Werther

Medlem
 • Innholdsteller

  2859
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  27

Werther vant dagen sist Mars 1

Werther hadde mest likt innhold!

Om Werther

 • Rang
  Generalløytnant

Profile Information

 • Kjønn:
  Intetkjønn
 • Bosted:
  Østlandet
 • Kjøretøy
  E39 523ia/Caprice

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Werther

  Den store finn.no tråden.

  Noen som har lagret en tidligere annonse fra finn på denne? Kul bil, men får følelsen av at selger har kjøpt den billig av tidligere eier, eid den kort tid, ikke påkostet den en krone for så å selge den for det dobbelte av hva han ga. Synes det er sløvt å selge en så dyr E39 med pixelfeil. En annen ting er påstanden "Stått i garasje hver vinter". Alle vil tolke dette som at bilen ikke har blitt vinterkjørt i salt, men EU-godkjenningene i 2009/2011/2016/2018 er alle gjort midt på vinteren. Så han drar småløgner i jakten på lettjente penger.
 2. Werther

  Gazellenbeige 1986 E30 324d

  Håper du beholder både fargen og dieselmotor. Det er jo akkurat de to faktorene som gjør at bilen skiller seg kraftig ut blant alle 320/318-ene som er bygd om til større sekser. Kanskje M51d25 er et billig alternativ for å en kvikkere bil - vil tro en såpass lett bil går helt greit med bare 115hk/220nm eller 140hk/260nm.
 3. 1977 Taunus 1.6 to-dørs solgt ny i Trondheim i sin tid.
 4. Hvilken girkasse har han? 5-trinns eller overdrive? Hadde en 240 med M45 4-trinns kasse uten overdrive, og den lå stort sett på 1.0l pr mil. Tror kanskje jeg klarte 0.92 en gang med medvind og kjøttkaker.
 5. Selv forsøker jeg å tilrettelegge uka slik at jeg fyller full tank der det er billigst og når det er billigst. Går på 60-65 liter på begge bilene når jeg fyller, og sparer en 10-12000kr i året på det. Dog handler det like mye om å støtte opp om stasjoner/kjeder som har lave priser slik at de kan fortsette med det i fremtiden også. Fyller for det meste hos St1 da de er billigst i 9 av 10 tilfeller. I går var det 17.02 på Esso. Kjørte 10 minutter lenger og fylte hos Shell for 14.69 istedenfor. Da blir det faktisk litt penger som i mitt tilfelle når jeg tanker opp drøye 65l pr fylling.
 6. Werther

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Et par steinkast unna Valhall Gatekjøkken ligger restene av det tidligere Tanum Sommarland. Det ble bygget på tidlig 80-tallet av en lokal bonde, og var et populært og godt besøkt lekeland på 80- og 90-tallet. Når bonden døde på slutten av 90-tallet ble firmaet overlatt til personer som ikke klarte å holde lekelandet gående, og dørene ble stengt i 2001. I dag er det stort sett kun den ene rutsjebanen som avslører at det var her det tidligere sommarlandet lå. Naturen er godt på vei til å ta tilbake området.
 7. Werther

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Selv er jeg ganske nostalgisk når det kommer til gamle E6en nedover i Sverige da jeg tilbragt mye tid både i baksetet og bak rattet på denne veien. Mens jeg først er i det hjørnet får jeg kanskje lov til å dele noen andre bilder jeg knipset over samme temaet... De av dere som har kjørt E6 mellom Svinesund og Gøteborg en del opp gjennom årene husker kanskje at det lå en Statoil og et gatekjøkken i et godt trafikkert kryss mellom Strømstad og Tanumshede. Disse ble stengt i 2011/12 da den nye motorveien åpnet som førte trafikken utenom bygda. I dag er det et trist syn som møter en her. Første bildet er av datidens Esso som lå der på 60-tallet, Statoil i senere tid, Valhall Gatekjøkken anno 2018 samt en av flere stengte rasteplasser langs gamleveien...
 8. Werther

  Sandviks 330i Individual - Update v2 Delebil

  Hva heter interiør-kombinasjonen? Er det hentet fra en individual-bil eller Edition 33?
 9. Hvilken årganger snakker vi om da? En bekjent av meg solgte en 2005ish Navara da den var helt gjennomrustet. Typisk Nissan jevnt over, arven fra 70-tallet henger fortsatt på og er høyst reel. @Shattered Eldre Subaru Impreza er helt råe på fremkommelighet. Relativt driftssikre med grei gjensalgsverdi har jeg inntrykk av. Minus er en del rust, dårlig plass for folk over 180cm og at man ser ut som en pensjonist. Men sjarm har de. Eldre Pajero har helt sheriff fremkommelighet, men lite kjørekomfort. Det snør jo ikke såå mye i Vestfold Dessuten mener jeg at Mitsubishi har relativt dyre deler (men tar gjerne korreks hvis jeg husker feil).
 10. Werther

