Hawkon88

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3803
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

 • Days Won

  6

Hawkon88 last won the day on January 2

Hawkon88 hadde mest likt innhold!

Om Hawkon88

 • Vurdering
  Generalløytnant
 • Bursdag

Profile Information

 • Kjønn:
  Intetkjønn
 • Bosted:
  Vestmarka, Hedmark
 • Kjøretøy
  E53, E30 ixt
 1. Den har vel 323i drivlinje osv. Finnes det papirer på dette slik at man kan sette delene over i et annet karosseri og få det godkjent, så blir jo den "nye" 323i temmelig mye verd. Men dersom det ikke finnes papirer på motor osv engang, så er bilen kun verd deleprisen. Tungsolgt er vel stikkordet..
 2. Jeg ser ikke helt hvordan økologisk mat er relevant til elbil i en sammenheng hvor elbil er ment for å være et økonomisk alternativ. @OveN Jeg tror du bør lære deg hva økologisk mat faktisk er før du uttaler seg. Et av prinsippene er at jordsmonnet skal være sunt og bærekraftig økosystem. Videre er det også en ide å vite hvilke konsekvenser ordinært landbruk innebærer for helsen til folk og dyr, som feks avrenning til vassdrag og grunnvannskilder. Jeg er ingen fanatiker for noe som helst, men det kan være greit å vite hva man snakker om før man uttaler seg.
 3. Det spørs jo på hvor avhengig du er av rekkevidde i det daglige. Er målsetningen å være økonomisk, i den forstand at du vil ha mest mulig kilometer pr krone når bilen er solgt igjen, ville jeg sett på første generasjon Leaf. Ellers er trillingene grei nok og det billigste du kan kjøre med. Vi var hvertfall fornøyd med vår da vi bodde i Bergen. Eneste er litt støy i høye hastigheter og lav rekkevidde. Den er hvertfall temmelig morsom under 60 i svinger og rundkjøringer. At den er kjekk i trange parkeringslommer er heller ingen ulempe. Hvis du ikke har bruk for hurtiglader og lang rekkevidde, hadde ikke jeg brukt ekstra penger på det.
 4. Helt enig. At prisene har sine naturlige svinginger er jo forståelig, men ikke at det er svindyrt og "billig" med noen få timers mellomrom på de samme tidspunktene hver uke.
 5. Helt tragisk. I forrigje uke opplevde jeg nærmere 3kr/literen i forskjell mellom et par stasjoner med 3-4mils avstand, men forskjell på 2kr på en dag er ganske vanlig på samme stasjonene her i destriktet. Ellers er det fint at prisene har begynt å falle litt. Det er lenge siden jeg såg bensinen under 13kr, men det var tilfelle i dag tidlig.
 6. Saab 90: Min farfar kjøpte den ny i -85, og den stod ikke en eneste natt ute frem til jeg overtok den etter ca 20år. Jeg hadde bilen kun noen måneder, da farfar ikke var i stand til å selge den selv. Bilen var så godt som rustfri og teknisk/kosmetisk strøken, bortsett fra noen skraper på fangerne da farfar ikke burde kjørt bil de siste årene. Saab 90 var en krysning mellom 95 (frontlys) og 900 (baklys) og kun produsert i 85. Kjøretøy og kjøretøy.. Winrace 13 speedbåt jeg kjøpte og pusset opp da jeg var 14-15. Båten veier ca 60kg alene, og er populær i debutantklasser for båtracing i norge. Riktig rigget går de nærmere 50knop med 25hk. Motoren min ble stjålet fra garasjen 2dager før første sjøsetting. Den neste motoren gikk aldri skikkelig og den ble solgt til fordel for lettsykkel.
 7. Du skal ikke se bort fra at det er luft som gjør at det ikke er sirkulasjon.
 8. Spørs jo hva du vil oppleve. Selv har jeg en drøm om å kjøre på landsbyen i England, samt tur/retur nordkapp og til spania og østeuropa, spesielt Kroatia. Med uansett, passene i de sveitsiske alpene er jo magiske for enhver bilentusiast, og du kan nok kjøre litt friere på denne tiden av året kontra om sommeren. Sjekk hvertfall datoene for turistkjøringen på ringen når du skal forbi.
