Hawkon88

Medlem
 • Innholdsteller

  4283
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  7

Hawkon88 vant dagen sist Juni 23 2017

Hawkon88 hadde mest likt innhold!

Om Hawkon88

 • Rang
  Generalløytnant

Profile Information

 • Kjønn:
  Intetkjønn
 • Bosted:
  Vestmarka, Hedmark
 • Kjøretøy
  E53, E30 ixt
 1. Hawkon88

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Gode poenger du har fredrik😊👍
 2. Hawkon88

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Hmm. Tror ikke det var slik på den 2012-13? Modellen jeg prøvde.
 3. Hawkon88

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Nå er det en ren nettavis spetalen skal lansere, og jeg sammenligner denne mot de nettavisene vi har i dag. Jeg forventer et helt annet innhold i en papiravis enn på nett. Nå er det stortsett vg og bt jeg har erfaring med i papir og nettform, og begge leverer langt mer kvalitet i journalistikken i papirform. Vg leverer en del interessant i vg+, men det burde vært mye mer. Samtlige nettaviser operer mye med click-bait artikler, dog aftenposten i mindre grad enn vg/dagbladet. Det fenomenet forekommer ikke i papirform og leseropplevelsen er totalt annerledes. Så hva aftenposten presterer av gravende journalistikk som i tilfelle ikke kommer frem i nettavisen (lørdagsmagasinet eller hva de kaller det kan ha god dybde, det er jeg enig i) blir derfor irrelevant når det er på nett konkurransen foregår. Jeg sier ikke at spetalen ikke vil dreie innholdet til å være til sin fordel, det må man nesten regne med.- men det blir interessant å følge med, for å få mer bredde i nasjonale nettaviser. Man blir dessverre i stor grad påvirket av hva man leser, før man klarer å forstå innholdet og argumentere mot artikkelforfatteren og er kritisk til innholdet. (Selvom man er enig, bør man være kritisk) Derfor mener jeg det er en uheldig at det gjøres så slett journalistarbeid på nett utenfor betalingsmurene. Spetalen vil og ha frivillige skribenter, og dermed vil nok innholdet bli deretter på godt og vondt. En spennende tanke og et friskt pust i en bransje som (hvertfall i norge) er dominert av journalister med med meninger som absolutt dyrker janteloven og ikke unner andre suksess. Hvorfor skal det være negativt at det finnes private aktører i barnevernet? Hva har Reitan familien gjort feil? Min oppfatning er at det er tre rike menn som er "tilgitt" av journalist-norge fordi de har tjent mye penger. Den ene er Petter Stordalen, som er så jovial og likendes, samt kan snakke for seg. Så pressen har ikke troverdighet nok til å kritisere han. Dessuten legger han skjelden nakken for hogg. Den andre og tredje er Trond Mohn og Ola Thon som er en ap-menn og har gitt alvorlig mye penger til veldedige formål. Røkke, Spetalen selv, Reitan, Sveaas, Kjos, Volvik (etter at han solgte chess), diverse aktører som har tjent penger på at staten setter bort omsorgstjenester osv blir sablet ned og hengt ut, kun fordi journalistene ikke liker mennesker som tjener penger og høster av overskuddet. Liksom som om folk skal gidde å sette familie og sparepenger på spill av veldedige årsaker. Drit i at de skaper arbeidsplasser, verdier, ofte gjør oppgavene bedre enn statlige institusjoner, betaler mer i skatt, jobber mye, tar personlig risiko.. Derfor vil jeg gjerne heie på noen som tar initiativ til å skape en motstemme, som kan balansere kritikken og få frem sider av samfunnet som ikke blir belyst i dag. Pressen har et ekstremt viktig ansvar som vaktbikkje, og de kan man ikke få nok av. Forutsetningen må være at journalistikken må være fri for propaganda, løgn og skeive fremstillinger.
 4. Hawkon88

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Det har jeg ikke gjort. Det burde vel gå helt fint med åpne differ?
 5. Hawkon88

  Dirty's nye banebil 1602 med noe attåt

  Jeg syns den skulle fått orginal dekor. Enten fra 2002tii eller en racerigget type dtm.
 6. Hawkon88

  Den store finn.no tråden.

