flobben

Medlem
 • Innholdsteller

  2232
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

Alt skrevet av flobben

 1. Jeg sammenlikner ikke bilene, siden ingen vet hvordan e-tron er, (men målene er kjent og de er ganske like x5) men jeg tror at salgstallene til x5 får seg en bra trøkk i norge kontra f15 grunnet e-tron. i-pace blir for liten å stygg, tesla x er bare ....., men en e-tron tror jeg ganske mange som vurderer x5 vil prøve å kanskje velge foran, i og med at de blir veldig i samme klasse.
 2. Tenker mest på i Norge, spent på å se om flere bytter ut x5/q7 og gle for e-tron. jeg tenker absolutt å gjøre det, og jeg har alltid likt bmw mer en audi.
 3. Blir spennende å se salgstall på denne mot audis helelektriske e-tron som blir i samme størrelseklasse.
 4. flobben

  Stjernemerkede dekk -- igjen...

  Usikker på hvor det var, lurer på om det var ett blad med test av x2 mot xc40 og e-pace. Siste autofil?
 5. flobben

  Stjernemerkede dekk -- igjen...

  Leste nylig at Bmw skal gå bort fra rft dekk i nærmeste fremtid, da det var mer støy, mer rullemotstand og høyere vekt på dekka. Så kanskje vil det føre til at man får stjernemerka dekk uten rft
 6. flobben

  500km blandet kjøring med 330e

  0,7 per 100km, det blir 0,07 per mil Fredrik, fort gjort å tenke feil der.
 7. For å se mer av denne er drivebymio instagramkontoen å følge. 670hk hvis jeg ikke husker feil.
 8. flobben

  Ustabil Comfort access på førerdør-bytte?

  Min x5 er også sånn, blir bare dårligere og dårligere med tiden, til slutt konket det helt. Der er jeg nå, time på bavaria til mandag for å få fikset på garanti.
 9. flobben

  E32 740 il

  Digger de 7erne der, skikkelig kult stuk på de.
 10. flobben

  Fredriks alternative bimmerstråd

  I det store og det hele så brøytes det bra i Oslo, og kaoset som kommer er stort sett pga at det er veldig mye mer biler i Oslo-området, så de få som klarer å få problemer stopper opp alt av trafikk. Det går veldig mye utenlandske lastebiler med dårlig dekk som blir stående (er sånn i hele norge) som skaper ett kaos uten like. Men, brøyting av parkeringsplasser er generelt dårlig da det ofte er biler parkert der. Dette resulterer i brøytekanter som ofte blir litt høye og knallharde av is, det er der awd kommer inn. snømengden varierer veldig fra år til år, men i år har det vel vært opp til 70cm enkelte steder, så det har vært mye snø. Oslo består jo også av mer en selv sentrum, og mye utenfor sentrum er på høyder. Ekeberg/kjelsås/holmenkollen og veiene opp dit er ofte bratte utenfor selve hovedveien. Så når det som i vinter blir liggende snødekke i veien som de ikke klarer å salte bort, blir det enkete steder vanskelig å komme seg frem. alt i alt er nok Oslo å sammenlikne med Molde på vinteren, relativt greit brøytet, men stedene med unntak er det greit med awd. jeg har nå awd på begge bilene mine, og det er ganske digg, selv om det absolutt ikke er nødvendig skaper det en elstra trygghet.
 11. flobben

  Fredriks alternative bimmerstråd

  4*4 er faktisk ganske praktisk i Oslo. mye dårlig brøytaveier og parkeringsplasser pga at biler står parkert der. når man så skal inn og ut av disse så er det ganske digg å slippe å tenke og bare kjøre på. så selv om det går veldig fint uten, så er det ganske praktisk og enkelt å ha 4*4 og også høy bil. Komboen er bare supergull.
 12. flobben

  Prosjekt F82 M4

  Daily driven exotics viste vel på youtube at skiboks med sugekopper funket gull i høyere fart en de fleste noen gang er i nærheten å nå. Han hadde vel 180mph når den ramlet av.
 13. Nesbyen til dagali er også ganske morsom og fin vei, synes den er bedre en dagali -rødberg-kongsberg
 14. Eneste måten å få dette riktig på er måleutstyr som måler en og en. Blir bare tull når det er så mange andre eksterne faktorer i bildet.
 15. Er kanskje ikke så farlig når man har en bil til nei, lurer litt på det samme på min bmw.
 16. flobben

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Apex nurburnring gikk ned fra 20 til 18 på m3n de akkurat handlet for å få best kjøreegenskaper på ringen, så 18 kan være riktig vei å gå.
 17. Eventuelt gå all-in med en boks her i fra. http://www.56nord.com/ mistenker nok at den koster mye mer en det smaker, men skikkelig kule bokser.
 18. flobben

  2016 F11 Bobler i lakk på bakluke

  Pleier å gå greit hos forhandler det, er jo ikke de som tar kostnaden
 19. Eventuelt har du intensjon om å børne opp bakhjula og gidder ikke å gjøre det på de nye dyre størrelsenen.
 20. flobben

  X5/5-serie - livskrise

  Jeg har en 2014 x5 i dag, og hadde tidligere en 2012 520 touring, i tillegg har vi en 2015 Volvo xc70, samt to kids. Ei på snart to og ei på fire og ett halvt. Baggasjerommet på Bmwene er betydelig mindre en Volvoen, mens den praktiske forskjellen på x5 og 5-serie er noen cm i lengden. Merker det på barnevognen at det er litt kortere i x5n. x5n har også delt bakluke som ikke er superpraktisk da nederste del må manuelt åpnes etter at øvreluka er oppe. I tillegg er det ikke automatisk åpning av innertrekket på min x5 (vet ikke om du får det) som gjør at har man trekket igjen så er gleppet mellom nedre del av luka og trekket minimalt. Dermed må alt man bærer på settes på bakken og gjerne bli møkkete før man setter inn imbilen. Fem-serien er også montert i europa kontra usa for x5. Det merkes godt på kvaliteten på interiøret, en del mer raklelyder. På veien med unger i baksetet så er det litt større plass foran i x5n fordi man sitter litt høyere og dermed må ikke førersetet så langt bak. Jeg er 186 høy med lang rygg og har seteryggen langt bak. På tross av to helt forskjellige kjøreegenskaper, så oppleves bilene ganske likt i hverdagen og gir samme kjøreglede. Jeg har som oftes barn i bilen når jeg kjører, så den verste hooninga skjer sjeldent lenger. men alt i alt, det er pakkingen det står på om man klarer seg med det ene eller det andre. foreldrene våre klarte seg fint med volvo 240 sedan, og plassen i den var ikke stor sammenlikned med dagens biler.
 21. Er vist ikke bare tesla som tilfører bilverden nye ting fortiden. Blir bra når dette blir mer standardutstyr om ti års tid.
 22. Korrekt, anbefaler alle som mener noe annet å se denne
 23. Litt skuffende at ny versjon av m5 ikke knekker mærsja
 24. Og funker ikke til noen nye ipads. Se heller på brodit sine, veldig bra kvalitet, og koster omtrent det samme som orginale bmw.
 25. flobben

  Dekkvalg til X5

  Jeg har vredestein ultrac vorti på min x5 og er veldig fornøyd med de. eventuelt kan man vurdere silence dekk, som har ekstra støydemping da 315 dekk støyer en del.