MrBrum

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1436
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Om MrBrum

 • Vurdering
  Brigader

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Aurskog
 • Kjøretøy
  2001 BMW 520i Touring

Siste besøkende

1482 profilvisninger
 1. BMW E88 - bilen starter ikke!

  Tror du kan ha dårlig batteri/dynamo i bilen. Da batteriet blir for dårlig får du ikke startet.
 2. BMW starter ikke, rar lyd ved start.

  Da tar vi en skål folkens.
 3. Spakstell

  Husk å sette inn kulelager i senter der. Som girkasse akselen skal hvile i.
 4. BMW starter ikke, rar lyd ved start.

  Det kan gjøres med INPA og det vises i videoen over her. Har også gjort det på egen bil. Valg nr 2 i videoen som vises. 😊
 5. BMW starter ikke, rar lyd ved start.

  EWS. Om Scanner 1.4.0 kan gjøre jobben kjenner jeg ikke til med sikkerhet. Derfor tør jeg ikke gjette på noe. Men det er ikke synkronisering mellom EWS og DME som trengs. Der gjør man når man setter inn nye enheter. Det er resetting av rolling codes som trengs.
 6. BMW starter ikke, rar lyd ved start.

  Ja rolling codes må resettes. Det kommer du ikke utenom.
 7. BMW starter ikke, rar lyd ved start.

  Mange her inne på Bimmers også. Men det som synes å være en fellesnevner er høy km stand. Den ene bilen jeg opplevde dette på var en 95 E36 med 300 000 km. Den andre en E39 med 370 000 km. Selv mistenker jeg slitte dyser som ikke klarer å holde igjen. Eller treghet i systemet som gjør at "litt" bensin blir sprøytet inn ved stopp av kaldstart system i drift. Det som kjennetegner disse tilfellene er at det skjer i forbindelse med kaldstart og at motoren stoppes når kaldstart systemet fortsatt mater mye bensin. Og det er nok mange feil som oppstår ute i felten som TIS ikke har fanget opp. Det er gjennom årene løst mange problemer som BMW verkstedene ikke har klart å løse her inne på Bimmers. Men det har skjedd et generasjonsskifte her inne... når du avviser såpass kategorisk kunnskap og erfaringer folk har opparbeidet seg så må man si i fra. 😉 Og til trådstarter: husk at EWS feilen må fikses før det i det hele tatt er mulig å starte.
 8. BMW starter ikke, rar lyd ved start.

  Her står det litt om startsperre systemet EWS: BMW_EWS.pdf
 9. BMW starter ikke, rar lyd ved start.

  Rolling codes feilen oppstår selv om nøklene har kontakt med bilen. Hva som skjer står forklart på engelsk lengre opp i tråden. Rolling codes feilen har med synkronisering mellom nøkkel, EWS og DME å gjøre. Og ikke om den har kontakt med bilen eller ikke.
 10. BMW starter ikke, rar lyd ved start.

  Det er mange her inne som har opplevd at motoren drar rundt slik som dette. (lyd som du kaller det) Og du har blitt fortalt hva du kan gjøre. Og det aller første som må skje er å fikse EWS feil meldinger. Hvis du ikke tror på meg får det bli ditt og quandt1960 sitt ansvar. Amen.
 11. BMW starter ikke, rar lyd ved start.

  Du gir deg faen ikke du. Vi er mange som har erfart dette. Det du skriver er lærebok teori og ikke egne erfaringer. I praksis der ute drukner også injection motorer. Enten du liker det eller ikke. Dessuten mister ikke motoren kompresjon over natta så mye at den ikke starter. Den vil starte og gå på tomgang selv med dårlig kompresjon. Hvis det hadde vært oljefilm på sylinder veggen. Du får skaffe deg litt erfaring før du kommer med all teorien din. Som hvertfall jeg lærte for mange år siden. Der virker som du sitter og gjengir fra bok og ikke fra erfaring fra det virkelige liv.
 12. BMW starter ikke, rar lyd ved start.

  Men hvis reservenøkkel ikke har lidd samme skjebne vil den virke. Hvis du har den da.
 13. BMW starter ikke, rar lyd ved start.

  Sjekk under diagnose tråden her på Bimmers om noen i nærheten av deg har INPA og kan hjelpe deg med det som vises i videoen. (valg 2 i menyen) Evt kjøp INPA hos Www.cable-shack.co.uk. Og ja... du kan få kjøpt tilsvarende på Ebay, men da risikerer du et elendig adapter samt et software pirat oppsett som er et helvete å installere. På nevnte side får du garanti og hjelp. Evt må en BMW forhandler gjøre jobben. Mange av de lokale ikke merke-verkstedene får nok ikke gjort denne jobben. Det som må gjøres på bilen din er å resette "rolling codes". Det er IKKE det samme som "sync EWS-DME". Ut fra det du forteller om bensinlukt osv tror jeg fortsatt motoren kan ha druknet. Så har du fått lite strøm og da er det typisk at rolling codes kommer ut av sync.
 14. BMW starter ikke, rar lyd ved start.

  Tvilsomt om det er noe med det. Hvor i verden holder du til?
 15. BMW starter ikke, rar lyd ved start.

  Da tyder det på at EWS har vært problemet hvertfall en stund. Du skrev at den fikk bensin i første innlegg. Når DME har denne EWS feilmeldingen starter den ikke bensinpumpa.