Stonescream

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1532
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Alt postet av Stonescream

 1. Erfaring med F34, 3-serie Gran Turismo

  Fint å lese tanker rundt denne bilmodellen. Vurderer nyere BMW selv og valget er egentlig en F34 med bensin eller F11 med tilsvarende siden man bor i Oslobygda. F11 blir fort stort når vi har hovedsaklig småturer i nærområdet. Heller litt mot F34, men som nevnt, det begynner å bli mye penger for ren bensinbil i disse miljøtider, men finnes ikke elbiler til vårt bruk og de kommende modellene i slik størrelse blir fort dyre med litt rekkevidde og plass. Får fikse litt skranglekassa vi har nå og så se hva man gjør. Kanskje bursdagsgave til meg i mars
 2. Hei, Som Osloborger er ikke det mye fremtid i dieselbiler så ser etter ny bil med bensinmotor. Har noen erfaringer med X3 feks fra rundt 2012 eller nyere med 2 literen med turbo og kan si noe om hvordan denne oppleves? I følge litt reviews på nett - er tilbakemeldingene stort sett gode. Problemet er utvalget av slike i Norge som ikke er det helt store, hvordan er det med import - fortsatt mulig å spare noen kroner eller går vinninga bort i prosessen? Kunne godt tenkt meg en F11, men den blir for stor for en i hovedsak bytilværelse med enkelte turer ut av "gryta". Føler ofte at E39 som vi har i dag "ruver" i terrenget - selv om det snart er en "liten" bil sammenlignet med moderne alternativer.
 3. Hei, E39 vi har i dag begynner å bli sliten. Det er rust i stort sett alle dører og når jeg skifta til vinterdekk var det knas og ene jekkfestet "justerte" seg opp 2-3 cm pga svakt metall etter rust. Kombinasjonen av det som må gjøres begynner å bli lang ( for å holde bilen noenlunde fin) og med 2 små unger, begrenset mekkeplass osv frister det med noe nyere. Har mulighet å få sveiset og fikset for ikke mange lappene ( slekt er veldig fint å ha) men ser litt på hva alternativene er. Det vi trenger: Ikke alt for dyrt - vi kjører ikke så mye pr år. 7-8000 km. - Kanskje en grense på 260 000 ( har noe oppspart ) Bor i Oslo - så Diesel er kanskje ikke fremtidsmessig. Bensin hakket bedre egentlig. Baksete ikke mindre enn E39 i bredde. Mor sitter mellom barneseter på tur fortsatt ( 2 barn på 5 og 1,5 ) så barnevogn må være med litt til. Ikke så mye større enn E39 da parkeringsplassen er av typen - romslig til en Fiat 500, men må allerede snike for å komme inn med E39, en F11 tror jeg blir enda mer kronglete Ikke alt for gammel så jeg ender opp som nå - gående rundt med dårlig samvittighet for vedlikehold utover jevnlig vask... Noen forslag til hva kan passe med ønskene over? F31 blir for liten i baksetet? X3 med bensin for dyr?
 4. Hvilken BMW passer - familie - til ca 260 000

  Ja, utenom Oslo hadde nok en dieselbil vært OK med tanke på litt lengre kjøreturer osv, men med politikken som føres nå blir det ikke enkelt å putte en diesel i garasjen spes med tanke på at jeg jobber som konsulent og jobbreiser kan endre seg kjapt. Får se hva man gjør. Takk for innspill
 5. Hvilken BMW passer - familie - til ca 260 000

  Hei, Takk for forslag. GT har jeg sett på og det er virkelig flotte biler og tilpasset godt behovene vi har egentlig. Pris og diesel er egentlig det som trekker ned, men får ha den på listen over muligheter ( man kan alltids spare litt før bilbyttet så kanskje der kommer noen innenfor budsjett )
 6. Montering av motorvarmer i E34

  Skal igang med et lite prosjekt. Montering av en DEFA motor- og kupevarmer. Første spørsmålet jeg har er. Det hullet som selve varmeelementet sier DEFA skal være A1. Fremme på venstre siden av motoren. En må i følge DEFA montere dette elementet fra undersiden. Jeg lurer på om dette er det fremste hullet som ligger rett under grenrøra. Bildelink: http://i143.photobucket.com/albums/r136 ... 007372.jpg Litt bedre bilde, nærmere. Grenrør i venstre toppkant av bildet: Hvordan får jeg dette dekslet ut på en grei måte? Å begynne å borre er vel ikke så lurt. metallspon osv kan jo fare steder en ikke vil ha det. http://s143.photobucket.com/albums/r136 ... 007371.jpg Siden batteriet ligger under setet bak, går jeg ut i fra at jeg kobler DEFA sine kablet som skal på + og minus på batterikontakten i motorrommet. Er det jordingspunktet jeg bør bruke den saken rett til venstre for + merket på dette bildet? http://i143.photobucket.com/albums/r136 ... 007370.jpg kabelen som skal kobles inn på tenningsnøkkelen skal jeg nok klare å finne. Noen som har montert motorvarmer i en E34 som kan evt sende meg noen bilder av hvordan de har det montert? *hadde vært fint å hatt noe å sett etter* Tips til hvor jeg finner passende hull i torpedoveggen mottas også med stor takk
 7. Bmw f10 523i bensin

