xracer

Medlemmer
 • Innholdsteller

  216
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

 1. E92 xenonlys justerer ned/opp sporadisk

  Her er noe ala det problemet, men oppstår her under kjøring (Hallsensoren beveger seg kontinuerlig) Hvis det er sensorene, så virker det I følge denne video'en som om det kan være vanskelig å diagnostisere hvilken det er feil med hvis ikke ser fysisk skade. Han konkluderte med at det var sensoren foran, men viste seg at det var den bak som hadde feilet.
 2. E92 xenonlys justerer ned/opp sporadisk

  Siden responsen er den samme ved av/påkopling av begge sensorene, er det vel kanskje ikke sensorene det er noe feil med. Heller ikke dårlig kontakt ved pluggene inn på sensorene. Du må kanskje begynne å sjekke/rengjøre kontaktene ellers på sløyfa. Så hvis tenninga er på men uten motoren igang samt at du ikke sitter i bilen, er problemet der da også? Hvis så er det neppe sensorene. Du kan jo sjekke de lettest tilgjenglige kontaktene ellers først. Greit å gjøre noe research før du kjøper nye sensorer iallefall. Tror dette er det elektriske skjemaet for dette: https://www.newtis.info/tisv2/a/en/e92-325i-cou/wiring-functional-info/body/lighting/adaptive-headlight-headlight-beam-throw-adjustment/hyMHMzy
 3. Gjelder i Follo området! Har muligens en utleie på hånda, ikke avskrekkende pris, vel og merke hvis blir brukt endel. Er snakk om å være 2 stk, sammen om dette, iallefall på utgiftene. Det er snakk om å jobbe med relativt mindre prosjekter, dvs. ikke noe som gjør at bil må stå i dagesvis uten å være fullt kjørbar for offentlig vei, da det ikke er mulighet for lagring utenfor bygget. Så har du en bil du vil pusle med regelmessig, så gi meg et vink på PM. Hadde vært gøy å fått til
 4. Sammenligning av olje

  Jepp, skjønner. Jeg har definitivt ikke noe fasit på hva som er best, kun nevner det slik jeg har valgt å gjøre det. Av offisielle ting man har å gå etter for valg av olje til vanlig bruk, er det som står i BMW TIS software, hvor det for f.eks min bil blir anbefalt å bruke 5w olje hvis man ikke kjører mye/mest i temperaturer under -20 grader. Så for de fleste blir det altså anbefalt 5w olje på disse. Min tolking av 0w30 kontra 0w40 er at 0w40 er et bedre valg fordi 0w40 holder viskositeten bedre over et større temp område enn 0w30.
 5. Laget kjapt denne video'en med en prosdyre på dette etter å ha sjekket litt på nettet. Er det noen som har gjort en lignende oppdatering og kan gi noe input på om det kan gjøres slik og/eller om det må gjøres på en annen måte? Er det sannsynlig at de verdier som blir presentert på disse site'ene, er korrekte? Prosedyren mangler siste steg, da jeg ikke vet hvilket valg som må tas i INPA for EWS synkronisering. Noen som vet dette? Se Video her EDIT: Ser i ettertid at jeg valgte det utgåtte partnummeret på DME. Så det er mulig det er det andre som har tatt over som må velges.
 6. Sammenligning av olje

  Hmm..Jeg vet ikke så mye om dette, men vet at M54 har annen type oppgbygging av sylinderveggene. Jeg trodde M54 har dette spesielle belegget som er problemet dens ved at disse på ett eller annet tidspunkt, prematurt begynner å bruke mye olje. Men det er mulig det istede var olje/skrape stempelringene som slites fortere enn på M52. Jeg har jo 2 stk M52 motorer og bruker 0w40 og 0w30 som jeg har gjort hele tiden. Men hva er egentlig problemet med dette? Er det at det kan bli høyere oljeforbruk eller er mer slitasje? Vanos da..er det at o-ringer ikke klarer å tette godt nok på 0w olje kontra 5w olje? Sikkert ikke, men fint om du kan finne ut hvorfor jeg ikke bør bruke 0w olje på M52. EDIT: Dette er viktig! Det gjelder ikke M52 generelt. Det gjelder bare M52 laget i tidsrommet 1995-1998. Dvs M52TU motorene laget i 1999-2000 har stållinere i sylinderveggen, så de kan fint bruke 0w olje sånn sett. Angående slitasje generelt mekanisk for at oljen muligens er for tynn, er en annen sak...Ellers var problemet med Nikasilbelegget relatert til bensin med mye svovel i (USA/England) og lite viktig for oss i Norge pga bedre kvalitet på bensin. Ellers, slitasjemessig tror jeg nok en M52 motor bør bruke en 5w olje for allround bruk, men forskjellen tror jeg ikke er altfor gærn. Selv velger jeg bare 0w olje pga håper den har en bedre renseeffekt på motoren totalt igjennom tiden til neste oljeskift samt at det er mindre tjangs for klogging i små oljekanaler som f.eks i Vanossystemet (spesielt solenoidene) og returlinja til sump på peilepinnen. Etterhvert som oljen blir eldre mister den glideeffekten, blir generelt tynnere og inneholder mer sot. Jo tykkere denne "massen" er jo større tjangs for klogging i alle små oljekanaler. Dette er bare det jeg føler skjer og derfor velger jeg 0w olje sålenge oljeforbruk ikke er et problem samt at motorgangen er "fin"
 7. Slitt Vanos, kan bli et skikkelig Vinterproblem...

