Werther

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2622
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

 • Days Won

  26

Alt postet av Werther

 1. Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Sjekket ikke dekkene på Passaten, men man kan jo lure når han presterte å treffe meg på vei ut av en rundkjøring i relativt lav fart. Forsikring burde gå bra da han ikke kranglet på skyldfordeling. Dro og takserte skadene hos Ford og det ble faktisk ikke så dyrt som jeg fryktet - han anslo 12-15000kr. Focus har veldig billig deler...Det var lakkeringen som dro opp prisen.
 2. Den store finn.no tråden.

  UP kjøpte nok inn en god del svarte 325D. Disse er observert hyppig både på E6 Svinesund-Oslo, oppover mot Hamar, E18 nedover i Vestfold samt på Vestlandet. Ble selv stoppet av en slik og mistet lappen i noen måneder. Synes dog bilauksjonen burde opplyse om at den ene eieren er UP. Er vel normalt å opplyse om dette når gamle politibiler blir solgt til sivile.
 3. Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Fikk en Passat i hekken i dag. Må bare elske Oslo-trafikken - narkiser i gamle Mazdaer, bestemødre i Yaris, afrikanere på sommerdekk, budbilsjåfører uten speil og taxisjåfører i koma....
 4. Hvis du har vært skråsikker hele tiden, hvorfor informerte du ikke alle oss uvitende idioter om hvordan ståa er på side 1 eller 2? Istedenfor å kommentere slik ETTER at TS har fått all informasjon. Alle elsker kjekkaser som kommer drassende med etterpåklokskap.... Har tilbakelagt en del mil rundt i Europa (blitt knipset noen ganger også), og har aldri lest på nett, snakket med noen eller hørt om noen som ved bruk av privat bil har fått fotoboksbøter på nakken i den grad Katt har fått det. Men helt sheriff at Katt følger opp tråden så bra istedenfor å la den dø ut bare for å bli vekket til live annethvert år med noen som bumper den og spør om det samme.
 5. Fredriks alternative bimmerstråd

  R53 er mest sannsynlig den beste "GTI-bilen" i nyere tid. Lav vekt, sinnssyke kjøreegenskaper, bra pris og kult design. Har aldri eid en selv, men siklet på en 2001-2005 Cooper S i årevis. Det er så vidt jeg har skjønt lite (MX-5 er kvassere, men langt fra like sprek)som kan måle seg med denne bilen når det kommer til basic kjøreglede, spesielt i denne prisklassen. Har lovet meg selv å eie en R53 før jeg dør. Dog må man etter hvert få ut fingeren da de begynner å bli "gamle" (13-17 år) og bærer preg av alder og slitasje. Men fortsatt enormt mye kjøreglede for pengene.
 6. En nåværende kollega av meg var tidlig ute. Allerede i 1986 kjørte han rundt i en da ny Opel Rekord Caravan med mobiltelefon i bagasjerommet. Vet ikke tekniske detaljer for telefonen, men det var en ganske tung koffert som han hadde med seg i bilen. Dog funket den glimrende i 1986 med god dekning.
 7. Gabz' garasjetråd

  Er det lov å spørre hvor du skal flytte? Regner med at jobben har stor mulighet for fast stilling/forlengelse siden du flytter på tross av bare 6 mnd-kontrakt?
 8. Veldig hyggelig med verksteder som setter pris på eldre biler også. Har det på samme måten med min Caprice - forholder meg til et spesifikt verksted der utelukkende den ene medeieren/mekanikeren skrur på bilen. Veldig kjekt med en fast mekaniker med lang erfaring som kjenner bilen og bruker kort tid på reparasjoner. Tror også han koser seg fælt da det er en av ytterst få V8 bensin som er innom for service og rep - hyggelig med avbrekk fra alle de kjipe brødbilene.... Hadde forresten en fin tur med Capricen sist søndag. Cruiset 60 mil før den fikk en god vask (timet det bra mtp vær og salting) slik at den nå har fått stå noen dager ren og pen uten saltlake. Har dog fått abstinenser, så må nok ut i saltlaken i morgen og kose meg litt.
 9. Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  For å være litt alvorlig, så har jeg lagt merke til at en del kvinnelige politibetjenter behandler stressende situasjoner dårlig. De blir oppjaget, hever stemmen og lager unødvendig storm i vannglass. Har kun blitt stoppet av kvinnelige politibetjenter et par ganger, og de kan fort oppfattes som litt eplekjekke og frekke. Den artigste situasjonen jeg hadde med en kvinnelig politibetjent var når jeg kjørte inn på en parkeringsplass midt på natta og la en laaaang 180 graders sladd før jeg så at purken sto der. De stormet ut av bilen og hoppet foran bilen og vinket meg til siden....Jeg gamblet, ga flatt jern og spant snø mot dem mens jeg sladdet videre ut på industriområdet...Jævlig artig å se de desperat stå å veive før de løp tilbake til V70en sin. Dog klarte jeg å kjøre fra dem, og anmeldelsen ble henlagt fordi de ikke så hvem som kjørte Møtte forresten en usedvanlig fet E46 Coupe i dag som jeg ikke fikk knipset. Grisefet slede...2004 318CI imolarød, helt original med m-pakke utvendig. Voksen kvinne som kjørte....Det er 5-6 år siden sist jeg så en rød E46 Coupe langs veien - utrolig pene biler.
 10. Fredriks alternative bimmerstråd

