asv

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1763
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

 • Days Won

  2

asv last won the day on February 28 2014

asv hadde mest likt innhold!

Om asv

 • Vurdering
  Generalmajor
 • Bursdag July 13

Profile Information

 • Kjønn:
  Intetkjønn
 1. Jeg har ingen problemer med data, den stasjonære jeg bruker bygde jeg selv og har oppgradert den langsmed, fikser alt selv på den og laptopene mine, tidvis dypt inne i både hardware og software for å få ting til å virke... Men Apple takler jeg ikke. Det er idiotsikkert, men for oss idioter som er vant til å kunne fikle med instillinger og slikt så føles det så forbaska bakvendt. Det samme gjelder windows 8. Skulle fikse noe på en windows 8 maskin, noe jeg har gjort på win7 uten at jeg husker helt hva det var. De instillingene jeg måtte endre på eksisterte ikke i win8... Måtte ty til å bruke et annet program for at det skulle virke.. Blitt langt bedre i win10, men nektet å oppgradere win7 lisensen jeg har på stasjonære maskinen til 10.. Hadde også iPhone en liten stund da jeg hadde en del trøbbel med et par Samsung telefoner. Når telefonen måtte til reperasjon 2 uker etter kjøp og et par uker etter den kom tilbake, så følte jeg for å prøve noe nytt. Byttet den med en Huawei jeg har hatt i over 2 år nå og den har fungert som bare fy, langt bedre enn den overprisa epletelefonen. Hovedsaken til at jeg kjøpte iPad og ikke et androidbrett for noen år siden var at til surfing og slikt føltes iPaden kvikkere. Men nå har ios blitt litt for tungt, så man merker at det lagger fælt. Tror den får seg en tur ut på finn så får jeg holde meg til laptopen istede.
 2. jeg glemte selvsagt å teste på b-stolpen... Har feber og holdt på hele helgen med å rydde på verkstedet, så får skylde glemskheten på det. Måtte skrive den testen på ipad også, og det makkverket var nært ved å fly ut vinduet. Appleskrot kan brenne en viss plass...
 3. Jeg lovde å teste tannkrem på blinklys og gjorde et raskt forsøk. Dårlige bilder som ikke viser helt det øyet så, men jeg skal forklare raskt hvert bilde. Jeg allokerte 1 minutt med polering til hvert felt. Etter polering ble det renset i to omganger med 50/50 blanding av isopropanol og batterivann, også kjent som IPA, en hjemmelaget wipedown/kontrollspray. Jeg brukte noen dårlige microfiberkluter som nok har installert litt striper ved avtørking, men det får så være. Som dere ser så er dette en originaldel, og ingenting tyder på at den har vært byttet i bilens levetid. Har sett sine bedre dager. Før behandling med tannkrem Her ser vi oljene i tannkremen i effekt. Her har jeg tørket godt av med tørr mf klut. Etter wipedown. Tannkremen har gjort litt arbeid, fått opp shinen nok til at man kam se det, men som man ser er det nok minimalt. (Viser også at rett lys kan skjule/vise defekter) Før medium cut polish på mf klut Etter polish og wipedown. Bedre shine og mindre defekter enn med tannkremen, men bildet får det til å se noe bedre ut enn det var. Komklusjonen er da så langt at har du polish liggende er det bedre enn tannkrem. Dårlig bilde før polish med da maskin og medium pute. Fortsatt medium cut polish. Fortsatt ulumskheter og dypere swirls, men mye bedre shine og mindre defekter. 50/50 maskin 50/50 forsøk (se underlogoen) håndpolering med polish 50/50 forsøk (se under delenummeret) tannkrem Er det tannkrem man har så er det kanskje vedrt noen minutter med gnukking. Polish for hånd ga uten tvil en synlig effekt, og for et minutts arbeid er jeg fornøyd. Desidert best effekt ved bruk av maskin, men med tanke på at man bruker noen kroner i polish for å mette puten før man polerer det lille fjaser, så er det vel mest fornuftig å holde seg til håndpolering i dette tilfellet.