  Jeg ville dog hatt manuell gir. Men den er absolutt et smykke😊
 7. Hawkon88

  Fredriks alternative bimmerstråd

  En ting er hva de kaller seg, noe annet er hva de gjør i praksis. Min oppfatning er at inntekt og egne ønsker/vilje er det som styrer hvilket parti de fleste stemmer på. Derfor er og de fleste journalister sosialister. Lønna deres er avhengig av støtte over statsbudsjettet og det gjør dem avhengig av sosialistene. Dette viser seg om man leser det som ikke står skrevet i artikkelen, eller avisen som helhet. Som feks denne artikkelen: https://www.aftenposten.no/meninger/sid/i/RWrWO/-Jeg-vil-mye-heller-ha-slike-videoer-fra-Sophie-Elise-enn-flere-kleine-videoer-fra-partilederne Ok, sophie elise har sine politiske oppfatninger og mange er interessert i hennes påfunn. Hun viser tydelig ståsted i det politiske landskapet med å publisere en slik video litt før valget og de fleste vet hvor hun står. Hadde det vært en video som hetset med arbeiderpartiet, ville ikke aftenposten ha laget en sak på det. I tillegg er det ingen andre enn sosialister som kommer med uttalelser. En skal ikke undervurdere aftenpostens snikmanipulasjon i en valgsituasjon. Hvorfor skulle ellers aftenposten ha publisert en ubalansert artikkel, hvor innholdet er gratis pr for et forbilde blant unge, hvor hun tydelig markerer sitt ståsted? Feks ulvedebatten, viser samme tendenser. Spør redaktøren i nationen om hva han mener om ulv. Svaret er nok det stikk motsatte av hva som er tilfelle for feks vg. Det skinner tydelig igjennom i både nationen og vg. Hvorfor skulle det være annerledes med politikk? Hva er poenget med denne artikkelen? https://www.nrk.no/sorlandet/privat-barnevernsgrunder_-fem-millioner-i-utbytte-siste-arene-1.13646227 Eller hva med dette? Eller hva med uthengingen av hagens utspill av formueskatten? Han ble misforstått med vilje, og de knebler enkeltpersoner til å ha meninger som er i mot deres egne.
 8. Hawkon88

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Greit en hilux skal ha 4wd, men jeg vil helst kjøre med rwd langs veien så man sparer litt på forbruket.
 9. Hawkon88

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Jeg mener at en bil til 400-500 (dobbelcab uten bakseter) skal være komfortabel. Det er ingen grunn til å ikke ha antisladd på en innstegsmodell i denne prisklassen (hilux). Sammen med rwd og lett bakpart uten last, kan man fort bli overasket på våt vei. Så hva betaler man for i en hilux som ikke man får i ranger? Hvis man kjører såpass at en ranger ikke kommer frem med 4wd og låst diff, da trenger man noe bedre enn en pickup uansett. De fleste som kjører pickup her i området, bruker den 95% på asvalt, men har gjerne noen skogsbilveier/traktorveier de kjører på. Feks som skogbruker. Eller må brøyte veien hjemme selv, så da er det greit å kunne kjøre i dyp snø, så man ikke trenger å brøyte hver eneste dag det er snøfall.
 10. Hawkon88

  Den store finn.no tråden.

  https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=102464984&fks=102464984 e9 cs til 200k. Godt kjøp? Ser ut som en pen bil hvertfall😊
 11. Hawkon88

  Den store finn.no tråden.

