Fredrik 90

Medlemmer
 • Innholdsteller

  14870
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

 • Days Won

  128

Alt postet av Fredrik 90

 1. Jeg er ikke negativ til hybrid, men jeg føler teknologien må få noen flere år på seg. Batteriene må bli mindre og forbruket på langkjøring må ned. Slik hybridbiler fremstår i dag så er det ikke ett alternativ for meg, jeg driver med for mye langkjøring til at dette lønner seg. På langkjøring er det fortsatt svært lite som slår en dieselbil, mens hybriden har sin fordel på småkjøring.
 2. Det er jo vanlig at bremsene piper ved mye småkjøring, blir jo ikke bedre med salt og skitt heller nå om vinteren. Men jeg vil jo ikke si at dette er brukerfeil, en ny BMW bør jo tåle å bli småkjørt. Det kan jo ikke være slik at disse bilene kun kan kjøre på motorveien. Jeg ville overhode ikke gitt meg på dette, det skal enkelt og greit ikke være sånn. Prøv Bilia Stenshagen heller, eventuelt en annen Bavaria i rimelig avstand. Sånn av ren nyskjerrighet..hvordan smører man bremser så de ikke skal pipe?
 3. Det holder nå å lese VG og se på NRK så skjønner man hvordan ståa er på venstresiden i dette landet. Jeg har ikke for vane å diskutere politikk, enten er man enig eller så er man uenig. Jeg har så klart noen meninger her og der, jeg tror ikke disse forandres av at jeg skal lese Klassekampen eller Nationen. Det står ingenting i de blekkene det som interesserer meg eller gagner mitt politiske syn.
 4. Det er litt derfor jeg av prinsipp ikke leser Dagbladet, jeg unngår rett og slett å bli provosert i hverdagen av virkelighetsfjern venstrevridd propaganda. Men jeg leste artikkelen og kan fint forstå at han synes sykkelen er grei. Har man ikke behov eller krav til komfort overhode så hvorfor ikke, om han vil ha en miserabel hverdag vinteren igjennom så kjør på. Han er jo så virkelighets fjern at han har overbevist seg selv om at dette er løsningen. Skal like å se en familie med 2-3 barn i aktiv alder få hverdagen til å gå opp med en lastesykkel. Det er jo en vits... Jeg synes det lukter litt for mye selvgodhet og misunnelse, det siste er han veldig flink til å skjule. Han kan nok sitte på sitt høye sykkelsete å være selvgod der han sykler forbi alle Cayennene i kø. Det er bra for ham, for når du er så dårlig stilt at du må låne penger til en sykkel...da er det i det minste godt han har selvgodheten å støtte seg på. En ting er å låne penger til en Cayenne, mange gjør nok det for å flott seg...men å låne penger til en sykkel i en alder av 50 år.. Det er tragisk, mer tragisk enn å låne penger til feit bil!! Jeg skulle like å se hvor mye mer en gjennomsnittlig Cayenne eier (eller hvilken som helst annen luksusbiler eier) bidrar til det offentlige i form av skatter og avgifter, kontra en gjennomsnittlig syklist og bilhater...
