ogee1

Medlem
 • Innholdsteller

  1466
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

ogee1 vant dagen sist Mars 2 2017

ogee1 hadde mest likt innhold!

Om ogee1

 • Rang
  Brigader

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Drammen
 1. ogee1

  Ingen pærevarsling F11?

  Hvis det er strøm fram til LED-stripa og den ikke lyser, så er det sannsynligvis et elektronikkort som sitter inne i lykta som er gåent. Jeg vet ikke om det er mulig å komme til dette på en F11. BMW selger ikke kortet løst, de selger bare komplette lykter. På F25 kan du få kjøpt kort på eBay og bytte selv. Jeg vet ikke om dette er mulig på F11. Hvis du er interessert i å prøve å reparere dette selv kan du kikke litt i tråden for X3'en til kona mi og se om det er noen tips der som du kan ha nytte av på F11:
 2. ogee1

  Ingen pærevarsling F11?

  Ja, den burde jo varsle, men en krets for feilvarsel på LED blir ganske komplisert, og siden LED er laget for å holde "evig" har vel BMW funnet ut at de kan droppe varsling.
 3. ogee1

  Ingen pærevarsling F11?

  Tviler på at den varsler på manglende lys i LED. Det gjør i alle fall ikke det på E87 eller F25.
 4. BMW E31 850 er en fantastisk bil. Har selv vært inne på tanken på å kjøpe en et par ganger, men en av tingene som hindret kjøp var at den rett og slett var for stor for garasjen min. Broderen har akkurat kjøpt ny C4 Picasso. Jeg var ute og prøvekjørte i går. Veldig god bil å kjøre, og veldig mye utstyr. Trodde han tulla da han fortalte at det var en 1.2 liters motor for det var faktisk ganske brukbart drag i den. Utrolig fine linjer utvendig på bilen også.
 5. ogee1

  Den store finn.no tråden.

  Jeg har sett på noen M140i med facelift i det siste, og de begynner jeg faktisk å like utseendet på. Skal sies at de ser bedre ut i virkeligheten enn de gjør på bilder også.
 6. ogee1

  Den store finn.no tråden.

  Den var fin! Godt å bli kvitt den originale fronten. Jeg har ennå ikke klart å venne meg til utseendet på den.
 7. Jøss, det var skikkelig fulltreff på begge variantene. Touringen kan jo nesten konkurrere med F11i tøft utseende.
 8. Jeg har kjørt litt Touareg, men ikke så veldig mye X5. Men i forhold til X3 er Touareg i alle fall lastebil, synes jeg. Men du må jo selvfølgelig prøve selv. Er jo smak og behag dette.
 9. Aerodynamiske felger, da!
 10. Du kunne ikke levd med en F10 M5, da? Begynner jo å bli ålreite priser på dem. Vil vel oppleves som noe nytt selv om du har hatt en F10 allerede?
 11. ogee1

  Oljeskift i girkasse

  Gir det noe særlig mening å bare skifte olje? Er det ikke lurt å flushe når man først er i gang? På E87 (6hp) var det egentlig ikke lagt inn noen oljeskift på automatkassa. Er det annerledes på 8hp?
 12. ogee1

  Oljeskift i girkasse

  Jeg byttet på rundt 150k på min E87 120d. Merket litt forskjell, så jeg syntes det var passe å den da. Har tenkt å gjøre det på F25 X3'en når den runder 150k også, hvis ikke jeg merker noe før det. Jeg synes det er for tidlig å bytte på rundt 100k, hvis ikke du merker noen problemer. Jeg betalte nesten 10k på 1-serien, men den har en annen girkasse, så det kan hende det er annet oljevolum eller dyrere filter. BMW flusher gjennom ganske mange liter olje i prosessen, så det er viktig å sjekke hvis du bruker et uavhengig verksted for å få lavere pris.
 13. Touareg føles vel litt som en lastebil i kjøreegenskaper sammenlignet med BMW X5.
 14. Du har sett på 2013-modellen på Wheel-size.com. Det er F20/21, dvs. et helt annen bil. Det som er riktig på din 1-serie på 18-tommere er ET49 og ET52, som du har. (På preface med 7.5/8.0 er det ET49 foran og bak) De fleste BMW-ene har mye negativ camber bak, slik at hjulene står på skrå. Dette har med kjøreegenskaper å gjøre. Jeg synes ikke det ser unormalt mye ut på din bil, men jeg synes du har for mye slitasje på innsiden av dekket, så du kan jo vurdere om du vil spandere på deg en firehjulskontroll, og sjekke at hjulopphenget ikke har noe slark. Både 1-serien min og konas F25 har trengt justering av hjulvinkler etter noen år, selv om vi kjører ganske rolig. Jeg synes det er kjekt å ha sjekket dette før jeg bytter dekk, så slipper jeg å kaste mange tusenlapper ut av vindu på grunn av dekk som er skjevt slitt etter en sesong eller to.
 15. ogee1

  Den store finn.no tråden.

  Sier Vegvesenet noe om årsmodell? Er det ikke registreringsår de oppgir?