Mons1

Medlemmer
 • Innholdsteller

  783
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Om Mons1

 • Vurdering
  Oberst

Profile Information

 • Interesser:
  Narvik
 1. Mystisk vakumslange -01 E38 730d

  Vakum på motorfeste??? Sjekket delekatalogen om motorfester og jaggu er det vakum-tilkobling Da er mysteriet løst RS
 2. Mystisk vakumslange -01 E38 730d

  Jeg snakker om de slangene som er tilkoblet hoved-vakum-linjen RS
 3. Brev fra BMW Norge om mulig skifte av hardyskive

  Takka Takka-lyd med rattutslag og gasspådrag høres mer ut som drivknuter. Siden du har en xDrive, så er det jo drivknuter framme. Har ikke tro på hjullager for det ville gi en durelyd under normal kjøring som intensiveres i svinger.
 4. Prøver å hjelpe en kompis å få start på en E38 730d. Den har ikke vært i gang på ett og et halvt år etter en utforkjøring. Måtte bytte til nytt batteri for å få strøm til å prøve å starte. For å sjekke diesel-tilførselen, så tok vi av returen på dysene og satte på slike plast-sprøyter for å se om det kommer diesel i returen. Det gjør det ikke. Løsner man på mutterene på dyse-tilførselen, så kommer det diesel. Vanskelig å si om det er i normale mengder eller trykk. Koblet til Bosch ESI-tronic Diagnose og får lest av "Feil dieseltrykk i rail". Trykk-sensoren var skiftet til ny original før ulykken. Det var mistanke om at noe var galt. Så vi har jo mistanke om at trykk-pumpa er gåen, men burde man ikke klare å få start? Får ikke lest av trykket i railen før motor går på tomgang og det er jo et problem når motoren ikke starter. Jeg trenger noen tips!
 5. Prøvde å hjelpe en kompis å få start på en E38 730d. Den har stått i 1 og et halvt år uten start etter en utforkjøring. Leser av diagnose om feil drivstofftrykk i diesel-rail. For å se om det er noen lekkasje på drivstoff-linjen, så tok vi av innsugsmanifoilen. Da oppdager vi at det meste av vakumslanger er sprukken. Det som overrasket oss er at det er tilkoblet 4 stk vakumslanger på hovedlinjen. Normalt er det 3 slanger. 1. Turbo 2. EGR-ventilen 3. Swirl-flaps 4. ??? Den 4 slangen hang i løse lufta og vi klarer ikke å finne ut hvor denne skal gå. Noen som vet?
 6. Kjøp av vakumslanger

  Plages med at Turboen slår sent inn. Det kan være at vakumet for regulering av turbo-geometrien er for svak. Sjekket slangene og de nesten datt av seg selv og var tyggegummeakti. Trodde det var så enkelt å kjøpe en rull med slange, men slik er det vist ikke. Å bruke 1000kr på slike slanger virker overdrevet. Har noen tips på hvor man får tak i disse slangene for en billig penge?
 7. Høyt forbruk på en 2002mod 320dAT

  Forresten, er det noen som har erfaring fra å sjekke etter dårlige slanger på slike biler? For meg ser det ut som det er helt umulig å kommet til. Kanskje er den en dårlig slange, men hvordan klare å få dette sjekket? Så lurer jeg litt på for det er vel kun en vakum-slange som styrer waste-gate-ventilen. Dette styres vel av turbotrykk og at vakumet slippes igjennom en elektrisk styrt solonoid-ventil. Vakumet kommer fra et lukket krets med en vakumpumpe og er vel ikke en del av kretsen via innsug/eksos? Turbo-motorer jobber jo med overtrykk i innsuget slik at man ikke man skape vakum? Så er andre slanger kun for olje-smøring. Tar jeg feil?
 8. Høyt forbruk på en 2002mod 320dAT

  Men vil ikke dyselekkasje medføre tungstartet kald motor?
 9. Høyt forbruk på en 2002mod 320dAT

