Stonescream

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1551
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Alt postet av Stonescream

 1. Jeg har noe dempemateriale fra en gang jeg monterte nye høyttalere på gamlebilen og når jeg kjørte hjem var det faktisk på tanken om det ville hjelpe å legge noen striper på innsiden av hjulbuene. Noe a la dette, men virker jo litt drastisk å måtte gjøre slikt på en "ny" bil... http://www.dynabel.no/bilstereo/tilbehor/dempematter/gladen-aero-neoprene-04-m2 trist egentlig.
 2. Nylig EU ( 14.03.2018) godkjent stasjonsvogn med komfortabel automat, bensin rekkesekser i god stand selges pga overgang til nyere bil. Blå metallic - grått skinninteriør uten hull eller revner.Godt vedlikeholdt og i god teknisk stand med lav km i forhold til alder.I løpet av vårt eie er følgende byttet:- Radiator- Dynamo- Skiver og klosser fremme og bak- byttet noe bremserør pga begynnende rust- Div pakninger på motor ( toppdeksel, oljefilterhus )- Veivhusventilasjon ( nylig )- Multireim/drivreim, aircondition reim med strammer og rullehjul ( nylig )- nytt batteri ( nylig )- div elektrisk som viftemotstand på luftfilter og oljesensor er byttet- nye xenonpærer på nærlysNylig byttet olje og div filtre.Annet:Pga mye pixel feil i original radiodisplay, ble det byttet til en pioneer spiller med DAB, handsfree, bluetooth samt usb muligheter for noen få år siden. Skjult blaupunkt digital forsterker samt en liten subwoofer er montert ( står løst i bagasjerom, så kan tas ut om plassen behøves).- Whispbar lastestativ medskiholder følger medPå en eldre bil er det selvsagt noe som ikke er helt 100% :- litt rust på dører og karosseri - litt oljesvetting, men gikk gjennom EU kontroll - så ikke mye.Stått parkert innvendig i varm garasje de siste 3 årene. En grei bruksbil for noen som kanskje vil ha en rekkesekser i ett år eller tre før bytte til elbil? Uten turbo, dyser eller andre ting som blir utslitt og koster mye å fikse Bilen står i Oslo Ta gjerne kontakt via PM eller mail torsteina@gmail.com da det er vanskelig med mobil pga jobb.
 3. Står noen helt nye Bridgestone Potenza s001 på min F34 på 19" felgene og på ny asfalt må jeg si de er stille å kjøre med, men på gammal asfalt er det mye rumling i mine ører. Har ikke så mye å sammenligne med dessverre.
 4. X5/5-serie - livskrise

  Jeg var å målte litt bagasjerom på X3, 3 GT og F11 forrige helg og det var ikke den enorme forskjellen, men F11 vant blant de bilene særlig i bredden. Ca 110 cm vs rundt 95 på de 2 andre om jeg fikk målt helt riktig. noe lengre i dybden var den også. Bredden på seter var også noe F11 vant med rundt 144 cm fra dørhåndtak til dørhåndtak vs rundt en ca 10 cm kortere for de 2 andre bilene. Vi har til nå hatt en E39 med i hovedsak 1 barn, men har nå 2. Denne har 460 liter i "tekniske" data og det jeg ser på denne bilen er at rolloen stjeler mye plass helt innerst til seteryggen som gjør at emmiljunga city cross er kronglete å få inn på lengden. vogna, reiseseng, en ikea bøttestol, 3 bagger og div har vi da fått med oss. spill litt Tetris og pakk, man får med seg mye Andre vogner er nok større, men tenk på størrelse på det som skal kjøpes til barnet så burde der være plass til både vogn og noen brett med cola og annet. Vi har løst "fullastingen" med å legge en bag og en plastikkpose eller tre i forsetet hvor det uansett ikke har sittet noen nå når barna har vært små. F11 er for stor for parkeringshus og plassen vi har så denne utgår dessverre, selv om den er helt nydelig å se på. BMW har såvidt jeg har klart å lest meg opp aldri hatt klasseledende størrelse på bagasjerom og bakseter. Må lide litt for skjønnheten
 5. Det blir en finfin vår med andre ord
 6. F10/F11 tråden

