Marius2002

Medlemmer
 • Innholdsteller

  5498
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

 • Days Won

  7

Marius2002 last won the day on December 16 2016

Marius2002 hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Marius2002

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Kjøretøy
  E91 320xd

Siste besøkende

1479 profilvisninger
 1. Spørs hva man har behov for. Det lille jeg ser på TV finner jeg på nett og sporten jeg vil se sendes ikke på norske kanaler. Extreme Sport Channel sender, men de henger mange år bak og Fatzone er bare amatør, selv om konseptet er kult. I dette øyeblikk ser jeg faktisk på TV, BBC Earth et program om hai. Hai er kult.
 2. Takk! Jeg tenker det samme. TV2 Sumo, Dplay, HBO, Netflix osv. er jo noe alle har uansett, om ikke alle så et par. Vi har pr. nå HBO og Netflix. Spørs om TV2 Sumo skal vurderes og samtidig kutte TV-abonnementet. NRK Nett-tv er jo gratis uansett. Det skal vel dekke det lille behovet for TV vi har.
 3. Jeg har vel noe ala samme linje som deg bare fra Canal Digital. Jeg trenger heller ikke TV, men linjehastighet bør være der den er. Jeg sjekket ut å bare abonnere på internett, men kom frem til at prisdifferansen ikke er noe særlig med/uten TV hos Canal Digital. Tør jeg spørre hva abonnementet fra Altibox ligger på i måneden og hva du sparer på å ikke ha TV? Er du fornøyd med Altibox? De har gjort at jeg har blandede feelings fra dem. Skulle jeg ha fiber måtte jeg betale 1200,- der og da i start og om jeg ikke gjorde det måtte jeg betale 30000,- i graving og påkobling om jeg skulle ha senere. Det viste seg i ettertid at de la ned kabel til alle, noe annet ville vært dumt. Jeg takket nei, men har mulighet anytime. Opphavet skulle ha, men de som gravde ned kabelen husker ikke hvor de la enden for å trekke inn i huset, så de står der nå 1 år senere fortsatt uten fiber. Arbeiderne må grave opp hele grøften igjen, det blir såklart ikke prioritert hos Altibox.....
 4. Audi har allerede startet reservasjoner på samme måte som Tesla på kommende e-tron SUV. https://bilkjop.audi.no/shop/no/audi-e-tron-reservation/audi-e-tron?utm_source=audi_hjemmeside&utm_campaign=forside Slik de også beskriver modellen i samme link virker det som Audi satser En venn av meg er i Tyskland nå og traff på utstilling på konseptutgavem av denne bilen. Jeg fikk tilsendt bilder(har de ikke her), og den ser svært lovende ut. Elektrisk X3 tror jeg blir veldig bra, jeg håper den skiller seg litt ut. Det er litt av det med elbil at de skiller seg ut, at de tør å utfordre designet. Som i3 (og i8) er prakteksempel på. Nå ser jeg 3-serie GT kommer som helelektrisk omtrentlig samtidig som X3. Bare nå under 4-serie. Altså helelektrisk 4-serie GT, denne har jeg troen på. Litt kort rekkevidde frykter jeg, da den sikter seg inn mot Model 3-segmentet. Imotsetning til Audi e-tron som går mot Model S/X. Det skal Tesla ha, de er blitt en målestokk innenfor kategorien sin.
 5. Da var ungen stor nok til at trille ble innkjøpt. Dette for en enklere hverdag når man bare skal på shopping eller på tur. Jeg hadde lyst på Recaro Easylife, men kom over en Chicco Liteway 2 på tilbud til en god del billigere, samt at denne vant best i test en eller annen plass. Den passer utmerket i bagasjerommet til E91, enten på skrå inn eller på tvers hvor bagasjerommet er bredest. Nå kan jeg ha på bagasjeromsrolleren igjen uten at vogn er i veien. Det er fortsatt god plass til bager og ellers ting man har med seg på tur Det var en heavy regnskur dagen før bildene ble tatt, derfor er bilen skitten. Ungen virker til å trives i sin Recaro Zero.1, jeg synes ihvertfall det å kunne snurre setet hjelper til veldig. Spesielt i en så lav bil (vel, ikke senket, men kontra en SUV, MPV osv.)...
