Werther

Medlem
 • Innholdsteller

  2704
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  27

Alt skrevet av Werther

 1. Werther

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Mitt inntrykk er også at Berlin har utrolig mye snacks for bilinteresserte. Burde kanskje ta et skikkelig besøk i byen og gå litt gatelangs selv. Har kun vært innom byen i 1999 og 2006, og da var det ganske raskt og overfladisk. Kan anbefale to personer på Instagram som deler mye kult: https://www.instagram.com/berlinclassiccars/ https://www.instagram.com/berlinercarwatching/ Angående Mercedesen, så er det interessant å se at det designet på felgene får en renessanse. Den type felgdesign har jo vært enormt populært blant lowridere (da gjerne mexicanere) i California i flere tiår, spesielt på Chevrolet Caprice og Impala.
 2. Forresten...Det er kanskje noen som husker klassikeren "Ferris Buellers Day Off" og hans nemesis Mr Rooney. Fant et artig klipp som har mikset sammen Mr Rooney og Liam Neeson fra "Taken"...
 3. Ingen tvil om at det var smart av Dodge å plassere en ny Dodge Ram i serien "Walker Texas Ranger". Salget fikk nok en god boost når Chuck Norris grisekjørte denne på TV-skjermen hver uke.
 4. Hvordan går det med denne nydelige E38en? Mulig å få noen ferske bilder?
 5. Lo godt av denne - Fiat har brukt Chuck Norris i markedsføringen sin av pizzabiler...
 6. Werther

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Det får meg til å tenke på en kanal jeg synes er veldig artig - Hoovies Garage. Han kjøper billige eksemplarer av grombiler og deler alt på kanalen uansett hvor kjipt eller artig det være. Anbefaler å sette av en time eller to å se gjennom hva han har å by på - mye artig for både amcar- og euro-entusiaster. Legger ved to klipp - første er den billigste 996/911en som var til salgs i USA. Den ble kjørt på bane før motoren havarerte og bygget om til V8. Samt et klipp av en Buick Park Avenue ...
 7. Helt enig, jeg henger heller ikke ut folk som vil kjøpe klær med spesiell logo eller skiller seg ut på annen måte (jeg er ganske blodharry selv da jeg tross alt kjører Amcar og hører på ZZ Top...). Jeg måtte bare flire litt av at du plutselig gled inn i tråden som en White Knight da du tross alt har din del med usaklige konfrontasjoner på forumet...Godt mulig du i ditt eget hode fremstår som saklig og diplomatisk til enhver tid uansett tråd, men det er ikke til å stikke under en 3-seters sofa at du er i overkant på mot noen brukere tilsynelatende uten god grunn. Men nok om det.
 8. Werther

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Må si meg enig i at tyske bilprodusenter har blitt ekstremt like. Nå som VW Passat har hevet seg på i det såkalte Premium-segmentet og Insignia har fått "tysk standard"-facelift, så synes jeg de nevnte og A4/A6 er veldig like. Akkurat som G30/31 kan forveksles med F10/F11 eller F01, og Mercedes C/E/S er fryktelig like. Først trodde jeg at dette at "alle biler er like" var et symptom på at jeg begynte å bli gammel eller sær, og at det er derfor jeg kjører rundt i så mye gammalt ræl. Men dog er det litt vanskelig å svelge - jeg har stort sett vært ganske oppdatert på moderne modeller og har sansen for diverse "brødbiler" fra de siste årene. Derfor vil jeg tro at det fortsatt blir produsert interessante og sjarmerende biler, men de er umulig å grave frem i haugen av kjipe VAG/BMW/MB-kopier der 90% er smakløse Schnitzel mit pommes frites (og den forferdelige sure salaten man får overalt i Tyskland som jeg ikke husker navnet på). Man kan si mye om E60/E61, men når den kom i 2003 var det en real vekker og oppkvikker i mengden. Den presenterte noe nytt både i interiør og eksteriør og var i hvert fall spennende. Intet vondt ord om F10 og G30, men de er utrolig kjedelige i forhold til E34/E39/E60...
 9. Har danske myndigheter noen plan for alle disse tyske bunkersene langs vestkysten? Skal de rives eller bli liggende for å forfalle?Har en del barndomsminner fra diverse ekskursjoner rundt i slike liggende langs strendene på vestkysten, og hadde vært artig å ta en titt rundt i disse igjen i voksen alder. Har du noen tips til spesifikke landsbyer/strender der man finner godt bevarte bunkerser som kan sjekkes ut?
 10. Werther

