larserso

Medlem
 • Innholdsteller

  2074
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om larserso

 • Rang
  Generalmajor

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Lillehammer
 • Kjøretøy
  M550dx

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. larserso

  Ulyder drivverk foran m550d x drive

  Med fare for å spore av tråden Vet du er langt bedre informert og kunnskapsrik enn meg på dette @awt, men da jeg i vår ringte BMW Norge (husker ikke navnet på vedkomne, men det kan jeg kanskje finne igjen. Var først i kontakt med Bavaria som satte meg i kontakt med BMW) om dekkdimensjoner fikk jeg helt klar beskjed om at det kunne ikke BMW gå god for på noen som helst måte, selv med stjernemerka dekk. Jeg kommenterte at BMW selv jo selger forskjellige dimensjoner framme/bak, men fikk ikke noe godt svar på dette. Det ble sagt at det hadde vært en del problemer med fordelingskasser mens de sa at +/-1% (riktig tall? Jeg så på dekk langt innenfor dette, av typen tilsvarende litt ulik slitasje framme/bak) var ok, men at de nå hadde sluttet med dette og at problemene med fordelingskasser nå var så godt som borte etterpå. Vedkomne sa kassene ikke tålte å gå å konstant småjobbe pga. små dekkavvik, men at de tålte mye juling med hard kjøring. Jeg feiga ut og orka ikke leve med en usikkerhet selv om mange sier det går bra så valgte å kjøre like felger og lik dimensjon på alle fire hjul. Det kan derfor virke som om ulike deler av BMW informerer ulikt i hvertfall.
 2. larserso

  Ulyder drivverk foran m550d x drive

  Dette kan gjerne ha en sammenheng med dekkdimensjoner. BMW si er det tidligere var en del problemer, men at disse nærmest opphørte da de konsekvent begynte å si at de ikke gikk god for ulike dimensjoner framme/bak (selv om de selger nye biler med det). Hvor vanlig er det med drivaksler? Som sagt har de kun gjort det en gang før her i byen på hardt kjørt bil og både GS og BMW sier at det er veldig lite tull med de. Hadde vært interessant å vite.
 3. larserso

  Ulyder drivverk foran m550d x drive

  Drivknuter som var kilden hos meg og da må hele akslingen byttes. Mansjettene på min var hele fikk jeg beskjed om, men de kan jo ha vært bytta på et tidligere stadie uten at jeg vet noe om det og at kilden ligger tilbake i tid. Høres veldig likt ut som problemet ditt Rolf så tipper bilen blir helt fin etterpå.
 4. larserso

  Ulyder drivverk foran m550d x drive

  Å kalle det en typisk feil tror jeg er å ta i. Var i kontakt med BMW Norge og de sa det var ganske få biler som fikk tull med drivaksler. Verkstedet som bytta mine sa de hadde hatt inne en bil før min og den var velkjent i byen for å være grisekjørt. Min var langkjørt av voksen forretningsmann i Tyskland og ikke funnet noe som skulle indikere at den har vært grisekjørt. Håper det ordner seg for deg Rolf! Kjipe priser på de akslingene...
 5. larserso

  Ulyder drivverk foran m550d x drive

  Jeg hadde ingen uling i min bil, men kneppelyder hadde jeg. Spesielt ved lett gasspådrag da jeg svingte mye til venstre. Ble etterhvert også til høyre. Måtte bytte begge drivakslinger foran. De klarte ikke å finne ulydene ved å undersøke på verksted, men fikk bytta begge på garanti heldigvis siden verkstedet tok sjansen på at det var feilen.
 6. larserso

  F10/F11 tråden

  Se for deg trådene på et tilsvarende Peugeot forum om de var like entusiastiske og nøye Har hatt 4 BMWer over 11 år nå. Jeg har fått gjort noen få reparasjoner på garanti, ellers har jeg kun byttet en luftmengdemåler på min første bil som eneste reparasjon utover vanlige service. Statistikker taler også for at du er eier av en pålitelig bil med lite problemer. De som har biler som bare funker roper sjelden så høyt som de som enten er uheldige eller regelrett sliter ut bilene sine på grisekjøring og klager over at ting ryker.
 7. larserso

  Conne

  Du må få opprettet bruker via BMW i Tyskland. Har du webasto ser jeg et poeng med å ha det, men jeg har ikke det på min så har kun opprettet bruker, men orker ikke å betale for abonnement da jeg ikke har webasto og ellers da får ganske liten utbytte av ConnectedDrive på min -13-modell. http://bimmers.no/forums/topic/786913-guide-remote-app-p%C3%A5-importbil/?tab=comments#comment-2925680
 8. Endelig vart det litt kvalitetstid med italienske og sveitsiske kremer før høsten kommer for fullt
 9. larserso

  Audi e-tron

  Siden jeg er i en situasjon der jeg snart må selge den mest allsidige bilen jeg mener finnes hadde jeg glatt kjøpt denne om den hadde flere seter! Ja, grunnen til salg er at jeg må ha mer enn 5 seter... Audien ser veldig bra ut. Spent på om Tesla overlever nå eller om de etablerte luksusmerkene kjører over de nå som de etter altfor lang tid begynner å komme etter etter at Tesla har banet vei.
 10. Ingen som vet om det kan være en liten sjanse for at denne kommer som mer enn 5 seter og hybrid..? Lov å håpe for en stakkar med plassproblemer Men, vil det si at det er 286hk på framhjulene?
 11. larserso

  Bremseskiver M550d

  Takk for tips. Målte små ujevnheter på skivene framme på bremserulle. Etter testtur for å kjøre skivene varme økte vibrasjonene under nedbremsing og også utslaget på målingene etterpå så det bør tyde på at det er skivene.
 12. larserso

  Bremseskiver M550d

  Takker for tilbakemelding! GS har Zimmermann-skiver, men ikke hullborrete. Ringte de og de sa at til en slik bil ville de fraråde å kjøpe annet enn originale bremser pga. ytelsene i bilen og hvordan den kan kjøres... Har fått målt ørlite kast i skivene framme i dag, men bilen er tydeligvis ganske kilen mtp. vibrasjoner pga. størrelsen på skivene. Spørs om man få gå for like originalskiver likevel selv om det hadde vært artig å sprite opp utseendet.
 13. larserso

  Bremseskiver M550d

  Jeg har fått litt vibrasjon i bilen under bremsing og tenkte å bytte skiver. Når jeg først skal bytte hadde det vært interessant å vurdere hullborrede skiver for et litt stiligere utseende. Men, jeg har en M550d og finner kun originalskiver. Snakket med GS og de hadde ikke hullborret til denne bilen og de ville også klart anbefale originale skiver til slik bil av de typene de hadde. Er det noen som har erfaringer med å bytte til andre skiver enn originalt på disse og kan komme med anbefalinger?
 14. larserso

  Forsikring BMW F10/F11 M550D

  Ganske fornøyelig å dra 2 tonn rundt svingene med adaptivt understell og godt skyv ja
 15. larserso

  Forsikring BMW F10/F11 M550D

  Som nevnt over er det mange variabler som påvirker prisen. For min del var det nesten samme pris å forsikre M550d-en (men måtte søke for å få lov å forsikre) som en 530d og bare litt dyrere enn min forrige E61 520d. Alle med full dekning på også drivlinje. Bra sprik i biltype fra 911 til M550d da