  @dopus Det hørtes bra ut. Fint at der er litt fleksibilitet på dato og når du har allerede nevnt før garantien så burde de heller ikke gjøre noe annet. Håper det løser problemene.
 7. BMW 3 Serie (F30)

  Hei, Planlegger du å fikse alt selv som "selvstudie" eller pga du bare har interresse og mulighet i form av tid og utstyr er ikke en BMW et dårlig valg. Veldig godt med ressurser på nett både på diskusjonsforum og videoer. Deletilgangen er heller ikke ille og det er lett å bestille på nett både fra inn og utland. Spørsmålet ditt er om du klarer å få tak i en bil billig nok til at det er verdt prisen i potensielt "havari" og kost på deler ( i og med at du gjør arbeidet selv?) Du kan jo sammenligne enkelt deler på ulike modeller om du feks går på skruvat.no og sjekker bremseklosser, skiver osv mellom merkene. Forsikringen er som den er og man skal jo uansett ikke ha bil før man er 50 og pensjonist nå, det koster. Sjekk uansett litt opp de ulike motortypene for potensielle fallgruver så kan du vurdere om du vil betale "motorsforsikring" eller bare være sikker på at feks registerkjede har blitt sett over eller byttet fremfor at du risikerer et motorhavari 3 mnd etter kjøp. "Most commom problems "motortype" kan være greit å et google søk på før evt kjøp
 8. 2 barnestoler og en voksen baki - mulig i en F34?

  Takk for svar. Tar en tur nedom BMW på skøyen og måler samt ser litt baksetet hvordan det er å sitte i osv. Fikk bytta frontruta på E39 vi har i dag så da var den EU godkjent uten annmerkninger kan rulle videre utover de 171500 km den har gått så langt.
 9. Hei, Vurderer en F34 og ett av kravene er bedre bakseteplass enn i E39 som vi har nå. Har noen mulighet til å legge ut et bilde eller tre av hvordan baksete med et slikt oppsett er? Vi har et sete for hun som er 6 år og så ett bakovervendt sete for hun på 2 år. Det enkle er selvsagt å booke en bil å få lånt, men ikke helt enkelt i en hektisk hverdag... Har ikke funnet noe slikt oppsett med bilder på div bmw forum, men kanskje noen her kan hjelpe? Vi kan ikke ha større bil pga størrelse på parkeringsplassen vår. og har ikke lyst på en Superb eller annet merke heller
 10. Sider for kjøp av motor - tyskland

  Hei, Ikke Tyskland dessverre, men har du søkt gjennom bildelsbasen.se? Min far kjøpte ny motor ( bmw diesel) til sin Land Rover Freelander via ebay og england, så kanskje en mulighet å søke dit. Frakten gikk greit derifra også.
 11. Ny 5-serie, hjelp til å velge rett motor

  Diesel skal ikke ut med det første hverken på langtransport eller privatbiler, men som du allerede ser, fordelen vs bensin vil ikke være like klar og tydelig som tidligere og nok ikke eksisterende om du bor i by. Hva som er det åpenbare valget er ikke lett, men du bør nok sette opp en forsiktig forventet restverdi på bilen og filosofere litt om hva dette vil gi i form av elbil om ett par år? Det blir mye gjetting, men i dagens mulige teknologiskifte er det uansett vågalt å kjøpe ny bil om man skal tenke på annenhåndsverdien. For mange ukjente faktorer til å ha fasit.
 12. Omfang av registerproblem på N20B20