  'Ringen' = Selvmords kandidater?

  En stor del av årsaken til at Ringen har blitt så populær er faremomentet. Veldig mange moderne baner har blitt gjennomsyret med HMS og ser ut som en litt fancy IKEA-parkeringsplass. Det er ikke spesielt utfordrende (det ser man på de ekstremt høye snitthastighetene på mange baner) og i hvert fall ikke spennende for publikum. Derfor søker folk til baner som er farlige - uten sandfeller og asfalterte sikkerhetssoner i hue og ræva. Dessuten er det ekstra artig med variasjonen i bilparken og at man kan kappkjøre med alt mulig rart. Det negative er dog en høy pris (300kr pr runde + drivstoff og dekkslitasje...) og unødvendig høye kostnader hvis man subber borti et autovern. Det er på kanten til svindel de prisene de fakturerer folk for redningsbil, retting av autovern og fiks av 5 meter gressplen.
 11. Siden når ble du den tolerante, tålmodige og godmodige brukeren? 80% av innleggene dine er aggressive kveruleringer på @Fredrik og @Fredrik 90 sine innlegg i forumet. Du har sikkert hørt Michael Jackson sin klassiker "Man in the mirror"...Skal du endre verden kan du starte med deg selv
 12. Jeg elsker å se videoer på youtube av MC-folk som blir kjørt ned i forbindelse med road rage. I likhet med deg har jeg vært borti flere motorsyklister som oppfører seg som aggressive konger av veien og som tar seg så til rette at det er helt sinnssykt provoserende. Hver gang jeg får en MC i blindsonen/opp på siden av meg i tett trafikk er jeg veldig oppmerksom på vedkommende og er klar til å notere ned regnr samt "gjøre et stunt" før han skulle få sjansen til å stikke av etter å ha slått av et speil eller sparke i døra. Så med andre ord har jeg ingen sympati for disse jævlene. Det artige er at de ofte er ganske feige uten baller - når man ser videoer fra USA og UK er det en gjenganger at de er kongen bak styret, men med engang det blir en reel konfrontasjon feiger de ut og løper unna mens de roper at de skal ringe politiet. Det artigste klippet jeg har sett var en slik MC-terrorist som plaget en kar i en Honda, dog stoppet sjåføren og ga motorsyklisten juling, tok med seg hjelmen (med gopro-kameraet) og la det ut på youtube senere Noen flere som har erfaring med at moderne diesel fra Statoil/Cirkle K lager krøll? Selv har jeg kjørt ca 215 000km på Statoil/Cirkle K-diesel de siste 4 årene uten problemer. Dog er dette med moderne Euro 6-motorer.
 13. https://www.budstikka.no/nyheter/tyverier/organisert-kriminalitet/politiet-frykter-ny-innbruddsbolge-fra-bmw-bande/s/5-55-649682 Våren er her og det raser inn polske jordbærplukkere og litauiske navigasjonsplukkere over grensen...Blir nok en fin sesong for BMW-eiere uten garasje.
 14. @Fredrik 90 på kontoret
 15. Werther