 5. Vann er rare greier, det klarer å finne veien til de mest underlige plasser. Dørene er jo designet slik at vannet skal renne igjennom dem, derfor har man membranen bak dørtrekket og dreneringshull i bunnen av døra. Er membranen fin men dreneringen tett så blir døra full av vann, men det skal vanvittig mye til før skjer. Men dreneringen kan tette seg delevis som gjør at det danner seg litt vann. Er dreneringen fin men membranen dårlig så kan vannet finne veien inn i bilen på vei igjennom døra. Det var dette som skjedde på min bil etter enn veldig kraftig regnskur. Vannet kan også samle seg mellom dørtrekket og membranen, da pippler det ut mellom dørtrekk og dør når man åpner døra. Så spørsmålet er vel hvor på døra renner renner ut. Jeg har velour matter og jeg merket det helt tilfeldig da jeg hadde en handlepose på gulvet bak. Den var våt under og matta var søkkvåt. Heldigvis oppdaget jeg det raskt og fikk fikset problemet før det nådde elektronikk og subwoofere under forsetene. Dørtrekket er overraskende enkelt å demontere, ta av pyntelista og løsne skruene der. Plasten bak dørhåndtaket vippes ut og nok en skrue løsnes, resten er klips og man løfter av dørtrekket oppover. Pass på de fiberoptiske kablene hvis du har ambient lys i pyntelista
 6. Ikke nødvendigvis. Det er nemmelig slik problemt starter, jeg opplevde også at det rant vann ut av døra da den ble åpnet. Jeg kjente på gulvet bak som da var tørt, så jeg tenkte ikke mer over det. Regnet med at det bare var slik. Så ett halvt år senere merket jeg fukt på gulvet bak. Så jeg anbefaler absolutt å ta av dørtrekket å inspisere membranen, så vel som å sjekke drenering i dør.
 7. Det er membranen i døra som slipper i limet, skjedde på min bil. Har hørt at dette er en liten gjenganger på tidlige modeller (2010-2012) som går i fuktige klima. Skru av dørtrekket og lim membranen på igjen med Tec7 eller våtroms silikon. Dette gjorde jeg og det fikset problemet, gjør det før du får vann inn i bilen som ødelegger elektronikk i gulvet. Gjelder forøvrig kun bakdører, skjer ikke på fremdører merkelig nok.
 8. Jeg ville sett meg om etter en F11 heller, bakseteplassen her er stor nok for tre barn. Eventuelt en X5, men da må man litt opp i alder og det er kanskje ikke ønskelig.
 9. Det ryktet har jeg hørt noen ganger, gjerne ifra godt voksene folk som sist kjørte BMW på 80-90 tallet. Rykter sitter lenge ja
 10. Ja jeg synes det er gode motorer, ikke de mest livlige å kjøre da de trenger en del turtall men de er solide og har meget pen gange. De fleste motorer tåler jo ikke å kjøre uten vannpumpe, men M50 tåler en del mishandling før den ryker. For mange år siden så presterte dama til en kamerat å kjøre rundt en hel dag med hans 520i med gåen vannpumpe. Det var bare en vinterbil så han tok det ikke så tungt, til alles overraskelse så klarte motoren seg uten gåen topp. Akkruat den episoden der har jeg friskt i minne og har overbevist meg om at dette er solide saker. M50 er jo i støpejern og det tror jeg har mye å si på styrken og slitasje evenen til blokka. Det er jo også populært å bygge turbo på M50 motorene, enkelte drar ut 300 hester av dem..
 11. Amerikanerene lager stort sett biler til seg selv, det er det dem kan best. De forsøkene de har hatt på å lage biler tilpasset Europa har som regel gått litt galt. Men likevel så går det jo veldig mye amerikanske biler i Norge, vi har ett bruksmønster som ofte kan sammenfalle med amerikanernes. Det som ofte setter en stopper for amerikanske biler i Norge er avgiftene, det finnes selvsagt unntak som Tesla, Jeep og noen andre modeller med Europa vanlige motorer og design. Men det selges stadig en grei mengde full Size SUVer og pickups, ikke så mye som før da disse gikk under lett lastebil. Jeg har spesielt lagt merke til Dodge RAM i nyeste utgave, ser noen slike langs veien. Den har jo nå en 3,0 liters V6er diesel som passer bra i det norske avgiftsystemet.
 12. Sånn går det når man slipper til sosialister i bystyret, da får man etterhvert forbud tredd nedover ørene. Oslo har alltid vært en Høyre styrt by og har aldri lidd under det. Skal jeg være helt ærlig så godter jeg meg litt med tanke på de i Oslo som stemte AP, SV og MDG. Håper hverdagen deres blir utrolig vanskelig nå med dette dieselforbudet, så vet dere kanskje bedre til neste valg.
