hsd

Medlem
 • Innholdsteller

  2165
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  7

Alt skrevet av hsd

 1. På koed linken din, så blar du ned til "vakuumstyring" nesten nederst, så er det spesielt bildet i midten - "vakuumstyring turbo" som er av interesse. Der ser du både slanger, samt regulatoren som er nr 1. ( så nå at på noen sider tilbake nevnte du bytte av turbotrykksventil, mulig du da mener denne?) Forøvrig "må" du ikke kjøpe slanger på koed, men vær litt obs på kvalitet da miljøet i motorrom krever litt. Ikke all gummi tåler olje og varme like bra.
 2. er ikke det der slangen som går ned til den turbotrykks regulatoren da? så en liten stubb med slange videre fra den svarte regulatoren til turboen? Dersom den har lekkasje blir det nok ivertfall fort rart Er ikke helt stødig på diesel, men dersom det er likt på 320dat som på min e39 530d, så vet jeg mange har slitt med den turbotrykks regulatoren også. Jeg bytta til ny original BMW i samme slengen. Kosta en tusenlapp. Mulig jeg tolker det feil, men i tilfelle du tenker på å la verksted ordne slanger, så er jeg 100% sikker på at du har null problem med å ordne dette selv utifra resten du har styrt med i tråden. Slange selger dem billig i meters lengde på Koed. Bare å gå inn i ETK, så ser du med en gang hvor alle slangene går. Tar du av kun 1 slange i gangen er det også egentlig umulig å gjøre feil.
 3. hsd

  Bytte rådelager E92 M3

  Ser for meg at 8-12 timer da snakker vi om en som har erfaring fra denne spesifikke jobben og har gjort det flere ganger. Er jo litt dill å bytte rådelager med motor i bil. Motor må vell løses, heves, demontere bunnpanne, vaske bort olje, så skal alt kontrollmåles og monteres. Leverer du bilen på ett random jallaverksted med lavere timepris, så bruker de nok litt mere tid også. In the bitter end blir jeg ikke overasket om forskjellen ikke er allverden. Om du har en mekaniker du stoler på er jo det greit, men når du evt skal selge bilen noen år frem i tid fremstår det veldig ryddig at en så pass kritisk jobb er utført av nettopp BMW. Tenker du kroner er det jo bare å ordne det selv? Husk 36K er inkl deler. Bunnpanne pakning, rådelager, nye rådebolter, olje og filter. Ser Turner motorsport har en pakke til ca 10k med moms. Nye motorfester i hans tilfelle var vell ca 3000 tipper jeg.
 4. Setter du noen skruer i clas ohlson reolen blir den nok helt ok, men det jeg syns var så trasig er at når du skal løfte den litt for flytting, så faller liksom heile greia fra hverandre pga "alt" er bare klipsa inn i hverandre. Finner mye bra på bruktmarkedetet ja, en vask, litt pussing og ett strøk maling så ser det nytt ut også. Beste er at 99% er kvalitetsmessig veldig bra også. Tok ett kjapt søk på hyllereol på finn, kom opp mye bra for under tusenlappen. Skal du lage benk selv, så er det veldig greit å lage den så høy at du får verktøyskap fra biltema o.l under benkplata. Fleste slike skap er i noe lunde samme dimensjon.
 5. Ikke vurdert å lage selv da? enten i tre eller stål? Blir rimelig, og du får måla du vil ha. Anbefaler helst å sveise i stål, men tre fungerer også. Fester uansett bare kryssfiner på toppen til benkplate, vil du ha litt finish så kjører du til nærmeste blikkenslager og får knekt rustfri plate og limer den på toppen. Koster 500 lapp for 1mm rustfri plate til en liten benk her omkring, ferdig klipt og knekt. Har en sånn reol selv, men syns den er litt for jalla. Veldig spinkelt alt, trasig å montere, trasig å flytte pga konstruksjonen. Kjøpte 2, men var så dårlig at reol nr 2 aldri ble montert. Kjøpte heller industriskap i samme størrelse. Koster litt, men mye likere syns jeg. Veldig ok at microfiberkluter o.l står skjerma fra støv og sånt også. http://www.reolteknikk.no/Lager/Verksted/Skap
 6. hsd

  DIY skjøte bremserør E39

  Er fortsatt jalla med feil flenser på noe så kritisk som bremser. Bare se på snitt tegning av hunn flensen som rørflensen tetter mot så skjønner man at det ikke er bra, er jo helt motsatt av hva det skal være. Er man litt kreativ med det billig verktøyet til tema så kan man ivertfall få til noe som ligner så det er nevnt. Uansett kjøp den tanga dem har til 1500, så flenser man perfekt bobleflens så det synger etter uansett om det er på stål, kobber eller kobbernikkel. Den dyre tanga er verdt hver krone kontra den greia til 299.
 7. hsd

