Odd-M

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3988
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Om Odd-M

 • Vurdering
  Generalløytnant

Profile Information

 • Kjønn:
  Intetkjønn
 • Interesser:
  Sortland
 • Kjøretøy
  E61 525dat, E46 318i
 1. E46 318i - feilvarsel ABS....

  .... og speedometeret er dødt, det "blafrer" litt til liv av og til. Litt googling og jeg var sikker på at det var sensor venstre bak. Men nei, den har jeg nå byttet og det er fremdeles feil. What next?
 2. Havari automatkasse E61

  I går oppstod problemet på nytt og har nå fått konstatert at det var en drivaksel bak som var på vei ut.
 3. E60/61 tråden

  Litt googling tyder på det ja. Typisk, en uke før årets ferietur.
 4. E60/61 tråden

  Skjermen på computer har de siste dagene vist at computer stadig forsøker å starte på nytt, men kom ikke forbi oppstartsbilde5. I ettermiddag ble det helt mørkt. Død boks eller software?
 5. Havari automatkasse E61

  Nei ingen forklaring og jeg fikk ikke med meg i farten hva feilkodene var for noe, og de var vel forsåvidt ikke årsaken til problemet slik det ser ut. Etter en samtale i går ettermiddag så kjørte de den faktisk inn på verkstedet for egen maskin, og både girkasse og drivlinje fungerte fint når de skulle teste hva som var galt. Så ikke godt å si hva som var/er galt egentlig. De har flushet kassen og fått på korrekt mengde olje nå, og etter en god testtur fiungerer det fint. Det blir vel å kjøre slik med den inntil det evt. oppstår noe mer krøll.
 6. Havari automatkasse E61

  Telefon fra verksted, tauet inn bil, lest av og slettet feilkoder, testing og alt fungerer normalt. En mil testtur og ingen feil, bortse5t fra at mekaniker mener den girer litt tregt. Noe den alltid har gjort på kald olje.. What??? Anbefaling om å flushe gjennom kassen med fersk olje og se hvordan det går.
 7. Havari automatkasse E61

  dobbelpost
 8. Havari automatkasse E61

  På min er det ikke antydning til rykk i bilen når jeg setter den i går, så tror ikke det er en stikkaksling. Hørte også en markant during fra drivlinjen når vi tauet den hjem i ettermiddag.
 9. Havari automatkasse E61

  Et av verkstedene jeg har pratet med, som driver med overhaling av kasser, nevnte dette. Disse ZF-kassene var meget sterke sa han, og kjørelengden og at den aldri vært chippet gjorde at han hadde liten tro på at det var der feilen lå. Lyden når den ble satt i park indikerte også at utgående aksel fremdeles snurret. Så det var å sjekke mellomaksel og differensial for feil. Merket etter at jeg fikk tauet den hjem i dag at den triller lett selv om girkassen står i park, så tror og håper jeg er på et spor her. Skal krype under i morgen og inspisere litt.
 10. Havari automatkasse E61

  Ja har hatt en ringerunde nå til både merkeverksteder og automatspesialister, hvorav en av sistnevnte tvilte sterkt på at det var automatkassen men noe i drivlinja bak som hadde gått av. Teorier varierer fra mellomaksling/drivknute til ventildisk eller converter. Alle mener, naturlig nok, at de må få bilen inn og få se på det før de vil si noe. Så det er vel ikke å konkludere med converter ennå.
 11. Havari automatkasse E61

  Det er ikke nok å flushe gjennom systemet med ny olje?
 12. Havari automatkasse E61

  Har en preface E61 525dat der kassen plutselig mistet all fremdrift. Fruen kjørte så jeg har ikke hendelsesforløpet helt hre, men hun snakker om en "ulyd" etterfulgt av en plong/feilmelding i displayet, så mistet hun all fremdrift. Nå skjer det ingenting når man beveger seg mellom girene. Motor går, girkassen veksler lett og fint, elektronikken virker tilsynelatende greit uten at det kommer noen feilmeldinger, men altså ingen fremdrift. Når jeg setter den i park igjen kommer det en mekanisk "klikkelyd" i avtakende frekvens. Har googlet og søkt litt og regner med dette er converteren som har takket for seg. Noen som har erfaring med tilsvarende? Hva kan jeg regne med at ny converter koster? Ser converteren ligger på ca 20k med pakningssettet, pluss ny olje/sil og alt arbeidet. Er det en kurant jobb å ta ned girkassen selv for å spare noen kroner?
 13. Luftfjæring E39 og kulde

  Husker ikke E39 helt da det begynner å bli noen år siden, men mener det er en ventilblokk etter kompressor som grener ut til de to belgene. Jeg ville forsøkt med litt såpevann på denne og se om det bobler noe.
 14. Fjernstyring nøkkel virker ikke - E46

  E46 sedan dette Richard, ikke E61. Er velkjent med den (forbannede?) antennen på E61 dog...
 15. Fjernstyring nøkkel virker ikke - E46

  Når jeg gjør den prosedyren blinker det i det røde lyset på nøkkelen. Kjenner ingen andre her i området med E46, men har en kompis med E39 som har samme type nøkkel. Har jo en langt nyere type nøkkel på min E61.