  Den er grei, vettu Uansett...nope..kommer ikke til å kjøre uten Vanos i drift. Det som kommer til å skje forutenom at et par koder og lys kommer fram på panelet, er at man da kjører rundt med feil blanding iforhold til det Oksygensensorer etc. ønsker. Man får antagelig enten lean eller rich blanding på alt utenom tomgang og full pinne og det betyr hele tiden stort sett. Så feil blanding over tid...ikke bra hverken for div sensorer og slitasje..har uansett funnet er par tricks med gasspedalen under oppvarmingsfasen for å unngå feilkodene og evt. stall. Samt varmer opp motoren med varmapparatet avstengt da det korter ned tiden betydelig. Slår det på når kommet opp på ca. 70 grader. Da synker synker motortempen kjapt, men til over punktet for joltene. Tungvint, men til jeg får skiftet sealene, må det bli sånn tror jeg.
 8. Slitt Vanos, kan bli et skikkelig Vinterproblem...

  Slette fortløpende? Jeg gjorde det manuelt da, men den lagra ikke dette i en logg som default. Eller tenker du på at det ikke er helt safe å gjøre det mens motoren går? Det er det kanskje ikke, men gøy å prøve å se hva som skjer Joda, men er helst i mellom registeret man mister effekt, men det er mindre viktig enn å kunne bruke bilen nå...hehe...Det jeg lurer på er at hvis koplet den ut, vil det skje ting med blandingen som gjør at jeg får andre koder å slite med etterhvert?
 9. Pga slitt Vanos må jeg i perdioder holde gasspedalen litt inn under oppvarmingsfasen til motoren (opptil ca. 60 grader), før den går stabilt. Idag skjedde det noe jeg ikke likte spesielt. Muligens fordi jeg holdt gassen for lenge inne konstant. Plutselig kom 2 stk, gule varsellamper på. Motorlampa og ASC/DSC lampa. Heldigvis klarte Torque appen å resette Motorlampa mens motoren gikk. ASC/DSC lyset stod forstsatt på. Uten å stoppe motoren kjørte jeg noen meter ned en bakke altså uten noe gasspådrag. Når kom ned og trykket gasspedalen inn litt, gikk motoren i rykk og napp, så var bare å kjøre av og stoppe. Slo av tenninga, ventet ett minutt og startet opp igjen. Da var ASC/DSC lyset borte og motoren gikk som den skulle igjen. Så Torque hadde resatt begge, men ene "critical" feilen mått tenninga av for å fjerne. Siden Torque appen ikke lagrer feilkodene automatisk, har jeg bare følgende: P012x Throttle/Pedal Position Sensor/Switch "A" Circuit Range/Performance ( husker ikke hvilken av de) Andre feilen hadde noe med IDLE...å gjøre Problemet ovenfor kan bli et virkelig problem utover Vinteren. da jeg ikke har plass (en varm en) til å overhale Vanos. Har hørt at man kan ta av pluggen til Inntakssolenoiden på Vanos for å unngå RPM joltene. De er et problem fordi bilen stopper på et eller annet tidpunkt uten periodisk hjelp med gasspådrag. Lurer derfor på om man bare kan kjøre rundt med pluggen avkoplet til våren kommer? Ellers må jeg F meg kjøpe meg en mer stabil doning for Vinteren nå...
 10. Castrol olje vs Biltema olje.

  Biltema selger flere typer motorolje og noen er dårlig merket/dokumentasjon, men oljen under hvis det ikke er noe "juks" inni bildet, tror jeg er god som gull på litt "eldre" motorer og sikkert til nyere også. Jeg har motorer som har gått langt og har valgt denne under og det funker fint det foreløpig. Skal bytte en gang i året tenker jeg. Men klart, får man Castrol billig online, er det kanskje ikke så mye å spare. Men det skal det vel heller ikke være hvis Biltema oljen er mer eller mindre like bra...BMW Longlife LL-01 sier nok egentlig...
 11. e39 Visker problem foran