  E90 320si

  Hva er dine erfaringer med quaife lsd på vinteren med tanke på fremkommelighet? Tenker på virkemåten med sånn type diffbrems kontra en lamellbasert som hele tiden har litt fremkommelighet på begge hjul.
 8. Tenker det ordner seg, bare skru den inntil ivertfall og ha på loctite. obs på at det er/skal være ett låseblikk inni der originalt. Det er bare å pirke ut med flat skrutrekker, men det er ofte vanskelig å få skikkelig på plass igjen - derfor loctite. Stikk trekkeren inn i de utfreste lommene på hver 180 grader av mutteren. ( fjerner du ikke blekket, så blir det ikke plass til vanlig pipe)
 9. spørsmålet er størrelse på diff, men jeg tror begge bruker 188mm. Det finner du derimot sikkert lett ut av dersom du googler litt. Kanskje 530i har 210mm, men tviler egentlig. Uansett, det er bare å prøve. Passer det ikke, så er det bare å montere den gamle igjen. Løsne mutteren, dra flensen rett ut. Det som du derimot må være obs på, er at du ikke skal trekke mutteren her med noe vanvittig moment. Grunnen til det, er at det er på denne mutteren man justerer lagerklaringen til pinjongen (input) akslingen. Til mere man drar, til mere drar man 2 koniske lagre mot hverandre og får mindre - og mindre klaring. Anbefaler egentlig bare å stramme mutteren inntil med ei 1/2 skralle, og så "litt til". Ha på loctite, 243 f.eks og la den henge på det. Du ser den hvite tusjen mellom tuppen på akslingen og over på mutteren ja? det er trolig pga det har vert bytta inngående simmering på diffen tidligere. For å ha ett referanse merke over hvor mye man skal stramme. Norm praksis når man bytter tettning er å dra til det er likt som før igjen. Når du derimot skal bytte flens, så er ikke det relevant lengre, og du må dra på feelingen.
 10. kjøp heller originalen, BBS RC300. Har akkurat handlet ett sett for 5k. 8,5" et 13 Apex er jo kopi av dem. Kommer ut sett hele tiden fra 3-8k avhengig av tilstand. evt litt mere for de med 10" bakfelg.
 11. er vell luftinntaka, la krysset leve. mye penere ingen problemer å godkjenne med presse, med siden du har bil etter 1.1.89 så har du krav om avgass testing som gjør at du må dokumentere det via tüv/dekra. Søker du på syklistest på forumet får du opp uttallige sider, men sikkert under 1% som faktisk gjennomfører da det koster en hel del å frakte bilen til tyskland + testing. Er mye billigere/enklere å bygge om bilen til M5 men bl.a E46 M3n til "Bjanne" på forumet ble godkjent av SSP med Vortech V3. men KW black evolution? er ikke det Supersport black evolution du mener?
 12. hsd

  E36 1998 "M3" BMW Cup bil

  Bra tråd, følger fast 😁
 13. nye eieren er forøvrig ivertfall tidligere forummedlem. mange alvorlige bmw bygg fra den mannen. http://bimmers.no/forums/topic/715197-e30-m3-csl-305hk350nm-na-s14/
 14. Tviler selv egentlig, men sliter litt med å se det for meg. en ting er jo at starteren ikke fysisk går mot noe som karroseri eller motorkomponenter, abs modul o.l når du flytter den ned. Det andre er dersom jeg har rett med at dette er en dieselkasse, så er vell trolig starterfestet flyttet pga motorvinkling eller annen boltflens. Ser ut som forskjellen mellom hulla på kassa under starterfestet har foskjellig avstand fra bildet av din kasse og det du fant av e36 m3 3.0 kasse ( bildet er likt min kasse i praksis) Selv hadde jeg levert tilbake kassa og funnet en som er rett, blir nok dill med automat>manuell ombygg med "rette" deler som utgangspunkt også, om du ikke må tenke på det andre også.
 15. Jeg har en 328i/M3 kasse ( hentet fra E36 M3 3.0 ) og den heter ikke 151 til slutt, men 131. Skal ikke være for påståelig på utveksling, men som regel er diesel utvekslinga lettere og tettere på første girene. Sliter selv med å finne noe konkret info på google om ratioene til dine nummer, men det kan jo du undersøke videre selv.
 16. er ikke dette preface 5 trinns e46 320d kasse da? https://www.ebay.co.uk/itm/BMW-3-SERIES-E46-320D-ESTATE-5-SPEED-MANUAL-GEARBOX-1053401151-1053401146/331939915432?hash=item4d492926a8:g:XawAAOSwAPlXhrN starter blir jo på feil plass som nevnt, men du får jo den forferdelige diesel utvekslinga i tillegg.
 17. hsd

