opeth84

Medlem
 • Innholdsteller

  2685
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om opeth84

 • Rang
  Generalløytnant
 • Bursdag 04/09/1984

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Ålesund
 • Interesser:
  Møre & Romsdal
 • Kjøretøy
  93 E34 525TDS Touring

Nylige profilbesøk

1013 profilvisninger
 1. opeth84

  1993 Bmw E34 Tds touring

  Takk Ganske sliten for tiden, så ikke alltid man orker selv om lysten er der, men bare måtte gjøre litt mer på bilen i går! Tro meg, det er frustrerende til tider å se den bli stående og ruste, men må ta ting etter lommeboka. Pusler jo litt på den andre bilen, og den er ganske dyr å holde vedlike,fant jeg ut. Men må ha bruksbilen i stand også. Lærer jo av dette,som var mye av grunnen til at jeg kjøpte touringen. Har kosta mye, men angrer alikevel ikke. Den gir meg mye glede!
 2. opeth84

  1993 Bmw E34 Tds touring

  Mini update: Fant frem trelister jeg kjøpte inn tidligere og gav de litt tlc før de ble montert i bil, minus ene lista som krevde skiftenøkkel for å få ut.Ganske rotete bil pga det er et pågående prosjekt, så gadd ikke flytte ting så jeg kom bedre til kun den bolten, så den blir skifta senere. Skal uansett ut med klimapanelet og skifte lyspærer på sikt og da kommer denne til å bli skifta også. Litt før og etter bilder:
 3. opeth84

  1993 Bmw E34 Tds touring

  .
 4. opeth84

  Mosses e34 bruksbilprosjekt

  Aha! Stygt redd for at jeg må ta deler av rusten manuelt med andre ord xP Kanalene skal tas skikkelig, men rust i bunn av dører etc. får bli med håndkraft. Før dørene blir for ille oppspist. Haha,jøss- får inderlig håpe du slipper å stå langs veikanten med flatt dekk 😁
 5. opeth84

  Mosses e34 bruksbilprosjekt

  Så pass! Blir noe tung bak da ja. Regner nesten med at reservehjulet er borte også? Ja,får meg et lite bilde i hodet hvordan Golfen din ser ut innvendig 😂 Flott å se du tar rustarbeidet så grundig! Dette gir motivasjon for min del Sikkert ikke dumt å sandblåse,men har null erfaring med dette. Må vel ha kompressor osv for å kunne bruke dette?
 6. opeth84

  1993 Bmw E34 Tds touring

  Ja, dette har vært brukt som arbeidsbil før,mener jeg på å huske. Ble satt i bakseter i senere tid og fikk vanlige skilt på, så tror ikke denne har hatt så bra liv tidligere mtp vedlikehold. Noe jeg har fått merke, men blir bil av den igjen, sta som jeg er. Har kosta meg mye mer enn jeg hadde trodd. Kanskje jeg er heldig og at bare ene delen av vaieren bak har falt ut av spor pga tørre skinner. Men så lenge takluka er tett, så blir det ikke fikset først-andre ting er viktigere å få i stand. Takk for det! Sett litt smått på tråden til deg og din datters tds. Kjekt å se dere får gjort så mye. Hjelper mye på motivasjon når man er flere som holder på,vil jeg tro
 7. opeth84

  BMW E34 525TDS

  Tror jeg har sett den gamle Merca et par ganger i løpet av årene her på Sunnmøre. Har kikka litt ekstra hver gang jeg har sett den (i Ørsta-området),om det ikke er flere. Var også sølvgrå den jeg har sett. Ikke værst med folk som hjelper på å ta rustsveising for deg. Godt å se gamlebilen til Viggo blir fikset opp. Skal den forbli automat eller bygge om på sikt?:)
 8. opeth84