  Helt enig i dette med varmetråder i frontruta. Jeg drar ikke hjemmefra til nøyaktig samme tid hver morgen, så derfor bruker jeg ikke forvarmer/kupevarmer på morgenen da den ikke kan fjernstyres med kontroll slik som i Mondeo (må programmeres inn i kjørecomputer til spesifikt tidspunkt i Focus). Og når man da starter opp en frossen bil som ikke står i garasje er det gull med varmetråder. Kombinert med at jeg står helt inntil en vegg sparer det meg for mye is skraping hver morgen. Takker for tips, skal sjekke om det er samme løsning på TDCI som ST. Begge bilene er jo 2017-modeller, så forhåpentligvis funker det. Har aldri tenkt på å holde knappen inne lenge selv, kan ikke huske å ha lest det i instruksjonsboka heller.
 11. Fredriks alternative bimmerstråd

  Har faktisk hatt 6 Ford privat og 3 firmabiler. De få fordelene Ford har i forhold til konkurrentene i samme klasse vil jeg si er inspirerende kjøreegenskaper, greit med utstyr og i mitt tilfelle driftssikkerhet. Har aldri opplevd havari eller alvorlige feil på bilene. Det største problemet med Ford har tradisjonelt vært verditap, samt at de ikke er spesielt prisgunstige i forhold til Opel, Kia, Hyundai og japsene. Min nåværende Focus er straks 10 mnd gammel og har gått 43000km. Den er i mine øyne artig å kjøre i forhold til hva det faktisk er, men føles litt billig i forhold til Mondeo. Noen dårlige løsninger her og der, men den har i hvertfall gammeldags håndbrekk slik at man kan brekksladde på snø og is. Får dog ikke slått av ESP (kun antispinn), det irriterer vettet av meg noen ganger når tante HMS skal moderere utagering på parkeringsplasser... Fant en test av en facelift 1987 944 i et gammelt norskt bilblad. Den kostet 600 000kr, noe som var doble prisen av den allerede dyre E30 320 som kostet ca 300 000kr. Jeg har ikke priser på GTI-bilene, men vil jo tro de lå i området 180-280k et sted? Noen japper som husker?...Legger ved et bilde av en Corolla GT jeg hadde. Knipset noen km utenfor Liechtenstein. Har flere ganger vurdert å kjøpte en GT igjen, men det er under 10 igjen på skilt i Norge nå, så vanskelig å få tak i. Dessuten er de ofte rustne, og slitedeler er vanskelig å få tak i. Toyota sluttet å produsere deler til disse for 12-14 år siden. Gratulerer med bil, Fredrik. Dog er jeg overrasket over at du som er såpass opptatt av økonomi kjøper en såpass stor og tung bil i forhold til de to du har eid før denne. Personlig har jeg mer sansen for Up! og Cactus enn Picasso da de var noe mer innovative og spennende i forhold til Picasso som er veldig A4.
 12. Fredriks alternative bimmerstråd

