Aleks

Medlemmer
 • Innholdsteller

  522
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

 • Days Won

  1

Aleks last won the day on November 10 2014

Aleks hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Aleks

 • Vurdering
  Oberstløytnant
 • Bursdag 10/21/86

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Bergen
 • Interesser:
  Bmw
 • Kjøretøy
  Bmw e90 335i
 1. Aleks "prosjektråd" 335i

  Har nå hatt sluttkontroll hos Statens Vegvesen. Venter fortsatt på svar fra de ang godkjenning, de må sende inn alle data til skatteetaten for at de skal kunne regne ut evt avgift. Satser på at eg hører noe iløpet av en ukes tid. Hadde på stålomspunnete bremseslanger med gummibelegg, som han måtte sjekke opp i om var godt nok. Også gir 335i motoren 50g mer co2 enn 320d motoren, så det er det eg evt må betale avgift for. Kommer oppdatering fortløpende.
 2. Aleks "prosjektråd" 335i

  Har ikke skjedd så veldig mye, men har fått time til godkjenning. Har fått vekk alle feilkoder og fått kodet lysmodulen slik at ryggelysene nå virker.
 3. Aleks "prosjektråd" 335i

  Står på coilovers. Black evolution. Og på bildet er den på laveste godkjente høyde. Usikker på hvor mange mm det er.
 4. Aleks "prosjektråd" 335i

  Da har eg fått startet bilen, og kjørt en liten tur med den. Det er nå den engelske cas`en som står i, inntil videre. Har litt div feilkoder på rattvinkelsensor og abs, men dette blir fikset på hjulstilling til helgen
 5. Aleks "prosjektråd" 335i

  Kodingen lar vente på seg, da kameraten min fortsatt er på jobb, men eg har no fått montert bremsene, ble bedre enn eg håpet på
 6. Aleks "prosjektråd" 335i

  Bilen er kommet på bakken igjen for innmontering av dashbord og midtkonsoll. Har prøvd oss på litt koding, men fikk ikke programmet til å virke skikkelig. Men har fått kontakt med alle moduler så det nærmer seg. Må få synkronisert Cas og dme, men må vente et par dager på at riktige folk tar med seg riktig utstyr igjen. Han som har både ista/p og ista/d som kan kode alle modulene mine er reist i Nordsjøen så det lar vente litt på seg, men skal prøve å få synkronisert cas/dme før helgen. Så får vi se om eg trenger mer enn det for å få start. Bilen skal snart på bukken igjen for montering av bremser, frontfanger osv. Så den blir helt klar for hjulstilling og prøvetur når eg tar den ned neste gang. Her er det koblet til lader som holder 80A for sikker programmering.
 7. Aleks "prosjektråd" 335i

  Ja, så var det helg igjen. Litt jobbing må til, det er ingenting som gjør seg selv. Har fått gjort en hel del småting med bilen, og det nærmer seg "ferdig" og klart for koding og forhåpentligvis oppstart, men det kommer vi nok helt sikker tilbake til. For de av dere som ikke visste det så hadde den e92 m3`en eg hadde grått skinn interiør. Noe som ikke var styggt, men eg byttet det ut med et svart som eg kjøpte fra en kar på finn. Dette gjorde at eg har blitt sittende igjen med et komplett grått m3 interiør. Her var det også bestillt med skinn på nederste delen av dashbordet og på midkonsollen, med sømmer. Og siden e90`en min ikke hadde koppholdere så har eg levert fra meg dashbordet til en kamerat for farging. Og nå er det klart for montering. Slik ble resultatet. Skal få tatt bilder når det er kommet i bilen også. Har også fått laget til et par brytere for å kunne styre det orginale eksospjeldet på 335`en. Samt en bryter til LED bar`en eg har montert i fronten om vinteren. Prøvd å få det noenlunde skjult. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bilen i segsjøl begynner så og si å bli komplett, innerskjermer, alle plastdeksler skjermer, dører, lykter osv er montert og eg begynner å se enden på monteringen. Må vente noen dager til på bremsene, da frontcalipperene skal lakkes en gang til. Motorrom. Har også laget til en diffstøtte bak etter mye lesing på nett så er det visst for å forhindre at den sliter diffestet og "pakking". Så her ble det brukt noen biter fra et vinkeljern og en gammel bremsepedal. Imåren er det på med hjul, senke bilen ned og få trillet den bak fra bukken slik at vi kan sette inn dashbord og midtkonsoll.
 8. Aleks "prosjektråd" 335i

  Så, dette skjedde.. 🙊 Får se kordan det ser ut når det kommer på bilen. Blir ikkje så veldig synlig siden de felgene eg har no er e92 m3 felger og ikke er så åpen. Kommer ///M klistremerke på de for at det skal se litt bedre ut. Men noen små detaljer må man vel ha av og til 😅 Og siden bilen er "taxi grå" (enn så lenge) så må man jo gjøre noe for å bli lagt merke til.
 9. Hei. Holder på med en ombygging av en e90 320d 2007 modell. Denne blir bygget om fra kopmplett donorbil fra england til en 335i. Det eg lurer på er : 320d`en har keyless go, men det har ikke 335`en. Dette er en funksjon eg gjerne vil beholde. Er det mulig å få kodet nøklene til 320`en opp mot 335i dme? Evt hvem kontakter eg? Eller er det noen her inne som kan hjelpe? Mvh Aleks
 10. Aleks "prosjektråd" 335i