  Når det skjer ting med bil er det ofte den man forventer minst og det som gir mest trøbbel...er det ikke ofte sånn?...hehe. Idag når på tur hjem regna og sludda det noe inni...og ca. 1 km fra hjemmeparkeringen, streika Vindusviskeren foran i nedre utgangsposisjon. Dødt...helt. Var et mareritt å ta seg helt hjem på en sikker måte, men klarte det til slutt. Men så til problemet som selvfølgelig kan være flere ting. Men det jeg noterte meg var at samtidig som de ikke virket, virket heller ikke Vindusspyleren. Merket ellers ikke noe annet tull med bilen. Det at begge disse ikke virket samtidig, er vel et viktig "clue"? Når startet bilen litt senere og kjørte en liten tur, fungerte alt ok igjen. Så da kan man vel eliminere noen feilkilder som Viskermotor m/rele, Spyler motor m/rele og sikringer for disse. Da gjenstår ihvertfall dårlig kontakt i signalgangen igjennom GM modulen og evt. bryteren på Viskerhendelen? Det er jo en protection sak ifm Viskermotoren og vet ikke om jeg leser diagrammet riktig, men ser ut som at GM modulen må motta et signal hvert 16 sek (max) på at endestillinger er nådd ellers deaktiveres motoren? Dette kan jo ha fusket, men da må det også bety at Spylermotoren blir deaktivert samtidig av samme krets (usikkert)? Tviler litt på at det er fukt som er årsaken, da det har vært fuktig i hele perioden. Eneste er at når testet sist nå og det fungerte, så høljeregnet det jo ikke...KL30 ser jo litt skummel ut da...dårlig kontakt i sikringsbiten der? Noen som har noe ide hvordan gå frem for å finne feilen og da på en billigst og raskest mulig måte?
 12. Flottings, Otis! Så da skal alle programmene i NCS_INPA pakken kjøre greit under Windows 10 ikke sant? Har vært borti en eller annen plass at det var viktig, med USB 2.0 porter og at USB 3.0 ikke virket (kanskje kabeldrivere..husker ikke helt), men gjelder vel ikke ang. disse programmene/driverne? Hvis så kan jeg vel bare kjøpe en billlig nyere Windows 10 Laptop og bruke for disse? Man vet jo aldri nå om dagen om f.eks Windows 7 funker med støtte til alle enheter på de nyeste Laptop'ene. Så har vært i tvil om skal kjøpe brukt Windows 7 maskin eller ny Windows 10.
 13. Jeg har brukt en sannsynligvis eldre versjon av INPA/NCS...pakken en stund nå, men har funnet at jeg ønsker å prøve oppdatere DME på bilen min til nyere versjon. Til det hadde jeg tenkt å bruke WinKFP, men ser at sp_daten hierarkiet i pakken min ikke har data for dette. For å ikke bruke halve resten av livet mitt til å kompilere en pakke som kun skal gjøre sitt beste for en ting, nemlig å diagnostisere, feilslette og kode (alle muligheter inkl. bytte moduler fra annet kjøretøy), prøver jeg herved å få hjelp til å lage en slik pakke til E39. Liste over behov og valg: 1. Bør jeg bruke XP, Windows 7 32 eller 64-bit eller Windows 10? Helst hvis mulig Windows 10 pga lettere å kjøpe kompatibel Laptop, men fungerer NCS, WinKFP etc, på den? Jeg ønsker primært ikke bruke VMWare oppsett, kun clean Windows. 2. Etter det jeg kan finne på nettet er Mikes Easy BMW Tools det enkleste opplegget samt at den pakken antageligvis har nye nok data for at jeg skal kunne oppdatere noen modulene mine med nyere programvare. 3. Jeg ønsker primært å bruke den K-DCAN kabelen jeg har idag som har funket bra sammen med OBD til 20-pin adapteret jeg har nå. Jeg kunne kanskje gå for ISTA-D og ISTA-P istede, men det er jo noen svære pakker og vet ikke om det er noe jeg egentlig trenger. Noen som kan hjelpe med å gjøre et valg her som tar minst mulig ressurser og tid å få til å fungere hadde det vært fint.
 14. El feil trenger hjelp!:)

  En annen ting som kan lage uforklarlige el symptomer som du nevner her, er en dårlig/slitt hovedbryter i tenningslåsen. Sjekk diverse YT video'er angående dette. Den er ikke så kostbar tror jeg og ikke altfor vanskelig å skifte. Jaging på kaldere motor...ICV...på kald/varm motor..Vakuumlekkasjer...Høyt forbruk...Fueldyser som ikke holder tett når de skal. Hvis tilgang på INPA short term fuel trim for å finne hvilken bank(er) som er utenfor grensene. Maks ca. +/- 5 der. Kan være mye, dessverre... EDIT: Tror kanskje du kan se bort fra bryteren i tenningslåsen, da det virker som det er andre mer spesikke el.feil/symptomer i dash og ellers i kupe'en som påvirkes av den.
 15. Vanos problem m52tu

  Siden vi snakker mye om Vanos her...dette er den beste forklaringen jeg har sett på hva som skjer f.o.m kaldstart med Vanos og ellers regulering på motorgange...hvis du ikke er mye inne på hva som skjer ifm dette, er dette en "Gullgruve". Har stusset litt på hvorfor M52TU motoren min går fint i så mye som 3+ minutter etter kaldstart før "turtallsjoltene" begynner. Det står ikke direkte her, men regner med at det er fordi olje blir tynnere etterhvert og lekker lettere igjennom O-ringene, slik at stemplene ikke responderer raskt nok og heller ikke når det utslaget DME ønsker. Sjekk iallefall denne posten hvis interressert. http://www.e46fanatics.com/forum/showpost.php?s=4e1c53c85323766e9f8b123effd8ce38&p=10747411&postcount=20