  Hvordan er det med fordelingskasse, oljepumpe, registerkjede/strammer, kammer, dyser osv på denne kilometerstanden? Eller tenker du at denne er så billig og kosmetisk pen at et eventuelt motorbytte osv burde være "innafor?"
 12. Hawkon88

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Jev kan forstå ditt synspunkt, men jeg syns det er bra at noen utfordrer vinklingen til de nok så sosialistiske (nrk og aftenposten, samt bt) og klikkgenererene overfladiske (dagbladet og vg) samt næringsorienterte (tu, sysla, offshore) avisene vi har i dag. Jeg syns det blir for dumt å kritisere noe på forhånd slik som aftenposten gjør. Aftenposten sin vinkling syns jeg var direkte useriøs. De har input fra kun en person som er så til de grader negativ til avisen, allerede før de har publisert noe som helst. Det er ikke akkurat en balansert artikkel. Feks å mene at en nettavis som ikke har publisert noe enda, har mange fellestrekk med trumps uttalelser syns jeg er lavmål. Hvorfor skulle det være bekymringsfullt å skape en ny "stemme" når man ikke liker de som er fra før? Er det ikke det alle de andre nettavisene prøver på? Bare at de fleste journalister som dekker politikk og gravende journalistikk er opptatt av å ramme "de velstående"? Jeg syns det er bra at noen utfordrer etablerte og "satte" aktører uansett bransje. Så kanskje vi får en nettavis som publiserer godt innhold uten betalingsmur? Jeg håper hvertfall det. Jeg oppfatter hvertfall at spetalen har hodet på rett plass og har mange gode poeng og løsninger i sine egne artikler/innlegg, så det gjør meg optimistisk. Uten han, er jeg heller nøytral..
 13. Hawkon88

  Comfortstol BMW E39

  Da ville jeg målt og sett hvor mye strøm det er snakk om. Det vil jo potensielt tappe batteriet ditt og. Du har nok kortslutning en plass, hadde du hatt dårlig jording ville det ikke gnistret på sikringen. Om det skulle være styreenheten ville jeg sett på ebay.
 14. Hawkon88

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Jeg ble og skuffet når jeg fant ut at det kun er en navara. Like meningsløst som citan, som egentlig er en kangoo.. Jeg vet ikke om du har prøvekjørt disse pickupene med det har jeg for 4-5år siden. Så det er altså forrige generasjon hilux og navara, samt preface amarok jeg har kjørt. Selv syns jeg den bilen som gav mest for pengene var ranger wildtrac. Amaroken er omtrent like komfortabel, men ble langt dyrere med det samme utstyret. Navara var heller ikke så værst, men det var en god del "traktor" følelse. Hiluxen skulle man trodd var 10år gammel. Makan til plastikk og dårlig komfort. Det manglet tilt på rattet, og en eller annen innstilling på stolen som gjorde at hvertfall jeg ikke satt godt. Skikkelig traktor, med null kjørefølelse. Amarok og ranger er på høyde med en hvilken som helst suv. Det er vel kanskje potensialet i markedet mercedes ser, men ikke ønsker å ta alle kostnadene med å bygge en bil fra scratch. Sånn sett er vel ikke navara den værste bilen og fortsette på. Både peugeot og citroen fikk det tålelig greit til på forrige generasjon outlander, noe som gav de grunnlager for å utvikle sin egen portefølge med suv. Vi får håpe mercedes gjør det samme. Ellers skal spetalen og en gjeng starte nettavis med en uavhengig profil. Det tror jeg kan bli skikkelig bra! https://www.dn.no/etterBors/2017/08/23/1845/Medier/milliardaerer-star-bak-ny-nettavis
 15. Hvis man kan faget sitt, så er det ikke vanskelig. Selvfølgelig har de fornøyde kunder og, noe annet ville vært rart. Dessuten kan alle gjøre feil, men jeg mener at seriøse selskaper tar ansvar i ettertid. Dessuten har en sak alltid to sider, men disse viser en gjennomgående dårlig innstilling til å innrømme feil på egen kappe. Saken til @saltkjelen er et "glimrende" eksempel. Jeg vet det var en bakgårdssjappe i bergen i olsvik for 10år siden. Om han driver enda vet jeg ikke. Rett ved polly motorsport. Han fikset en skade for meg med flekklakkering. Resultatet ble bra, men han brukte 6mnd og hundre purringer.. Så vet ikke om jeg vil anbefale han.