 13. Det var artige nyheter, amerikansk bilindustri er virkelig på rett spor om dagen. Det er jo ikke til å stikke under en stol at f eks Cadillac selger utrolig mye av sin Escalade, og Lincoln har en helt ny Navigator rett rundt hjørnet. Det er forståelig at Chrysler konsernet vil ha sin bit av den kaka, og da er Jeep det naturlige valg da de sitter med tradisjonene og merkevarene som Wagoner. Dette minner ikke så rent lite om god gammeldags rivalisering mellom de tre store. Jeg synes også at det er kult at de skal bruke den eldgamle "Body on frame" konstruksjonen, det er jo det som er skikkelig amerikansk. Mange er nok redd for at denne konstruksjonen vil gå ut over kjøreegenskapene, men de av dere som ikke har kjørt noe nyere enn 2000 talles US Pickup eller SUV vil bli overrasket. Jeg kjørte i fjor sommer den helt nye Chevrolet Tahoe som kom i 2015, den var virkelig noe annet enn tidligere generasjoner. En spell ny modell med all nymotens teknologi som infotainment system, radar cruise, luftfjæring, anti kollisjons systemer, Apple car play, keyless osv. Men fortsatt Body on frame, selvpustende V8er og automatgir med rattspake. Jeg synes det er fasinerende hvordan de har bygget en helt moderne bil på en grunnkonstruksjon ifra 50 tallet...og fått det til å fungere på en helt ypperlig måte. Det er som om de har krysset en G11 7-serie med en pickup ifra 60 tallet. Jeg kjørte også nyeste Jeep Grand Cherokee for ett par år siden, med en V6er diesel på 235 hester. Hadde den noen dager og ble godt kjent med bilen, den er utelukkede amerikansk i design men i material kvalitet og kjøreegenskaper står den ikke langt bak X5. Bilen hadde luftfjæring og V6ern ifra italienske VM Motori gjorde en fabelaktig jobb sammen med en 8 trinns automatkasse. Kunne faktisk ha det riktig så artig på svingete veier, på tross av jeg kjørte en SUV ifra USA. Og akkurat nå som Jeep skal puste nytt liv i Wagoner så melder Ford at Bronco skal vende tilbake. Litt usikkert i hvilken format ennå men vi snakker om en SUV som skal plassere seg under den ekstreme Ford F150 Raptor. Det høres lovende ut, amerikansk bilindustri er på vei til å bli seg selv igjen. Men en ny og mer moderne seg selv, det er bra. Det gjør bilverdenen mer fargerik http://www.roadandtrack.com/new-cars/future-cars/a31079/new-ford-bronco-ranger-details/
 14. Jeg synes det er fascinerende hvordan man kan ha "soft spots" for enkelte biler, helt uten noen logisk grunn. Jeg tar meg også i å digge enkelte biler egentelig uten å kunne forklare hvorfor. Renault Avantime er ikke en av disse for min del, men jeg synes det er en kul og fargerik bil. Avantime og Vel Satis ble aldri solgt i Norge, noe som er litt synd men som vanlig så ødelegger avgifter mye morro. Men i den perioden disse bilene var i salg så jobbet min far for Det Norske Veritas (DNV) i Spania, noe som medførte at familien tilbrakte mye tid der (nærmere bestemt Cadiz på vestkysten). I Spania er de glad i franske biler så Avantime og Vel Satis var å se i gatebildet, den gang som nye og meget flotte biler. Jeg var like bilinteressert den gang og la spesielt merke til disse modellene, tror til og med jeg har spanskspråklige brosjyrer på Avantime og Vel Satis liggende på loftet ett sted. Jeg kunne ikke skjønne hvorfor Renault forhandleren J.M Auto på Strømsbusletta hjemme i Arendal ikke kunne ha disse artige Renaultene i sitt Showroom Tilbake til det med soft spots for enkelte biler. Jeg skrev litt om Porsche 928 og at det er en bil jeg kommer til å skaffe meg, men jeg vet egentelig ikke hvorfor jeg vil det. Den bare appellerer til meg på en eller annen måte som jeg ikke kan forklare. Jeg har ikke noe forhold til modellen og det er kun nå de siste årene jeg har blitt klar over at jeg vil ha en slik bil. Jeg kan bedre forklare hvorfor jeg ønsker meg en E34 M5 eller en E31 850CI, men hvor kom 928 ifra liksom... Noe annet som er rart med min bucket liste på biler er at det ikke behøver å være noen sammenheng mellom bilene, det kan faktisk være to helt forskjellige ytterpunkter. Jeg har i de senere årene fått en uforklarlig fasinasjon for Ford Bronco, helst siste utgave med de litt rundere kantene. Hvordan en BMW entusiast som verdsetter finmekanikk og kultiverte drivlinjer kan ha lyst på noe sånn skjønner jeg ikke. For all del, jeg har alltid hatt en vis velvilje og fasinasjon når det kommer til yankee biler. Men det er jo dette som er så herlig med å være bilinteressert, begrepet omfavner så utrolig mye forskjellig. Man kan like så mye forskjellige bilmodeller og biltyper, det blir aldri kjedelig.