  Haug523 har rett etter det jeg har lest rundt om på nett. Har vurdert samme bil selv. Eksempel på muligheten man har: http://www.vtech.se/?car_bmw_5_serien__f10__11_x23i_204_hp_1011-0509f8acdfc7f64dc08be4e61ec12231
 8. Bakseter i F31 vs E39

  Hei, Har i dag en småsliten E39 fra 2001 som jeg ikke lenger har tid ( 2 små barn) eller plass til å fikse så mye på som før. Går rundt med dårlig samvittighet og vurderer derfor å bytte denne i en nyere bil. Ser jeg på de ytre målene på F31 og E39 er de tilnærmet lik i bredde og høyde utenom litt kortere i lengden. Har sett litt rundt på nett etter mål og beskrivelser, men klarer ikke å finne ut om innvendig bredde på bakseter er tilnærmet lik eller er større. Foreløpig ganske viktig punkt pga 2 barn i barneseter og en mamma som føler behovet for å sitte i midten enn så lenge. Har andre sett noen tall på dette eller kan si noe om hvordan det oppleves? 5 serien blir for stor i det daglige pga parkeringsplass i garasjen er vanskelig nok å komme seg inn og ut av med dagens bil. X3 har jeg ikke sett på enda, men kanskje også en mulighet? Det er mye bykjøring og holder til i Oslo, så går pr dags dato for en bensin om det skulle bli bytte. ( håpet er en 320i om den ikke oppleves dårligere enn E39)
 9. Bakseter i F31 vs E39

  Takk for svar, da er jeg litt mer klar over status. Får ikke tid til prøvekjøring eller test nå på denne siden av jula, men får se hva det blir til på nyåret.
 10. Bakseter i F31 vs E39

  Hei, ja har en m54b22 bensin automat og ikke dieselrakett så er jo svært miljøvennlig her i Oslo det
 11. Hvilke vinterdekk har du på din e39?

  Kjører rundt i Oslo med min 2001 automat E39 Har hatt piggfritt Michelin X-ice og er godt fornøyd med de. Husker ikke helt størrelse og dimensjon, men originalfelger, så er vel 16 eller 15" 205-225 i den størrelsen.
 12. Flott fargekombinasjon på bilen. Samme alder som den jeg småpusler med alt etter hva tiden jeg har gir muligheter til. Kos deg videre Hyggelig lesing er det.
 13. Hei, Fikk beskjed etter EU kontroll at midtre bremselys ikke lyser. Har noen vært borti dette problemet? Regner med det kanskje er ledningsbrudd i "bøyen" inn i bilen eller tilsvarende, men trenger litt tips til hvordan fikse dette. Har forsøkt å måle med multimeter på ledningen nærme kontakten til selve led stripa og der var det ikke noe liv. Finnes det en kontakt jeg kan måle på lengre inni bilen uten å måtte kutte i kabler? Tanken er å bare bytte ut ledningen som går gjennom gummihylsa til bakluka om det er dette som er problemet.
 14. BMW e39 stasjonsvogn bremselys på ruta - lyser ikke

  Fikk fra hverandre dekselet som holder ledningene og undersøkt i dag. Det var ikke så vanskelig å se hva problemet var : Så en rask sjekk med å få koble sammen viste at led baren lyser flott bare kablene er koblet sammen. Får lodde og få det sammen igjen på skikkelig vis i morgen. Måtte kutte litt i gummihylsa inne i bilen for å få kabelen trekt gjennom, men får tette igjen skikkelig når ting er på plass.
 15. BMW e39 stasjonsvogn bremselys på ruta - lyser ikke

  Takk for bilde og input - jeg får stikke innom Torshov og kjøpe en liten gassloddebolt og litt kabler og sette igang Det så tørt og fint ut på selve led lampa, men med tanke på hvordan resten av bilen er i kanter - er det nok mulig at jeg har irr på de jordingspunktene selv. Får håpe jeg får lyset på i løpet av en kveld eller to.
 16. BMW e39 stasjonsvogn bremselys på ruta - lyser ikke

  Hei, tok ut høyttaleren på høyresiden og ser kablene der så ser i morgen om jeg kan finne igjen de som går på lampen. I følge skjema er dette rangert som 2er feil, men har du noe sted som sier at dette er kun 1, kan jeg ringe ned og høre med de.
 17. Modellmerker/Badges fra eBay? Erfaringer?

