Frode D

Medlem
 • Innholdsteller

  5633
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  81

Alt skrevet av Frode D

 1. Hei. Jeg har en 2015 F31 316i med N13 motoren og manuell gir. Bilen er utrolig god tross for liten motor, men det er en ting som er litt irriterende. Hvis jeg kjører i comfort og kommer trillende rolig i første gir inn mot en rundkjøring/kryss og skal gi gass så tar det flere sekunder før den faktisk gir gass. Greit nok at den står i comfort, men det må da være mulig å kunne gi full gass når pedalen står i bånn? Når jeg står i ro og skal løse bilen virker den "som normalt". Kjører jeg i sport så er ikke dette et problem, men det er litt unødvendig å kjøre i sport hele tiden mtp forbruk. Er det mulig å programmere gassresponsen i de forskjellige modusene?
 2. Frode D

  Gassrespons i comfort-modus - F31 N13

  Jo, ja. Du har vel et poeng der. Det er vel bare det at i sport så er gasspedalen mye mer sensitiv enn comfort. Jeg skulle ønske at comfort var en mellomting av det jeg har nå, og sport. Du misforstår spørsmålet mitt. Jeg snakker om "Comfort", som er modusen bilen starter i, ikke "Eco Pro". Den funksjonen bruker jeg ikke. Jeg ønsker bare å finne ut om det er mulig å justere denne sensitiviteten opp, enten med vanlig koding eller med tuning.
 3. Hentet ny bil for noen måneder siden, så tenkte å lage en tråd på denne også. Jeg ser at det kommer til å bli gjort litt med den så det er greit med en logg. 2015 BMW F31 316i med N13 motor på hele 136hk. Fungerer overraskende bra med manuell gir. Med mitt budsjett valgte jeg heller en bil med liten motor, lav kilometerstand og mye utstyr (samtidig ikke det utstyret jeg vil unngå - som adaptivt understell). Har tatt lite bilder av bilen, så har bare bilder fra annonsen på finn foreløpig: Kort fortalt så blir det hjul, senk, diverse utvendig og innvendig "pynt" og sikkert litt tuning da disse motorene er meget potente. Her er utstyrsliste: P337AM Sports package S1CAA Selection of COP relevant vehicles S225A Standard suspension S230A Extra package, EU-specific S248A Steering wheel heater S249A Multifunction f steering wheel S258A Tire with run-flat functionality S2PAA Wheel bolt retainer S2PFA BMW LA wheel M Star Spoke 403 S2VBA Tire pressure display S320A Deleted, model lettering S3AGA Reversing camera S3ATA Roof rail, aluminum, satin finish S3L8A Exterior parts, satin-gloss aluminum S420A Sun protection glazing S428A Warning triangle and first aid kit S431A Interior mirror with automatic-dip S465A Through-loading system S481A Sports seat S493A Storage compartment package S494A Seat heating driver/passenger S496A Seat heating, rear S4AEA Armrest front, retractable S4DLA Accent strips, black, high-gloss S4MRA Interior strips, aluminum hexagon S502A Headlight cleaning system S508A Park Distance Control (PDC) S520A Fog lights S521A Rain sensor S522A Xenon Light S534A Automatic air conditioning S544A Cruise control with brake function S548A Kilometer-calibrated speedometer S563A Light package S575A Supplementary 12V sockets S5ASA Driving Assistant S5DAA Passenger airbag deactivation S5DCA Rear-seat headrests, folding S609AN avigation system Professional S654A DAB tuner S676A HiFi speaker system S698A Area-Code 2 for DVD S6ACA Intelligent emergency SOS call S6AEA Teleservices S6AKA Connected Drive Services S6APA Remote Services S6NSA Convenience phone, expanded Smartphone S6UHA Traffic Information S6WAA Instrument cluster, expanded equipment S6WAA Instrument cluster, expanded equipment S710AM leather steering wheel S715AM Aerodynamics package S775A Headlining anthracite S842A Cold-climate version S850A Dummy-SALAPA S853A Language version English S885A On-board vehicle literature Swedish S8KAA Dummy-SALAPA S8SMA Car ident. number visible from outside S8TGA Thiefproofing device S8THA Road sign detection S993A model year code in VIN S9AAA Outer skin protection
 4. Forstår godt at dette er for lavt for de fleste. Med 20" så blir ikke bilen særlig lav under, så derfor vil jeg ha den lav og fin i buene. Litt justering blir det før time hos SVV.
 5. Da er vel ikke JR det beste alternativet? 🤷‍♂️ Sorry hvis jeg er pessimistisk nå. Jeg har en lidenskap for felg og liker når folk er kreative/finner nye kombinasjoner blir jeg veldig entusiastisk. Hehe.
 6. Essensen er vel at man ofte får det man betaler for, og "ekte felger" er menes med de som har designet på felgen. Det vet jeg at du skjønner. JR, ESR osv. er bare kopier av andre design laget på budsjett.
 7. Det syns jeg også, og tydeligvis mange andre også litt (les: veldig) gøy å ha hjul som ikke så mange har. Tusen takk
 8. Personlig så syns jeg 28 kler F32 bedre enn E92. Men det er min smak. Hartge er fine, men det må jo ikke være 3-delte felger heller. Style 359 er utrolig lekre på E92 (og Avant Garde har fine kopier hvis du ikke finner originale). I bunn og grunn så må du jo kjøpe det du vil ha, og ikke det andre mener
 9. Frode D