 9. Jeg forstår ikke prioriteringene dine. Skulle du byttet en bil, burde rasjonelt sett kjerringa di solgt up og overtatt f10 mens du kjørte e34 og arbeidsbil (jeg antar den blir i tillegg til leasingbilen og e34) Alternativt byttet f10 mot firmabil eller byttet up mot en mer spennende (elektrisk) småbil som feks i3. Rangeren med 3,2 syns jeg er helt konge. Så utrolig deilig å kunne kjøre over alle grøfter og fortauskanter akkurat som man vil. Samtidig er det nærmest personbilkomfort.
 10. Du kan åpenbart mer om amerikansk kultur enn meg, men mitt inntrykk er at USA i utgangspunktet kun består av en drøss ulike parallell samfunn, og ingen eller få er skikkelig integrert. Selv hvite, er ikke integrert. Skotter og engelskmenn lever også for seg selv. Det jeg mener er at alle er "minoriteter" i eget land, men med ulike kulturer, verdier etc. Og man har feks chinatown og andre bydeler/kvartal i de største byene som er ganske enisk rene, og at det er akseptert. Det er fremdeles store raseproblemer i USA og gjengkriger finnes i aller største grad. Det er dog en vesens forskjell mellom de som har emigrert til usa og de som kommer til norge, og det er at de som kommer til usa har i liten/ingen grad vært sivile offer for krig, politikk og må ansees for å ha en sunn psykisk helse. Dessuten har de ikke muligheten til å snylte på velferdsgodene. I og med de heller aldri kommer på asylmottak, slipper de også å bli satt passive i arbeidslivet. Det er en ting de drar til usa for, og det er arbeid.
 11. Jeg skulle gjerne trykt på "liker dette", under innlegget ditt, men det er dessverre det stikk motsatte av hva jeg mener. Det er så forferdelig mange uheldige konsekvenser av en slik utvikling. En ting er alle som ødelegger for seg selv med å ha en kriminell karriere, og hva de gjør med hverandre i gjengkriger (slik vi har sett i 1% mc-klubbene) men det forferdelige er hvor mange ofre det krever. Volden de utøver er ofte temmelig brutal med slagvåpen, og i tillegg til de fysiske skadene ranofre blir utsatt for, er i mange tilfeller de psykiske vanskelighetene værst med sosial angst, ptsd osv. Jeg blir faktisk skikkelig sint på mennesker som kommer til Norge på grunn av snillisme og ikke bare tar det for gitt, men undergraver det som samfunnet vårt er bygget på av gode verdier og holdninger.
 12. Det med firmabil er litt hips om haps. Jeg vurderte ford ranger wildtrac for noen år siden, og det ville blitt relativt billig egentlig. Billigere enn e91 320d som jeg hadde den gangen. Det har sine fordeler å slippe bompenger og moms på alle kostnadene. De fleste firmabilene er vel leaset, og da har restverdien mye å si for kostnadsbildet. Skal du kjøpe hus, ville jeg solgt f10 og kjørt e34 til huset er kjøpt. Det er fryktelig kjipt å gå glipp av drømmehuset fordi du mangler 50-100 000 i en budrunde. Ellers har ikke e34 med sin styresnekke spesielt godt rykte på seg når kilometerne begynner å rulle. Min tidligere e34, hadde nok 3-4cm dødgang, og det er ikke uvanlig.. spesielt ikke med småslitte foringer osv også. e34 er uansett en godt konstruert bil som lå langt forut for sin tid når det kom til egenskaper.
 13. Det er ikke ofte jeg syns kronikker treffer, men denne gjør det. https://www.nrk.no/ytring/en-annen-verden-1.13432146
 14. Sannsynligvis har selger kjøpt bilen selv for noen dager siden.
 15. Lmm kan bli skadet, og du får ikke mer lyd. Da må du ha åpent filter.