 15. http://www.mobile24.no/bil-til-salgs/bmw/850/294885791 Denne kunne jeg godt tenke meg å hente hjem
 16. Det er ett skikkelig imponerende arbeid som blir gjort her Denne bilen blir jo seende ny ut.
 17. @DanielStance Det har du rett i, den passerer 280 000 km i disse dager, men den blir jo 23 år gammel da. Snittalderen på biler i Norge er 10,5 år og snittalderen for BMW er ca 18 år. Den er jo på overtid, likevel går den som bare det. M50 er uslitelige motorer, kanskje en av de beste bensinmotorene som er laget. Så lenge alt av vakuum slanger er hele og at vanosen ikke rakler så går de silkemykt uansett kilometerstand
 18. Jeg er overrasket over at E34en stadig går som en klokke uten noen feilslag. Den har vært uhyre driftsikker i de straks fem årene jeg har hatt den, føler den har masse igjen å gi. Jeg har sagt det før, hadde aldri trodd at en så gammel og billig bil kunne gi så mye valutta for pengene. Tyske premiumbiler ifra denne perioden er virkelig noe for seg selv når det kommer til holdbarhet og driftsikkerhet. Jeg skal nesten påstå at jeg hadde ikke hatt bedre og billigere bilhold hvis jeg hadde kjøpt en Toyota Corolla...
 19. Men bare vent til autofil skal teste G30 opp mot E klassen. Skal vedde 1000 kroner på at de lar E klassen vinne den testen, både Autofil og Broom er kjøpt og betalt av Bertil O Steen....dessverre.
 20. G30 5-serie "parkerer" nye E klassen nok en gang i en test. Denne gangen er det 520d mot E220d, der 520d vinner på de fleste punkter. Som vi har sett i andre tester så konkluderer de med at mye E klassen er en kjempebra bil....men 5-serien er enkelt og greit bedre http://www.whatcar.com/news/bmw-5-series-vs-mercedes-benz-e-class-verdict/
 21. E32 og E34 er veldig like, på god avstand er det faktisk direkte vanskelig å se forskjell. Det man som oftes ser at er at E32 er litt mer rund i rumpa enn hva E34 er. Jeg tjente faktisk hele 500 kr på denne likheten. Vi var en kamerat gjeng som var i ei videosjappe for å leie DVD, tipper vi snakker tilbake til 2008 eller noe....før Netflix. Der sto Stieg Larssons film "Jenta som lekte med Ilden" i hylla med en brennende E32 på coveret. Samtlige kompiser påsto det var en E34 (flere av dem hadde E34 selv på den tiden) mens jeg sa det var en E32. Det ble en helsikes diskusjon inne i videosjappa der, dette var før nett på mobilen ble så vanlig så det var liksom ikke bare å google det heller. Det endte med at jeg ble så hissig at jeg vedda 1000 kr på det, de andre gikk med på 500,-. Så da var det rett hjem og på google, for så å innkassere de 500,- Så da lærte de på den harde måten at sett forfra så skiller man en E32 ifra en E34 på kromlista på toppen av støtfangeren samt at nyrene ikke står i ett lakkert deksel men rett i grillen. En av de største årsakene til at E32 ikke er så populær er at det var i sin tid en dyr bil, svært få har noe forhold til modellen. Det var liksom kun de aller mest pengesterke som kjørte disse da de var nye, så ble de overtatt av en gruppe med særdeles høy snittalder som kun ville ha en komfortabel bil. Så ble bilen så gammel at de ikke var i noe særlig stand