Stonescream

Medlem
 • Innholdsteller

  1585
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Stonescream

 1. Hei, Har ved 2 anledninger hatt mye røyk ved oppstart av bilen etter at den har stått stille en stund. ( feks ikke brukt på ei lita uke ). Nå sist var vi på langtur forrige helg og så sto bilen til lørdag når vi skulle på tur igjen. Mye tykk røyk som lukter ille som etter hvert bare blir "vanlig" eksos. Har forsøkt å lest litt på nett og kommet over noen tråder som denne: https://f30.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1155261 Videoklippet ser litt ut hvordan det har sett ut på vår bil - det er en "poff" og så blir det OK etter litt tomgang. Er dette noe som noen her inne har vært borti noe tilsvarende? Bilen er fra 2013 og ikke gått mer enn 63 000 km.
 2. Stonescream

  F30, usannsynlig mye vei- og vindstøy.. :(

  Jeg ville egentlig ha 5 serie, men det ble for liten plass på parkeringsplassen i blokka her vi bor. Det gikk ikke med noe større. Neste gang blir det 7 serie!
 3. Stonescream

  F30, usannsynlig mye vei- og vindstøy.. :(

  Har bytta til vinterdekk på min F34 2013 mmodell nå. ( 225/55R17 Nokian Hakkapelitta R2 ) og det rumler som man skulle kjørt rally dekk i lave hastigheter som mellom 40 og 70 km/t. Vurderer seriøst å kjøpe noen Kvm med dempemateriale, ta av hjulbuer og lime på for å kanskje få bort noe støy. En 5-6 kg med materiale i det området burde hjelpe noe... Skuffa totalt sett over støy fra RF dekk både sommer og vinter så langt.
 4. Hei, Har i dag en F34 som har nedskalert til 163 hk med "ekstrautstyr" S843A. Filosoferer litt i å ta bort dette for å få det jeg vil mene er "originalt" 184 hk og lurer bare på om andre har gjort samme arbeid og kan si noe om motor endret noe karakter eller om det er lite poeng i å gjøre dette? Bilen er fra 2013 - så bmw garanti er borte
 5. Mamge smådetaljer blir til slutt en flott bil!
 6. Hei, har en F34 fra juli 2013 som ikke vil spille av musikk fra tlf og feks Spotify. Har forsøkt å se gjennom litt trådene her, men er ikke helt med på ekakt hvilke utstyrskode som må til for at dette skal fungere uten noe trøbbel: Relaterte koder i følge bmwvin: S609ANavigation system Professional S614AInternet, preparations S654ADAB tuner S676AHiFi speaker system S698AArea-Code 2 for DVD S6ALABMW Live S6NRAApps S6NSAConvenience phone, expanded Smartphone Har også forsøkt å aktivere BMW Connected Drive, men er i følge BMW norge noen mnd for tidlig ute for at dette er støttet. Registrert første gang i norge 29.04.2013 Forsøkte tipset med å registrere meg med Tysk konto og adresse, men får også der melding om at bilen ikke kan legges til. Mangler jeg noe "hardware" i bilen for at dette skal fungere? Det står jo av alle ting "ConnectedDrive" på frontruta! Feilmelding på connecteddrive.de, som ser i utgangspunktet lik ut som den Norske...
 7. Fint å se bilder av prosessen og hvordan du får bilen sammen igjen. Bra jobbet og håper du ikke får noe mer strev nå utover "kosejobber" du velger selv.
 8. Stonescream

  530e batterikapasitet

  Ta kontakt med bmw en såpass ny bil burde det være muligheter for å få sjekket grundig med tanke på garanti ol. Et batteri skal ille tape seg så mye på så liten tid om man sammenligner med elbiler. Dersom dette fortsetter har du et ikke fungerende batteri om 2-3 år?
 9. Stonescream

  Ny bil og tanker rundt dette.

  Hva med GT konseptene til BMW? Med xdrive, blir de jo nesten som en lettvektsSUV å regne. 3 GT har jo høyde på 16 cm som begynner å hjelpe? Ble ikke Xdrive på meg, men så bor jeg på i Oslo kan la bilen stå når det er storm og is over alt uten de store problemene. I fjor fikk sykkelvogn og sykkelen piggdekk før bilen. God plass i baksetene til både store og små samt greit nok med bagasjeplass om man ikke skal ha med seg halve huset på tur.
 10. Stonescream

  Spørsmål ang F31 med N20!

  Hei, Har ikke hatt så lenge eller fått kjørt noen skinkelig langturer, eneste jeg kan nevne er at pga dekkstøy blir bråkete. Jeg har 19" så er du litt var for dette ville jeg valgt minste dekkstørrelse og sjekket oppgitt db på dekka som er satt på. Mange som reagerer på dette rundt om på div forum.
 11. Har forsøkt litt nå med samsung 8 tlf og verifisert at bluetooth er aktivert også med medieavspillibg. Tlf kobles opp, lyd er aktivert fra tlf sin side også men ikke et pip kan høres fra spotify sangen. Jeg skal låne madammens iphone og se om der blir noe lyd fra den. Har under multimedia ikke noe external devices og ser eneste muligjet der den interne harddisken. Frustrerende *rødme* Klarte å navigere meg frem til external devices og sett at via usb funker avspilling fra både Apple music og Spotify glimrende fra hennes telefon.
 12. Stonescream

  Spørsmål ang F31 med N20!

