Hpi

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1884
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

 • Days Won

  3

Hpi last won the day on July 17

Hpi hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Hpi

 • Vurdering
  Generalmajor

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Haugesund
 • Kjøretøy
  F01 750i Xdrive Lci
 1. Diesel pumpe ødelagt E61 520 2009

  Litt på siden dette men det er jo mye diskusjon rundt dette med Ethanolblanding i drivstoff. Ethanol tiltrekker seg fuktighet og dermed vil dagens miljødrivstoff dra mer fukt inn i drivstoffsystemet. Kanskje dette forverrer ytterligere en allerede svak pumpe? I tillegg tåler den dårligere å stå ubrukt over lengre tid. Det frarådes å bruke E5 på påhengsmotorer, gressklippere etc pga dette. Selv kjører jeg bensin men jeg fyller 98 for å slippe Ethanol. Det er litt forskjellige teorier om hvorvidt det er bedre med ren bensin uten Ethanol. Spesielt i Usa er de opptatt av dette og i tillegg av at du må fylle "top tier" bensin for å ha en frisk motor som er ren innvendig. Billig bensin fra Walmart og lignende blir fraråda fra Bmw offisiell i Usa. Dette har med additiver å gjøre som er der for å holde dyser, pumper, innsugsventiler etc ren for sot etc. Den billige bensinen har ikke det samme innholdet av disse. Nå skal det sies at bensinen i Norge holder høy kvalitet i forhold til Usa.
 2. chippe bmw e60 525d automat

  Husk at disse kom med forskjellig automatkasse, prefacelift har ZF 6hp26 som tåler 600nm, men på facelift bytta de til ZF 6hp19 som tåler 400nm. Facelift med 6hp19 er vel kjent for denne duringa hvis det blir tatt ut for mye moment på lave turtall pga noen fjærer på svinghjulet som bunner? Nå skriver du ikke om du har facelift eller prefacelift men TRF har uansett kontroll på dette og han legger fullt moment på et turtall som girkassen trives med.
 3. E39 - Sinnssyk prisforskjell på MAF

  Du får Bosch maf til omtrent 1200 fra Tyskland ihvertfall og det kan godt hende det er det de selger hos Koed også. "Original" er også Bosch, ihvertfall var det slik på min 530D så her er det absolutt ingen grunn til å betale 7400,-
 4. Normalen i Norge er regjeringsslitasje for både sosialistisk fløy og borgerlig, derfor er det et bra resultat at Høyre kun går tilbake 1.8% og Frp går tilbake 1.1% etter 4 år bak rattet. Hvis Erna klarer mer enn 1 år til nå så slår hun gamle rekorden til Willoch som den lengstsittende statsministeren fra Høyre AP gikk i 2013 tilbake 4.5%, heller ikke oppsiktsvekkende etter 8 år bak rattet men i 2017 etter 4 år i opposisjon så faller de ytterligere 3.5% det er katastroferesultat for Norges største parti.
 5. 530d - (u)familiebil

  https://www.amazon.de/gp/product/B006NZTZLQ/ref=as_li_qf_sp_asin_il_tl?ie=UTF8&camp=1638&creative=6742&creativeASIN=B006NZTZLQ&linkCode=as2&tag=obaudo0e-21 Denne måler selv via Gps. Du har en app på telefonen og denne OBDLinken i Obd stikket. Den merker når du tar en 0-100 test
 6. Jeg har toppkasko hos Sparebank 1 og den inkluderer maskinskade, den opphører når bilen passerer 8 år.
 7. Tynn olje på nyere bmw og biler generelt

  Ja jeg er med på den men egenskapene ved kald motor angis av det første tallet, altså 0W. Det andre tallet er flytegenskaper ved driftstemperatur. Når det nå går mot tallet 20 ved driftstemperatur og som TRF sier så lavt som 5 i racing så vil dette påvirke friksjon og dermed utslipp ved driftsvarm motor. Eller kreves en tynnere olje pga trangere oljekanaler eller trangere pasninger i nye motorer? Eller gjør inntoget av aluminiums motorblokker noe forskjell? Aluminium kvitter varme mye lettere og raskere enn stål men den vil vel ha samme driftstemperatur skulle jeg tro. Jeg har selv bil med alu motor nå og ser at den kjølner veldig fort i forhold til den gamle "stålmotoren" men under drift så ligger oljetemp på 95-100 grader.
 8. Genialt, får ikke opp lista på NBT heller men lar appen være i favoritter mappa så bytter jeg at og frem med navihjulet mellom de 8 kanalene jeg foreløpig har der Det viktigste er å slippe å klø på telefonen mens man kjører 👍 Jeg har Talkmore og de har også noe på gang i høst med streaming, "streamore" reklamerer de for. Satser på at en av mobilleverandørene inkluderer streaming av radio. Uansett er det så bra at DAB utgår for min del også ☺️
 9. E6x 530D motoren og gearkasse