og at prisene/statusen hadde sunket såpass at det liksom ikke var noe verdi igjen i dem. Og det er rasende synd synes jeg, da dette virkelig kan være en bil som gir mye komfort for pengene. Ellers så er jeg ikke enig i at M30ens bensinforbruk skremmer folk. Det er ikke dette folk tenker på når de skal ha seg en veteran/entusiast bil. Videre er da ikke bensinforbruket på M30 så hårreisende, ja kanskje hvis man bruker biler hver dag men ikke for en entusiast bil. Eneste riktige motoren i en E32 er jo nettopp en M70 tolver. Ja den kan være kompleks og dyr å fikse, men jeg tror mye kan være gjort ved å finne ett velholdt eksemplar. M60 åtteren er jo heller ikke feil, litt lavere forbruk en M70 og nesten like gode ytelser. Jeg ser det ikke som noe mål å ha mest mulig hester i en 7-serie, iallfall ikke en gammel 7-serie. Fokuset er mer på komfort og cruising enn å kjøre effektivt igjennom svingene. Folk bruker gladelig 150 000 kr på en E30 325i, jeg hadde valgt en E32 750I fremfor denne any day. Du får en knallfin E32 750IL for rundt 90 000,- i Tyskland, så hadde jeg brukt de siste 60 000,- til å slenge med en urørt lav milet E34 525i med lite utstyr og få eiere. Da kan dere beholde E30en for dere selv altså
 22. Fantastisk, skikkelig stilig Jeg sa tidligere at E32 har en tidløs eleganse, se bare på denne videoen hvor den passer inn i omgivelsene. Det blir liksom ikke feil å ankomme ett fint luksushotell i en strøken E32. E32 750i står absolutt på min bucket liste
 23. Når sensoren er defekt så kan du ha to symptomer. Det ene er at den ikke varsler noe i det hele tatt, det andre er at den varsler noe hele tiden. Som regel så kommer og går problemet en liten stund før den gir seg helt. Jeg byttet selv en sensor på min F10, den virket plutselig kun av og til. Det endte med at den ga seg helt.
 24. Så flott å se en prosjekt tråd ifra deg igjen Pedi, synes liksom forumet har manglet noe siden Alpinaen ble ferdig Her skal det følges med fremover, herlig at en skikkelig klassiker har blitt reddet
 25. Jeg ser virkelig ikke noen dramatikk i mitt første innlegg, det var da enkelte skulle begynne å kommentere min mening om vedlikehold at dramatikken begynte. Jeg er av den mening av at ett Ferrari eierskap forplikter, det er eksotiske biler som jeg personlig synes fortjener vedlikehold deretter. Skal man slurve med vedlikeholdet så kan man jo like gjerne hoppe over en service også da, og kjøpe kina dekk neste gang P Zeroen blir utslitt. Å eie en superbil forplikter og krever ett litt annet vedlikehold enn en vanlig bil, iallfall om man skal bruke den hele året. Jeg synes ikke det er å være fanatisk, jeg vasker selv bilen en gang i uken og as we speak er den forferdelig møkkete. Poenget er at hverken min eller din bil er i nærheten av en Ferrari FF, og at kanskje da vaske rutinene er deretter. Jeg vil ikke si at du er direkte holdeløs slik din bil ser ut, min bil har da også sett slik ut. Men da har jeg som regel vært rask til å vaske den, da jeg personlig liker å ha ren bil. Når ble det å være fanatisk? Men skal vi virkelig diskutere vedlikeholdsrutiner her i denne tråden?