Frode D

Medlemmer
 • Innholdsteller

  5357
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

 • Days Won

  64

Alt postet av Frode D

 1. Har byttet ut den tidligere bruksbilen (E90) på grunn av hvor lite praktisk den var. Sedan uten nedfellbare seter er slitsomt når man frakter så mye deler/hjul i løpet av et år. Nå har jeg riktignok kjøpt nedfellbare seter til E90, men likevel. I romjulen endte jeg opp med en 2011 318d E91 Sport Edition utgave med Le Mans blå lakk og sort skinninteriør med blå kontrastsømmer. Var egentlig på jakt etter en F31 med bensinmotor og manuell, men jeg liker veldig godt kjøredynamikken i E9x. Og så måtte jeg drastisk opp i pris for å få en F31 med det utstyret jeg ville ha. Denne har det meste av utstyr som jeg vil ha, som M-sport, manuell gir, cruise control, navi proff, Xenon, original Dab+(!). Det eneste jeg føler den mangler er comfort access. Høydepunkter fra utstyrslisten: P7MFA Sports Edition P7RSA Package Comfort S493A Storage compartment package S508A Park Distance Control (PDC) S522A Xenon Light S540A Cruise control S563A Light package S609A Navigation system Professional S620A Voice control S644A Preparation f mobile phone w Bluetooth S654A DAB tuner S676A HiFi speaker system S6FLA USB/Audio interface S6VCA Control for Combox På vei hjem over fjellet med bilen: Litt bilder av bilen etter ankomst hjemme og en vask: Bilen skulle ha vært inne for klargjøring før salg, men jeg må ærlig talt si at jeg har aldri sett så dårlig beading før på en nyere bil. Mye vaskestriper er det også. Men dess gøyere blir det å prøve ut den nye Rupes-maskinen min og ikke minst coating. Tenkte å prøve det for første gang (C.Quartz UK Edition). Har selvfølgelig litt planer for bilen også. Klarer ikke la den være, selv om det er en bruksbil.... Det kommer etterhvert.
 2. E91 LCI Le Mans blå

  Okei, da er det mulig jeg bestiller brukt en annen plass. Liker å ha noe å holde på med
 3. F31 Gloss Dark Green

  Det var på tide med en tråd ja! Følger med her
 4. E91 LCI Le Mans blå

  Jeg fant hele modulen med slepering og hendler til E90 på ebay, så mulig jeg bare bestiller der. Gidder du sjekke om du har? Søkte litt opp og fant info om ettermontering : heated steering wheelclock spring 61 31 9 169 765clock spring 10-pin socket - 61 13 6 954 518 10steering column lower cover 61319174337button with wire - 61319143639 Skjema for LCI:
 5. E91 LCI Le Mans blå

  Den heter noe med side marker LED. Kan du være så snill å fjerne siteringen av alle bildene?
 6. E91 LCI Le Mans blå

  Borrelås. Dette skiltet blir nok bare tatt av i ny og ne for å vaske bakom.
 7. E91 LCI Le Mans blå

  Merket det etter at jeg fikk M3, at bilen stod "riktig" vei der. LINK til glassplugg. Jeg kjøpt med ruterens og svart rutelim, og det kom på ca 300kr totalt. Du må kutte/slipe bort gummipakningen som ligger nedi ruta for å få i glasspluggen. Jeg brukte tapetkniv og mye tålmodighet for å få det til. LINK til nyrer. Ja, hvertfall nå siden du sa det..... Vet du om hele denne rattmodulen (slepering?) må byttes for å få varme i ratt også? Det er noe jeg savner, så kunne kanskje prøvd å finne en som har det hvis jeg skal montere det senere.
 8. E91 LCI Le Mans blå

  Takk for det! liker å endre små detaljer til det bedre. - Idag kom det en grill i posten, så da var det rett ut og montere. Tok sjansen på en "double slat" grill fra ebay til 350kr. Overraskende god passform på den. Nå er det bare diffuseren igjen så er alle de sorte detaljene på plass. Hvis ikke jeg bestemmer meg for å lakkere innmaten i lyktene sort også. Noen kjappe bilder av skitten bil med ny grill:
 9. Min 2015 F10 M5 Competition

  Fy så lekkert! Det var en laaang utstyrsliste... Legg gjerne opp litt interiørbilder.
 10. E91 LCI Le Mans blå

  Takk! Å få bort viskeren gjør mye. Det var kanskje litt dårlig skrevet, men det betyr at man snur vinkelen på bilen på skjermen. Originalt på E90 så står bilen sideveis (som er veldig ulogisk). Dette bildet er fra en X3, men det er samme vinkel på min nå. Takk for det!
 11. E91 LCI Le Mans blå

  Dumbo-speilene må bort Får se om jeg får tilbake diodene, ble kanskje litt kjedelig uten. Nei, det er digg å slippe noe ettermontert dab. Sliter litt med dekningen i den røde. Takk for det! Polering blir det en gang før våren. Har bestilt coating nå.
 12. E91 LCI Le Mans blå