 4. Så lenge den har høynivå inngang så klipper du opp høytalerkablene ut av spilleren og stikker de inn i forsterkeren som signal kabler. Jeg liker å unngå at høytalerne får astma og trekker derfor som regel nye kabler til høytalerne. De originale kablene er gjerne tynne som hårstrå og ikke godt egnet når man prøver å sende litt futt gjennom de.
 5. Er som de to gode naboene sier, spilleren din alene klarer ikke drive disse 6x9ene. Hadde jeg vært i din possisjon hadde jeg funnet meg en grei 4-kanals forsterker med høynivå inngang, et greit frontsett om du har originale høytalere i front og strekt opp nye skikkelige høytalerkabler både i front og bakover. Et par timer med arbeid, en 2-3000kr, billigere om du finner brukt, og du sitter brått med langt bedre lyd
 6. Etter litt research ser det ut som at euro 318is har batteriet i motorrommet i det minste, og når jeg tenker meg om så hadde vel begge mine gamle 318 det også. Jeg fant to 320i på finn som hadde det i bagasjen, så da satser jeg på at der er mulig å plukke opp det jeg trenger på høggern for en billig penge. (Den lille koblingsboksen for plusskabelen fra batteriet som sitter på torpedoveggen på passasjersiden). Så til et relevant spørsmål. Skal flytte batteri bak i bagasjen men gidder ikke bruke 3-4000 på en kabel jeg kan lage selv for noen tohundrelapper. Denne kabelen er ugudelig feit med sine 50mm2. Problemet er at ca midt på skal det gå en utstikker på 10mm2 som skal til denne lille koblingsboksen. Det er ikke mye info å få her dessverre (E28 M5 kabel) men er det mulig at den er spleisa på no vis, isåfall hvordan kan jeg gjøre det skikkelig? Eller er det mer sannsynlig og eller fornuftig å bare strekke denne 10mm2 kabelen fra batteriet? Isåfall blir lengden rundt en 4m og skal vel ikke drive så fryktelig mye spennende. For å være helt ærlig husker jeg ikke på stående fot hva den var til (tenningslåsen?), men den gir meg hvertfall et uttak for 12v konstantstrøm under dashen som kan komme godt med.
 7. Var det bare e36 med sekser som hadde batteri i bagasjen originalt?
 8. Du har selvsagt rett i at det kommer til hardhet i materialer, og jeg fikk ikke med meg, til tross for at du skrev det to ganger, at det var blinklys det var snakk om. Satt med artikkelen om å bruke det på frontlykter i tankene og antok derfor at det var det du hadde prøvd det på. Disse blinklysene dine er antagelig polykarbonat, et i utgangspunktet veldig flott materiale med mange gode egenskaper, men ripefasthet er ikke en av de. Har man f.eks ubehandlet polykarbonat man ønsker at skal fortsette å være pent og gjennomsiktig skal man være forsiktig med å bruke microfiberklut på det f.eks, da det fort ender i striper (har dessverre gjort den tabben selv). Hadde det vært snakk om frontlykter som er behandlet (klarlakk) hadde saken selvsagt vært en annen, men på polykarbonat er det nok mulig å få til noe med tannkrem. Når du sier at du brukte 10 sekunder er jeg fortsatt forholdsvis sikker på at oljene i tannkremen hjelper på, og en enkel vask med hyllevare avfetting vil nok ikke være nok til å få bukt på dette. Det skal sies at du har pirret interessen min, og jeg skal dra frem arsenalet mitt med ymse kjemi og litt tannkrem til helgen å se hva jeg klarer å få til selv. Har noen 35 år gamle oransje blinklys som har sett bedre dager og kan ikke tenke meg at pianolakken på B-stolpene på dieseldyret mitt ser spesielt pen ut. Kan også teste med en sveip over med polish og microfiberklut, og polish på en poleringspute på drill (liten nok bakplate til maskin er i posten, men drill har funka fint på lykter før)