  Ja det er mye som kan gå ei stund, å høre på synsing rundt på diverse forum i verden skal tas med ei stor klype. Du kan jo samtidig Google etter folk som har hatt problemer med samme kasse så finner du mye der også Det som uansett er lurt er å gå til folk med peiling å få tatt service/flushing på kassen før den tar kveld. De kan fortelle deg en del ut ifra tilstanden på den gamle olja. Er det mye clutchlamell rester i olja så har den det allerede tøft. Men lameller kan byttes hvis det gjøres før det havarerer helt. Kjører du til det havarerer helt blir det dyrere å fikse. Problemet med å kjøre med mye mer moment enn kassen er laget for er at temperaturen stiger. Det går først og fremst utover olje og lameller. Når filteret er tett av lamellrester og solenoidene tetter seg så faller oljetrykket i kassen. Er olja derimot normalt mørk av alder så har kassen det sannsynligvis bra.
 10. Ok, da trenger man ikke å vente på Android Auto, ja den streamer fint via blåtann, eneste som mangler er at den klarer å vise cd-coveret til sangen som spilles men det skal man vel overleve eller kanskje det kommer etter hvert Her er appen i Google play. Jeg valgte pro til 39,- for å slippe reklame men den virker nok fint i gratisversjonen også. https://play.google.com/store/apps/details?id=org.samsonsen.radio
 11. Hei, Installerte Min Radio app på Android forleden dag. Denne kobler seg opp via blåtann når jeg setter meg i bilen og viser info i bilens skjerm og sang, kanal, datastream etc. Det går også an å bytte kanal mellom lagrede favoritter med navihjulet på midtkonsoll. Så NBT tar altså kontroll over telefonen slik at denne ikke trenger å tas ut av lomma. Har savna en app som en slipper å styre fra telefonen. For min del så blir dette en fullverdig nok erstatning for Dab+. Den bruker jo data som alle slike apper gjør. De reklamerer for at den også er klargjort for Android Auto men dette er foreløpig ikke lansert i Norge og jeg vet heller ikke om det går an å få det i biler som mangler det fra Fabrikk?
 12. E6x 530D motoren og gearkasse

  Ja Automatgearservice i Bergen/Åsane forsterker girkasser. Jeg fikk forsterka girkassen i min gamle 530D fra å tåle ca 400nm til å tåle 600-700nm. Jeg kjørte med denne kassen med 700nm i nesten 100.000km før jeg solgte bilen I en E60 har du ZF 6hp26 som tåler 600nm originalt. Jeg tipper de kan få den til å tåle 1000nm om du ønsker men de bygger det du trenger. Disse folka er dyktige. Her har de forsterka en ZF 6hp28 som sitter i en 2008 Audi Rs6 med bortimot 1000hk. Denne kassen tåler 700nm originalt, her har de montert alt som er på markedet av forsterkning. De antok at den tålte ca 1200nm etter denne ombyggingen.
 13. Akselerasjon som nøler litt LØST

  Min gamle 530D var slik år LMM var defekt. Leste for lave luftverdier og da ga den også mindre drivstoff
 14. Bmw 520D(177)hk) rykker periodisk.. HJELP!

  Ja dessverre en vanlig feil på disse ZF 6hp19. Som så ofte på automatkasser så er de ikke utslitt av mange kilometer men de blir ødelagt av en eller annen svakhet i designet. Så vidt jeg har forstått med disse så er det en gummitetning på akselen som begynner å lekke slik at trykket blir for lavt til at låsering i converter holder seg i lås.
 15. Serviceintervall 30000

  Bmw`s offisielle politikk er at olja på automatkasser, fordelingskasser og differensialer aldri trenger å byttes. Jeg kjøpte nylig en bil som har gått 76000km og har nå tatt runden på hele bilen. Olja på girkasse og fordelingskasse var allerede ganske svart så bytte hver 60.000km er absolutt lurt. Så hvis bilen har fått service på merkeverksted så er det nok sannsynlig at girolja aldri har vært rørt med mindre tidligere eier har bedt om det. Ellers enig med deg angående 30.000km på motorolje. 10.000km føles passelig for min del også. 30.000km er helt uaktuelt. Jeg bytta nettopp olje som var kjørt 18000km/18mnd og den var svart og lukta kraftig bensin. Denne skulle kunne gått 12000km til eller til Mars 2018 ifølge Bmw og Castrol