  Fredriks alternative bimmerstråd

  De fleste personbilene har blitt normalisert og blitt mye mer lik konkurrentene. Dog virker det som de som før kjøpte "V8-sleder med sofa" har konvertert til SUV og pickup. Så bilparken er ikke noe mindre muskuløs eller motorisert enn før, den har bare hatt et hamskifte. Har også sansen for Crown Vic, og heldigvis er det produsert såpass mange at de vil være med oss i noen år fremover. Er lov å håpe at det vil bli importert inn flere til Norge etter hvert som de blir eldre. Ironisk nok har BMW begynt å bygge bilene sine på ramme (i3) nå som amerikanerne har lagt det ned i skuffen.
 16. Noen ganger oppfatter jeg det som en moderne måte å si "Jeg tar det til etterretning", med andre ord at personen gir blaffen eller ignorere problemet. Jeg foretrekker å snakke med folk ansikt til ansikt, det er enklere og man får raskere svar. Jeg har aldri vært ekstremt avhengig av internett og sosiale media. Har hatt internett siden 1997 og Laptop siden 2000, men kan fint ta 3-5 dagers pause hvis jeg har lyst å drive med noe annet eller hvis det er fint vær. Dog har jeg blitt verre på å surfe på tlf mens man venter, sitter på dass eller bare kjeder seg. Skal prøve å kutte ut det litt da det er en uvane. Det er mye jeg ikke liker med internett - det er for mye logging, overvåking og dårlig personvern. Dog er det mye bra - bare tenk på hvor mye lettere det har blitt å forholde seg til banken/betale regninger og innlevering av selvangivelse. Jeg kjøpte nettopp en bil der vi brukte digital omregistrering, og dæven steike det var mye enklere enn å levere på Biltilsynet før man må vente to uker på vognkort. Utrolig enkelt å bare logge inn på vegvesen og levere der samt betale omregistreringsavgiften direkte på vegvesen.no slik at bilen er omregistrert og klar samme dagen som man kjøper bilen...Så der skal Statens Vegvesen ha honnør for en bra løsning.
 17. Werther

  Den store finn.no tråden.

  Den har vel norgesrekord i liggetid på finn. Mener jeg har sett den til salgs siden 2011/2012, om ikke før det og. Og til samme prisen hele tiden! Ganske utrolig. Viker ikke en millimeter for prutere... Stusser også litt over at prisene har vært såpass høye i alle år. Med tanke på at det er produsert 8000 flere eksemplarer enn av E34 M5 skulle man ikke tro at de ville koste såpass mye nå mens de er i den alderen da sportslige biler pleier å være på sitt laveste.
 18. 1986 (2000) 520 på farten....
 19. Werther

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Buicken er som nevnt litt mer lettkjørt - litt smalere, kortere og lettere med tightere styring. Har ikke brukt den hardt enda, men virker som ytelsene er ganske like som i Capricen. Buicken har mer fartsfølelse i alle hastigheter og støyer noe mer i motorveihastigheter, dog kan støyen være pga piggdekkene som sitter på. Det er fort gjort å bli fartsblind i Capricen da man ikke merker så mye forskjell på 110km/t og 160 km/t... Så førsteinntrykket er at Capricen er bittelitt mer komfortabel og med litt mykere seter. Når man kjører Caprice får man "Land Yacht"-følelsen, mens Buicken føles litt mer moderne og normal. Sistnevnte er nok lettere å leve med i det daglige, og som nevnt har den merkbart mer ekstrautstyr enn det som var tilgjengelig i Caprice Classic. Gud bedre hvor mye jeg har savnet soltak!
 20. Werther