  Hei, Merkelig pga r4 og jeg har ikke hatt bil med slik motor tidligere. Forbruket har jeg ikke tittet så grundig på da vi ikke kjører så mye og det blir en del småkjøring - men det er nok ikke null Jeg tok uansett motorforsikring - just in cases på denne så om noe uforutsett hender med motor, bil eller elektronikk burde forsikringen hjelpe til.
 13. Stonescream

  Spørsmål ang F31 med N20!

  Jeg har f34 2013 med n20b20 i 163 hk versjon. Utenom en merkelig gange på oppstart ( sammenlignet med r6 klassikerne jeg har hatt tidligere) er jeg godt fornøyd. Komfortabel og godt drag om man ønsker. Oppfører seg omtrent som diesel med godt drag fra lav rpm.
 14. Stonescream

  Brann BMW i8

  Jaha ja, https://www.dinside.no/motor/bmw-kaller-tilbake-biler-etter-motorbranner/70103540#_ga=2.190393453.770039310.1534253614-81939549.1503901260
 15. Pga slitasje eller rust? Merkelig rundt sjekk av bremser, på gamlebilen min så de ikke ( naf) at ene bremseklossen var knekt og løs på innsiden av ene bakhjulet.
 16. Takk for svar - skal gjøre et forsøk og håper det løser seg
 17. Hei, Har etter bytte av reim på bilen inkl strammer og rullehjul fått en ulyd jeg ikke er helt sikker kommer fra. "plystrelyd, gnikselyd" Beltet ser ut til å rulle fint over alle steder, men kan det være noe lager på dynamo som kan høres slik ut? Har ikke så mye tid tilgjengelig for forskning og forsøk, så om noen har hatt ulyd tilsvarende det som kan høres i videoen og løsning hadde det vært helt konge Video viser kun drivreim med ny strammer og rullehjul uten vifte. fant ikke ut hvordan få videovinduet noe mindre... Det var da voldsomt... 20180807_215431.mp4
 18. Stonescream

  Ulyd drivreim M54B22 - video - lager på dynamo/vannpumpe?

  Kan bekrefte, litt smøring på strammeren med fett som tåler 150 grader tok bort gnissinga nå etter en omgang. Tok inni med spray litt rundt om så godt der var en enkel løsning denne gange .
 19. Stonescream

  Ulyd når AC blåser kaldluft ++ E39 1997mod

  Drivreim er en enkel operasjon. Søk på Serpentine belt change på din motor så finner du både video og forum meldinger hvordan og hvilke utstyr. Usikker på om du har plastikkdeksel rundt motorvifta, men for meg er dette mest slitsomme delen av jobben. Faktisk å komme til medfører at jeg må ta bort mye plastikk på min 2001 modell m54b22
 20. Stonescream

  Ulyd drivreim M54B22 - video - lager på dynamo/vannpumpe?

  Takk for tips, skal prøve med litt fett og smørning i kveld på strammeren og se om det gjør susen. Det hadde vært glimrende om det er årsaken.
 21. Aerodynamiske felger, slicks - dette er nok M utgaven!
 22. En mulighet ang sakseløfter er å kjøpe en som ikke er nedfelt i gulvet, men som du kan trille dit du ønsker å ha den. Da kan du stå litt friere til dragere, bjelker ol? En onkel av meg har en slik, som han bare triller inn under prosjektbilen når han ikke skal bruke den på en liten stund. Virker veldig greit.
 23. Hei, På min gamlebil var det mange operasjoner som jeg gjerne skulle ha hatt mulighet til å gjøre med bilen løftet opp og ikke minst under tak. Som eksempler dere også nevner - bremser ol. At dere har litt verktøy man også kan leie/låne når man er der er også glimrende. Hvem har ikke hatt en for liten pipe, for kort ditten eller for svak datten. For en med litt bildilla, men uten plass å skru hadde jeg nok benyttet meg av muligheten. Mvh 0590 Oslobygda
 24. Stonescream

  F31 - Bakovervendt barnesete

  Vi tok F34 siden vi har 2 stk i barneseter ( en på 2 og en på 6 ) Da er det mye plass i lengderetning og lett å komme inn/ut. Vil uansett anbefale deg i å ta turen innom en forhandler og prøvesitte litt. Vi har bare sportstralle i bagasjerommet når vi er ute på tur, så det er ikke noe stort problem å ikke ha "stasjonsvognhøyde" i bagasjerommet. 520 liter holder så langt.