 6. Hehe. Merkene er vel i vater, men kanten på døren gjør at de ser skjev ut, i hvertfall på bildene. Merkene skal vel ikke være der på X4 M Performance heller, så ja riv de av
 7. ^Både ja og nei. I forhold til 8-trinnskassen i F-modellene kan den virke litt gammeldags og igrunn ikke sammenlignbar. Ser du på det store og hele trafikkbildet(alle bilmerker) oppleves kassen moderne. Automat ligger alltid over i forbruk, men det er så lite at det er ikke et punkt jeg ville hengt meg opp i.
 8. Noen her som har peiling på bobiler? Jeg spør for min far. Han har en 2011/12 Carthago hvor to av rutene må byttes. Han fikk tilbud på 15000,- pr vindu og 10000,- for jobben, altså 40000,- for å bytte to vindu. De forsvarte det med at det måtte spesiallim til og en herdeprosess slik at bilen måtte inn over noen døgn. Vi synes det hørtes veldig dyrt ut, men det kan hende det stemmer? Noen som vet? Eventuelt tips om seriøse plasser som utfører slikt arbeid for å innhente tilbud.
 9. Høres bra ut Kjapt Google maps, uten å finpusse ruta havnet jeg på 480 mil, runder vi opp til 500 mil er det enklere å holde seg til. Jeg vet ikke hvilken bil du kjører, men la merke til i finn.no-tråden at du vurderte E61 520d 177hk, så tar vi utgangspunkt i denne. Tipper du vil ligge på 0,65 i snittforbruk, noe høyere og sikkert lavere enkelte plasser. Da bruker du ca. 325L diesel og med en literspris på ca. 13,- haver du på 4225,- bare i drivstoff. Jeg ville nok tippet nærmere 5000,- i realitet. Sett at det blir litt småkjøring og endring i ruter osv. så beregn 6000,- i drivstoff, og så skal dere jo overnatte. Det finnes mye billige alternativer, men gå inn på f.eks. booking.com for å få en feeling på priser på steder du vet dere passerer og legg det sammen og beregn snittprisen på resten av dagene. Alternativ er å ta med telt og ligge på campingplasser. Mat er viktig. Billigste alternativ er å smøre med seg matpakke i en kjølebag fra det dere kjøper på butikken og stoppe på rasteplasser. Ferdigmat blir fort kostbart, men er man på ferie så er man på ferie, så noe må man jo unne seg, f.eks. middagsmat er greit å få ferdig. Så har du jo shopping, attraksjoner og ikke minst parkering og bompenger. Nå utgjør ikke bompenger det store, men greit å være oppmerksom på det. Med ca. drivstoff, ca. overnattingspris og ca. mat, skal det være mulig å danne seg et bilde av budsjett. Spiser dere ute er ikke prisene veldig mye billigere enn i Norge, butikken derimot... Så kan du helt sikkert legge på et par-tre tusen etter du har kommet fram til en sum, for eventuelle uventede utbetalinger. Attraksjoner, shopping og moro er utenom her da.