  Er helt enig i at bilmarkedet i Norge har mistet noe av spenningen nå når PSA, Renault, Opel og alt italiensk er på vei ut. Det kan se ut som japansk, koreansk samt Ford har tatt over denne klassen fullstendig i Norge. Det er kjedelig når "alle" kjører "Premium", dvs BMW F11/F31, Audi A4 og random Mercedes og ingen vil prøve noe nytt. Fikk en aha-opplevelse for en ukes tid siden når jeg tok igjen en ny Renault Talisman i mørket - steike, den så utrolig bra ut i likhet med diverse Alfa Romeo som ikke importeres i stor grad til Norge. Det bunner vel ut i kulturforskjeller, men nordmenn er veldig germanske. På godt og vondt.
 13. Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Jeg har ikke mye erfaring med yrkesbiler, men kjørte en da ny 2013 Toyota ProAce (aka Peugeot, Fiat etc...), og det er helt seriøst den verste styringen jeg noen gang har kjørt med. Utrolig at noen kunne lage en fabrikksny bil med så håpløs servo/tilbakemelding som dette på en moderne bil. Selv med den gamle Hiace fra 1995 kunne jeg kjøre aktivt og sladde rundt med en viss finesse, men ProAce var helt tragisk. Når det gjelder Sprinter Fredrik90, så har jeg fått med meg at de ruster greit. Det jeg liker dog er at de har kjøreegenskaper... De eneste kassebilene jeg ser i 200 km/t langs Autobahn år etter år er nettopp Mercedes Vito og Sprinter. De ser bra ut, går bra, har ok motor/gir, ok komfort, ok service/garanti....Hadde jeg kjøpt meg en Sprinter V6 Diesel hadde jeg blitt det engelskmennene kaller "White Van Man" Nonstop-aggressiv nisse bak spakene.
 14. Fredriks alternative bimmerstråd

  Har vel nevnt det før på forumet, men kjørte opp til Ålesund midt på natta for å se på en Kadett GSI 150hk til salgs. Knall rød og fantastisk pen, men dessverre var kanalene fulle av rust etter å ha knadd og befølt den litt ufint under skjørtet Har alltid hatt sansen for Kadett GSI, men dessverre er det absolutt ingen igjen i 2018. Alle er rustet vekk eller hatt et ublidt møte med et grantre. Sportslige Peugeot ser man også lite til om dagen...for noen år siden hadde jeg en artig hendelse der to karer kom opp på siden av meg på motorveien i en strøken, knallrød 405 Mi16 midt på natta. Kjørte da 911en, så blåste jo ifra dem ganske bra, men artig likevel når 80-talls-nisser samles til lokal streetracing Tror vi alle fikk en god latter.
 15. Fredriks alternative bimmerstråd

  Mitt inntrykk av en 2011 350CDI - mao facelift - er at den ikke er særlig komfortabel langs landeveien ved aktiv kjøring. Synes den var "stakkete", ukomfortabel og lite smidig. Den var definitivt ikke på hjemmebane. En annen ting er at den bruker jo greit med diesel...0.9 på pen kjøring er dobbelt så mye som jeg bruker på aktiv kjøring med min 1.5TDCI 120hk-brødbil....
 16. Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Du får gi oss tilbakemeldinger. En kamerat slet med en gjerrig arbeidsgiver, så han måtte kjøre en facelift HiAce lang 4wd i gode 6 år før han fikk ny Transporter 170 4motion. Var som å gå over fra en 1987 Corolla 1.3 gasser til en 2017 Golf GTD... VW kan flerbruksbil/kassebil - ingen tvil om at de er gromme å kjøre, bra design og stor innvendig plass. Dog er kvaliteten litt hubbabubba over tid...2.0TDIen raser jo støtt og stadig...og parret med en ytterst tvilsom DSG blir det ikke akkurat hyggelig firmabilregnskap for firmaet.... En artig sak var at min kamerat sin 2011 (siste årgang) HiAce ikke levde opp til legenden - den var full av feil jevnt over, og måtte stadig inn på verksted. Det er mulig de senere facelift HiAcene ikke er like solide som de tidligere (?). Legger i hvertfall merke til at jeg snodig nok ser flere preface HiAce enn facelift Hiace langs veien i Stor-Oslo. Skulle jeg selv kjøpt en arbeidsbil måtte det blitt en MB Sprinter med 3.0 V6-dieselen. Har av en eller annen grunn alltid hatt sansen for Sprinter. De er steike solide, spreke og med enorm plass.
 17. Fredriks alternative bimmerstråd