  Mosses e34 bruksbilprosjekt

  Det er godt mulig! Er litt småstreng i mine biler. Røyking i bil,ingen bilbelte eller drikking= stump røyken etc. eller bli kasta ut! 😂 En øl eller to går greit, men ikke festtilstander i bilene mine 😆 Aldri prøvd Golf type 3, men synes de ser litt gubbete ut. Men skal ikke mye til før de blir litt penere å se på
 9. opeth84

  1993 Bmw E34 Tds touring

  Har ikke fått gjort noe særlig med Bmwen. Men fiksa litt på bruksbilen i dag. Merka takluka begynte å bli vrien, så benytta anledningen i dag tidlig siden det var bra vær ute. Renset så godt jeg kunne og fikk lagt på ny smøring som tåler fukt. Etter litt justering ble det som natt og dag. Glir uten problemer og bråker mindre, ikke minst. Får bruke samme produkt eller lignende på takluka til touringen, når jeg får kava meg til å demontere så jeg kommer til skinnene. Brukte dette som en test på bruksbilen, siden jeg er mer redd for Bmw'en 😂 Tok litt bilder underveis for de som skulle være intr. i slikt. Var endel verre tilstand enn bildene viser,siden jeg glemte å ta bilde før jeg begynte.
 10. opeth84

  Mosses e34 bruksbilprosjekt

  Haha! Du er av den sorten der,ja! Men er noe eget å få laget sitt preg på bilen man eier, uavhengig av hva andre mener. Golf 4 er sikkert en helt grei bil, men litt kjedelig utseende. Så forstår godt at du har gjort litt med dette 😁
 11. opeth84

  Mosses e34 bruksbilprosjekt

  Golf også altså? Hvilken utgave? Har hatt 2 stk før (Mk2). Artige biler!^^ Mitt hengerfeste var opprinnelig avtagbart men manglet nøkkel. Jeg demonterte bakfanger og kom til på den måten. Også enklere å komme til samt ikke risikere å skrape opp fangeren da denne er litt tyngre enn det ser ut som. Brukte skiftnøkkel (skralle er enklere om du har). Satt godt fast, så anbefaler å spraye på noe løsningsmiddel før du begynner.
 12. opeth84

  Aleksander’s E34

  Takk for bilder! Fikk du ut teppet helg, eller måtte du kappe? Nesten så jeg gruer meg litt til å begynne på min her 😂 Var det noe særlig annet enn selve teppet som måtte fjernes, eller var det også lydisoleringsmatter e.l.? Sett at E30 touring har diverse under teppet som er et styr å få bort.
 13. opeth84

  Aleksander’s E34

  Det er så pass med arbeid for å få fjerna litt teppe for sveising ja 🙄 Bilder hadde jeg satt stor pris på! Ja,når bilen går som den skal, så kan jeg få kjørt den innom kameraten og minne han på hvor mye jeg hjalp han tidligere 😂 Han har løftebukk og diverse annet som hjelper godt på!:) Ingen tvil om at det går mange timer når man skal sette i stand desse gamle bilene. Men kjekt å se resultater også!
 14. opeth84

  Aleksander’s E34

  Ja,har fortsatt litt som må falle på plass før det blir kanalarbeid på min. Er det vanskelig å få fjernet gulvteppet i forbindelse med sveising? Blir nok en kompis som hjelper meg med dette,siden jeg hjalp han en sommer med huset hans og skifta kledning 😆 150 timer ja! Men er slik med bil! Har blitt noen timer på meg også,selv om jeg ikke er like bilkyndig. Men gøy er det! Min er heldigvis ikke så altfor ille for rust mtp alderen. Er standard plassene. Bunn av dørene,kanalene og under v/batteriet. Jekkfestene vurderer jeg å bare få kappet bort og sveise igjen. Selvsagt behandle med tynn olje når man først holder på og forlenge dreneringen. Kommer aldri til å bruke jekkfestene i mitt eie så
 15. opeth84

  Aleksander’s E34

  Følger med i ny og ne. Kjekt å se hvor mye stå-på vilje dere to har Ja,ser flott ut dette så langt!