xracer

Medlemmer
 • Innholdsteller

  242
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

 1. Noen som har brukt annet enn Bosch sine og har noe formening om de er gode nok? Gjelder til e39 da
 2. BMW E88 - bilen starter ikke!

  Hva med dårlig forbindelse til Jording? Slike intermittentfeil er jo ofte dårlig kontakt eller som nevnt ovenfor, dårlig batteri. Kan jo være et styr å finne slike feil. men rengjøring av hovedjordingen i motorrom først er jo en begynnelse. Deretter rengjøre sikringspunkter. Hvis ikke det hjelper, kan det være noe i elektriske under rattstammen. Når det gjelder nøkler, så iallfall på mine e39, så har ikke batteri i nøkkelen noe å si for start av bilen. Chippen i nøkkelen leses bare av og godkjennes/avvises av EWS og batteriet i nøkkelen er bare for sentrallås og alarm. Ovenfor gjelder selv om bytte av nøkkel resulterte i start. Hvis du konsistent etter flere forsøk bare får den ene nøkkelen til å virke er det jo noe med nøkkelen/tenningslåsen antagelig.
 3. Nytt batteri trengs...

  Det er også en mulighet ja...har iallefall funnet et Exide batteri jeg kan bruke, men skal sjekke litt mer før jeg bestemmer meg. Takk for tips!
 4. Byttet kamakselsensor - hjelper ikke.

  Hei igjen, Vet ikke hvilken motor/modell det er på din e46, men mange av motorene har en bensinkanal som leverer bensin til dysene som sitter langs toppen av motoren under plastdekslet. I enden av denne er den en liten ventil man kan kople seg på med manometer for å måle trykket. Vær obs på at det kan være et rest-trykk der så pass på søl. Sjekk video'en under og andre video'er du kan finne om dette for videre feilsøking. Lykke til
 5. Nytt batteri trengs...

  Jepp, det er den ja
 6. Byttet kamakselsensor - hjelper ikke.

  Bensintrykkregulator? hvis den har...noe checkventil på linja som lekker? Sjekk at bensintrykket er riktig på rail'en
 7. Nytt batteri trengs...

  Flotte greier! Da tar jeg en tur innom Mekonomen og BMW og sjekker prisene der først. Synes Mekonomen er blitt ganske...vel...rådyre på ting og tang da...Lurer på Thansen også om de kan ha noe...Har iallefall butikk i nærheten.
 8. Nytt batteri trengs...

  Det er mest fordi jeg har hatt ett Bosch S4 80Ah på ene bilen, og det har klart seg selv om ble utladet til 11.3V og har funket fint til start og bruk selv om spenninga på morran etter har vært nede i 11.9V. Vil i allefall ha et som garantert klarer noen utladninger uten å miste mye kapasitet. Får koste noen kroner ekstra bare det er bra.
 9. Håper inderlig det er falsk luft, men noen som har formeninger om sannsynlighet for andre komponentfeil som oxygensensorer, fueldyser etc.? Motorgullampa kommer på av og til og ser at det skjer når fueltrim er et stykke over 10. Vet at innsugsgummien er litt dårlig ihvertfall. Merker egentlig ikke noe spesielt på gangen enda til bilen som er en e39 528i 2000
 10. Nytt batteri trengs...

  Trenger et nytt batteri til min e39 523i Touring og tenkte at jeg IKKE skulle kjøpe fra Biltema. Man får vel tak i hva som helst hvis man bestiller på nettet, men er det noen som vet/har sett hvor de har f.eks Bosch i butikk i Oslo -> Østfoldområdet? Kan ikke vente i dagesvis på å få tak på ett.
 11. Trenger hjelp.E61 2004 mod med automatkasse feil

  Sikkert noen her inne som har hatt oppe en slik automatkasse og vet om Mechatronic enheten inneholder noe annet enn kraftelektronikk for styring av solenoidene. Hvis det kun er kraftelektronikk, så er det vel fare for at det er EGS'en. Kodene sier bla. EEPROM og det er det vel neppe i girkassen. Bytte EGS er vel ikke bare bare det heller pga at ting der må samsvare med bla EWS og muligens annet så det må ihvertfall omprogrammering av diverse til. Men tror iallfall du kan få tak i en rimelig på Ebay eller evt. komplett sett av det som trengs. Kan også få elektronikkrep firma til å sjekke modulen du har for evt. loddinger som er dårlige. Hvis modulen sitter som på e39, kan du jo først prøve å ta den ut og re-sette den i sokkelen og sjekke plugger. Husk å kople av batteri først da. Men verksted vet jo som regel hva de gjør og lurer derfor på hvorfor de ikke har gått igjennom EGS opplegget før de gikk på girkassen. Annet navn på EGS er vel TCU/TCM Transmission Control Unit/Module. Bestiller du brukt, vær ekstra nøye med at partnummer og andre data er eksakt som på den du allerede har, Tror også jeg har sett moduler som de har fjernet sjekken mot EWS og da slipper du den programmeringsjobben, evt. å bytte EWS også. Uansett, dette er bare noen tips du kan se på hvis du skal forske videre.
 12. Trenger hjelp.E61 2004 mod med automatkasse feil

  Hvis EGS ikke hadde fått rette verdier eller noe avbrudd i prog. så ville man vel ikke kunne kjørt 1000km før den der feilen kom igjen...Dette lukter litt av at EGS må byttes som nevnt over, hvis det ikke ble gjort. Det er vel det første. Men klart krøll med BUS/signalkabling/kontakter etc. er jo en sak man får håpe det ikke er. Mye elektronikk som kan gi overføringsfeil ved tempforandringer, fukt etc. Hvis det ikke ble prøvd ny EGS modul før bytte, er det litt "dumt" da det er billigste ruta.
 13. -

  -
 14. M54b30 kaldstart problem

  Ok, da vet man det 😉...synd en original kamsensor koster skjorta kontra en uoriginal, men sånn er det...fant noe om at gangen i sjekken av crank og cam sensorene, er at først blir cranksensoren sjekket for rpm signal og hvis det feiler bruker dme kamsensor signalet som backup for å godkjenne start. hvis signalet ikke er ok, vil fuelpumpe rele miste signal etter ca. 3 sek. For å teste cranksensoren uten motor igang, kan man måle med multimeter på 2 av pinnene (ikke signal pinnen) og skal da ved ca. 20 grader måle rundt 600 ohm. Hvis varmer opp sensoren, vil motstand øke til kanskje 900 ohm og stoppe der selv om temp økes ytterligere, men hvis motstand øker ytterligere og til slutt gir uendelig motstand, betyr det at sensoren er defekt.
 15. M54b30 kaldstart problem

  Du får lese deg opp på dette eller skru deg fram til feilen og fint om du skriver noen ord om hva problemet var. Good løkk!