MrBrum

Medlem
 • Innholdsteller

  1512
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om MrBrum

 • Rang
  Generalmajor

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Aurskog
 • Kjøretøy
  2001 BMW 520i Touring

Nylige profilbesøk

1946 profilvisninger
 1. MrBrum

  E39 dør ut, fjusker

  Hvis motor går fint med lmm påkoblet er den i orden. Et diagnose system kan bekrefte/avkrefte dette ved live måling. Å nappe ut lmm er ingen god diagnose. Er normalt at motoren kan gå litt ruskete når den nappes ut. Motoren behøver ikke nødvendigvis å dø ut når lmm nappes ut.
 2. MrBrum

  Koblingskjema m52b25 og m54b25

  Disse motorene er totalt forskjellig. Så hvis du planlegger bytte med disse får du trøbbel. Er ikke bare noen ledninger som er forskjell for å si det slik. Kan gi deg mere info hvis det er aktuellt?
 3. MrBrum

  E61 vibrasjon

  Det er også typisk med vibrasjon når de 4 store traversforingene bak er slitt. Da er det som oftest mye ramling når du kjører over asfalt kanter og andre markante humper.
 4. MrBrum

  E39 528iA // Unormalt høyt turtall ved tomgang

  Hva slags utstyr brukte du? For nysgjerrighetens skyld...
 5. MrBrum

  E39 528iA // Unormalt høyt turtall ved tomgang

  Usikker på det. Har egentlig ikke hørt om noen som har fått det til. Men BMW diagnose leser den runde kontakten. En annen ting er at hvis du googler internett finner du mange engelsk språklige tråder om OBD. I USA var OBD påbudt fra 96. Men ikke i europa før 00-01- Så post her om du får ut koder med OBD2 scanneren din.
 6. MrBrum

  E39 520i m52tu Diagnose fra BMW scanner 190918

  Beklager sen tilbakemelding her. For å finne falsk luft syndereb bør du skru fra hverandre luftinntak og inspisere gummi delene fysisk. Midlertidige rare verdier på lambda kan skyldes falsk luft.
 7. Jeg ønsker å kjøpe 4 stk originale hele og pene alu felger til E39. Har dekk selv som skal på disse felgene så det gjør ikke noe on dekk er utslitt. Helst i Oslo / Akerhus /Hedmark. Kan vurdere andre steder hvis avstand er innenfor rimelighetens grenser.
 8. MrBrum

  E39 528iA // Unormalt høyt turtall ved tomgang

  Bilen din er ikke OBD2 kompatibel. OBD2 får du brukt på E39 bensin produsert fra og med 09/98. Bilen din er produsert før dette. Å nappe ut Lmm er ingen sikker diagnose for noe som helst. 😉
 9. MrBrum

  E39 528iA // Unormalt høyt turtall ved tomgang

  Ikke bruk startgass. Frarådes av fabrikant. Stargass er fra forgassermotorens tid. Det kan feiltenne og sprenge ett eller annet. Diagnose er påkrevd. Og OBD2 fungerer ikke på dene bilen. Den er for gammel.
 10. Jeg skifter selv traversforinger nå. Og har dette tipset til det formålet. Art nr 20-341avtrekker 150mm/150mm fra Biltema. Har byttet ut bolten i avtrekkeren med M16 gjengestang. Sammen med M16 muttere og firkantskiver med 17mm hull. M16 stangen har litt mindre diameter en opprinnelig bolt i avtrekkeren.
 11. MrBrum

  E39 528iA // Unormalt høyt turtall ved tomgang

  Diagnose er obligatorisk. Ikke OBD2, men et BMW system. Det kan minne om defekt LMM dette her. Den sitter rett ettter luftfilter, se om begge trådene er der ellers er den defekt. Det kan være falsk luft, se etter sprekker i gummi hele vegen på inntak siden. Jeg ville også undersøkt lambda sondene med live målinger....via BMW diagnose det også.. Får du frem verdier selv eller med hjelp, så post det her så kan vi her inne hjelpe. Selv bruker jeg diagnose herfra. Et gammelt system som BMW selv bruker. https://www.cable-shack.co.uk/
 12. MrBrum

  E39 520i m52tu Diagnose fra BMW scanner 190918

  Feilene i SHADOW kan du i grunn se bort fra. Det er bare et arbeidsminne for elektronikken og ikke reelle feilkoder. Det ligger feilkode 202 og 203 der. Men dem er gule og ikke gjeldene for øyeblikket. Dem ville vært røde hvis feilen var aktiv nå. Det er slik BMW Scanner viser feil. Lambda feil på begge sider etter katalysator. 202 Lambda Regulation Bank 1 Post Cat 203 Lambda Regulation Bank 2 Post cat Jeg har selv ettergått disse feilene i shadow minne som du har, for jeg har dem selv. Det viser seg at noen av dem gjelder utstyr som faktisk aldri har vært montert på bilen. Jeg ville sett på luftinntak i motorrommet og sett etter falsk luft. Tett luftfilter, sprekker osv. Men det ser egentlig ikke ut som du har falsk luft heller for da ville det nok fort kommet feilkode som sier misfire syl X. Ta en live måling på lambda. Har du uorginal eksos? Racing?
 13. MrBrum

  Inpa og ista

  Disse er seriøse. Garanti på adapter. Og hjelp: https://www.cable-shack.co.uk/
 14. MrBrum

  Feilkode på airbag : 009AFF

  Forsøk med et bedre diagnose system. Fortrinnsvis et BMW PC system. Inpa, Ista...mange verksteder har også gode alternativer.
 15. MrBrum

  E39 dør ut, fjusker

  Diagnose med et BMW system.