  Golf 4 GTI var ingen ordentlig GTI i sammenligning med konkurrentene Honda Civic VTi, Honda Accord Type R, Nissan Almera GTi, Citroen Xsara VTS, Renault Clio Sport, Peugeot 106 GTI/Rallye og 306 GTI. Golf 4 var ingen klassisk GTI, og vekket ingen følelser. Den var en perfekt allrounder, men aldri artig, interessant eller spennende. Ironisk nok gjelder dette også samtlige VW fra 2017 - de er perfekte allroundere og er generelt bra og stort sett alltid testvinnere, men sjelden best på noe. Golf 2 16V 139hk er vel for mange GTI-kongen av 80-tallet. G60 Rallye var den mer obskure prinsen ingen noen gang så eller hørte, men bare leste om. Selv har jeg aldri kjørt en, men hatt en del skitne tanker om å kjøpe en. Har dog erfaring med Golf 1 GTI 1.8 og Golf 2 GTI 8V. Personlig synes jeg min Corolla GT var hakket raskere og med mer karisma, men det får være en annen sak. Har en Revell Golf 4 1.9TDi GTI 1:18, så ingen tvil om at dette makkverket har eksistert. Men aldri sett den langs veien verken i Norge eller i Tyskland. I Norge ble ikke Golf 4 med 1.8 20V 125hk markedsført som GTI, kun som normal motorisering. Når vi snakker om småkjipe busebiler...en bekjent kjøpte en Audi A3 1.8 20V 125hk ny. Selv da var den, i hvert fall i mine og i min kamerat sine BMW-hjernevaskede øyne helt håpløst kjipt valg når man blåser såpass mye penger på bil. I 1996 var Audi A3 et svakt forsøk på å gjøre det beste ut av Golf-plattformen, men det ser jo ut til å funket mtp at A3 er still going strong den dag i dag. Husker fortsatt første gang jeg så GL i et parkeringshus vinteren 06/07 tror jeg det var. Den er og var gigantisk. Umulig å trekke liten henger med...Mitt inntrykk er at bilene er satt sammen fort og gæli - virker som de er belemret med elfeil og rustblemmer. Er sikkert en fin bil for vestkant-fruer og overbetalte rørleggere og snekkere (som er tilfelle i Norge...), men har inntrykk av at GL/GLS generelt er ræva greier.
 18. Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Rundt indre Oslofjord der jeg bor er det ofte store variasjoner i temperaturer i desember-mars, så har full forståelse for de salter ofte da det fort blir ustabilt føre/skøytebane. Dog har jeg flere ganger observert saltbilen ute i Oslo kommune og langs E6 i Østfold i 8-10 plussgrader...Det er da man begynner å lage konspirasjonsteorier som ligner på Fox Mulder sine i X-Files - det vil si at myndighetene er ute etter å ta både deg og bilen din og at det er en konspirasjons på gang sammen med bensinstasjonene som tjener mer på bilvask enn drivstoff!! Det er uansett bra provoserende at det eskalerer slikt år for år, tilsynelatende uten noen logisk grunn.
 19. Fredriks alternative bimmerstråd

  Kult at det dukker opp slike interessante bruktbil-testere på youtube. Det er nok mange av oss som setter pris på slikt, så jeg skal holde et øye med denne kanalen. Er allerede en stor fan av Motorweek sin retro-kanal som du kjenner til, og det er artig at flere hiver seg på trenden. Som både Gleitsmann og Motorweek oppdaget er ikke alle bilinteresserte så enormt opptatt av superbiler til 5 millioner kroner slik som Singeren du nevner - folk flest relaterer til egen erfaring og biler folk flest og naboen kjørte i sin tid. Jeg merker det jo selv - på Østlandet for eksempel kryr det av Porsche i alle aldre, men når noen dukker opp i en 1979 Audi 100/200, E23, E28 eller 1983 Mazda 626, da tenner man (i hvert fall jeg) på alle pluggene. Disse eldre dailydriverne er såpass neglisjert at man aldri ser de, så da er det ekstra artig når man ser de langs fylkesveien for første gangen på 10 år. Det er igjen en av grunnene til at jeg får såpass med glede av å ratte Capricen da den stikker seg såpass kraftig ut i jungelen av småkjedelige, moderne biler. Er like artig hver gang folk stopper opp, snur seg og blir stående å stirre på bilen når jeg passerer Personlig har jeg alltid synes at Golf 4 er kjedelig. Og det synes bilblad-testerne når den var ny også....Den var ikke skikkelig GTI, men mer en komfortabel GT. En kamerat av meg eide faktisk en 1998 GTI i 10 år og solgte den kun for å kjøpe MX-5 ND. Man kan selvfølgelig ikke si noe på kvaliteten til Golf 4 da det kryr av dem selv i dag, men interessante blir de aldri i mine øyne. Blir overrasket hvis de noen gang oppnår kultstatus slik som Golf 1. Selv Golf 2 sliter med å hoppe etter Wirkola på tross av at også den begynner å bli gammel. Ser du nevner leasing. I Norge er de fleste leasingavtalene fortsatt 15k km pr år over 3 år - er det bedre i Danmark? Du kjører vel så vidt jeg har forstått 30-35000km pr år i dag, så det vil vel bli vrient å finne leasingavtale som godtar såpass høy km? Selv har jeg en annen form for leasing - skatter ekstra i underkant av 55000kr pr år for en forholdsvis billig og simpel firmabil-Ford Focus, men da dette inkluderer alle utgifter (ikke drivstoff utenfor Skandinavia) er det til syvende og sist gunstig da jeg kjører minimum 50000km i året (+10000km med Capricen). Hadde jeg brukt privatbil hadde det blitt et mas uten like med ymse kvitteringer, og ikke minst vet man aldri hva en bruktbil vil koste pr mnd. Jeg satte opp et ordentlig billig "worst-case"-scenario der jeg kjørte en Toyota Yaris til 15000kr på kjøregodtgjørelse, og det var rett og slett ikke verdt det mtp usikkerhet og økonomisk planlegging. I beste fall kunne jeg tjent inn 10 000kr pr år hvis jeg led en sakte død i en dritkjip, rusten Yaris. Har i en del år kjørt langt og mye på kjøregodtgjørelse, og det ble aldri god butikk for min del...Som du sier, leasing har mange fordeler, men de forutsetter at du bor på landet/kjører skadefritt og kjører forholdsvis lite pr år. En annen kjedelig konsekvens av leasing er at folk mister fullstendig interesse for bil, så det er ikke akkurat positivt i lengden for oss som er litt glad i bil. Trist å se folk som før var entusiaster falle sammen som en sekk med poteter mens de forvarer de lave utgiftene med den nitriste brødbilen sin...
 20. Fredriks alternative bimmerstråd