  E90 - bremsepedalen gikk plutselig i bunn

  Hva skjer om du lufter til du får ok pedal, og så holder fast trykk på pedalen over 1/2 min? siger den? ikke for å begynne med andre spørsmål i tråden, men det blir jo litt relevant alikevell. Er det noen som kan skrive litt om hva som faktisk skjer fysisk i abs enheten når man kjører lufteprogram?
 18. Aldri opplevd problemer med å skjøte selv, og det er på det meste av BMW også skjøt originalt under. Uansett, bruker ivertfall jeg å prøve å skjøte bak ett plastdeksel o.l for skjerme det for vær og vind mtp eventuell demontering. vær derimot obs på at du lett får problemer med å flense skikkelig på stålrør med sånn standard sett til 200kr. Biltema selger ei tang til 1500kr, den fungerer vanvittig bra på stål og kobbernikkel. Legger selv kun kobbernikkel, da kobber er så mykt at dem kan gi deg feil på det om du ikke legger opp ekstra klammer fester innimellom de originale om du bytter fra stål til vanlig kobber. Det slipper du med kobbernikkel da det er omtrent like stivt. ( ser også mye finere ut enn kobber for entusiastbiler ) uansett sjekk om det ikke er mulig å bytte alt, gamle bremserør er skummelt. Selv om det ser bra ut, så har jeg ofte fått "aha" opplevelser når jeg har demontert alt. Ligger det vanskelig til over bakstilling f.eks, er det bare å legge nytt rundt med nye klammer.
 19. Hjulbuene bak på E36n ble sandblåst, grunnet med 2k Hagmans i 2012, og de holder seg fortsatt fint selv om bilen er blitt brukt flere vinterer, og også stått flere vinterer lagret fuktig/snøbelagt. Brunox skal man kun bruke på rust, med andre ord ikke etter sandblåsing. Den er heller ikke en grunning som er "tett" mot fukt, så der man bruker det må man ha Hagmans epoxy eller liknende utenpå.
 20. 2 komponents epoxygrunning. Hvorfor? jo fordi den er tett og slipper ikke igjennom fukt. Den hefter også ekstremt bra om du har sandblåst overflate. Hagmans sin gule er veldig bra og egentlig rimlig. Selges bla på bilxtra. Legg gjerne annen 2k maling over. Er det synlige panel følger du videre normal lakkprosedyre. Samme som denne: https://www.bilhuset-bildelar.com/produktkategorier/grundprimer/hagmans/hagmans-stalplast-primer-ca-08-l Styr unna alt av arcanol, owatrol, bengalakk o.l. Det er en vits.
 21. hsd

  E39 - Oppgraderte tårnlager

  Skal bytte på min snart, og da blir det org bmw eller tilsvarende (lemforder) Fungerer ok, og slipper ulyder fra uniballer. Også egentlig stort sett det som er egna for saltkjøring mtp de er bortimot tette fra undersiden. Har gsp topplager selv, og for prisen er det helt latterlig at dem kan lage det så dårlig. Sikkert kjøpt fra kina for 200 kroner stk. Ser på ground control og millway til kw settet til e30n om dagen. Skulle jeg hatt noe alternativt til e39n hadde det nok blitt det. Koster derimot fort 3-4k m moms og frakt, og har egentlig for meg ingen fordeler kontra org på e39n.
 22. hsd

  danskiii's E21. Sesong 2018 ferdig

  om du er redd for sprekker tror jeg nok ikke biltema sine rustfrie rør er vegen å gå. Det er nok vesentlig mindre stress i enn vanlig grenrør enn ett turbogrenrør. Vet mange som kjører "billig" grenrør på sugis s50/s54 ivertfall, og det fungerer veldig bra, også over tid
 23. hsd

  danskiii's E21. Sesong 2018 ferdig

  kan du å tigge er det vell ingen problem, kan du ikke å tigge anbefaler ikke jeg å begynne med å sveise grenrør. en ting er at det fort blir knotete og trangt å helsveise alt, men du må også være ganske flink og særdeles tolmodig når du skal kappe rørbend. Må kappe og tilpasse det bortimot perfekt før sveising, kan ikke ha glipper på "mange" millimeter. Er vell fortsatt snakk om sugemotor? Får ikke du tak i noen rimlige kina kopier da? gjerne i rustfritt stål? Jeg skal f.eks ha noe som heter raceland til mitt m3 3.2 bygg, som er kopi av supersprint som koster 15k. Raceland koster ca 2k, det er så billig at man som privatperson egentlig ikke å skaffe materialene i rett lengde engang. ( bøyer er mye dyrere) på toppen av det, så er jo det faktisk helt "OK" lagd også, og kopi av noe man vet fungerer med tanke på diameter på rør og lengder/bøyer ( flow )
 24. er du 100% sikker på det da? Virker rart å lakke en M5 i en Subaru farge om den uansett er så lik BMW Avus. M3n min er Avus, men har opplevd at scanning tilsier Lemans blå. Med rette nyansen av Avus har ihvertfall det blitt null fargeforskjell på de delene jeg har lakket så langt. mao scanning skal man ikke stole blindt på.