  Systom's E46 330cd

  Deilig med rød og blank bil var utrolig mye bruksmerker i den til å være lakkert for ett(?) år siden... Og de hjulene er helt perfekt!
 10. Hva med å heller prøve å finne noen felger du kan pusse opp i vinter? Det er lenge til April. Når man legger så mye penger i bilen ellers sp syns jeg det blir feil å spare masse penger på hjul. Forøvrig syns jeg JR25 kler E92 mye bedre enn 28. De ble veldig rotete. Og så har de jo mye forskjellig å velge mellom her til OK priser.
 11. Frode D

  00' E46 323ci

  Sort bil er nydelig når det er blankt
 12. Sikker på at du syns det ble pent? 😏
 13. Takk for det - Blir sikkert litt justering av høyde etterhvert. Litt opp bak og litt ned foran.
 14. Helt riktige oppgraderinger liker et øye for detaljer.
 15. Fornøyd med det ja
 16. Ja, det er mye tjukkere kant, i tillegg til større overgang mellom skjerm og fanger. Takk for det veldig fornøyd med hjulene. Jeg får en pappbit mellom skjerm og felgkant når det demper, så det er klaring. Men senkesettet er stivt også. Takk! blir nok litt finjustering i løpet av uken, både foran og bak. Hehe takk! Å montere coilovers er ikke noe vanskelig. Men det kan være greit å ha litt verktøy. Man må enten ha to jekker, eller en jekk og en løftebukk. Fjærklemmer kan være greit også når man skal vippe ut fjærbeina foran uten å være borti skjermen ( det gikk akkuratt uten på denne bilen). Hvis man skal flytte over tårnlagre foran så er det greit med en elektrisk muttertrekker også, til mutteren i toppen. Ellers er det bare demontering og montering. Dette settet har jo ferdige tårnlagre montert på, og da er det lettere å montere enn senkefjærer.
 17. Det er stivere enn vanlig KW. Heldigvis er buene på F3x mye tynnere enn E9x så har mer å gå på der. Subber bittelitt på høyresiden bak men skal valse litt mer så forsvinner det. Er så vidt det tar borti.
 18. Absolutt! - Rakk noen kjappe mobilbilder mellom regnbygene.
 19. Jeg har aldri grønne tall bak på når jeg godkjenner, og jeg har godkjent mange biler etterhvert. Så det tror jeg ikke de ser så nøye på lenger. Grattis med godkjent senk
 20. Har fått montert senk og felg, samt valset hjulbuene bak. Utgangspunktet Montert foran, justert midt mellom høyeste og laveste ihht Tüv: Montert bak, justert til høyeste ihht Tüv: (vent og se 😂) Litt ustødig fotograf ser jeg... Så var det over til å få på hjulene, foran var ikke noe problem, men bak måtte det valses som jeg gikk ut ifra. Utgangspunktet: Etter litt rulling og massasje: Så var det på tide å få den på bakken. Høyde foran før: Høyde foran etter: Resultatet : La meg gjenta meg selv, dette er høyste godkjente høyde bak: Litt mer finjustering så blir det bra. Er så dårlig vær så får ta litt bilder når det blir bedre. Bremsene skulle jeg montere, men hadde glemt at det er 16" vinterhjul, så må vente litt med de. Tenkte å lakkere de gul også.
 21. Det kommer et innlegg straks Var ingen ulyder med min heller, men siden det var aksjon på min så ville jeg bare få det sjekket. Byttet bolter og smurt opp.
 22. Haha, nei den blir ikke så lav med 20". Det er nylig kommet en aksjon på veldig mange F3x, så sjekket det opp og min skulle sjekkes. Samboeren sin var inne forrige uke og da byttet de bolter og smurte opp. Regner med det samme er gjort med min, for den gikk videre til karosseriavdelingen etter noen timer. Antar det tar litt mer enn 3-4 timer å bytte hele tannstangen(?). Får nok et svar senere idagm men jeg kunne ikke kjenne noe som var galt. Jeg også
 23. Leverte bilen inn hos Jæger idag for å få sjekket tannstang og bytte rails på taket (pga irr som nevnt tidligere). Satser på å få den tilbake i morgen. Samtidig fikk jeg hentet Senkesettet jeg bestilte hos laaav.no for en stund siden. Endte opp med noe helt annet enn planlagt (mtp pris), nemlig KW V2 by Gepfeffert. Det vil si at det er et lavere sett enn standard, med racing-fjærer, camberjustering og ikke minst med tuv! Kjøpte noen RS2 tidligere i høst og de trengte litt (les:mye) omsorg. Følgende er gjort: - Nye ringer i rustfritt stål ( kjøpt hos SD Wheels i UK) - Nye Titan-ventiler - Polert opp igjen OEM Titanbolter - Lakkert senter matt sølv (matcher lister på bilen) Må bare få bilen tilbake nå 😁 forskjellige mutter for å se hva jeg liker best. Og så har jeg jo bremsene liggende fra E91, så de skal få seg et strøk lakk.
 24. Frode D

  Systom's E46 330cd

  Rødt og brunt er så riktig! 😍