larserso

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1988
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Om larserso

 • Vurdering
  Generalmajor

Profile Information

 • Interesser:
  Lillehammer
 • Kjøretøy
  M550dx
 1. Ny bil

  Det samme tenkte jeg første gang jeg følte meg tvunget til å kjøpe automat pga. utvalget. Men, jeg forstår ikke i dag hvorfor jeg var så skeptisk til dette. Girkassene til BMW er rett og slett veldig gode og jeg har aldri sett meg tilbake. Det er tross alt familietralle og ingen sportsbil og god automat er veldig fint å kjøre. Har ikke savnet manuell en dag, til tross for at jeg hadde lovet meg selv å aldri kjøpe automat fordi jeg "ville kjøre bilen selv"...
 2. Antenneforsterker e61

  Sjekk forsterkeren du har. Er det ikke irr på den, men den ser fin ut kan det like gjerne være det berømte kabelbruddet du har.
 3. Felgbredde/utforming og store bremser

  Har ikke husket på å hode denne oppdatert. Kan ikke skjønne at 18" skal gå på nei. Jeg får ikke fingeren mellom kalipper og felg i originale 19". Ikke at jeg har så store fingre... Jeg var i kontakt med et betydelig antall produsenter og leverandører og kom fram til at av rimeligere felger er det kun WP111 jeg klarte å finne i 19" som kunne passe. Ellers er det origniale og dyrere felger som originale Vossen etc som går i 19". De rimeligere bygger gjerne innover mot senter innvendig på en annen måte og blir mer som 18" innvendig var svarene jeg fikk. Da WP111 er veldig like sommerfelgene fra Breyton jeg hadde på forrige bil vart det litt kjedelig så jeg endte opp med å sette vinterdekkene over på originalfelgene og får se til våren hva jeg gjør. Det viser seg i hvertfall at bare noen få felger passer i 19" og for ganske mange må man faktisk helt opp i 20". Bremsene er 374mm i diameter.
 4. Farget caliper F11

  Da jeg endelig hadde bil med store bremser ville jeg også at de ikke bare skulle være helt grå og nøytrale. Jeg lakkerte også i RS blå fra Foliatec etter å ha vært i kontakt med flere her inne. Må innrømme jeg fikk lett noia første par dagene da de var VELDIG blå. Nå har fargen satt seg noe mer samt at jeg har fått på M-sportmerker framme så da er de noe tonet ned og nå synes jeg det endelig er ganske stilig. Legger ved bilde så du ser hvor mye bremsene du spurte om fyller ut i originale 19". På de absolutt fleste kopifelger må du opp i 20" da de bygger innover innvendig. Er 374mm bremseskiver, så har du en referanse.
 5. Farget caliper F11

  Hvor stor motor/bremser har du i dag da? Vær obs på at såpass store bremser som M-performance til F11 kan gi deg en utfordring med å finne felger. Hadde store problemer i å finne felger til edruelig pris i 19" til vinterdekkene nå. Endte opp med å sette vinterdekk på originalfelgene for så å se hva jeg gjør til våren.
 6. Veldig bra å høre om positive verkstederfaringer og at du også tar deg tid til å gi de positive tilbakemeldinger! "Sliter" selv med at lokalt verksted ikke er særlig imøtekommende eller løsningsorienterte. Sist jeg var innom mitt lokale verksted fikk jeg beskjed om at "du skulle kjøpt bil her vet du...". Som om de ville utgjort en forskjell på kvaliteten på en relativt nykjøpt premium selection bil... Vart provosert og svarte selgeren at de aldri har solgt en slik bil jeg har og da vart han litt spak. Skal ikke være slik. Derfor har jeg faktisk begynt å sette igjen bilen hos Bavaria på Gardermoen om det passer med at jeg kan få ordnet noe eller tatt service mens jeg er bortreist. Mer velfortjent skryt til Bavaria der for å endelig komme til et verksted der man føler seg velkommen og der de ønsker å forstå og hjelpe!
 7. Felgbredde/utforming og store bremser