 9. Om du faktisk hadde lest hva jeg skrev så hadde du fått med deg at det har med at oljene i tannkremen fyller opp. Om du tar å gnikker en salami på den slitne lakken din blir det seende flott ut (Ja, jeg vet om noen som prøvde det.. i det minste så ble fluene veldig gla). Det betyr ikke at det er varig oppretting. Det finnes flust av midler der ute som "maskerer" lakkskader, og enkelte virker jo greit. Skal man faktisk reparere og korrigere kreves det tolmodighet, ustyr og kunnskap. Det er slipemiddel i tannkrem, men de er veldig fine så vi ikke skal bli tannløse etter å ha pusset tennene noen ganger. Du vil maskere uperfeksjoner med det, ikke korrigere noe særlig. På samme måte som at voksing av en bil vil la den se skinnende flott ut og maskere lettere riper, så vil oljene i tannkremen gjøre det samme. Skal man få lakken til å se flott ut ubeskyttet (uten noen form for LSP) så må det korrigering til, der man går inn og bruker slipemiddelet til å fjerne lakk for å flate ut lakken på microskopisk nivå. Men regner med jeg kan kvitte meg med de tusenvis av kronene verdt av detailing utstyr jeg har og bytte det ut med en tube tannkrem og en finger?
 10. Har mine sterke tvil om at du faktisk klarer å slipe ned noe særlig med tannkrem, om noe så er det nok oljene i tannkremen som vil fungere som en svært midlertidig filler og få det til å se bedre ut når det kommer til frontlykter. Jeg gremmes over at de anbefaler dette. Du sier det er sidemarkeringslys, da antar jeg at de er forholdsvis små og antagelig oransje? Her kan plasten blitt misfarget pga UV stråling og det er da ikke nødvendigvis veldig godt å få bra igjen. Avhengig av størelse, hvordan overflaten er etc, så er det jo flere billige måter å angripe det på. De fleste har vel en dremel liggende, og man får jo små poleringsputer til disse. Bruk det sammen med det du måtte ha liggende av polish innerst i boden og du burde se en forskjell. Er det skikkelig fælt kan du alltids gå over med fint våtslipepapir først, typ 1000 - 1500 - 2000 er det vel jeg har brukt på lykter iirc. Ellers kommer man jo en liten vei med no polish og en microfiberklut for hånd, men jeg hadde ikke forventet strøkent resultat. Vanskelig å si uten å ha sett "problemet".
 11. 50% opp i pris på en allerede dyr bil er ikke "snaue", men er enig i at prisene ligger en tanke høyt. Men det er jo par for the course når det komme til to dørs BMW uansett spør du meg. Kunne godt tenke meg en to dørs BMW, men når jeg får en tilsvarende, eller i mange tilfeller bedre sedan eller stasjonsvogn til langt billigere, så går jeg for det. Tilbake til M3en. Jeg vil tro at E92 M3 ligger kunstig høyt i pris siden det er siste NA M3 og hylekoret i BMW miljøet verden over synes at M bilene skal være uten pustehjelp. Det er gjerne de samme som har hatt circle jerk rundt hvert et turbobygg på en S motor, men når BMW selv lager gode turbomotorer originalt så er det fælt. De fleste M modellene har hoppet i pris siden de nye med snurre kom på markedet, og markedet dikterer at det må være en viss prisforskjell mellom generasjonene. Dette presser opp prisene over hele linja, også ender man opp med en naturlig prisvekst på E92en også, men samtidig er det nok også litt av 'siste na M3' hypen som bidrar til dette.
 12. 2K UV bestandig klarlakk er tingen på lykter. Får vel 2K klarlakk på boks. Bedre å bruke en hundrelapp ekstra på lakken og gjøre det skikkelig en gang enn at det blir stygt igjen med en gang.
 13. Kult bygg, har lenge hatt en forkjærlighet for compact og et bygg som dette senker ikke akkurat lysten på en! Moro motorvalg i en liten bil, og de er vel såpass lette også at vektfordelingen er omtrent den samme som om du hadde stappa inn en sekser med snurre?
 14. En ikke godkjent ombygd 318 som sist ble EU-godkjent i 2011, altså er den begjært avskiltet.. Tror "M3 Banebil på skilter" er å ta litt hardt i....
 15. Dakargelb E46, den var ny... https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=95733144&fks=95733144