  Akkurat når jeg var sikker på at det ville være et tryggere valg å gå for bensinmotor sammenlignet med diesel siden vi bor i Oslo finner jeg denne infoen. Jeg har ikke lest eller sett noe rundt dette selv før nå. Spennende å se hva som kommer frem av slike problemer her i Norge over tid. Bensin har jo blitt litt mer populært igjen og ser det nok er lurt å ha forsikring på motor om det ikke koster alt for mange kronene pr mnd.
 13. Hei, Jakten på årets sommerferie for familien har startet. Filosoferer litt rundt at kanskje en tur til Tyskland kan være fint ( Feks utgangspunkt fra Kiel ). Har sett flere poster fra folk som har vært på turer nedover med innlagt besøk på BMW museum, ol, men vi er ikke helt der. For min del gjerne et hus/leilighet med basseng og stor hage samt noe fint å ha muligheten til å se ikke langt unna. Trenger litt tips til hvor man kan dra å gjerne bo med noen få krav: - Stor mulighet for pent vær ( Sommer! og da tålereres ikke 18 grader og stiv kuling og 16 grader i vannet av madammen - Bademulighet i form av enten ferskvann, basseng, sjø, men redd for "sommertemp" om vi er for langt nord. - Fint med mulighet for dagstur til feks zoo, tivoli, badeland eller tilsvarende - Ferieleilighet med basseng, trampoline, lekeplass osv.. så ungene har noe å gjøre uten at de voksne trenger å gjøre så veldig mye. Har noen erfaringer og innspill å komme med så tar jeg gjerne imot. 2 voksne og 2 barn på 2 og 5 år er de som skal reise ...og blir det bilferie i år, er muligheten større for at man må bytte bil før avreise
 14. DIY (NEWTIS) All BMW

  Har savnet dette, så fint du la ut linken - var ikke klar over at dette var tilgjengelig igjen
 15. Jeg gleder meg til den værste snøen gir seg her i Oslo, så jeg kan sykle til jobb og når saltet har regnet bort - få brukt elsykkelen jeg kjøpte i høst . Sommeren har jeg ikke rukket å tenke på enda Flott detaljbilde
 16. Trist og kjedelig utvendig i profilen var min tanke også - satser på det blir litt bedre med endelig versjon.
 17. F11 - bensin til rundt 300 000

  Takk for tilbakemeldinger og input. Får gå noen runder i tenkeboksen
 18. Hei, Ser det ligger noen få eksemplar av F11 med bensinmotor alternativer. Feks: https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=112373550 https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=110267510 Har noen erfaringer med 520i med 4rer og turbo? 523 med sine 204 hester og tilgjengelig Nm fra litt høyere turtall føler jeg kan kjenne meg igjen i karakteristikk på bil i og med vi har m54b22 i dag. Filosoferer og tenker litt rundt hvilket alternativ er mest fremtidsrettet i den grad man kan si det om biler BMW hjertet sier 523 rekkesekser og null risk for turbokrøll ol, samtidig må man kanskje ha i bakhodet at man kan bli nærmest tvingen til elbilbytte innen noen få år.
 19. Min F34 3GT - Rens av skinnseter

  Fint med litt bilder og erfaringer med F34, du har ikke et bilde av baksetet med 2 barneseter montert vel? Står litt mellom F11 bensin og F34 bensin og selv om sistnenvte er dyrere, kan jeg spare litt noen mnd til før et kjøp så om F34 er betydelig bedre på dette området er det kanskje greit å holde på hatten og putte penger på konto en stund til. Gratulerer med snart nytt hus, må være herlig å se fremgang og at du får det som ønsket.
 20. Erfaring med F34, 3-serie Gran Turismo