  Audi e-tron

  Ikke for å være en pessimistisk jævel, men må si meg enig i dette med kamera istedenfor speil. Får meg til å tenke på tog - man har gamle togsett fra 1969 bygd i Norge (Strømmen) som fortsatt går i trafikk der fører selv etter 50 år har god sikt bakover langs sidene med de "gammeldagse" sidespeilene, mens med forholdsvis nye "high Tech"-tog bygd i Sveits med kamera istedenfor sidespeil så ser man ikke en dritt bakover og alt er tåke, spesielt på kveldstid. Og kjenner man VW rett legger de vel ned deleproduksjonen om 12-15 år slik at det er umulig å få tak i nytt speil (kamera) når andre eller tredje eier skal få bilen gjennom EU-kontroll. Eller de gjør som Mercedes - har lagerbeholdning på delene, men det koster to månedslønner pr side.
 11. Virker som SVX er populært som hagepryd. En i bygda her har to stykk - delebilen uten skilt står parkert nedi grøfta ved siden av huset. Ulempen med slike japser er at deletilgangen ofte blir såpass vrien med årene at man må ha delebiler stående. Ellers har jeg kommet over noe snacks på min vei - en 1985 (2015) Porsche 911 Carrera 3.2 Targa som står og holder en 1983 3.0 SC Cabriolet med selskap (sistnevnte er godt gjemt). Holdt også på å dette ut av skinnsofaen da jeg passerte en 1996 Chevrolet Caprice med et gammelt ektepar på 75+ som var ute og luftet droget. Dette er en flyttegods-import (1998) som i motsetning til min Caprice har originale US-speil, forskjermer uten blinklys, 5.7l på 265hk samt at den har normale hjulbuer bak (kun 1991/1992 hadde skjørt). Kom også over en utrolig fet E46 M3 (ombygd) - ble stående å sikle litt på denne.
 12. Werther

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Tok en liten sightseeing ved Svinesund i dag. Det en gang så travle grenseområdet langs gamle E6 er i dag et stille område preget av forfall. Svinesundterrassen var i mange tiår et populært stoppested for trafikken til og fra Sverige, men ble lagt ned i 2005 da den nye broen åpnet. Den har vært forsøkt reåpnet et par ganger siden uten suksess - interiøret er derfor relativt nyoppusset og utsiden har fått et strøk maling for noen år siden, men det gror sakte igjen. Det ble lansert store planer for området i 2006 som aldri ble noe av - nye eiere så for seg et opplevelsessenter med messe- og idrettshall, hotell og badeland. Over veien ligger det gamle "Günther og Fosby"-bygget fra slutten av 60-tallet som de siste årene har huset en bilforhandler som importerer amcars. Dog har han flyttet ut nå, og bygget bærer preg av forfall innvendig med deler av tak som har falt ned og store vannlekkasjer. Det mest spennende er dog den gamle Svinesundsbroa. Påbegynt i April 1938, men arbeidet ble avbrutt 9 April 1940, for så å bli gjenopptatt etter krigen og ferdigstilt i juni 1946. Det var faktisk Sverige som betalte 90% av broa, og de stilte med arbeidskraft og granitt mens Norge leverte buen av betong. Broen er 65m høy og 420m lang. Hvis man synes vei og infrastruktur (samt forlatte bygninger) er artig anbefaler jeg å ta en liten vandring rundt i området neste gang man skal til Sverige via E6.
 13. Opplevde at motortemp-måleren i instrumentpanelet gikk opp på maks helt ut av det blå mens jeg kjørte på lunken motor. Ingen andre lamper/pling som insinuerer høy temperatur, kjølevifta starter ikke, ingen synlige lekkasjer/koking og varmeapparatet blåser varmt. Skjedde bare en gang, og måleren gikk tilbake til normal når jeg skrudde på klima og har blitt der i flere mil siden. Med andre ord ser det ut som det er en elfeil på en sensor eller sikring? Har forsøkt å google, men får så mange vage svar rettet mot M60B44 på amerikanske fora at det er vanskelig å dra noen konklusjon. Tråden jeg har linket til nedenfor nevner at del nr 4 kan være synderen - http://bmwfans.info/parts-catalog/E39-Sedan/Europe/523i-M52/L-M/2000/browse/engine/cooling_system_water_hoses Noen andre som har tips til spesifikk del som forårsaker denne feilen? M52b25 med dobbelvanos.
 14. 1966 (2007) Pontiac Catalina med en 6.9l på 360hk. Modellen Catalina forsvant i 1981, mens Pontiac tok kvelden i 2010 som en konsekvens av finanskrisen.