  Jeg og kjøpte ebay merke fremme og bak på min E39. Nå er det fremme stygt som f og det bak ikke stort bedre. Det jeg kjøpte holdt i hvert fall ikke lenge. Tror salt og vinter tok knekken på det.
 18. 3 serie F31 som familiebil.

  Fint at du legger til en slik erfaring - Hvilken bil hadde du tidligere? Jeg har en E39 stasjonsvogn i dag og i ytre mål er bilen mer eller mindre identisk utenom lengden som er litt kortere. Med tanke på at jeg bor i borettslag og ikke har verdens største parkeringsplass innendørs, er det greit å se erfaringer av bilen som ikke er større. 5 serien jeg har var jo en "stor" bil en gang i tiden - ikke nå lengre. Har ei på 4 og ei på 2 uker, så det blir noen år fremover med barnesete selv om eldste sitter vanlig vei nå. Fint med info om motortuning - har lyst på 320 selv, men er et solid hopp fra mindre motorvolum.
 19. Den store finn.no tråden.

  Fikk kjøpt noen slike til min gamle E34 for 3000 en gang i tiden - siste jeg så av den bilen var en bompassering en natt jeg var i Canada på jobbreise
 20. Hei, Bagasjeluken på bilen min, er som hos de fleste E39 rimelig rusten i de fleste hjørner, kanter osv osv osv. I tillegg har håndtaket som åpne/lukker døra fått seg en brist, så skiltlys osv fungerer ikke. Dette ble selvsagt notert på EU sjekk og må byttes. Det lekker vann inn rundt dette håndtaket og jeg har kjøpt nytt. Forsøker å få av hele dekselet på innsiden for å få skrudd av håndtaket - sikkert slipt bort litt rust der også og hatt på litt hammerrite eller tilsvarende der. Dette for å få tilgang til muttere som holder håndtaket på utsiden og byttet det ut, men ser ikke helt DIY på dette noe sted på nett. Noen som har vært borti dette eller kan gi noen tips? Litt endrede søkeord og det begynner å hjelpe litt: http://autopower.se/mekartips/mekartips.asp?dokid=210 Det blir å få av håndtaket, slipe/sandblåse for deretter grunning og lakk + 2 komponent på toppen med litt polering såpass luka holder noen år til, selv om det er fristende å bare bytte den ut med ei hel og fin ei.
 21. Fix av rusten bagasjeluke stasjonsvgn E39

  Takk for svar, Nei, det blir nok til å fikse så den lever noen år til. Som de fleste steder på bilen. Nå er det å krangle med 15 år gamle skruer og muttere som holder håndtaket, men får ikke noe feste på utsiden, selv om jeg kommer til på innsiden nå. Får ta frem dremelen og kutte litt
 22. BMW e39 rister ved nedbremsing og enkelte hastigheter

  Har samme symptomer på min bil, blir å forsøke å bytte de armene når våren kommer og man ikke fryser fast i bakken ute. Har noen forresten sett 22 mm avtrekker noe sted? Biltema har bare 19mm i samme fasong som brukt på de fleste DIY? Ebay har selvsagt,
 23. Max morro og kos for 500 000?

  Tesla? Hva mener du med morro? Maks HK eller banebil Tilværelsen i en cabriolet er ikke så ille, men spørst på barneseter...
 24. Hei, I serien merkelige lyder, er det nå min tur å forsøke å få litt hjelp. Har i noe tid nå hatt en rasle/klirrelyd eller hva man skal beskrive den som fra høgre forhjul når jeg kjører over korte humper eller ujevn vei. Så feks når man kjører rundt på humpete asfalt, som det er mye av her i Oslo, blir det rimelig støyende utenfor bilen. Bilen har trilla 160 000 km, så er vel noen foringer/stag som er gåent, men fint om jeg kan få noen klare tips om hva jeg bør bytte. Det meste til forstillinga ligger på "lager" i garasjen, men greit å se om jeg har utelatt noe som fikser akkurat denne lyden. Jeg la en komprimert videosnutt delt på onedrive kontoen min, med opptak som gir et inntrykk av hvordan lyden er. http://1drv.ms/1fIoXMF Kjører sakte bortover ei gate med vinduet åpent.
 25. E39 Rasle/klirrelyd forstilling ved humper - videoklipp

  ser at det har kommet noen løsninger på lyden, Støttestagene var det ikke på min heller siden jeg byttet de og lyden er der fortsatt. Da får jeg ta en titt på bremseskjoldene mine jeg og