  Jeg har fått gjort litt med bilen, og mer kommer. Foreløpig er dette gjort: Kodet med carly: Fjerne de tre oransje diodene i frontlys. Full styrke på angel eyes. Fjerne beltevarsel. Lagt inn at den husker siste innstilling på auto start/stopp. Åpne vinduet i bakluke med nøkkel. Viskere fortsetter til bunn ved tenning av. Vindu fortsetter ned/opp ved åpning av dør. PDC i vertikal modus (som i Fxx) Har montert ryggekamera, men mangler å få kodet dette. Må få noen andre til å gjøre dette. Fjernet visker bak og montert glassplugg. (Bruker aldri viskeren bak, lager bare masse striper). Fjernet skiltramme og montert nye skilt (uten oblat). Kjøpte noen ebay-pærer for å teste. Frister lite å kjøpe MTEC V4 mtp pris. Syns disse funket bra til en brøkdel av summen. Sammenligning og etter montering: Bremsene foran må skiftes om ikke så lenge, så da ble det oppgradering til 340mm bremser fra F-serien. Brukt 17.000km, og er ingen kant på de og klossene ser nesten nye ut. Sist men ikke minst montert større hjul på idrive-kontrollen. Før og etter: Har også bestilt pre-LCI speil samt M3-look-speil. Får se om jeg får til å montere de sammen. Sort grill og eksos med dobbel endestuss er også på vei. Diffuser skal lakkes sort med tiden.
 13. E91 LCI Le Mans blå

  Takk! Takker! Ja, blå bil er fint. Takk! Prøvde å finne en 325i, men alle LCI er automat... Takk! Ja, de holder seg overraskende godt. Takk! Takker! Håper for hans del at han ikke har betalt for dette hvertfall. Takk!
 14. Grattis. får møtes en gang og ta litt bilder! Ler litt av at det er andre enn meg også som kommenterer hvor ofte du bytter bil. Men denne gangen tipper jeg du blir fornøyd og beholder den.
 15. Hentet ny bruksbil idag. Hadde håpet på å få et skikkelig bilde med hvit hekk men det var altfor fint vær over vidden.
 16. Du må for all del ikke gå for flat kant. Det er så mye finere med step lip på RS2. Da ville jeg heller kjørt de med den originale leppen. Hvis du går for flat kant så holder jeg igjen mer info...
 17. På tide å slippe katta ut av sekken. Det nærmer seg to uker siden kjøpskontrakt ble undertegnet, så tenkte å lage en tråd. Planen var import, men etter 5 måneder med kikking uten at det gav noen må ha-følelse tok jeg kontakt med forhandler. Fikk god hjelp og en god pris, dog ble budsjettet sprengt for å si det mildt. I og med at jeg ønsket manuelt gir og San Marino blå lakk var det vanskelig å finne, spesielt siden jeg også ville ha brunt interiør. 2018 F80 M3 LCI 2 Høydepunkter fra utstyrslisten: Individual San Marino Blå lakk Individual Amaro brunt skinn inkl. dashbord Competition package Manuell gir Adaptive LED Comfort access Ryggekamera Navigasjon proff Head up display Harman/Kardon Hifi Remote services BSI 5år/60.000km Komplett utstyrsliste er vedlagt lenger nede. Tror det er mer som er standard på 2018 mod kontra de tidligere. Lyspakke, PDC o.l. var inkludert allerede. Har med vilje valgt bort hjelpemidlene som assisted parking, surround view, lane change osv., da dette er noe jeg ikke ser behovet for. Adaptivt understell er også valgt bort pga at det blir oppgradert understell uansett. Ellers har jeg bestilt med sorte Performance sideventiler og nyrer. High kick spoiler, diffuser og frontleppe er allerede på vei i posten. Skal hente bilen på Welt den 17. August, så det er bare å smøre seg med tålmodighet og glede seg. Litt konfiguratorbilder i ventetiden... Og et inspirasjonsbilde: Utstyrsliste:
 18. Veldig kjekt å høre, takk!
 19. Prosjekt F30 328i

  LCI-lampene gjør såå mye med hekken.
 20. Godkjenning av coilovers

  Alt man trenger å vite står hvertfall i TUV. Men om kontrollørene sjekker alt vet jeg ikke. Bak er det fra innfestningen ja, til topp av fjær. Du skjønner det når du leser antall millimeter som er innenfor. Har positive erfaringer med Supersport, tror heller det er det at folk kjører rundt i saltlake hele vinteren uten noen form for vask og rengjøring av understellet. Det er klart det tærer..
 21. Godkjenning av coilovers

  Den er ikke for høy om den er over minimumskravet skjerm-senter felg. Hvis det er Supersport coilovers så står det også avstand fra bunn av fjær til midten av bolt som demper er festet med. Altså den bolten som klemmer fast bunn av demper i nav osv. Det er dette som er justeringen du kan ha i henhold til TUV, feks 180-240mm. Bak står det avstand fra karosseri til fjær. Hvis bilen er justert høyere enn det som står der så vil de ikke godkjenne. Med mindre de ikke sjekker alt, selvfølgelig.
 22. Takk! Takk! Takk! Takk! Kjekt å høre. Den føles tight og fin ut, samtidig som den er behagelig å kjøre. Har ikke fått eksperimentert så mye enda på grunn av saltlaken de bruker her.... Mens jeg kjører så er det bare trykket som kan endres. Hardhet må justeres for hånd som på vanlige coilovers. Takk for det! Gøy å gjøre noe litt utenom det vanlige. Takk! Takk for det! Håper på å få på dekk i januar.
 23. Cromodora er noe av det fineste man får i 17" @Slavearbeider'n Du må lære deg å unngå å sitere så mange bilder, spesielt når du bare skriver én linje med tekst. Over her ble 36(!) bilder postet to ganger pga det.