  Ja, eg har vurdert det. Men det er ikkje budsjett til det nå. Motoren er gått ca 120.000km Så håper vannpumpen holder en stund til. Det har kommet så mange andre deler eg har måttet kjøpe. Kan ikkje få råd til alt med en gang.
 11. Aleks "prosjektråd" 335i

  Så var det helg igjen, og tid for litt jobbing med bilen. Har jo "selfølgelig" også vært inne et par timer iløpet av uken og gjort litt småting, men det er ikke allverdens man får tid til når døgnet bare er 24 timer. Og siden eg er avhengig av hjelp med det elektriske arbeidet siden eg sjøl får spasmer og rykninger langt inn i sjelen bare av tanken på å koble et rele så er det greit å overlate det til noen som virkelig kan det. Det er en del funksjoner som skal på plass fra 335 til 320, og litt utstyr, blandt annet så hadde den engelske bilen "smokers package" noe som eg ikke hadde i min. Så ledningnett fra det ble flyttet over. 335`en har spjeld på ene eksosrøret bak, så det må flyttes over. (styrt av vacuum, med slange som går i ledningsnettet inni bilen), som vi skal koble på bryter for å kunne styre det manuelt. To-stegs bryter på cruisecontrol. dvs at den øker med 10 og 10km/t når man dytter spaken helt fram til steg to. Også har begge el-nettene blitt gjennomgått for å sammenligne stikk, og antall ledninger for å se at vi får med oss alt. Ser ganske kaotisk ut, men det er faktisk kontroll på det. Her er det engelske nettet, som vi nå plukker litt fra og skal beholde som "delenett" Kjøpte oppgradert intercooler og har fått montert den etter litt tilpasninger. Gikk forholdsvis greit når man skjønte kordan alt var klipset sammen. Legger ved bilde av intercooler fra 320d, 335i (orginal) og den oppgraderte. Er litt forskjell i volum. Ferdig montert sammen med radiator og kondensator til AC. Det var fredagen.. Lørdagen så begynte vi å sette i motor, montere deksler, eksos, coilovers osv. Ikke så aller verst framgang på 6 dager egentlig. Nå venter eg på ny bremse og clutchpedal, da den engelske svinger feil vei. Også er det akkurat som på e46 her også, man må kjøpe ny servoslange fra servopumpe til tannstang. Så det er også bestillt, og håper GS får dette inn på mandag. Motor kommet i. Deksler under bilen ble montert. Så når kl var 03 om natten tenkte eg det var greit å komme seg hjem. Tar fri Søndag, med slik såg det ut når eg gikk. Legger ved et bilde av plassen eg har å "boltre" meg på. Trengs en liten opprydning snart, har alt for mye deler liggende overalt. så det skal blir godt å bli "ferdig" sånn at det går an å få litt orden igjen.
 12. Aleks "prosjektråd" 335i

  Så var dagen kommet der eg skulle begynne å demontere bruksbilen for ombygging. Alle delene fra USA er kommet så det var bare å sette igang. Først så reiste eg ut på Toro fabrikken etter jobb for å låne glassblåsekabinettet deres. Greit med skikkelig utstyr når man skal holde på. Dette var for å glassblåse alle calipperene som skal leveres til lakk en av dagene. Farge? Kommer nok til å bli samme farge som eg hadde på de oransje felgene mine, altså Electric Orange. Bare for å skille seg litt ut. Bremsene er ganske store på 335i. 348mm foran og 336mm bak, så de vil nok fylle ut felgene ganske godt. Her er noen bilder av før og etter glassblåsing. Utrolig ka man får gjort på en fredagskveld. Motor og gir tatt ut, 4 bolter igjen på travers bak så er det av også. Ledningsnett er byttet på 335 motoren, og klar for å settes i bilen. Begynner å bli en del deler etterhvert Her er e9x serien sin største svakhet. Og her kunne det faktisk gått gale. Her har det irret godt, og det har også vært varmgang i plusskabelen. Så egentlig glad fort at eg tok fra hverandre dette nå. Heldigvis så har eg komplett kabel fra den engelske bilen som var helt i orden, så den blir nok flyttet over. (dette er på utsiden av batterikassen, mot bakhjulet, og det er altså hovedstrømkabelen det er snakk om) Så dagens "Top Tip" er at alle som har E9x bør sjekke denne før det går gale.
 13. Selger komplett motor og gir til e90 preface. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=104344587&fks=104344587
 14. Aleks "prosjektråd" 335i

  Her er et par bilder av skaden. flere steder kunne eg finne rester av sveisetråd og det er brukt en del kitt. Var ikke like heldig med dette kjøpet som eg var med e46m3`en, men men, man kan ikke vinne hver gang. Uansett så skal ikke chassiet brukes, det verste var egentlig dette med høyre spindel. Som ble en uforutsett utgift og litt lenger ventetid før eg får begynt skikkelig på ombyggingen. Når dørene sto på så kunne man se glipe i bakkant av døren og at bensinlokket ikke passet skikkelig. Og at bakfangeren ikke helt traff i festene sine..
 15. Aleks "prosjektråd" 335i

  Ja, dieselen er automat og 335`en er manuell, men girkasssen til 335`en er ganske stor, samtidig så er det en del større bremser og større diff på 335`en også.