  Fint å lese tanker rundt denne bilmodellen. Vurderer nyere BMW selv og valget er egentlig en F34 med bensin eller F11 med tilsvarende siden man bor i Oslobygda. F11 blir fort stort når vi har hovedsaklig småturer i nærområdet. Heller litt mot F34, men som nevnt, det begynner å bli mye penger for ren bensinbil i disse miljøtider, men finnes ikke elbiler til vårt bruk og de kommende modellene i slik størrelse blir fort dyre med litt rekkevidde og plass. Får fikse litt skranglekassa vi har nå og så se hva man gjør. Kanskje bursdagsgave til meg i mars
 21. Hei, Som Osloborger er ikke det mye fremtid i dieselbiler så ser etter ny bil med bensinmotor. Har noen erfaringer med X3 feks fra rundt 2012 eller nyere med 2 literen med turbo og kan si noe om hvordan denne oppleves? I følge litt reviews på nett - er tilbakemeldingene stort sett gode. Problemet er utvalget av slike i Norge som ikke er det helt store, hvordan er det med import - fortsatt mulig å spare noen kroner eller går vinninga bort i prosessen? Kunne godt tenkt meg en F11, men den blir for stor for en i hovedsak bytilværelse med enkelte turer ut av "gryta". Føler ofte at E39 som vi har i dag "ruver" i terrenget - selv om det snart er en "liten" bil sammenlignet med moderne alternativer.
 22. Hei, E39 vi har i dag begynner å bli sliten. Det er rust i stort sett alle dører og når jeg skifta til vinterdekk var det knas og ene jekkfestet "justerte" seg opp 2-3 cm pga svakt metall etter rust. Kombinasjonen av det som må gjøres begynner å bli lang ( for å holde bilen noenlunde fin) og med 2 små unger, begrenset mekkeplass osv frister det med noe nyere. Har mulighet å få sveiset og fikset for ikke mange lappene ( slekt er veldig fint å ha) men ser litt på hva alternativene er. Det vi trenger: Ikke alt for dyrt - vi kjører ikke så mye pr år. 7-8000 km. - Kanskje en grense på 260 000 ( har noe oppspart ) Bor i Oslo - så Diesel er kanskje ikke fremtidsmessig. Bensin hakket bedre egentlig. Baksete ikke mindre enn E39 i bredde. Mor sitter mellom barneseter på tur fortsatt ( 2 barn på 5 og 1,5 ) så barnevogn må være med litt til. Ikke så mye større enn E39 da parkeringsplassen er av typen - romslig til en Fiat 500, men må allerede snike for å komme inn med E39, en F11 tror jeg blir enda mer kronglete Ikke alt for gammel så jeg ender opp som nå - gående rundt med dårlig samvittighet for vedlikehold utover jevnlig vask... Noen forslag til hva kan passe med ønskene over? F31 blir for liten i baksetet? X3 med bensin for dyr?
 23. Hvilken BMW passer - familie - til ca 260 000

  Ja, utenom Oslo hadde nok en dieselbil vært OK med tanke på litt lengre kjøreturer osv, men med politikken som føres nå blir det ikke enkelt å putte en diesel i garasjen spes med tanke på at jeg jobber som konsulent og jobbreiser kan endre seg kjapt. Får se hva man gjør. Takk for innspill
 24. Hvilken BMW passer - familie - til ca 260 000

  Hei, Takk for forslag. GT har jeg sett på og det er virkelig flotte biler og tilpasset godt behovene vi har egentlig. Pris og diesel er egentlig det som trekker ned, men får ha den på listen over muligheter ( man kan alltids spare litt før bilbyttet så kanskje der kommer noen innenfor budsjett )
 25. Montering av motorvarmer i E34

  Skal igang med et lite prosjekt. Montering av en DEFA motor- og kupevarmer. Første spørsmålet jeg har er. Det hullet som selve varmeelementet sier DEFA skal være A1. Fremme på venstre siden av motoren. En må i følge DEFA montere dette elementet fra undersiden. Jeg lurer på om dette er det fremste hullet som ligger rett under grenrøra. Bildelink: http://i143.photobucket.com/albums/r136 ... 007372.jpg Litt bedre bilde, nærmere. Grenrør i venstre toppkant av bildet: Hvordan får jeg dette dekslet ut på en grei måte? Å begynne å borre er vel ikke så lurt. metallspon osv kan jo fare steder en ikke vil ha det. http://s143.photobucket.com/albums/r136 ... 007371.jpg Siden batteriet ligger under setet bak, går jeg ut i fra at jeg kobler DEFA sine kablet som skal på + og minus på batterikontakten i motorrommet. Er det jordingspunktet jeg bør bruke den saken rett til venstre for + merket på dette bildet? http://i143.photobucket.com/albums/r136 ... 007370.jpg kabelen som skal kobles inn på tenningsnøkkelen skal jeg nok klare å finne. Noen som har montert motorvarmer i en E34 som kan evt sende meg noen bilder av hvordan de har det montert? *hadde vært fint å hatt noe å sett etter* Tips til hvor jeg finner passende hull i torpedoveggen mottas også med stor takk