  Fredriks alternative bimmerstråd

  På grunn av endring i jobbsituasjon skal firmabilen leveres inn, og da trenger jeg en ny bruksbil. Har for det meste sett på E39/E46 sedan med rekkeseksere, Ford Fiesta, Mini Cooper og vurderte faktisk også en Alfa Romeo 166 facelift. Dog kom jeg over en interessant amerikaner under jakten, så endte opp med en 1992 Buick Park Avenue av alle ting. Bilen ble solgt ny i Drammen til Norgips i Svelvik i sin tid, og har totalt hatt 4 eiere. Den er ekstremt godt utstyrt med blant annet skinn, fullelektriske seter med memory, airbag, soltak, 2-sone automatisk klimaanlegg, "Grand Touring Suspension", autodimming av speil og softclose av bakluke (eneste på bilen som ikke fungerer) - nyprisen var visstnok ca 650 000kr i 1992. Den føles forholdsvis moderne og kompakt å kjøre da det er selvbærende karosseri, tannstang og fwd. 3.8-literen på 173hk som sitter i denne har et godt rykte i USA og er kjent for å være drifssikker. Bilen har gått 340 000km, men både motor og gir fungerer fint hittil. Bilen har fortsatt den originale kassettspilleren montert og en annen artig detalj er at bilen har fått montert de originale amerikanske baklysene igjen. Alle europeiske Park Avenue fikk en egen euro-hekk (pga blinklys/tåkelys-regler) som i mine øyne ser litt kjip ut. Det mest negative med bilen er rust. Den har veldig mye lakkrust og noen bulker på venstre bakskjerm, og jeg mistenker at bilen ikke vil gå gjennom EU-kontroll til høsten pga rust i kanaler. Inntil videre håper jeg den vil fungere som en hyggelig og komfortabel bruksbil med en god dose sjarm.
 21. Angående E30-Meet, så synes jeg det er litt kjipt at de har avgrenset seg slikt - personlig synes jeg treffene deres er helt sjef og skulle gjerne droppet innom som publikum både fredag og lørdag, men inngangsreglementet/prisen er en bra avskrekker for oss som ikke er organisert og bare vil ta en titt. Det er en tynn linje mellom inkludering og utelukking, og når man (de) bedriver en slik sær interesse burde man være åpen for folk flest...synes nå jeg. Tror jeg har nevnt dette før på forumet, men drar den en gang til - for noen år tilbake i bygda mi var det en slik typisk kebabsjappe/baguettkiosk som gikk ganske greit, men pga naboklager fra NYINNFLYTTEDE fuckings nisser reduserte de åpningstidene fra 02 til 00 hvis jeg husker riktig. Første helga uten "nattåpent" og rånere parkert utenfor fikk de innbrudd og ble fråstjået ganske store verdier...Glimrende business-ide! Ingenting er som å bli loppet av narkomane/ polakker når man kunne spart penger på å ha lokale rånere stående utenfor som erstatning for vektere.. Det du nevner angående rånere..Under en prat med en kamerat og kona hans kom det frem at lillesøstera til kona hadde tatt den helt ut, digget råning og var med på Strømstad-festingen. De var helt forferdet over at hun var så harry, men jeg må innrømme at jeg synes det var herlig at slike fine ungjenter joiner hardcore råne/harrymiljøet. Det er tross alt en fet tradisjon vi har, på godt og vondt Med tanke på hvor kjedelig hverdagen i Norge er ellers så er det artig når folk tar den helt ut og gir en lang faaaen.
 22. Werther

