å skifte ut komponenter. Hadde også vært interessant om noen har testet BSW elementene opp mot Individual elementene (m gul kevlar-aktig membran), for jeg ser det er mulig å få tak i Individual elementer på eBay.
 15. Oppgradere lyd i E61

  Er i samme båt som trådstarter, har E61 med std. anlegg (6 høytt.) og ingen separat forsterker. Siden dette høyttaler oppsettet ikke har diskant høyttalere har jeg lest at head unit'en equalizer signalet kraftig for å kompensere for manglende fysiske diskanter. Jeg har lest en del om BSW, men har ikke fått det klart for meg hvordan disse fungerer med det kraftig prosesserte signalet fra head unit'en. Bruker de delefiter som utlikner løftingen av diskanten fra head unit'en? Dette skal jo liksom være plug and play, uten behov for koding av head unit'en. Spørsmål nr. 2, hvordan håndterer head unit'en impedansen i BSW settet, regner med at den er noe lavere enn std. høyttalerne iom. at det er ekstra diskant høyttaler. Vil man kunne oppleve varmgang/senskader på head unit pga. økt belastning. Samme spørsmål gjelder forsåvidt også om man skifter mellomtone i dører og tak til originale HK Hifi eller Individual Hifi høyttalerene (mellomtone + diskant). Noen som kan opplyse meg?