  Otis: Har du sjekket vakum lekkasje til turbo? -> Nei og hvordan gjør jeg det? Når du snakker om vakum, hva mener du? Otis: Har du skiftet/sjekket luftfilter? -> Luftfilter, Veivhusventilasjonsfilter, olje m/filter osv...alt er skiftet i vår.
 10. Føler at forbruket har vært høyt de siste årene og er nå økende. Motoren starter som et skudd og går klokkerent på tomgang. Alt virker helt ok på lavt turtall og lav fart. Men ved gasspådrag så røykelegger jeg hele kommunen med svart eksos. Helt tydelig at motoren får mer diesel enn luft. Da er mitt spørsmål til dere alle: - Hva er symptomer på dyser som lekker? - Hva er symptomer på defekt Lmm? - Hva er symptomer på igjengrodd innsug? Kan nevne at bilen er gått ca.230000km og bruker ikke en dråpe olje. skiftet katalyatoren for 2 år siden pga eksoslekkasje ved flex-røret og da kjente jeg på turbinen i turboen og det var ikke merkbar slakk i den. Forbruket ligger på 1,5-1,6liter på mila på bykjøring og 0,85l/mil på langkjøring. Forbrukeindikatoren er helt ute av sync. Når den viser 0,98l/mil, så er det mer riktig 1,5l/mil. På langkjøring viser forbruksmåleren snitt på 0,5, men er 0,85 i virkelighet. Derfor tenker jeg at det går for mye diesel igjennom dysene enn hva ECU tror det gjør. Tips til feilsøking, diagnostisering?
 11. Er det noen som har opplevd at kremseklosser slites forskjellig mellom yttersiden og innersiden(samme hjul). Kan dette bety at det er noe feil med bremsekaliperen? Fikk varsel på slitt bremse, men en titt igjennom felgen, så såg det ut som bremseklossen bare var halv slitt. Regner med at det bare er km-telleren for klossene er feil(Ikke nullstilt?). Fikk uansett ikke til å null-stille servicevarselet. Tok av felgen og kunne se at klossen på innersiden har slitt helt ned til slittasjesensoren. Det er første gang jeg ser at klossene slites forskjellig og mistenker at det er noe feil med kaliperen. Bil: -13 BMW 520dA Touring xDrive F11
 12. Har registrert svært høy forbruk på min 2002mod BMW 320dA Touring. (150hk) Ja det er for det meste bykjøring, men et forbruk på 1,8l/mil er vel mye selv for bykjøring. Bykjøring bør vel ikke overstige 1,2liter/mil? Med gasspådrag så legger jeg igjen en solid tåke med sort eksos. Dette tyder på mye diesel i forhold til luft. Dette kan tyde på at enten for sylindrene for mye diesel eller så mater turboen for lite luft. For et halvt år siden byttet jeg katalysatoren pga eksoslekkasje på fleksirøret. Da sjekket jeg Turboen og det var nesten ikke antydning til slakk i turbinen (hvis det i det hele tatt var noe slakk). Motoren bruker ikke olje og jeg trenger ikke å etterfylle selv etter 10000km. Motoren er lettstartet selv i minus 15 grader. Den går fint og er responsiv. Var på EU-kontroll sist august og fikk muntlig kommentar om å ta bilen på en langtur og "trø den litt" for å rense motoren pga litt mye sort eksos, men ikke så mye at den ble underkjent. Er plaget med at oljedamp lekker ut rundt temp-sensoren på røret fra intercooleren. Jeg har skiftet kobberring, men det kommer fortsatt oljedamp ut. Noen andre som plages med det samme? Bilen er gått 225000km
 13. F10 530d - Automatkasse

  Som eier av F11 520d Touring xDrive med 8-trinns Automat, så har jeg stusset litt over at automatkassen er litt "nervøs" i lav hastighet. Bilen er gått 75000km. Begynner å lure om den treng oljebytte? 8-trinns automaten til BMW er skrytt opp i skyene og omtales til verdens beste automatkasse. Da blir det litt merkelig å oppleve litt så "usikkerhet" og "nøling" i å velge riktig gear. Når min gamle 2002mod 320dA Touring virker automatkassen bedre i gearvalg, så må det være rett å lure litt på dette. Er det noen anbefaling av SW-oppdatering og slikt?
 14. During/vibrering m/Triptronic 320DTA 03mod

  Du tok vel bilen på en skikkelig prøvetur før du kjøpte? Ja det er converteren som er problemet. Det er ubalanse i lock-in-mekanismen som skaper vibrasjon/during. Duringen oppstår nå converteren prøver å "låses" slik at man får direktedrift igjennom converteren som gir bedre forbruk. Årsaken til det skjer er etter hva jeg har hørt relatert til en kombinasjon av feil i software og for lav oljetrykk. Jeg har ikke oversikt over når dette oppstår(km), men noen mener at hadde man skiftet ATF-olje hver 70000km, så hadde ikke problemet oppstått. I tillegg så opplever noen at lock-in begynner å tøve slik man man får slik "jukke-følelser" og pendling av turtall ved en viss hastighet. Dette er det som skaper varmgang i lock-in-mekanismen som igjen skaper ubalanse. Alt dette er basert på hva fagfolk sier og egenerfaring. Det er forresten tøv og tull av BMW å kreve en spesiell Texaco ATF-olje som koster 400kr literen(Som ikke produseres lenger), når det er ingen problemer å kjøre DextronIII ATF som man kan kjøpe på Biltema for 80kr literen.
 15. Bmw e46 320d ryker hvit

  Det er ingen vannavkjølt turbo på disse. Hvit røyk er tegn på vann i forbrenningen. Jeg vil mistenke en gåen toppakning eller i verste fall sprekk i toppen. Regner med at du ikke har kjørt med dårlig kjøling og overoppheting. Disse motorene tåler overhode ikke overoppheting. Uansett så er dette ingen gode nyheter.