  Ser @Ron Jeremy nevner hvitevarer... Jeg er litt nerd på noen områder og er ikke glad i å kaste ting som fungerer utmerket. Komfyren min er en Asko fra 1998 som funker som pokker, den blir fortere varm enn mye annet jeg har vært borti. Dessuten ser den fortsatt fresh og moderne ut, så jeg ser ingen grunn til å kvitte meg med den. Men det stopper ikke der...Har en Miele vaskemaskin fra 1990. Greit nok, den ser kanskje ikke like high Tech ut som dagens maskiner, men når den bare vasker og vasker har jeg ikke samvittighet til å bli kvitt den Og for å gjøre vondt verre....Kjøleskapet mitt er et Electrolux fra 1978 Svensk kvalitet som har vært i daglig bruk i 40 år! Det må sies at designet er noe utdatert, men som alle vet går mote på rundgang slik at hvis man bare venter lenge nok blir det kult igjen. Ikke bare er det retro, men nytteverdien er like bra nå som for 40 år siden. På toppen av det hele er privatbilen min fra 1991....Tror kanskje jeg må ta en runde med meg selv og oppgradere til 2018 snart. Spektakulær video. Artig at så mange har fått øynene opp for Norge i forbindelse med bil både når det kommer til introduksjoner (RR, Nissan Leaf, Ampera...) og generelle tester (BMW, m.fl). Jeg innbiller meg at det var BBC sitt Top Gear som startet snøballen for 12-13 år siden når de arrangerte flere uhøytidelige konkurranser på Lillehammer. Dette i kombinasjon med Gatebil sin popularitet internasjonalt de siste årene har bidratt til mye Norges-reklame.
 21. Alle mine kjøretøy, samlemappe

  Snasen W124 - skikkelig 80-talls stuk med W123-hjulkapsler og glitter i grillen. Mangler bare et par hestesko og mobiltelefon i bagasjerommet.
 22. Idiotparkeringstråden!

  En gjenganger i trafikken er at folk som kjører Mercedes er fullstendig evneveike når det kommer til bruk av blinklys og parkering. Denne var ingen unntak - hvorfor parkere slik at man tar hensyn og får plass til flest mulig når man bare kan slenge fra seg den rustne S203en helt random....
 23. Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Er også veldig fornøyd med Continental, både som sommerdekk og vinterdekk. God holdbarhet, sporer lite, støyer lite og trygg på vått føre og snø. Har et sett piggfrie 205/55-16" nå, og føler at jeg har bedre kontroll på underlaget på snø og is i forhold til Goodyear og Yokohama.
 24. Møtte på den eksentriske karen som kjører en 62 år gammel norsksolgt Fiat som helårsbil i dag....
 25. 1977 E21 320 (samme eier siste 18 år...) og en Maserati Granturismo i den snasne fargen "Rosso Mondiale". Første gang jeg ser denne modellen i noe annet enn svart/grå - rødfargen fremhever linjene og gjør bilen dobbel så fet.