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Personlig har jeg alltid hatt sansen for E46, spesielt Coupe. De gikk aldri av moten og har aldri blitt solgt til gi-bort-pris i Norge. Det har alltid ligget i kortene at denne bilen vil bli en klassiker. Det største problemet med E46 Coupe er i mine øyne at de er i overkant kostbare å drifte i forhold til kjørte km - det er med andre ord for mye småproblemer. Har selv eid en 2001 330CI Clubsport manuell og en 2000 320 CI manuell - begge bilene var akkurat som jeg mistenkte før kjøp - full av småfeil som man aldri blir ferdig med å fikse. Man finner ingen andre modeller fra samme æra som har den samme kombinasjonen av tidløst design, opplevd kvalitet og ytelse/gromlyd. Dessverre koster det litt mye å drifte disse i lengden med mindre de skal stå på et museum.
 23. Ikke helt enig her. W114 var en rikmannsbil. E3 var en direkte konkurrent til W114 uten tvil, selv om få utenfor Vest-Tyskland visste hva BMW var den gangen. Personlig har jeg ingen preferanser, W114 og E3 stiller likt i min bok. Ikke spesielt attraktive noen av dem egentlig. E12 derimot...var en nykommer som i mine øyne aldri slo gjennom skikkelig - den lå og vaget mellom Cadillac/Buick og Mercedes, og feilet pga for høy pris. I Europa dog er det en annen historie - der var vel E12 top of the line stort sett hele veien etter W123. Faren min gikk på tidenes smell når han skulle kjøpe bruktbil sommeren 1983 - valget sto mellom en E12 528 manuell og en 1979 Citroen CX 2400 Pallas, og han valgte fransk ...
 24. Werther

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Bilen er enda mer digg når du får dratt den med ut på veien. Jeg får ikke lovprist ND nok, utrolig artig bil. Det er som å kjøre en trimmet NA med bedre seter og stereoanlegg (og det menes positivt altså ) Må bare gjøre dere obs på at når det kommer til sittekomfort i MX-5 generelt spiller ikke høyden så enormt mye rolle, det er mer fordelingen mellom ben og rygg/overkropp. Er mange lange menn med "riktig" fordeling som sitter godt i MX-5 mens lavere menn kan sitte vondt. Det beste er å prøvesitte en bil uansett for å være på den sikre siden uansett om man er 176cm eller 190cm. Selv er jeg 182ish og 79kg, og sitter veldig bra i ND. Har tilbakelagt 150000km med NA og slet alltid med at jeg fikk krampe i leggen på lengre turer. Dog satt jeg alltid sammenkrøket og lavt (aerodynamisk) for å unngå vindstøy, og det gjorde nok sitt med vinkelen på beina.. Dog mener jeg at ND er et glimrende alternativ som sportsbil/bil nr 2 nå som alt av Porsche (selv gamle, kjipe US-import Boxstere med Mitsubishi-automatkasse bygd i Finland) har blitt relativt dyre i forhold til hva man får for pengene. Det blir nok aldri like fett som Cayman(?) med sekser som @ogee1 kjører, men nært nok. Min favoritt fra Roadkill må være Caprice VS Crown Victoria (som du har postet tidligere), to modeller jeg liker veldig godt.
 25. På noen måter synes jeg det er artig at nordmenn slår seg løs og invaderer Sverige (som er et så ekstremt kjedelig og konformt land at man blir pensjonist på en uke der...), og synes det er gøy med burning, donuts, råning og herjing. Men et problem med disse rånerne fra bygdene er at de har null respekt for kjørereglene på motorvei klasse A hvor trafikken går i et litt annet tempo enn i rundkjøringa på Notodden. Er noen år nå at jeg har irritert meg kraftig over trafikkflyt da rånerne ikke skjønner at venstrefeltet skal brukes til FORBIKJØRING, og ikke ligge i 90km/t mens de kaster ølbokser ut av sidevinduet mens de rocker hardt til Scooter. Det verste er at de stopper hvor som helst på motorveien langs veiskulderen mens fulle folk vandrer langs veien for å finne et sted å pisse. Det er seriøst bare flaks at ingen har blitt påkjørt og drept de siste årene da det er ganske Texas langs veien til tider. Var et år jeg telte 12 havarerte rånebiler på veiskulderen mellom Moss og Svinesund...Greit nok det er mye, men når man må gange det med to pga "hjelpebiler" (Hilux med 75 sugedieselhester og offroadhjul eller rullemalt Volvo 245 med dansende berter på taket...) og fulle folk som pisser overalt i veikanten...Da blir man faktisk litt oppgitt fordi det går utover trafikkflyten og skaper myyyye ekstra kø.