  Med de originale 19" felgene får jeg knapt fingeren mellom felg og kalipper. Har kjøpt meg vinterdekk i 245/40/19 så gjenstår felger. Vurderer å kjøpe 8,5x19" Bola ZZR som ligner på Vossen da jeg ikke ønsker å bruke mer enn nødvendig på vinterfelger. Det jeg lurer på om kalipperene er såpass brede at det kan bli så eikene på felgene tar i yttersiden av kalipperene. Jeg tror utfordringa selv er på diameteren og ikke bredden, men har ingen erfaring med større bremser så vil høre om andre vet bedre enn meg. Legger ved bilder fra da jeg lakket kalipperene og felgene i 19" på 3-serie fra nett.
 8. Hei, Skal ha meg vinterfelger i 19" til min M550dx. Skal ha 245 brede vinterdekk så blir vel rundt 8,5" brede felger. Det er større bremser enn jeg er vant til så ser det er veldig lite å gå på på diameteren og 19" ser ut til å være minste felger jeg kan ha. Men, har dere erfaringer om det går stort sett greit i bredden? Ser på felger som Bola ZZR og kopifelger av M5 bla. og vil unngå problemer med tilpasning og evt. retur når jeg får felger tilsendt.
 9. Ta service selv?

  Svaret er nei, du må ikke bruke merkeverksted mtp. garanti. Ikke overvurder merkeverksteder og deres kompetanse er min erfaring... Vart rimelig lei etter at merkeforhandler mente jeg mista garanti på bilen om jeg satte i uoriginalt batteri og mener dessverre merkeforhandlere ofte skor seg på ta godt betalt fordi folk tror de må bruke de. Heldigvis finnes det unntak og f.eks. Bavaria på Gardermoen er et kjempebra verkstedet som bekrefter det er min erfaring. Noe relevant lesing: https://www.naf.no/om-naf/nytt-fra-naf/fritt-verkstedvalg---fortsatt-garanti/ http://www.dinside.no/motor/du-kan-trygt-velge-et-annet-verksted/61316287 http://www.nettavisen.no/na24/smartepenger/garantien-gjelder-selv-om-du-gir-blaffen-i-service/3423143990.html
 10. 19" felger

  Hei! Er på jakt etter et sett felger til min F11 i 19". Kan gjerne være kopi av M-look eller M5-look. Helst ikke over 6-8.000,-. Helst i østlandsområdet så det kan være mulig å unngå frakt. Ta gjerne kontakt i tråden eller på PM
 11. Har alle bmw f30/31 elektronisk servicehefte i idrive?

  Jeg har 2013 pre-LCI med NBT og uten fysisk servicehefte så det er ikke helt ren overgang der.
 12. Mulig å kjøpe folie i karbonsort?

  Er redd for at de kan flasse på så blanke deler og hadde vært fint å ha det reverserbart, men lakk er kanskje eneste veien å gå ja. Er redd et blir rart med blank sort rundt blinklysene også.
 13. Har en karbonsvart F11 der jeg gjerne skulle ha foliert krom rundt blinklys og kromlister på dørhåndtak. Kan foliere blank svart som listene rundt vindu, men skulle helst hatt dette i bilens farge. Er det noen som vet om det er mulig å skaffe folie i 416 karbonsort? Og er det mange nyanser av denne lakken? Synes andre biler med denne lakken framstår som svarte med blåskjær en når den er ren med riktig lys, men min blir av "mannen i gata" som regel karakterisert som mørke blå så synes den er langt mer blå enn andre karbonsorte jeg har sett før.
 14. Aha, takker! Da vart det mye bedre ja. Ny bil som jeg ikke har rukket helt å bli kjent med enda... Har importert den selv så har fått koblet den opp mot ConnectedDrive i Tyskland og fått den opp i appen. Men, står bare at jeg skal koble telefon til bilen med USB-symbol for å kalibrere status på bilen med telefon, men ingenting skjer. Jeg har derfor avventet med å kjøpe noe abbonement på ConnectedDrive da jeg er usikker på hva jeg faktisk får ut av det. Bilen har ikke webasto og da tenker jeg at det fort blir mye penger på egentlig bare "kjekt-å-ha" greier som egentlig ikke har så stor nytte. Mulig jeg tar feil og ikke har sett lyset
 15. Oppgraderte nylig kartet i min 2013 F11 med NBT-system til 2017-2. Lastet ned kart og kjøpte kode hos FSC Code BMW & BMW. Men, jeg har fått et kart med mye dårligere lesbarhet enn det gamle. Når jeg prøver å bytte fra tradisjonell til alternativ visning er det ingen forskjell. Alle veier er grå og alt terreng er grå, bare i ulike gråtoner. Det var flere farger og mye tydeligere før oppdateringen. Se bildet under(virker mye tydeligere på bildet enn i virkeligheten, ser nesten ikke veiene). Har andre opplevd tilsvarende og vet hva man evt. kan gjøre? Mulig å laste ned fra andre? (Trodde kart var generelle og at det ikke skulle ha noe å si hvor det er lastet ned fra).