 10. @Basse Lusk om det er forflyttelse av problemet vil jeg ikke påstå, kanskje nå i startfasen, men etterhvert hvor elbiler osv. kommer mer på banen vil dette være ypperlig, men jeg er igrunn ikke kompatibel til å svare på om hva som er best i Oslo, men kanskje slik som @Fredrik sa at flere parkeringshus rundt om istedetfor helt i utkanten? Trivselen ville blitt mye bedre Her i Molde er det vel bare ei gate i sentrum, denne kunne de lett gjort om til gågate, slik som under jazzfestivalen og andre tilstelninger. Og siden byen er så liten så hadde det holdt, i tillegg til parkeringstunellen som er der idag, med en stor parkeringsplass i "hver ende". Som helt sikkert er veldig reelt i andre byer også. Kanskje sentrum livner litt opp igjen om det blir gjort plass til aktiviteter, istedetfor at dette må vike pga. det går en bilvei der. Ellers var jeg på BMW eDrive Experience Tour som har stopp i Molde idag, prøvekjørte 225XE og i3, samt tittet godt på i8, 530e og 740e. Nesten så E91 dieselbilen ble veldig gammeldags etter en visitt i i3en, for en artig liten rakker.
 11. Sitrus Spray eller Relekta 101 wipes er bra stoff, tar det meste inkl. limrester. Sistnevnte finner du i Tec7-hyllen.
 12. Dette er interessant og veldig relevant: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/lan-marie-nguyen-berg/slik-skal-hun-stoppe-biltrafikken-i-oslo-sentrum/a/24000478/ Selv om jeg ikke fordrar dama så skal hun ha for at tinger blir gjort, selv om jeg ikke er enig i alt. Så... saken over synes jeg i helhet egentlig er ganske fornuftig. Bilfri sentrum innen 2019, hvor parkeringsplasser blir aktivitetsområde for barn, med fotballmål, bordtennisbord og kanskje de er så fornuftig å putter inn en skateboardrampe der også. Det blir også serveringssteder og uterestauranter. Hvem synes ikke det er digg å ta seg en iskald en ute uten noen form for støy? Synes dette faktisk hørtes bra ut. Om jeg går nærmere i saken er det sikkert mange haker og mye som sikkert ikke er gjennomtenkt om jeg kjenner hun der rett. Jeg kjenner heller ikke Oslo så godt og har igrunn ikke kvalifikasjoner nok til å uttale meg der, men et bilfritt sentrum her hadde ihvertfall vært topp. Da såklart med store parkeringsplasser rundt, man kan jo ikke bli helt lammet. Jeg tror enkle grep og tilpasninger(inkl. holdninger) hadde hjulpet mye. Bilturer er kjempebra og jeg er veldig for dette, men sentrumsområder er best å se til fots. Kanskje dette også hadde fått folk opp og ut, og at de faktisk må bruke bena å gå i 10 min til butikk? Så er det pendlere som jobber midt i sentrum og er avhengig av bil. Er det noen som helst mulighet å parkere i utkanten og ta sykkel inn eller gå uten at det tar timesvis? Jeg vet ikke hvordan Oslo er på dette området som sagt, men her er det veldig mulig. 20-30 min spasertur fra Scandic Seilet til den store båthavnen alle kjører forbi på vei inn. Her er det mulighet for å lage en omkjøringsvei(er planer om tunell) og parkeringsplass i utkanten om man vil det. De som bor i Molde har alt innen gårekkevidde, samt "ok minus" kollektivtrafikk. De som ikke gidder å gå når de er i sentrum har virkelig noe å jobbe med, men det er en annen sak. Joda det ligger butikker overalt utenom sentrumsområde, så man kan kjøre 2-3min for å handle inn til uka, eller melka man glemte på vei hjem, altså ikke snakk om et bilfritt samfunn for de som tror jeg mente det.
 13. Jepp. Og jeg irriterer meg også over at om jeg velger en annen lakkfarge enn det som følger M-sport så forsvinner M-sport-pakken. Ofte klikker hele konfigen mens jeg legger på ekstrautstyr, pluss det som dere over sier. Skandale!
 14. @asv Er vel US 318is som har batteriet bak da, jeg hadde det i motorrommet på min gamle E36 318i, så der vet jeg. Regnet med Euro 318is hadde det bak også. Tok en kjapp research selv nå og du har helt rett. Til og med 318is Class II som ellers deler mye fra 325i har det i front.
 15. 318is skal også ha det